Čo s nevychovaným psom v dome?
Ahojte, chcela by som vašu radu,alebo čo by ste robili vy, takže s manželom sme sa pred polrokom vzali všetko je fajn, manžel ma už asi 7 rokov psíka yorkshira v dome, keď som sa sem nastahovala pes spal s nami v posteli, nie som nejak proti psom ale myslím si, že nejaké pravidlá by snáď mali byť, pes v noci strašne steka, na každého komára čo preletí okolo neho, vôbec som sa nevedela vyspať. Trvalo niekoľko týždňov až som manzela presvedčila že pes do postele nepatrí...kúpil mu pelech a pes spal v obývačke, do spálne prístup nemal. Veľakrát sa stalo že som prišla domov z práce a našla na posteli psie 💩 alebo boli paplony ovracane...tak pes ostal v obývačke...avšak teraz o pár týždňov čakáme do rodiny prírastok, synček sa pravdepodobne narodi už tento mesiac a riešime ďalšiu dilemu...manžel sa psa zastava, ale ja už nemám trpezlivost, áno je v obývačke ale nič sa nezmenilo, koľkokrát som našla okakanu sedacku, stoličky, alebo to pustil priamo na dlážku aj keď ho 5 krát púšťam von, je to strašne o nervy ked clovek úprace a toľko čo odložim mop ,môžem zmyvat zas....hádali sme sa preto s manželom lebo on s tým nehodla robiť nič...Strašne sa hanbím ked pride návšteva pozvem ich dnu a na sedacke je s prepáčením hovno...A keďže budeme mať bábätko, treba dbať na čo najlepšiu hygienu, alebo neviem nebudem môcť dať syna do obývačky...ako deti chytajú všetko, náhodou vojde do psej mlacky olizne si rucku, ja mám z toho normálne depku...neviem ako ďalej...manžel psa miluje ...Ale tu nieje žiadna hygiena neviem ako ďalej...on sa psíka vkuse zastava ale takto to nemôže byť donekonecna....poraďte prosím
@maciatkolulu mne je to jedno ci s nim spite ty aj cela tvoja rodina vratane novorodenca,ale raz pises tak,a ptm zrazu ze nespal,tak si to ujasni alebo neprevracaj kabat.A uz ti nebudem odpisovat,lebo nieje o com ani.Cau
@ktochytavzite predstav si svoju najoblubenejsiu vec v tvojom zivote okrem rodiny...vzhladom na to, ze nerozumies laske k zvieratu tak skusme iny priklad...neviem moze to byt nieco materialne, sport alebo akakolvek cinnost...a teraz ti tvoj partner tuto vec vezme a povie, ze uz nikdy viac to neuvidis alebo robit nebudes, lebo tak sa prosto rozhodol....co urobis? Budes s tym clovekom stastna?
@ktochytavzite ja snáď viem ako spal a nespal 😉a inak kľudne by aj mohol, pretože je každý večer sprchovany a myslím, že väčšine sa uľaví a diskusia bude mať úroveň, keď nebudeš reagovať a to aj v iných témach. Urobíš tým dobrú službu. Apropo, zvieratá si už nekupujte prosím, ani rodine, tým tiež spravíte dobrý skutok😉
@ktochytavzite nuž, ja by som si nenasla partnera, ktorý nemá rád zvieratá a tobôž, kebyže sa ku mne na sťahuje a chcel by, aby som po siedmich rokoch dala preč svojho psa. Skončil by hneď. Rozhodne by som si s ním dieťa nerobila....
@aceris len ty radis tehotnej aby opustila otca svojho este nenarodeneho dietata.A otec si radsej zvoli zivot po boku psa ako zivot s vlastnym synom a partnerkoy,troska pomylwna rada nie?Ale lepsie pohlad na zivot.A ano,vzdala by som sa,kebyze som milivala a vzdala by som sa psa,maciek aj kvoli detom ak by mali na ne alergiu,ty asi nie ze?Lebo pre teba je asi pes dolezitejsi ako CLOVEK.
@aceris a este ,od mala mame doma psiv a aj ine zvierata a nedavno nam zdochol 12r pes na starobu,velke plemeno ale nikdy som nepovazovala a ani nebudem povazovat psa za clena rodiny a nemasackujem so jo do izby.Deti,ak budu chciet a nebudu nan alergicke tiez zaibstaram psa,ale nebudem ho uprednostivay pred ziadn clovekom.
@betka1712 to nieje o psovi, ale o tvojom mužovi, že ho vôbec nevychoval my máme v dome labradora veľkého a 7mesacne dieťa žiadny problém a to ani v steká i. Takže hold výchova cvičenie a ide to oki nech sa manžel postará alebo si tie exkrementy bude pratat sám. Psík je živý tvor tak sa k tomu treba aj postaviť nie sa ho zbaviť ako by si ty najradšej urobila
@ktochytavzite aza co teda zvieratá považuješ resp. by ma zaujímali za co psov keď ich máš doma na dvore?Ako hračku ech ti stráži dom?
@ktochytavzite clovek, ktory napise "zdochol mi pes" toho psa nikdy v skutocnosti nemal rad a bol to veru chudak pes...
@aceris psy dochnu,umieraju ludia.
@aceris a nevyjadrila si sa k podstate,radis tehotnej opustit muza svojho dietata kvoli psovi,preco?
@bobricek1979 za zvierata,tak ako su definovane,ci videla si niekde napisane pes-clovek,hracka???
@ktochytavzite a neradim jej aby opustila muza...ale komunikovala s nim...zistila podstatu, podporila ho vo vychove a nie deptala, ci tlacila na muza bud ja alebo pes...uz raz sa s nim rozhodla zit a vedela ze spava so psom....myslis si ze ak si zena najde partnera, ktory zije adrenalinovym sportom a po svadbe mu povie, moj zlaty koncis s tym lebo sme rodina,tak bude stastny a posluchne?sam musi dozriet k tomu a vnutorne sa s tym zmierit...
@aceris pisáa si to,zak ptm opusti muza
@ktochytavzite kecy kecy...nikdy si nemala rada svojho psa...ak ano, inak by si to potom napisala
@ktochytavzite prosim cituj kde som napisala "opusti muza"
@betka1712 su tu milovníci psov a aj ľudia ktorí zvieratá neznášajú. Zároveň sú tu ľudia ktorí si psa zaobstaraju a po čase sa neštitia sa ho akýmkoľvek spôsobom bezcitne zbaviť, pretože neboli schopní ho vychovať. Len svojou blbosťou, lenivostou a nenajdenim si pre neho dostatok času. Ja osobne by som si nikdy nekúpila psíka keby som nebola schopná sa o neho postarať, vychovať a prebrať zodpovednosť. Je to záväzok nie na mesiac, dva. Tu ide o ROKY. Nikdy by som sa ho nedokázala vzdať len tak bez toho aby som nevyskusala všetko čo by bolo v mojich silách pre neho urobiť. Ten pes sa ku mne nepýtal, ja som si vybrala jeho. Nieje to hračka ale citiaci tvor. Pre niekoho len pes pre niekoho priateľ, spoločník... Pes je obrazom svojho pána. Ako si ho výchovas takého ho máš. Je jasne ze je neprijemne mat nasrate a nagrcane všade kam sa pozrieš. Ale zase len opakujem že sú riešenia ako to všetko napraviť. Proste mu venovať dostatok času. Tak mu treba vyhradiť inú miestnosť, kde mu dáte pelech všetko co treba. Určitý čas ho nepustit do obývačky, spálne, ale aj napriek tomu sa mu stále venovat, pohladiť ho ist s nim na prechádzku atď. On tiež potrebuje cítiť ze je ľubený...opakujem aj 7 ročný pes sa naučí novým veciam len potrebuje vedieť kto je jeho pán. TO si nevedela ze tvoj priatel teraz už manžel má doma takéhoto problémového psa? Nikdy predtým si ho nevidela? Predtým si k nemu nechodila? Tehotenstvo trvá 9 mesiacov a za 9 mesiacov sa už mohol (ten hlúpy nevychovany York) toho veľa naučiť a odnaučiť nie teraz fnukat čo robiť keď tečie do topánok. Podotýkam yorkshiry patria medzi tie inteligentnejšie rasy nie ako sa tu spomina...
@ktochytavzite rozvádzať kvôli psovi? To určite nie... Taky vztah kde nieje akceptované to co je pre mňa dôležité by som ani nezačala...
@betka1712 no ako čítam moc ste sa s psíkom nepohli. S učením curat von musíš byť veľmi, veľmi trpezlivá. Niektoré veci trvajú dlho, napríklad nášmu psovi trvalo ROK kým úplne prestal ťahať na voditku. Ako tak sa to naučil hneď po týždni cvičenia ale vždy keď bol rozrušený, niekam sa tešil potiahol a naozaj až vytrvalým tréningom sme dosiahli že psa o veľkosti ponika môžeš dat na voditku aj malému decku, viem ze nepotiahne.
Naozaj nemôžeš čakať od 7 ročného psa zmenu zo dňa na deň, musíš mat trpezlivosť, hresit za potrebu dnu, chváliť za potrebu von.
Co to žrádlo, čo žerie? Granule? Aké? Pes so zdravím trávením ide na veľkú raz denne. Nevracia nikdy, iba keď s týmto účelom zožerie trávu a tu hneď vyvrati. Nieje možné aby toľko kadil a grcal, musí mať aj problémy s žalúdkom. Vieš že veľa psov ma alergiu na kuracie mäso? Mam dvoch psov a kuracie nemôžu, jeden bol z toho vychudnuty a vkuse mal hnačky, druhému sa robili lysiny na ušiach, chvoste povypadavane chlpy. Odkedy im ju nedávam žiadne problémy.
Ja mam rada psov ale naozaj si neviem predstaviť kojiť, či prebalovat babetko na gauci ostatnom, osratom a ovracanom.
@aceris 19:35
@ktochytavzite no neviem, ako sú u teba definované pre mňa je to člen rodiny a myslím je to normálne
@ktochytavzite nie, prosím ta nič si ty nezaobstaravaj😥
@ktochytavzite Preboha len to nie...to by sa zase musel chudák "stratiť"
@mtnns A?Stavaju sa aj horsie veci,ci?
@bobricek1979 a myslis?No ja myslim ze je to stale zviera.
@ktochytavzite sice to zviera je, ale svorkove....potrebuje byt sucastou svorky a byt s nou...kedze su zdomacneni tak tu svorku tvorime my ludia a preto sa stavaju clenmi rodiny...to znamena, ze nema byt zatvorene dakde na dvore - opustene a samo...nie je to hospodarske zviera, ktore staci krmit...ked vezmes psa a strcis ho len pred dom, das mu budu a chudak je tam cele dni sam....to je ako keby clovek sedel v base na samotke cely zivot a bez toho aby nieco urobil...
@aceris a to 19:35 kedy objasnis?Ty nie,ty nic a pritom posielas tehitnu od muza prec ,pre obsrateho psa.
@ktochytavzite citaj s porozumenim...napisala som, ze to musi byt dohoda oboch...ak nebude a spravi to ona za jeho chrbtom tak ON ju posle do prdele alebo budu v neustalom kolobehu hadok(mozno po zvysok spolocneho zivota)! Co sorry ale normalny clovek sa nenecha takto sikanovat a ak je partner schopny urobit nieco taketo za chrbtom tomu druhemu...je to obycajna hnusna manipulacia druhym a neucta.
@aceris lenze kto predpoklada,ze psovi raz rupne v bedni a zacne osravat byt??A neda sa s nim nic robit.Ty radis nech teda odide od muza kvoli psovi a to je spravne riesenie podla teba,?Co ak z partnera bude uzasny otec ale toto nezazije lebo radsej pes ako rodina.A nejde len o muza ale hl o dieta,kt si zasluzi lepsie podmienky ako obsraty byt a nevrleho psa.Moja rada bola nech jo daruju niekomu,komu jovna na gauci nevadia,vidim ze v tejto diskusii je Vas tu neurekom.Tvoja rada je ina a co twraz?Koho rada je prijatelnejsia?Aj tak si autorka vyberie sama.(len dufam ze kvoli psovi neopusti muza).ty moj pohlad na psa nezmenis ako ani ja ten tvoj.

@aceris prepac ale kvoli psovi sa budu rozvadzat?To uz ten vzah stoji na akych zakladoch?Mozno ty by si sa kvoli psom rozvadzala ale to uz ten vztah ma slabe zaklady.Ako dnesna doba hrozna ,pomaly bude pes prednejsi ako clovek,partner,dieta.