icon

Čo s človekom, ktorý šoféruje pod vplyvom alkoholu?

Včera o 19:36

Poprosím čo s takým človekom čo sada za volant aj keď si vypije ...dohováranie nepomáha má depresie + alkohol psychiater mi neverí .. berie antidepresíva

lenka7477
Včera o 19:37

linka 158

anonym_8bab64
Včera o 19:39

byvam pri bare. ked vidim opiteho ze sada za volant volam policajtov, aspon anonymne sa priznavam za tento hriech. Viem ze pre niekoho som konfident ale…
ak je to niekto blízky nadrzo brat kluce, ak nepomoze tak 158.

pribinak
Včera o 19:42

Pre bezpečnosť iných ľudí na ceste by som volala 158
Ak sa chce on zmrzačiť či zabiť, tsk ok, ale nech neublíži iným nevinným

Alkoholikovi môžeš dohovárať koľko chceš, je zo zbytočne

enmery
Včera o 20:03
@anonym_8bab64

byvam pri bare. ked vidim opiteho ze sada za volant volam policajtov, aspon anonymne sa priznavam za tento hriech. Viem ze pre niekoho som konfident ale…

@anonym_8bab64 Nie si, niekomu to môže reálne zachrániť život. Na Slovensku je stále veľmi laxný prístup k chlastu za volantom, bohužiaľ.

minenkaa
Včera o 20:15

@anonym_autor volať policajtom nahlásiť auto,cestu kade pôjde a je

minenkaa
Včera o 20:15
@anonym_8bab64

@anonym_8bab64 dobre robíš

nikdenikto
Včera o 20:31

Volaj 158, oni ho zastavia a odoberú VP. Aj keď, vidíme denne že na vodičáku sa nejazdí, jazdí sa na aute. Denne čítam ako šoférujú ľudia napriek zákazu. Ale tak aspoň na postrašenie.

Inak ja by som tých ľudí zatvorila aj keď len na týždeň a pekne informovať rodinu a tiež do prace že je vo väzení pre jazdu pod vplyvom. Takú verejnú hanbu urobiť a by sa spamätali snáď. Zobrať vodicak bohužiaľ nestačí.

anonym_4bd3ea
Včera o 20:57

Môj otec tak jazdil. Chcela som xkrat zavolať policajtov aspoň anonymne. Ale nikdy som to neurobila. Bol to otec

minenkaa
Včera o 20:59
@anonym_4bd3ea

Môj otec tak jazdil. Chcela som xkrat zavolať policajtov aspoň anonymne. Ale nikdy som to neurobila. Bol to otec

@anonym_4bd3ea a práve preto si mala ,možno by mu nariadili protialkoholicke liečenie

vkatush
Včera o 21:49
@anonym_8bab64

@anonym_8bab64 robila som v reštaurácii/bare.
Ja som párkrát drzo zobrala kľúče a povedala, že si môžu po ne prísť na druhý deň za triezva.
Jeden sa aj chcel pustiť do hádky bitky, že to je jeho majetok a on si s ním bude robiť, čo chce. Povedala som, že v momente ako do neho sadne, volám policajtov.
Takže nemáš sa za čo hanbiť.

Moja rodina (máme viacerých alkoholikov 🤗😑) vie veľmi dobre, že by som ich bez mihnutia oka udala a narobila problémy za alkohol za volantom.

Len bohužiaľ, na Slovensku neplatí 3x a dosť. Vždy dostanú vodičák naspäť a je jedno, koľko záznamov majú.

tilly
Včera o 21:59

Toto je pre mňa ako vražda. Aj moje deti vedia, všetko odpustím, ale alkohol za volantom nie. Takže by som zobrala kľúče od auta, alebo vždy volala policajtov

anonym_82c879
Včera o 22:26
@anonym_8bab64

@anonym_8bab64 skor naopak... si zachranca zivotov a zodpovedny clovek... pre mna sadat opity za volant je ako sa postavit na namestie a strielat okolo seba bezrozmyslu pistolou... nemusi sa nic stat, ale koleduje si dotycny o pruser... a mozu za to zaplatit nevinni... Za alkohol za volantom (minimalne od urcitej hranice) by som daval basu uz pri "chyteni" aj bez nehody...

anonym_4edde0
Včera o 22:27

Ked ten opity zrazi decko, dufam ze budes kazdy vecer zaspavat s myslienkou, ze keby si dvihla ten telefon a volala policajtov (tak ako je to spravne), nebolo by sa to pravdepodobne stalo.
Pre mna nepochopitelne a je mi fuk o koho by islo.

anonym_85ba2f
Včera o 23:29
@anonym_8bab64

@anonym_8bab64 not all heroes wear capes 👍👍

martinka13
Dnes o 06:57

Určite volať policajtov.

anonym_4bd3ea
Dnes o 07:14
@minenkaa

@anonym_4bd3ea a práve preto si mala ,možno by mu nariadili protialkoholicke liečenie

@minenkaa alebo mu zobrali vodičak a dali pokutu ktorú by aj tak musela zaplatiť mama. Došiel by o prácu lebo dochádzal a nemal by mi ako pomôcť so sťahovaním mimo mesto (vďaka mu že to toľkokrát otočil aj keď viem ze nerád chodil hore dole cez preplnené cesty). Na proti alkoholické by už aj tak bolo neskoro 😔

minenkaa
Dnes o 07:34
@anonym_4bd3ea

@minenkaa alebo mu zobrali vodičak a dali pokutu ktorú by aj tak musela zaplatiť mama. Došiel by o prácu lebo dochádzal a nemal by mi ako pomôcť so sťahovaním mimo mesto (vďaka mu že to toľkokrát otočil aj keď viem ze nerád chodil hore dole cez preplnené cesty). Na proti alkoholické by už aj tak bolo neskoro 😔

@anonym_4bd3ea aspoň by mu zobrali vodicak a neohrozoval by iných
Máš úžasne skreslený podklad

vkatush
Dnes o 07:41
@minenkaa

@anonym_4bd3ea aspoň by mu zobrali vodicak a neohrozoval by iných
Máš úžasne skreslený podklad

@minenkaa sorry, ale tu by som povedala, že skreslený máš ty.
Človeku, ktorému je jedno, že sadne za volant opitý, bude jedno, že zobrali vodičák a sadne za volant aj bez neho, keď chce.

minenkaa
Dnes o 07:44
@vkatush

@minenkaa sorry, ale tu by som povedala, že skreslený máš ty.
Človeku, ktorému je jedno, že sadne za volant opitý, bude jedno, že zobrali vodičák a sadne za volant aj bez neho, keď chce.

@vkatush a preto to treba rieši zakaždým

tilly
Dnes o 07:58

Ten, čo neváha sadnúť za volant opitý, sadne za volamt aj opitý a bez vodičáku. Auto jazdí na benzín (naftu, lpg elektrinu), nie na papiere.

anonym_bc245b
Dnes o 10:00
@tilly

Ten, čo neváha sadnúť za volant opitý, sadne za volamt aj opitý a bez vodičáku. Auto jazdí na benzín (naftu, lpg elektrinu), nie na papiere.

@tilly 100% suhlas, moja kolegyna s takymito klientami pracuje. Nechcete vediet ako casto a za co vsetko poberu vodicaky a kolkym sa to stava opakovane. Este jeden mal drzost sa pytat, ci dostane zlavu, kedze uz je verny klient.

tilly
Dnes o 11:02
@anonym_bc245b

@tilly 100% suhlas, moja kolegyna s takymito klientami pracuje. Nechcete vediet ako casto a za co vsetko poberu vodicaky a kolkym sa to stava opakovane. Este jeden mal drzost sa pytat, ci dostane zlavu, kedze uz je verny klient.

@anonym_bc245b neuveriteľné

wiliam3royal
Dnes o 11:26

@anonym_autor vies kolko ludi jazdi denne bez vodicskeho preukazu, s opakovanym zakazom viest motorove vozidlo a pod vplyvom drog? A nasa policia, prokuratura a sudy co? Tie to maju na salame!

Chytia vodica nad 1 promile a nic, chytia ho so zakazom a mozno basa a chytia ho do tretice pod vplyvom drog a ked nema pri dílku sebe, tak zas ide na slobodu.

Ja by som nad 1 promile bral dozivotne vodicsky preukaz a kludne by som tento zakon schvalil ustavne a s platnostou od 1.2.2026, ziadne vyhovorky, nic by uz neplatilo, dalej za zakaz viest motorove vozidlo pokuta 3000€ a 3 roky tvrda basa a do tretice za drogy pokuta 5000€ a 10 rokov basa, za prekrocenie maximalne rychlosti pokuta 4000€, pol roka zakaz viest motorove vozidlo a v pripade 3x, opakovane skusky na novy vodicsky preukaz, ked si bez STK a PZP, zakaz cinnosti viest motorove vozidlo na 1 rok, pokuta 2000€, samozrejme zakaz nahlasovat policajne hliadky v radiach, v tomto zhnitom state uz treba konecne urobit poriadok, zaujimave ze v Rakusku su zrazu vsetci ako mladatka, vedia dobre preco.