icon

Čo s manželom? Navrieskal na mňa a o 5 minút sa tvári, že sa nič nedeje.

maminecka123
20. júl 2019

Prosím o radu ako ďalej s manželom. 3. rok dokončujeme domček tvrdou svojpomocou. Rodina pomáha tak že každý týždeň prichádza k nám 200 km a celý víkend sa pracuje. Prídu moji rodičia aj svokrovci. Vznikajú mensie rozbroje ale nejak sme to vždy ustáli. Pred rokom som nastúpila do práce ale pridali sa k tomu všetkému psychické problémy. Začala som mať panicke ataky a úzkosti. Čo ma ale najviac vytáča je postoj manžela a svokra. Ak sú tí dvaja spolu je to ako svorka vlkov. Stále som najhoršia. Svokor so stále somre popod nos rôzne námietky voči mne. Manžel dnes na mňa nenormalne vyletel, lebo som s ním chcela ísť večer von a oni mali ešte nedokončenú prácu. Nikam nikdy nechodievame keďže nemáme tu ani jeden rodičov a nemáme kde nechať deti. Toto už ale prekročilo všetky moje hranice. Ako mu dať najavo že už to prehnal. Doteraz keď prišlo ku konfliktu tak sa vždy na mňa vyvrieskal a za 10 minút sa tváril že je všetko ok a ako ma nesmierne miluje. Ja som sa s ním Max. Deň nebavila a potom povolila lebo sa to kvôli deťom nedalo nebavit sa s nim. Toto ale ďalej nejde. Stále sa na mňa vyvrieskal ako na špinavú handru a o 5 minút sa tvári že sa nič nedeje. Aj som mu to vravela ale žiadna zmena...čo robiť?

kasokri
21. júl 2019

@maminecka123 ahoj. Sadla by som si sním a povedala mu, že takto sa so mnou baviť nebude a ak sa to ešte raz zopakuje urobíš razantný krok. Nepovedz aký. Ak by sa to zopakovalo oxid aj s deťmi na par dni k rodičom. Tak by mu to malo dôjsť.

ljzozv
21. júl 2019

@henikav áno dobre si to napísala.. ale tu mám pocit že to nebolo úplne rozhodnutie manžela ale skôr svokra... A keďže už tak dlho takto fungujú, tak už je to asi len plný tlak pod pokrievkou a len vybuchnúť... Autorka píše, že keď si všetci spolu (manžel, svokra a svokor) , tak sú ako bager na ňu .. tam už je ťažšie radiť niečo ako sa má zariadiť.. iné je keď vybuchne na teba muž, keď ste sami a iné je ,keď vybuchne pred svojimi rodičmi, ktorí mu v podstate potlapkaju po pleciach : dobre si jej povedal... .

henikav
21. júl 2019

@ljzozv v tom mas pravdu, mlade dievca lahko "zadupkaju". Mna uz poznaju dost na to ze do mna sa nikto nepusta, neriskuju uragan 😃 Ale manzel je zvyknuty, ten casto vypusta paru, aj ked vie ze potom schyta

maminecka123
autor
21. júl 2019

@danusa63 to asi môjmu chýba a začnem to praktizovať.
@henikav jasné, veď áno, ale už aj on mi omiela že však poďme niekam keď sú tu naši. Tiež potrebuje vypnúť. Ale keď príde svokor nejak do mňa rypne a potom vyletia obaja, alebo aj všetci traja na mna. Či akože len oni robia? To že my varíme celé dni, behame za deťmi pre nich nič neznamená. Vieš a keď takto fungujes 3 roky, tak je to na slučku

maria1989
21. júl 2019

@maminecka123 baby ti napisali toho dost. Snad to u vas skonci, ked dostaviate. Ja som takeho muza neustala a po viac ako 10 rokoch sa s nim rozisla.

maminecka123
autor
21. júl 2019

@maria1989 uff, tak to ma mrzí...dúfajme, že to bude ok...lebo ja nie som typ na rozvod...

vanilka83
21. júl 2019

@maminecka123 podla mna je toho proste nan ho vela netlac tak nan ho stavia dom mate deti ty pracujes so svokrom sa furt hada ktory neustale nieco na teba pinda a furt je neslokojni tak tvojho muza uz asi trosku naockoval hned to netreba hrotit a riesit rozvodom alebo rozchodom treba trochu trpezlivosti a mozno ked budete mat obaja volny vecer otvor vino kuknite nejaky film a nekonfliktne nacrtni temu. Podla mna je to len vybusny typ cloveka ktoremu je jeho spravanue za 5 min. Luto ale nevie sa ospravedlnit taky je aj moj otec brat aj ja ale to neznamená ze ta nemiluje alebo ma proste teraz iba vela a nema najlepsie obdobie a potrebuje to na niekoho hodit ale to mu mozes jednoducho povedat ze ta to trapi

maminecka123
autor
21. júl 2019

@vanilka83 ale presne toto obdobie mam aj ja, s tým rozdielom že musím byť stále usmiata, dobre naladena, chodiť do práce, starať sa o domácnosť a nepovedat mu krivého slovka. To keby som riešila takym štýlom ako on tak už máme obaja sekery v chrbte. Však situácia je už aj tak dosť zložitá, prečo to riešiť nervami ktoré situáciu len zhoršujú. Prečo nezastaviť a uvedomiť si že s krikom a nervami to bude ešte horšie. Prejde do na všetkých a najmä deti...to sa fakt nedá riešiť s chladnou hlavou?

vanilka83
21. júl 2019

@maminecka123 no chlapi su chlapi ako sa hovori zena zvladne aj za dvoch konov a dokaze robit 5 veci naraz a este aj v mysli robit rozvrh rodine a plany na varenie a víkend muzi to proste potrebuju dostat zo seba inac ako my zeny... Treba ho nechat vychladnut a potom mu povedat co si myslíš a ze ti to ublizuje chlap potrebuje pivo a kamaratov aspoň raz do tyzdna chodi niekam? Ma kamosov? Chodi na futbal? Na pivo? A vysvetli mu ze aspon pred detmi by sa mohol krotit. My zeny by sme najradsej chlapov hned poslali k psychológovi,do manzelskej poradne, alebo mu urobili scenu ale oni to potrebuju zo seba vybit von a mas tu smolu ze si jeho najblizsi clovek a schytas si to ty. Keď dostaviate dom bude to urcite lepsie. No ak on je taka povaha od jak ziva tak ho uz nepreonacis. S tym sa zmier. Ty musis vediet co na neho plati ako nan ho a ako sa s nim rozpravat.

eeffka
21. júl 2019

@maminecka123 ak by na mna navrieskal muz bezdovodne isteze by som na neho naziapala naspat. A bolo by mi jedno ake mam obecenstvo. A ak by sa do toho zastareli tak by som im rychlo vysvetlila nech sa medzi mna a muza nemiesaju. Ak si to nechas a je to u vas zvykom tak uz jedine liecba sokom. Poslat panka odkial vysiel a zit si po svojom. Ja sa tiez s muzom pohadam ale nepredam kozu lacno. A on vie ze ja ho poslem do teplych krajin pred jeho rodicmi,kolegami mne je jedno ak by sa spraval ako debil

aceris
21. júl 2019

@maminecka123 obcas by som mozno brala keby sa vyvrieskal a o chvilu by bol klud...ten moj to drzi v sebe, chodi ako kopka nestastia, nebavi sa so mnou, neodpoveda na otazky, je smutny sam zo seba a z toho ako zijeme atd.(zijeme uplne normalne ako kazdy druhy, ale on by chcel stale nieco viac a nic mu neni dost dobre). A moje otazky povazuje za urazky na neho a vytacam ho...napr. sa opytam, ci ma migrenu, lebo sa tvari, ze ho nieco boli...alebo sa ho opytam, ci mu dako mozem pomoct pripadne ci mi nechce povedat co ho aktualne trapi...Veruze ja uz kolkokrat nemam nervy a to sa uz ja na neho vyvrieskam...z toho ma este horsiu naladu....a som ta najhorsia...proste potrebuje vtedy aby som mu dala pokoj a v noci to vyspi....ale tvar sa ze cez vikend ho nevidis ked je konecne po tyzdni doma... ☹ tiez je to blizenec...niekde som citala, ze blizenci su skoro ako schizofrenici.... :-X a keby na mna vrieskal, tak navrieskam spat...idem si spravit horucu cokoladu na nervy a po case nas to oboch prejde...pripadne hned ako zacne kricat otocit sa a ist prec...nepocuvat...ale to tiez poznam ludi, ktorych to este viac vytoci ako ked tiez povrieskas... 😉 takze musis vediet co uz je lepsie sama

akecheta
21. júl 2019

@maminecka123 Toto robila mama mne...celé detstvo som zažívala nervozitu.

terka224
21. júl 2019

Ja možno trochu od veci otázku, kľudne nemusíte odpísať. Ale mňa by zaujímalo ako sa vám prejavujú tie panicke ataky a ako to zvladate..

popolusska
21. júl 2019

@maminecka123 a to na teba pred svadbou nikdy nevrieskal?

maminecka123
autor
21. júl 2019

@popolusska ani nie, myslím že ho ta stavba dosť zmenila, ale už dom to dnes nevydržala a vybehla na neho nenormálne. Vrieskala som ani on včera a dokonca dom si spomenula že on mi včera povedal že tam so mnou pôjde a pod nátlakom otca a svokra zmenil rozhodnutie. Ale to už je jedno. Som povedala že to bolo naposledy a myslím to smrteľne vážne...že nikto z jeho dvoch bratov a svokra ťa po svojich ženach neziape a nebude ani on po mne. Že toto trpieť nebudem. Zajtra odchádzajú naši a minimálne jednu noc budem spať s dcérou. Nech vie, že to len tak neprehrmi

maminecka123
autor
21. júl 2019

@terka224
No moja myseľ si myslí, že je v života ohrozujúcej situácii. Točí sa mi hlava, je mi na vracanie, nechutí mi jesť, boli ma hlava, žalúdok...a k tomu najhoršie negatívne pocity také ako pri depresii. Takže nasledoval psychológ, chvíľu to pomáhalo ale casto sa mi to v poslednej dobe vracia. Tak rozmýšľam nad antidepresivami.

valerya
21. júl 2019

Porozprávaj sa s ním, ke´d bude dobrá nálada a povedz mu, že ty ho miluješ ako chlapa a nie ako hysterickú ženskú. Že nechceš aby hysterčil, že nieje ženská. A ke´d začne hádka, povedz mu niečo krátke....stop, zas si hysterka. A ke´d neprestane, tak len stále jemnejšie opakuj, nebu´d hysterka. Toto by malo zabrať. Musí to byť ale v ženskom rode, nie hysterik ale hysterka.

alkamalka
21. júl 2019

@maminecka123 stavat dom,mať malé dieta/deti polozí nejedno manzelstvo, ide o to ako sa veľmi lubite a ako vám na sebe zalezi, veľa rodin to neustoji, u nás je to podobné...dôležité je ho konfrontovat keď je sám, bez deti a svokrovcov, povedať na rovinu, ze takto to ďalej nejde a ze ta boli,ako sa k tebe sprava v jednu chvíľu a potom ďalšiu inak, ze je to narocne na psychiku, ze veris, ze ma toho veľa ale ty mas toho tiež..verim ze po skončení domu sa to zlepši, treba len vydržať 😊 drzim palce

maminecka123
autor
21. júl 2019

@alkamalka no celé zle, svokrovci odišli. Akurát som sa s mamou chytila, lebo celý víkend tlačí do deti sladkosti. Jaaj, psychiatria cistaaa...
@valerya hahaa, no musím skúsiť 😋

loliki
21. júl 2019

@maminecka123 Máš úplne normálne manželstvo a úplne normálneho manžela, ktorý je bežný typ, pracovitý, venuje sa rodine, snaží sa byť hlavou rodiny a udržať si rešpekt. Občas stráca nervy, ani jemu všetko a každý nevyhovuje. Malé deti, stavba domu, to dajú zabrať. Treba brať do úvahy záťaž na psychiku u každého. My ženy sa aspoň vykecáme, napíšeme na MK svoje výlevy. Ale ešte som nikdy nečítali o tom , že žena na mňa navrieskala a teraz sa tvári sa, že sa nič nestalo. Načo robiť z komára somára? A 3 dni to riešiť? Fakt to musí vedieť celé Slovensko? Dajte si pusu, a zabudnite na to, život ide ďalej.

loliki
21. júl 2019

@maminecka123 Tie zdravotné problémy, ktoré spomínaš, to nemáš tetániu?

maminecka123
autor
21. júl 2019

@loliki v podstate príznaky sú skoro rovnaké s tetaniou, ale neurologicka mi vravela ked robila testy, že ju nemám, že mám podráždenú nervovu sústavu, ale brni mi stále v chodidlách

maminecka123
autor
21. júl 2019

@loliki nemusí, ale ako píšeš, aspoň si to vylejem na MK 😁

maminecka123
autor
21. júl 2019

@ljzozv presne toto...

maminecka123
autor
21. júl 2019

@vanilka83 Chodieva aj na bembinton aj na futbal, občas na pivko, tak tiež relaxuje. My sme viacmenej v klidku keď sa nerobí, akonahle sú všetci traja spolu su ako svorka vlkov

mijo53
21. júl 2019

@maminecka123 na vine si asi Ty, rodičia, svokrovci prídu 200 km, aby robili na Tvojom dome , večer ešte chcú pracovať, veď dni sú ešte dosť dlhé , pomaly sa budú skracovať a Ty chceš ísť na večerné posedenia a že chodí každú nedeľu do kostola, z toho je Ti na grc? asi je kresťan, tak praktizuje svoju vieru a Ty buď na to hrdá, choď s ním do kostola a ak nie si veriaca, alebo inej viery, tak to aspoň toleruj

mijo53
21. júl 2019

@mijo53 ešte chcem dodať, keď máš deti a nemá Ti ich kto povarovať, zožeň si opatrovateľku, alebo seď na riťke, kým nevyrástu

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
kassandra25
Autor odpoveď zmazal
maminecka123
autor
21. júl 2019

@kassandra25 wowoou, aké silné...ale to je tvoj názor, a hej, z casti máš pravdu