Čo robiť so zlými darmi?
Ahojte, chcem sa spytat ci mate niekto podobnu situaciu ako ja.
Robim v zdravotnictve, zaujimam sa o kozmetiku a podobne. Veci si prevazne kupujem sama lebo co mi vyhovuje vie malokto a preto si kozmetiku a ine veci riesim sama najlepsie. S priatelom sme dohodnuti ze o darcekoch pre mna vie a kupi nieco z toho co sa mi paci a potesi ma - nesklame.
Mam rodinu, velku rodinu, pracujem, peniaze mam, stazovat sa nemozem. Bavime sa o 12 ludoch cca. Nahanam darceky od septembra-oktobra, aby som kazdeho potesila a vysla im v ustrety. Od kazdeho sa spytam zistujem co by chcel, v ramci moznosti to aj kupim. Vzdy darceky potesili, ci deti, ci dospelych. A preco ked chcem nieco ja, tak je to priam nerealne lebo same vyhovorky o tom ako su na materskej s detmi - pritom maju penazi na minanie aj od partnerov a ja vzdy vyjdem za trapnu lebo dostanem nejaku kozmetiku alebo veci co nevyuzijem lebo proste nemam na to vyuzitie. Nebudem konkretizovat ale kto napriklad kupi kavovar niekomu kto kavu nepije ? Taky podobny darcek som dostala ja. Ja chapem ze to nie je o darcekoch a ze rodina ma byt spolu, ale preco teda ludom netrkne ze dobre tak ona mi kupila "hrnce", ktore som chcela tak aj ja jej kupim nieco co chcela a co sa jej bude pacit a potesi ? Nehovorim ze to musi byt v rovnakej kategorii co sa ceny tyka ale staci sa opytat. Zistovat co sa mi paci.
Ano mam inu financnu situaciu ale ked vidim na co vsetko utracaju neni im blbe ked mi kupia sprchac za 3 eura pod stromcek ? Okolo vianoc mam este aj narodeniny - takze to bud darcek nedostanem alebo mi povedia ako od malicka ze ved to uz mas aj k narodeninam. Ja keby fakt chcem tak dam aj viac penazi aby boli vsetci stastni a setrim a ked si ja vyberiem nieco tak s tym kazdy rok neodidem a skor som v stadiu ze jeeee super dalsi sprchac ktory ani nebudem pouzivat a radsej ho niekomu posuniem. Veci na vlasy ktore nepouzijem lebo mi robia zle ? Naco ? Ved kazdy vedel, co sa mi paci a co mi moze kupit. Nebavime sa o 100 a viac eurovych darcekoch ale naozaj si myslim ze uz ten clovek by mohol obetovat tych par eur a kupit nieco co ma potesi. Keby je surodenec sam s materskou a naozaj nema pochopim, neocakavam nic. Ale maju zarabajucich muzov, kupuju kadeco ale najblizsej rodine nie. Svagrine idem kupovat k narodeninam zlato ale sestre nekupim darcek k narodeninam. A ked aj tak ju vybavim za 5 euro a hotovo.
Mam to iba ja ?
Dakujem
@niqusqa2010 nevhodné dary im daruj na ich sviatky a nabudúce im k vianociam daruj nejakú maličkosť - dospelým. Napr. 2eurovu vianočnú ozdobu nejakého anjela a povedz, že Vianoce nie sú o darčekoch 😉
A prestaň dávať zoznamy darčekov pre rodinu a pre partnera. Je to maximálne trápne. To 5 ročné deti píšu listy Ježiškovi. Aby si dávala partnerovi zoznam už v novembri, lebo asi nevládze ti kúpiť všetko zo zoznamu z jednej výplaty....no koment
@jaroslav81 Presne, to vyjadrenie o vyplate je zlaty klinec programu a mnohe vysvetluje. Autorka je nadrzana z darcekov a ide aj cez mrtvoly.
musim povedat, že asi aj ty si na vine v tom, že od 15 čakaš darček, do dnešneho dna si sa ho nedočkala od mamy a stale čakaš, vieš aka je...ani brat ti nič neda, len rodina ta žmyka
každy rok ta ista diskusia, každy rok ten isty problem...
tvoja rodina su vyžírky...zrejme nemaju hanbu prijat drahy dar a neboli vychovani slušne sa podakovat a nejak dôstojne oplatit, i ked s nižšou vyplatou
evidentne im za to nestojiš, a že ta bombarduju od septembra a nemaju hanby davat ti požiadavky, i ked pre teba to skonči sklamanim VždY, znači, že pre nich si len chodiaci bankomat a využivaju ťa pre peniaze
čo nechapem vôbec, od 15rokov čiže 10-15 rokov každe Vianoce končia fiaskom a zas a znovu im kupuješ, zanadavaš si, založiš diskusiu s tym, že od buduceho sempembra zas im budeš robit Oslik, otras!
Kedze nie som hyena, nebudem ti tvrdit, že si sprosta, trapna, ako ti tu naložili, ale chybu vidim v tom, že niečo konči fiaskom a zas a znova do toho padaš
Ked chceš robit charitu, rozdavaj starkym do domova dôchodcom Kolko lasky sa zmesti do krabičky
a prestaň živit tieto pijavice, ktore si ta očividne nevážia..Tych 1 500€ investuj do seba a kup si zajazd na Maledivy a rob to tak každý rok od dnes !
Toto je najlepšia rada, čo som ti mohla dať a namiesto frustracie prežiješ tyždeň v raji a zrelaxuješ sa!!
@anonym_49d281 hej ked si sami povedia kup mi vonavku, kup mi cervene noze lebo sa mi pacia.. A ja im chcem urobit radost tak kupim. Ale cakala by som ze sa zavdacia a kupia aj oni nieco mne co sa mi paci aj keby mal byt pomer moj darcek 60 eur ich darcek 15
@niqusqa2010 ale ty sa ich asi pytas, co im mas kupit. Ci pridu za tebou so zoznamom? Odloz tie dary, ktore si od nich podostavala a mas vybavene buducorocne Vianoce. Za tych 1500€ kup sebe, co si ocakavala od nich. A mas po probleme.
@niqusqa2010 to si neviem predstaviť, že príde za tebou švagrina a sama od seba, bez tvojho vyzvania, ti povie, kúp mi červené nože.
By som neveriacky vyvalila oči.
@letfenixa ja nie, ja by som jej obratom nadiktovala co ma kupit ona mne :DDD a pozrela by som si na tie jej vyvalene oci.
@niqusqa2010 prosím ťa o aký zoznam darčekov ide, to ukážeš mužovi a rodine pošleš...že toto chces pod stromček?🤦
@niqusqa2010 naco ke dobre roto vymienanie darcekov? A este ludia su nespokojni? Ved kazdy dospely si moze sam kupit co chce. Mozno maju zarabajucich manzelov ale mozno maju financie na pridel
@niqusqa2010 ja sa ti fakt cudujem, mas toto za potreby? Kupuj iba frajerovi a svojim rodicom (pripadne aj frajerovym) a tam aj skonci. Usetris a este sa vyhnes aj sklamaniu. Preco sa silou mocou potrebujes zavdacit, ked sama vidis, ze si to druhy necenia? Vazne s tym prestan. Vianoce su neni o darcekoch ale na to prides az neskor.

A prestaň dávať zoznamy darčekov pre rodinu a pre partnera. Je to maximálne trápne. To 5 ročné deti píšu listy Ježiškovi. Aby si dávala partnerovi zoznam už v novembri, lebo asi nevládze ti kúpiť všetko zo zoznamu z jednej výplaty....no koment