icon

Čo robiť so zlými darmi?

niqusqa2010
Včera o 17:37

Ahojte, chcem sa spytat ci mate niekto podobnu situaciu ako ja.
Robim v zdravotnictve, zaujimam sa o kozmetiku a podobne. Veci si prevazne kupujem sama lebo co mi vyhovuje vie malokto a preto si kozmetiku a ine veci riesim sama najlepsie. S priatelom sme dohodnuti ze o darcekoch pre mna vie a kupi nieco z toho co sa mi paci a potesi ma - nesklame.

Mam rodinu, velku rodinu, pracujem, peniaze mam, stazovat sa nemozem. Bavime sa o 12 ludoch cca. Nahanam darceky od septembra-oktobra, aby som kazdeho potesila a vysla im v ustrety. Od kazdeho sa spytam zistujem co by chcel, v ramci moznosti to aj kupim. Vzdy darceky potesili, ci deti, ci dospelych. A preco ked chcem nieco ja, tak je to priam nerealne lebo same vyhovorky o tom ako su na materskej s detmi - pritom maju penazi na minanie aj od partnerov a ja vzdy vyjdem za trapnu lebo dostanem nejaku kozmetiku alebo veci co nevyuzijem lebo proste nemam na to vyuzitie. Nebudem konkretizovat ale kto napriklad kupi kavovar niekomu kto kavu nepije ? Taky podobny darcek som dostala ja. Ja chapem ze to nie je o darcekoch a ze rodina ma byt spolu, ale preco teda ludom netrkne ze dobre tak ona mi kupila "hrnce", ktore som chcela tak aj ja jej kupim nieco co chcela a co sa jej bude pacit a potesi ? Nehovorim ze to musi byt v rovnakej kategorii co sa ceny tyka ale staci sa opytat. Zistovat co sa mi paci.
Ano mam inu financnu situaciu ale ked vidim na co vsetko utracaju neni im blbe ked mi kupia sprchac za 3 eura pod stromcek ? Okolo vianoc mam este aj narodeniny - takze to bud darcek nedostanem alebo mi povedia ako od malicka ze ved to uz mas aj k narodeninam. Ja keby fakt chcem tak dam aj viac penazi aby boli vsetci stastni a setrim a ked si ja vyberiem nieco tak s tym kazdy rok neodidem a skor som v stadiu ze jeeee super dalsi sprchac ktory ani nebudem pouzivat a radsej ho niekomu posuniem. Veci na vlasy ktore nepouzijem lebo mi robia zle ? Naco ? Ved kazdy vedel, co sa mi paci a co mi moze kupit. Nebavime sa o 100 a viac eurovych darcekoch ale naozaj si myslim ze uz ten clovek by mohol obetovat tych par eur a kupit nieco co ma potesi. Keby je surodenec sam s materskou a naozaj nema pochopim, neocakavam nic. Ale maju zarabajucich muzov, kupuju kadeco ale najblizsej rodine nie. Svagrine idem kupovat k narodeninam zlato ale sestre nekupim darcek k narodeninam. A ked aj tak ju vybavim za 5 euro a hotovo.

Mam to iba ja ?
Dakujem

Strana
z3
januska12323
Včera o 17:40

Najvyšší čas zrušiť darčekovanie dospelých a bude po starostiach pre obe strany.

anonym_7724a3
Včera o 17:41

MOj manzel tiez ked som nieco chcela, prislo mu to ako blbost a vzdy kupil podla neho nieco lepsie co v mojich ociach somarina ktoru nevyuzijem. Proste to co som chcela mu prislo ako blbost a ze on vybral lepsie. Rokmi sa naucil ze kupuje co chcem. A sirsej rodine nekupujeme, kupujem len sestre a rodicom kazdy svojim.

niqusqa2010
autor
Včera o 17:41
@januska12323

Najvyšší čas zrušiť darčekovanie dospelých a bude po starostiach pre obe strany.

@januska12323 asi ano tiez nad tym rozmyslam, ze len detom budem kupovat

niqusqa2010
autor
Včera o 17:42
@anonym_7724a3

MOj manzel tiez ked som nieco chcela, prislo mu to ako blbost a vzdy kupil podla neho nieco lepsie co v mojich ociach somarina ktoru nevyuzijem. Proste to co som chcela mu prislo ako blbost a ze on vybral lepsie. Rokmi sa naucil ze kupuje co chcem. A sirsej rodine nekupujeme, kupujem len sestre a rodicom kazdy svojim.

@anonym_7724a3 ano chapem tak ja iba rodicom, surodencom a ich detom, svagrovcom kupim tak nejaku drobnost uplnu lebo viem ze oni sa vobec nepodielaju na kupe darcekov ani len financne pre mna

anonym_ef0a75
Včera o 17:44
@niqusqa2010

@januska12323 asi ano tiez nad tym rozmyslam, ze len detom budem kupovat

@niqusqa2010 my nekupujeme ani deťom (tym myslim netere, synovcov, krsnata), len nasim rodicom (a samozrejme manzelovi a nasim detom). Deťom kúpia darčeky ich rodicia. Takto sme sa v rodine dohodli.

wolf_
Včera o 17:48

Na jednej strane ťa chápem. Na druhej strane mi potom pri takýchto úvahách chýba tá hlavná myšlienka darčekov - potešiť niekoho bez akéhokoľvek očakávania "protislužby".. bez toho, aby potom porovnávam čo oni dali mne vz čo ja som dala im..

anonym_131b0c
Včera o 17:53

mali sme niečo podobné v rodine.
Zháňali , rozmýšĺali, balila som x darčekov pre netere, synovcov, rodičov, svokrovcov, pre naše deti, manžela. bolo toho veľa.
zostala som zaskočená keď švagriná miesto darčeka dala 10 e do obálky a bolo vybavené. Takýto darček moc 8 r. dieťa nepotešil.
Vyslobodila nás až corona. aspoň v tomto bola super. Zákaz navštevovania, cestovania. Supééér. Odvtedy darčeky už synovcom, neteriam, a pod. nedávame.

anonym_92fc71
Včera o 17:54

Najlepšie nič nekupovať a problémy nebudú

zuzikak
Včera o 17:59

my to tak mame nastavene na oboch stranach rodiny. Muz riesi svojich rodicov, ja svojich. Surodencom a ich detom nekupujeme nic a tak isto nic nedostavame. Ked so sestrou si dame nieco drobne (do10e) alebo vtipne a aj to nie kazdy rok. Proste len ked nas napadne. A ked nas nenapadne tak neriesime.

anonym_bd84e7
Včera o 17:59

Naozaj sa na darčeky vykašli. Všetkým dotknutým to daj dopredu vedieť, ideálne dakedy v novembri a vybavené. Podľa mňa vám všetkým odľahne. U nás som darčeky širšej rodine počas kovidu zrušila a hotovo. Beztak mám dosť s prípravou vianoc a kúpou darčekov pre deti, muža a môjho otca.

0silvia0
Včera o 18:01

Buduce vianoce kup 10 sprchacov a porozdavaj ako darceky.

hellwant
Včera o 18:05

Naša dohoda- kupuju sa darčeky tym, s ktorymi žijem pod JEDNOU STRECHOU( vynimka rodičia jedneho alebo druheho partnera, nie surodenci, ale keďže ja už svojich nemam, svojich neriešim) nie ako Ch. Norris všetkym...a potom očakava človek čo môže dostať a je sklamany, že nie to a to...totalne mimo a rieši to. Ak sa jedna o navštevy cez sviatky, to sa donesie klasika fľaša vina, snacky ako na obyčajnu navštevu a nie darčeky ako pod stromček.

niqusqa2010
autor
Včera o 18:07
@anonym_bd84e7

Naozaj sa na darčeky vykašli. Všetkým dotknutým to daj dopredu vedieť, ideálne dakedy v novembri a vybavené. Podľa mňa vám všetkým odľahne. U nás som darčeky širšej rodine počas kovidu zrušila a hotovo. Beztak mám dosť s prípravou vianoc a kúpou darčekov pre deti, muža a môjho otca.

@anonym_bd84e7 ano len potom to bude sak ty maa love tak co nekúpiš? Mozes si dovolit... Ja som aj neteriam tolko penazi a kadejakych veci poposielala pokupovala, podostavali co som mohla inde posunut a skor mam pocit ze si to nevazia a ani tu hodnotu tych penazi. Ze dostanu aj 5x za rok kozmetiku co jedna vec atoji aj 30 eur a podobne.

niqusqa2010
autor
Včera o 18:07
@hellwant

Naša dohoda- kupuju sa darčeky tym, s ktorymi žijem pod JEDNOU STRECHOU( vynimka rodičia jedneho alebo druheho partnera, nie surodenci, ale keďže ja už svojich nemam, svojich neriešim) nie ako Ch. Norris všetkym...a potom očakava človek čo môže dostať a je sklamany, že nie to a to...totalne mimo a rieši to. Ak sa jedna o navštevy cez sviatky, to sa donesie klasika fľaša vina, snacky ako na obyčajnu navštevu a nie darčeky ako pod stromček.

@hellwant ja zas nepijem 🤣tak to je problem

niqusqa2010
autor
Včera o 18:08
@0silvia0

Buduce vianoce kup 10 sprchacov a porozdavaj ako darceky.

@0silvia0 ano aj nad tym som rozmýšľala. Ako viem ze maju inu situaciu ale ked vidim ze na kazdeho dokazu minat peniaze len na mna nie tak mi to pride trosku luto. Ze ja každého obdarujem trapim sa, kopu energie a casu ma to stoji a ja odídem s dvoma sprchacmi a darčekmi ktoré ani nevyuzijem lebo nemozem

hellwant
Včera o 18:09
@niqusqa2010

@hellwant ja zas nepijem 🤣tak to je problem

@niqusqa2010 je nealkoi šampaňo, či kôš bez alkoholu. Dokonca zazvorovy nealko liker, ale dosť štipe a je sladky.🙂

jaskolka
Včera o 18:10

Tak sú takí ľudia, najlepšie je sa dohovoriit,že si dospelí nebudete dávať žiadne darčeky. Často je veľmi ťažko trafiť do vkusu druhej osoby, zvlášť ak nie si s tým človekom veľmi často.
Ja aj mužovi napíšem zoznam,čo by som chcela. Dám mu tam viac vecí a on vyberie trebárs dva-tri darčeky. Napríklad mu napíšem štyri rôzne knihy a on vyberie,alebo mu dám rôzne motívy diamantového maľovania a čakám,aký dostanem a podobne.

cyberk
Včera o 18:12

Tak ti, ktori kupuju darceky sa delia na tryhardov a tych, ktori kupia len aby nieco bolo… ty si ten prvy pripad. Nacase zrusit darcekovanie. Snad kazdy dospely clovek si vie kupit vec po ktorej tuzi a nepotrebuje donatora 🙄

niqusqa2010
autor
Včera o 18:13
@jaskolka

Tak sú takí ľudia, najlepšie je sa dohovoriit,že si dospelí nebudete dávať žiadne darčeky. Často je veľmi ťažko trafiť do vkusu druhej osoby, zvlášť ak nie si s tým človekom veľmi často.
Ja aj mužovi napíšem zoznam,čo by som chcela. Dám mu tam viac vecí a on vyberie trebárs dva-tri darčeky. Napríklad mu napíšem štyri rôzne knihy a on vyberie,alebo mu dám rôzne motívy diamantového maľovania a čakám,aký dostanem a podobne.

@jaskolka ved to mame aj my s priatelom a viem ze tym nic nepokazi. Poslala som zoznam aj medzi surodencov a nula bodov. A pritom ja takéto veci fakt koli mnohopocetnej rodine zacinam riesit uz v septembri. Aj priatel viem ze niekefy mu nevyjde v jeden mesiac všetko kupit tak mu davam zoznam uz skor. A to sa fakt bavime o veciach co atoja 5, 10, 15, 20 eur. Ze ziadne drahoty hej? A to viem ze by si dotycni mohli dovolit.

niqusqa2010
autor
Včera o 18:15
@cyberk

Tak ti, ktori kupuju darceky sa delia na tryhardov a tych, ktori kupia len aby nieco bolo… ty si ten prvy pripad. Nacase zrusit darcekovanie. Snad kazdy dospely clovek si vie kupit vec po ktorej tuzi a nepotrebuje donatora 🙄

@cyberk ja chapem co tým basnik chcel povedat 🤣 ale pride mi ze vsetkym vsetko dam a tam to konci. Neocakavam neviem ake zazraky ale aby sa mi aspon nieco vratilo. Ci chcem vela? A mam radsej ratat s tym ze je lepsie proste nedostat nic a na nikoho sa nespoliehat?

anonym_f77a36
Včera o 18:17

Kupuj len sebe a muzovi,povedz vsetkym,ze chapes ze su na md,rd a ze tych peniazkov nie je vela,preto bude rozumne si nic nedavat,ved staci ze budete vsetcia spolu po kope,napr.u rodicov na hodku,2.Na co taketo problemy zbytocne.
A s tym kavovarom,no asi si chce u teba tu kavu vychutnat,aby si jej tu kavu urobila z toho kavovaru,ved aj rozum pouzijem.To,ze ty nepijes kavu ale druhy ju piju.

anonym_77c0f6
Včera o 18:23

My si dospeli darceky nekupujeme pod stromcek vobec. Ja napr. darceky doslova neznasam. Ani davat ani dostavat. Mam totiz velmi konkretnu predstavu o veciach, ktore chcem a tie si najlepsie kupim sama. Nie zmierovat sa s vecou, ktoru mi kupia ini. Namiesto kupovania veci dospelym, kup sebe. Kupujem darceky len detom aj pre starych rodicov pre deti, ktore im daju pod stromcek. Inak len na narodeniny, meniny, skor vseobecne veci. Tie blbosti, co si ludia dokazu na vianoce podavat, nad tym sa mi uprimne rozum zastavuje. U teba to mozno beru tak, ze ved ona ma peniaze, tak co jej budem drahe dary davat.

anonym_9859ab
Včera o 18:26

Aj ja som sa tak snazila byvalej rodine a od svokry som dostala servitky alebo spongie na riad. Kupovala som hodnotne dary, dala som si naozaj zalezat, aby ich to potesilo... postupne, aby aspon pani svokra dala pocitit, ze som sucastou rodiny max na patinu😆, muz dostal 100e poukazku, ja 20. A to sme boli spolu 12 rokov. Smutne, lebo tiez som sa isla roztrhnut, aby darcek "zapasoval," zaplatila som ho, zabalila, ale synacik bol synacik.

anonym_522d43
Včera o 18:27

@niqusqa2010 na kieho čerta si kupujete darčeky? My si dávame iba muž a syn a deti súrodencov, hotovo. Súrodencom? Švagrovcom? Na čo preboha?

alickapusinka
Včera o 18:27

Nič by som nekupovala prestala by som z darčekami.Načo kupuješ TY ked dáš zoznam nič s toho nedostaneš tak načo to robiš zbytočne a potom sa sťažuješ že nedostaneš to čo TY dáš tak načo to je dobre.Nič by som nedala.Alebo každy gél čo dáš tak do 3 eur ja by som toto vratila čo mi daju.Nič naviac.Chybu robiš aj TY že chceš splniť niečo čo nazad nedostaneš.Načo to je dobre.

anonym_4db609
Včera o 18:30

@niqusqa2010
Ja som daroval tak za viac ako 1000 a dostal som ponožky a spodky ... co som si kúpil sám a nič neriešim, mat vaše problemy

majkakvet
Včera o 18:30

My sme zrusil darceky celkovo a vianoce nie su o nic horsie.

jaroslav81
Včera o 18:34

Neviem, podľa mňa sa správaš ako rozmaznané decko. Píšeš, že si finančne na tom dobre, ale dávaš nejaké zoznamy darčekov rodine a partnerovi, kto ti má čo kúpiť. A pritom si to vieš kúpiť aj sama. Asi preto ti kupujú sprcháče za 3€, lebo vedia, že si vieš kúpiť všetko aj sama a si na tom finančne lepšie než oni. Si ako malé decko, ktoré fňuká, že nedostalo svoju vysnívanú bábiku.

anonym_ed67a4
Včera o 18:36

Nehnevaj sa, ale preto, že ja s manželom zarábame, snáď nebudú naši dospelí súrodenci očakávať 100€ dary pod stromček?? sú dospelí, pracujú a ja mám kde míňať (mám deti). Keď sa nad tým zamyslím, za toľko sme nenakúpili ani našim deťom. My dospelí si nedávame nič. Kúpim drobnosť rodičom, prinesiem nejaké domáce maškrty a sme radi, že sme spolu. Nevidím dôvod naháňať od septembra (!) dary pod stromček. To, že mám z tvojho pohľadu na míňanie ešte neznamená, že budem rozhadzovať kade tade. Mne by ani nenapadlo kúpiť sestre, či švagrinej hrnce 🤦🏻‍♀️ a nechcela by som ani aby mne kupovala hrnce švagriná. Ani zlato. Pôsobíš, akoby si sa zasekla v čase (v detstve, plná očakávaní).

anonym_5becb3
Včera o 18:37

@niqusqa2010 nevhodne dary predaj

Strana
z3