Čo s nedôverou v manželstve?

navazkach
15. apr 2016

v prvom rade, musim napisat, ze mam iny nick aky tu bezne pouzivam, myslim ze z celkom pochopitelnych pricin. dopredu upozornujem, ze moj prispevok bude dlhy. s mojim manzelom sme spolu uz 11rokov, 3roky manzelia, dve male deti, tretie na ceste. poznala som ho aj pred vztahom, vzdy som ho povazovala za svojho najlepsieho muzskeho kamarata, aj ked mali sme obdobie, ked sme sa dlhsie nevidali - ked sme sa znova po case a par vztahoch stretli, dali sme sa dokopy.

Vzdy to bol spravny muz s par chybami, tie ma kazdy. ked sme spolu zacali, mal ukonceny jeden zvlastny vztah - mal priatelku kolegynu, ktora mala oficialneho priatela a mojho muza mala ako "bokovku". Vedela som to najma vdaka mojmu byvalemu priatelovi, pretoze bol ich kolegom a vsetci o ich "aferke" v praci vedeli. Nikdy som nechapala ako take nieco mohol znasat, este aj pocas nasho vztahu sa s nou stale kontaktoval a chceli udrziavat priatelstvo. Ja som ale priamy clovek a niektore veci neviem prekusnut - jej spravanie k mojmu priatelovi mi bolo velmi neprijemne /niekedy sa mi zdalo, akoby ju vzrusovalo, ze moze niekoho podvadzat, dokonca som uvazovala, ci sa nedohodli, ze aj priatel si najde oficialny vztah, ale to mohla byt len moja paranoja/ no proste vtom case sa vsetko vyvrbilo tak, ze som sa s muzom po par hadkach rozisla s tym, ze si moze vybrat ci bude kamarat so svojou ex, alebo partner somnou, pretoze to dokopy u mna nejde a ja chcem byt fer. Rozhodol sa vtedy pre mna, oni prerusili kontakty a my sme si vysvetlili, co komu vadi - ja sa vzdy snazim o otvorenu komunikaciu, vysvetlila som mu, kde mam svoje mantinely a co sa stane ak ich prekroci, on vysvetlil tie svoje a ja nemam problem ich dodrzovat, som silne monogamny a verny clovek, co uplne neznasa flirt zadanych ludi, steklive komunikacie a podobne.

Proste od toho casu co sme si vsetko vysvetlili islo viacmenej dobre az na par inych problemov, tie ale s takymito vecami nesuviseli. takto sme si zili dlhy cas, ked sa narodil prvy syn zacali trocha problemy s nasim sexom. On nikdy nebol chlap, co vyhladaval sex kazdy den, praveze po predchadzajucich skusenostiach som bola az prekvapena s intenzitou, ktoru vyzadoval - ale zvykla som si ze sexu s nim bolo menej, ale zato bol kvalitny.

Ked som cakala prveho syna, bola som na rizikovom a mala som zakazany sex - takze muz si musel vystacit sam. Ale po porode a ked som ukoncila svoje zotavovanie sa intenzita z minulajska nevratila do starych kolaji a bolo to este sporadickejsie. Vela krat sme to riesili, pytala som sa ho v com je problem, snazila som sa vyzerat dobre, schudnut, nezanedbavat. On stale vravel, ze je viac unaveny z prace vzdy sa to na cas zlepsilo a potom zas sklzlo naspat. Rozmyslala som aj nad neverou, ale nevedela som si predstavit kedy - je to introvert, volny cas travi s nami, rano ide do prace, poobede z prace - hodiny sedia, nikam nechodi, je vyborny otec - proste oproti inym pribehom sa nemozem stazovat a donedavna som bola naozaj stastna aj ked sexualna oblast mi nestacila, ale proste som sa s tym nejako vyrovnala.
Minule boli ale deti chore, nepokojna noc - jeden z nich sa zobudil a muz si isiel k nim lahnut a tak zaspal. Nechcela som aby zaspal rano do prace, tak som mu na mobile isla nastavit budik, pretoze viem ze vravel ze si ho vypol kedze mal v ten den volno a nechcel zabudnut. tak som mu otvorila mobil a on tam mal otvoreny pracovny kalendar - zaujal ma jeden zapis Jehomeno+Zuzanka a text "juchuuuu 🙂" ked som to rozklikla videla som, ze sa to opakuje kazdy druhy pondelok od 9 do 10, vytvorene to bolo v roku ked sa narodil moj syn a podtext, ze kona sa ak sa nic nezmeni. Tak som si cez jeho maily vyhladala jej meno /ano, ano viem - nema sa to a keby som nemala dovod, nikdy to nerobim/ mali tam vela komunikacie - vela z toho bolo aj pracovneho, ale par z nich take ako "pridem preteba pojdeme na kavu", "dlho sme sa nevideli a velmi sa na teba tesim" a podobne.

Okamzite som ho zobudila, zavolala od deti a ziadala vysvetlenie. Povedal, ze nie som normalna, ze to je len kolegyna a ze sa netesi na nu, ale na stretnutie s nou /ja som asi fakt blba, ale ja v tom nevidim rozdiel/ proste sme sa pohadali, pripomenula som mu nase mantinely (medzi ktore patrilo aj to, ze sa takto s cudzimi zenami bavit "koketne" nebude ani keby islo o kamaratku) potom sa mi zacal ospravedlnovat - co nechapem, lebo tvrdi ze o nic nejde a ja som neni normalna - tak za co sa ospravedlnuje?

no od toho casu je to u nas uplne hrozne. Nedokazem sa s nim bavit, je mi velmi zle, okrem toho co som citala nemam ziadne ine dokazy, ze by ma podvadzal. Ale moja dovera je tak narusena, ze sa z toho nedokazem spamatat. Aj starsi syn si vsimol ze som smutna, hoci sa snazim byt ako predtym, proste neviem sa posunut dalej. urcite mam v sebe aj vela tehotenskych hormonov. Je to akoby niekto zbural oporny pilier v mojom zivote, povazovala som ho za svojho najlepsieho priatela a myslela som ze aj on mna.

ale neviem co mam dalej robit. Nie som clovek, co taketo veci niekomu vesia na nos, ani nas sex. problem nikto z mojich kamaratiek netusil - proste sa takto verejne ale anonymne sa priznavam k nasim problemom. co by ste robili vy? ja viem, ze mam tiez kopu chyb, priznavam si ich - ale toto som od neho necakala, aj ked ako som uz povedala, ine zeny co tu citam maju naozajstne problemy vo vztahu a toto je oproti tomu malina - ale neviem sa s tym zmierit. ak ste ma spoznali z pisaneho, poprosim o diskretnost a o normalnu diskusiu na urovni. Akceptujem aj kritiku ak je podana neurazlivo - dakujem.

dominika6
15. apr 2016

@navazkach
ja osobne pri každej tejto téme poviem stále to isté 🙂
čo nemá chlap doma,má inde..stručne jasne..

navazkach
autor
15. apr 2016

@dominika6 dakujem za podporu, presne take reakcie som cakala.

danik1505
15. apr 2016

@navazkach žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa navarí... zachovaj pokoj, pár dní si daj na upokojenie, na oddych, a potom pekne v kľude sa porozprávajte... možno to vôbec nie je tak, ako to vyzerá... možno sa len potrebuje porozprávať aj s niekým iným- veď ako sama píšeš, je introvert, chodí len do práce a domov, tak to možno berie tak, že sa vyrozpráva a trošku zmení prostredie... nekrič a vypočuj si aj jeho argumenty. možno naozaj nejde o nič, ale to sa my nedozvieme, iba ty.. držím palce 🙂

lolonka
15. apr 2016

@navazkach ...ahoj...aj mňa by to veľmi zarazilo...a bola by som z toho hotová ako ty......ale netuším čo by som spravila...ako sa k tebe správa?...Zmenil sa nejako?...Odjakživa chcel menej sexu?...Ak ťa podvádza sa to raz určite dozvieš....ale možno to tak vôbec nie je....tak ho zbytočne od seba neodháňaj....aj keď mne by vadilo aj keby si iba písal s nejakou ženskou... 🤐 🤐

dominika6
15. apr 2016

@navazkach
necháp to v zlom,ale zlož ružové okuliare lebo žiadna podpora ti manželstvo nezachráni...iba činy

navazkach
autor
15. apr 2016

@dominika6 a ake ciny?

@danik1505
@lolonka dakujem baby.. ja sa snazim uz par dni to predychat, ale neviem sa dokopat k rozhovoru bez toho aby som cakala tu najhorsiu verziu a nemala bublinu v krku. Ja neveru akukolvek naozaj z duse neznasam. snad mate pravdu a casom sa to vysvetli.

charity
15. apr 2016

@navazkach Podla mna Tvoja intuicia, ze Ta pouzil len ako oficialne krytie jeho bokovkoveho vztahu s kolegynou, bola spravna. Skoda, ze si nevydrzala mlcat a nenalepila na neho detektiva v pondelok o 9:00, mala by si istotu.
Ako si na tom s financiami? Zvladnes sama matersku s troma detmi?

dominika6
15. apr 2016

@navazkach
nieje návod na manželstvo..ty si myslíš že si robila aj robíš maximum ale chlapovi sa zatemní mozog hned ako vyjde z domu a vždy ho láka niečo nové,nepoznané,bezstarostné a stačí im milé slovo,pohladenie a už sa topia...doma majú dokonalú manželku ale nemajú problém zahnúť v práci...
bud v strehu,veľa sa s ním rozprávaj o práci ťahaj z neho jeho pocity,myšlienky,starosti,plány...
lebo akcia vyvolá reakciu a hádky doma ho budú hnať inde...

charity
15. apr 2016

@navazkach Daj sa otestovat poriadne u gynekologa, ci Ta niecim nenakazil, nech je tehu v poriadku.

bluka2
15. apr 2016

Ja neviem, co by som ti poradila, ale velmi sa mi paci tvoje priame jednanie a "mantinely", vsetky prsty hore!!! Drz sa

bluka2
15. apr 2016

Ano, priprav sa prakticky aj na najhorsi mozny scenar

sense
15. apr 2016

Spytaj sa ho co ho na tych stretnutiach tak tesi....uprimne ....keby som mala podozrenie pri prvom dietati dalsie by som uz nemala s takym clovekom... ty mas teraz dve moznosti bud mu odpustis resp budes sa tvarit ze je vsetko o.k ti povie ze to skonci kvoki vam alebo od neho odides....

navazkach
autor
15. apr 2016

@charity nie, urcite to nezvladnem, kym by najmladsie neslo do skolky.. nemam uz ani rodicov kam by som isla, surodenci maju vsetci vlastne problemy, rodiny - aj ked viem, ze by mi pomohli, nechcem ich tym zatazovat. Skor som uvazovala, ze proste budeme spolu kym sa neosamostatnim. len neviem, ci sa to da zvladnut, hlavne by som chcela to najprv vsetko vysvetlit, ale neviem sa k tomu dokopat, hoci som vzdy clovek, co sa snazi rozpravat a zistuje. hrozne ma to zaskocilo, nepripravenu.

navazkach
autor
15. apr 2016

@bluka2 dakujem.

navazkach
autor
15. apr 2016

@sense ale ja som podozrenie nemala - lebo mam asi slabu fantaziu a nevedela som si predstavit ako moze podvadzat v praci. verila som mu, ze je unaveny, mozno ze si zvykol na ruku pocas mojho rizikoveho tehotenstva. Je to v inych ohladoch vyborny manzel, posluchac, riesic problemov, otec. ja som bola asi blba.

navazkach
autor
15. apr 2016

@dominika6 my sme sa nejako extra nehadali, na takych banalitach samozrejme, potom ked sme riesili nase malo sexualne vecery. ale nebolo to caste. viem ze recept na manzelstvo neexistuje, ani ho od nikoho necakam, ale neviem co viac mam robit. vzdy sme vela rozpravali.

lolonka
15. apr 2016

@navazkach ...a odvtedy čo ste sa pre toto pohádali sa ako správa k tebe?

charity
15. apr 2016

@navazkach Ked to financne neuroahnes, tak tu temu dovery s nim neotvaraj, lebo rozvod si teraz nemozes dovolit. Mlc, aby to nedoslo k rozvodu teraz. Teraz sa Ti neoplati byt tym tiom, co si hovori veci narovinu, lebo Tvoj manzel taky typ nie je. Mlc, staraj sa o deti, priprav sa na financnu samostatnost, odkladaj si peniaze bokom a az budes pripravena na odvhod, mozes zacat tuto temu riesit... A az zacnes, nezabudni informovat stetkinho muza. Zasluzi si vediet pravdu.

navazkach
autor
15. apr 2016

@lolonka uplne normalne, snazi sa somnou komunikovat, ja mu odpovedam len ohladne deti. Dokonca dodrzuje urcite pravidla ktore mame dohodnute kvoli mojim psychickym problemom aby som bola ok. u nas zvacsa prebiehaju hadky tak, ze sa pohadame /alebo resp. ja sa hadam/ a o par minut to uz je v pohode a bavime sa normalne. ak je to vaznejsie, tak sme urazeni obaja, ale komunikujeme kvoli detom a neskor to prejde. najdlhsie sme vydrzali takto tri dni. toto je uz dlhsie, ale on sa snazi, len mne to nejde.

navazkach
autor
15. apr 2016

@charity tato kolegyna neviem ci niekoho ma. nepoznam ju, len co som si ju pozrela na FB, uplne normalna bezna baba, dokonca podobny typ ako ja - nie nejaka vyrazna brunetka, odfotena je iba so psom. ta predtym z ich spolocnosti odisla uz davno ale nepoznam ju osobne.

dominika6
15. apr 2016

@navazkach
jemu asi chýba tvoja neha,pozornosť a sex...oni sú nenároční 😀

charity
15. apr 2016

@navazkach Jaj, pardon. Myslela som, ze ide o tu istu babu.

navazkach
autor
15. apr 2016

@dominika6 tak ja pisem, ze on ma odmieta aj ked sa snazim a snazim sa hladat koren problemu a jemu nakoniec chyba sex, tak si ho kompenzuje s niekym druhym? ja neviem, ci pisem nezrozumitelne, alebo sa moje pisane slova stracaju v dlhom texte.

navazkach
autor
15. apr 2016

@charity ta prva - to sa stalo asi 10rokov dozadu. pisala som o nej len preto aby bolo jasne, preco sa u nas nastavili tie "mantinely" 🙂

dominika6
15. apr 2016

@navazkach
nooo poviem pravdu bolo to dlhééé 😀
áno prečítala som že je odmietavý,ale myslené to bolo z mojej strany v tom zmysle,že ked to doma odmieta,má to inde,že asi ho to neláka doma ...
blbo sa to píše na nete,ked chce byť človek stručný,ja ti len chcem poradiť,ak ho ľúbiš,bojuj ale nie nasilu...
on bude obozretnejší a bude si mazať správy aj maily...ty budeš spokojná,ale tak to nemusí byť...
preto len vravím že bud v strehu a neprezrádzaj sa rýchlo že lobzuješ v mobile...až ked budeš mať dôkazy...

navazkach
autor
15. apr 2016

@dominika6 nemam zaujem mu labzovat v mobile. ak je neverny, viem ze si da vacsi pozor, co si daval asi aj doteraz ked uz tolko rokov som mu neprisla na takuto kamaratku.

ano, asi ho to nelaka doma a preto ani nemam zaujem s nim potom ostat, nie som odpad aby som len tak tisko cakala co bude - na tom som nikdy nebola. radsej bude len moj spolubyvajuci otec mojich deti.

magic08
15. apr 2016

@navazkach mna by na tom vsetkom najviac zarazilo, a je mi to najviac podozrive to čo ma ulozene v mobile..." Jehomeno+Zuzanka a text "juchuuuu" + k tomu stav, ktory nastal, ze mate menej sexu ako bolo zvykom. Nechcem robit unahlene uzavery, no je to viac nez podozrive. Zenaty chlap nema co kavickovat s exkami, zenaty chlap sa nema co tesit na druhu, a nedockavost na stretnutie si este aj znacit do mobilu textom "Juchuuuu"...

navazkach
autor
15. apr 2016

@magic08 ved to... ked som si to precitala, cela som sa roztriasla, preto som hladala dalej.

dominika6
15. apr 2016

@navazkach
ved to,že ty si urob poriadok v citoch,či to prekonáš a vytiahneš od neho úplnú pravdu aj pod hrozbou rozchodu...
ťažko radiť ked človek nevie obidve verzie a najjednoduchšie je vzdať to bez boja ,uvidíš ako sa zachová...držím palce a bud silná,no rozhodná...robíš to aj pre svoje deti...

navazkach
autor
15. apr 2016

@dominika6 prave pre ne to nechcem unahlit. ale moja mama napr. kvoli nam detom otcovi ospravedlnovala nevery - aj preto som velmi striktna co sa tyka nevernosti. dakujem.