icon

Čo robiť pri konfliktoch s otcom?

17. aug 2024

Ahojte.Prišla som si pre radu.mam 18 rokov som študentka strednej školy.Mam problém z otcom som adoptovaná ale v tom asi problém nieje.Mam priateľa o 10 rokov staršieho rozumieme si perfektne aj rodičia ho pohode zobrali.Problem nastal keď sme spolu zostali už to budú 3 roky.Stale a neustále je namna otec nervózny stále vo všetkom vo mne hľadá chybu stále nemôžem nic povedať lebo mi vynadá.Mama si ma zastáva.Ale ja fakt netuším čo tak zle robím nerozprávam sa snim keď nemusím ale stále musí Do mňa rýpať až vznikne hádka.Z priateľom plánujeme dom chceme spolu začať onedlho bývať a stále dáva len úbohé vismešky že môžem snívať že kde by sme my šli ze nato nemáme.Pritom my vieme svoje a už sa to zariaďuje.
Veľmi ne agresívny pri všetkom no sú dni kedy sa snim da aj normálne no to je väčšinou vtedy keď niečo chce.
Poraďte mi prosím ako ďalej lebo psichyvky to už nezvladam keďže tu ešte musím nejaký čas bývať.

Strana
z2
tenerifka
17. aug 2024

Takze ty si mala 15, ked si zacala chodit s 25-rocnym?

anketkarka
17. aug 2024

Prečo tam musíš bývať nejaký čas? Ako budete mať poriešený majetkovo ten dom? Dávaj si prosím pozor na svoje peniažky a čo za nich v tom dome budeš vlastniť. Aby sa nestalo, že sa rozídete a Ty nebudeš mať ani dom ani peniaze. Otca nerieš. Má nejaký problém. Možno ani sám nevie aký. Keď budeš odchádzat, tak sa ho môžeš priamo ale slušne opýtať, že prečo bol k Tebe taký útočný. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo a rodičia sa ukludnia, ze si šťastná a máš sa dobre.

alex49
17. aug 2024

ak sa ti nepáči bývať doma, tak sa nasťahuj k frajerovi. Máš 18 rokov, môžeš bývať kde chceš. Čudujem sa, že rodičia schvalovali vzťah 15 ročnej s 25 ročným, to je sakra divné.

januska12323
17. aug 2024

Byť moja dcéra mohla by si byť rada že ti za ním dovolím chodiť nie ešte hypotéku riešiť s frajerom. Keď si taká dospelá nasťahuj sa k nemu a šetrite na spoločné bývanie. Či on býva tiež s rodičmi?

danica2711
17. aug 2024

opatrne, dievča. Chodíš od 15 rokov s o 10 rokov starším chlapom, v 15 sa človek ľahko vrhne do takého vzťahu, očarenie, že dospelý (aspoň z hľadiska veku) chlap prejavil záujem o mladú žabu, kamarátky závidia...za 3 roky od 15 do 18 toho o chlapovi veľa nezistíš, tá pubertálna optika je proste iná, možno ho ani poriadne nepoznáš. Vrháš sa po hlave do života s ním, pretože doma sa ti nepáči. Prídeš mladá, blbá (bez urážky, všetky sme boli), s holou riťou (pár tisíc ako "vklad" do domu je ako pľuvanec do mora) - aby si nedopadla horšie než ako to máš doma...Môžem sa mýliť, rada by som sa mýlila, ale holt životné skúsenosti a štatistika nepustia. Hlavne dbaj na spoľahlivú antikoncepciu

isis234
17. aug 2024

@tenerifka 👏 tak

isis234
17. aug 2024

@autorka, ako ti už radili. Veľmi dobre si rozmysli, čo urobíš!!! Otec sa hnevá na Teba právom! Vychoval ťa. A ty, keď máš pár eur, ich chceš dať tvojmu frajerovi? Prečo??? Prosím ťa, zlož si ružové okuliare!!
Ak bude svadba, dom bude písaný i na teba na katastri, až .p o t o m !!! dávaj do toho domu peniaze! Lebo tebe ich nik nevráti, Teraz.. on bude platiť hypo, na katastri bude LEN on evidovaný. Ty nemáš ani nebudeš mať NIČ. Zostanú ti len oči pre plač.
Počúvni svojho otca. Lebo bezhlavo sa rútiš do priepasti..
Ľúbite sa.. je to pekné,, ale,,, stáva sa všeličo... nemáš istotou, že zostanete spolu a nebudeš mať bývanie.
Ak by si mala prácu, prispievala by si do domácnosti. Teraz bude platiť tvoj priateľ všetko! Respektíve, ak máš peniaze, môžeš financovať stravu, elektrinu, plyn, vodu... na polovicu... KOMU? Do vzduchu vyhodené peniaze... od rodičov!! Lebo TY si ešte nič nezarobila. Nie sú TVOJE. To si láskavo uvedom.

luckabj82
17. aug 2024

A odkiaľ máš tých pár tisíc?zarobila si,či?

rozculena
17. aug 2024

on ťa oberie o prachy a kopne do riti....bodaj by som sa mýlila

sisska96
18. aug 2024

@luckabj82 aj ja som už mala v tomto veku

luckabj82
18. aug 2024

@sisska96 tak to ste šikulky👏👏👏

Strana
z2