icon

Čo s nevychovaným psom v dome?

betka1712
4. okt 2019

Ahojte, chcela by som vašu radu,alebo čo by ste robili vy, takže s manželom sme sa pred polrokom vzali všetko je fajn, manžel ma už asi 7 rokov psíka yorkshira v dome, keď som sa sem nastahovala pes spal s nami v posteli, nie som nejak proti psom ale myslím si, že nejaké pravidlá by snáď mali byť, pes v noci strašne steka, na každého komára čo preletí okolo neho, vôbec som sa nevedela vyspať. Trvalo niekoľko týždňov až som manzela presvedčila že pes do postele nepatrí...kúpil mu pelech a pes spal v obývačke, do spálne prístup nemal. Veľakrát sa stalo že som prišla domov z práce a našla na posteli psie 💩 alebo boli paplony ovracane...tak pes ostal v obývačke...avšak teraz o pár týždňov čakáme do rodiny prírastok, synček sa pravdepodobne narodi už tento mesiac a riešime ďalšiu dilemu...manžel sa psa zastava, ale ja už nemám trpezlivost, áno je v obývačke ale nič sa nezmenilo, koľkokrát som našla okakanu sedacku, stoličky, alebo to pustil priamo na dlážku aj keď ho 5 krát púšťam von, je to strašne o nervy ked clovek úprace a toľko čo odložim mop ,môžem zmyvat zas....hádali sme sa preto s manželom lebo on s tým nehodla robiť nič...Strašne sa hanbím ked pride návšteva pozvem ich dnu a na sedacke je s prepáčením hovno...A keďže budeme mať bábätko, treba dbať na čo najlepšiu hygienu, alebo neviem nebudem môcť dať syna do obývačky...ako deti chytajú všetko, náhodou vojde do psej mlacky olizne si rucku, ja mám z toho normálne depku...neviem ako ďalej...manžel psa miluje ...Ale tu nieje žiadna hygiena neviem ako ďalej...on sa psíka vkuse zastava ale takto to nemôže byť donekonecna....poraďte prosím

modrykoniicek
4. okt 2019

@kassandra25 A nič v zlom ale asi žiješ v rozprávke.Určite jej bude lepšie samej s 300€ dakde v krízovom centre.A nie každý chlap túži vychovávať cudzie dieťa.Ľahko sa píše... ale pri takom razantnom rozhodnutí ako je rozvod... človek zvažuje veľa vecí nie psa.Toto je minimálny problém v manželstve.Jednu krízu neviete prežiť vo vzťahu tak načo si zakladáte rodinu keď problém sa javil oveľa skôr.Ty by si hneď zdupkala... Ja by som hľadala riešenie.Zdupká len nezrelý človek.Neviem či si si prešla rozvodom alebo si bola jeho obeťou ale poviem ti... nie je to med lízať.

modrykoniicek
4. okt 2019

@kassandra25 Kriste pane na nebesoch jak si to nazvala psa? Prachovkou? Ty si vôbec človek ženská? Fuj až mi zle prišlo.Môj muž mal predomnou 14 rokov psíka chorého a v živote som mu nevykričala, že veď sa venuj mne a ser na ňu.Ten pes bol predomnou 14 rokov s ním takže áno bola som druhoradá ale nie v tom zmysle, že na mňa kašlal.Ona potrebovala jeho pomoc a ja si za toto môjho muža veľmi vážim pretože to ako sa správal k nej tak sa správa ku mne a tak sa bude správať a starať sa aj o naše dieťa.Kvôli nej vyštudoval VŠ aby sa o ňu vedel postarať čo najlepšie pretože nejaký taký človek ako si ty ju vyšmaril na ulicu ako štena.Pes ťa veľa naučí pokiaľ vidíš aj niečo iné než len vlastné sebecké, povrchné potreby.

maminuska
4. okt 2019

@kassandra25 ale prosím ť a, asi pozeráš moc filmov. Keďže mám jeden rozvod za sebou , tak toto nehrozí . Ale ako vtip dobré.
Žena odchádza od muža pre alkoholizmus, bitky , nevery , neschopnosť živit rodinu a nie preto že muž má rád svojho psa a nechce sa ho zabaviť, lebo žena ho nemá rada. Jednoducho je to jeho pes , jeho dom , pes tu bol pred ňou a treba mu len pomôcť s nápravou . Akože žena pískne a muž sa zbaví psa, kamarátov, záľub a tak . Aby nedopadla ako v tom vtipe .... žena vraví mužovi , ten pes pôjde z domu , buď ja alebo on ... a on sa jej pýta kedy sa zlatko sťahuješ ?
Takže s týmto opatrne , lebo zrejme nevieš čo je rozvod keď takto len tak strieľaš ... to nie je len vynesenie rozsudku , to je kopec komplikácii hlavne pre matku ktorej to dieťa zostane. Takže bezhlavo sa rozvediem a potom zistím že to hovienka čo upratovala nie je nič v akých srajdách sa bude boriť potom .

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
erickatt
5. okt 2019

@maminuska perfektna príučka

erickatt
5. okt 2019

@laska201 biť ked sa pocika a strkat nufak sa praveze nemá

maciatkoe
5. okt 2019

@kassandra25 ty chuda jedno frustrovane zivotom. Psika budes nazyvas prachovkou ustekanou, a urazat tu budes muza ktoreho ani nepoznas. Tak teda ty co tu radis rozvod, a ako by si s takym muzom byt memohla. Tak presne ty si zakomplekovana svojim zivotom. Ako pises v inych diskusiach na konikovi, muz ti s nicim nepomaha, ze je len ako na baterky, o deti sa staras sama. Podla vsetkeho ti ziadnu lasku nedava. Ked trpis vo svojom msnzelstve bez lasky urob si poriadky doma, a neurazaj ine manzelstva o ktorych nevies nic. Mna si vytocila tym, ze si psika yorka nazvala ustekanou prachovkou. Prachovka si tym padom aj ty. Lebo ten psik ma vlasy ako ty. A teda yorka mame aj my, a stekne mozno 7 krat za tyzden, ked doma pocuje nieco z von. Vonku este ani raz nestekol. A ty zrejme stekas viac, v takom zivote bez lasky. Ty ustekana prachovka...

maciatkolulu
5. okt 2019

@mareka49 ja neviem, ale mam psa a dieťa, prvý bol pes a nejako som nepostrehla žiadne choroby, ktoré by sa dali fotiť 😂😂😂😂 a to. V mojom okolí je kopec rodín s malými deťmi a psami a všetci zdraví. Hold keď nevie dospelá inteligentná bytosť narábať zo zvieraťom, tak to vyzerá takto. 5x za deň vypustiť na dvor, hmmmm, koľko x je na prechádzke, koľko x sa s ním hráš, venuješ sa mu? Ten pes cíti všetko a patrične ti to dava najavo😂, fakt si si to nevšimla?
@betka1712, nechceš ho nakoniec chovať na dvore? Yorkshira👍😝 keď ho môžeš 5x denne vypúšťať na dvor, môžeš snáď ísť na 10 min von s loptičkou, alebo keď si predpokladám PN😉, tak aspoň na dvore zo stoličky mu hádzať loptičku a muž večer a ráno vyvenčiť. To je inak pes👍a nie mačka, morča, skrecok

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
akecheta
5. okt 2019

Nooo ja mám fenku ale pár krát som jej dala príučku, keď bezdôvodne istý čas napádala ľudí...naučila sa, že to nesmie. Tomu malému ,,ratlíkovi,, treba tiež rázne dať pocítiť, že nie on je pánom v dome. Prosím pekne, mne keby sa pes opovážil vykadiť na postelnú bielizeň...tak by som ho dobrých pár dní držala len vonku, nech sa malý ,,sopliak,, naučí, akonáhle spraví niečo napriek, treba ho dať von aspoň na pár hodín a nech si tam aj dušu vykňučí, to svet nevidel aby pes pánovi po hlave skákal. Ak bývate v paneláku tak ho treba dávať do psieho hotela alebo do útulku na pár hodín denne, len aby vedel, že sa s ním ,,kakať,, nebudete.

kassandra25
5. okt 2019

@modrykoniicek vies, ja by som nezdupkala. Lebo by som nemusela. Ja by som o takeho chlapa ani bicykel neoprela, preto by som zdupkat nemusela. A co to vsetci riesite, to som len tak napisala, ze lepsi by bol rozvod a to napatie v nom, nez sa dotahovat kvoli psovi dennodenne s chlapom, ktoremu je na prvom mieste pes. Myslite si, co chcete, mne je to jedno absolutne

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kassandra25
5. okt 2019

@modrykoniicek tu nikto necita pozorne alebo nechape vyznam slov, ked pisem, ze taky debil za ten rozvod inac aj stoji, ak mu na prvom mieste nie je ludska bytost a este tehotna a nie nejaky pes, ona sa moze rozculovat denno denne nad psom a nad muzovymi blbymi nazormi, co sa tyka psa a skodit tak sebe a tomu malemu clovieciku, ktore vlastne caka? A ze ja som sebecka, tu pisete, nieeee, keby mal potkana par rokov pred nou, tak aj to by musela posluchat, nie? Prednejsi je pes nez tehotna autorka, ktorej sa spoluzitie so psom nepaci, lebo citujem : " on bol pred nou niekolko rokov", a pes urcite podla vas vsetkych potrebuje viac starostlivosti nez manzelka, ktora je v druhom stave a to dieta, mate pravdu, co dodat, vydajte sa za tekeho dobreho chlapa vy a zbierajte po psovi - maznacikovi hovna a usmievajte sa a uplne kludne, na mna nadavajte. Ja si stojim za svojim nazorom, ze moje priority su urcite ludia a nie psy a ked to ma niekto opacne, nie je o com....., a predstavte si, mame aj my domace zvieratko, nie psa, ale mame nejake, nasli sme ho na ulici a vzorne sa onho starame, kludne sa navazajte ale, pre mna ste nikto

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
akecheta
5. okt 2019

@kassandra25 Že to povedal? Že pes tu bol dávno pred ňou???? No prosím pekne, tak to sme to dopracovali a potom sa divíme, že celý svet je hore nohami.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kassandra25
5. okt 2019

@maminuska tu sa nejedna o to, ze ona ma len mrte roboty navyse a to vdaka psovi. Ale aj o to, ze autorka sama vidi zrejme, ze s manzelom maju dost odlisne nazory na psa a na zivot s nim. V zivote by som so psom nespala a to si musela autorka vydobit, aby spal inde, mne uz stacilo toto ked som si precitala. Mne je na prvom mieste clovek a dieta a nie pes, to urcite. A kludne sa navazajte, je to vasa vec. Ved co tam po tehotenstve, nie, kludne sa tak moze rozculit v hadke s manzelom, ze sa nieco stane a zasa im ostane len ten pes.

akecheta
5. okt 2019

@kassandra25 Veď tomu chlapovi to aj tak vyhovuje..on+pes sa rovná dokonalý párik, žena a dieťa je len starosť navyše.

kassandra25
5. okt 2019

@akecheta ano, a to ked som tu napisala, ze tejto zene by bolo lepsie len s tym dietatom, nez s takym "uzasnym" manzelom, tak sa tu po mne minimalne tri, styri zvozili aj kvoli peniazom atd. Ale tie hadky a napatia a tie zivotne priority u manzelov rozdielne , to tam uz nikto nevidi. V prvom rade by ako tehotna, nastavajuca mamicka mala mat pokoj, klud a nie taketo vypatia a roboty navyse so psom, ked aj tak ma co robit.

sounia
5. okt 2019

@betka1712 Ahoj, rovno sa priznam, ze som necitala vsetky komentare, kedze sa mi tazko citalo niekedy priam nenavistne komentare ci uz voci vasmu psikovi, alebo manzelovi. Moj osobny a sukromny nazor je, ze prave teraz nepotrebujes ty a hlavne ani babatko stres z hadok. Myslim, ze s muzom ste o tom urcite uz vela krat mali vymenu nazorov a urcite si do neho uz vela krat "hucala" no nikam ste sa neposunuli a asi to takto ani nika. neposuniete. Viem presne ako sa citis, ja svojho muza nadovsetko milujem a je to clovek s ktorym chcem byt do konca zivota, ale vzdy sa najdu veci, ktore on bud nechape, vidi inak, alebo absolutne NERIESI. U nas to vyvrcholilo ked bola dcerka babatko, on cele dni v praci, ja sama doma na nervy, jedneho dna som si uvedomila, ze on sa uz domov vobec neteší a zostava v praci co najdlhsie (sam mi to potvrdil, ked som sa priamo opytala). A tak som povedala dost, nemôžem do neho cele dni hucat, ak sa mi nieco nepáči.... takze sa s tym bud zmierim, alebo to zmenim.... a prestanem to stale dookola obomielat a riesit, nikomu to nerobi dobre.

Chcela som tym hlavne povedat, ze nechcem tu sudit ani tvojho muza a ani psika. Ale podla mna by ste si mali spolu sadnut a najst kompromis. My sme mali podobnu situaciu (mame fenku, ktora nedokaze stravit kosti, vzdy ich vygrcia a dostane strasnu hnacku (aj ked je cistotna, pusti to doma), muz jej stale daval kosti, lebo sa samozrejme z toho tesila a ja som to potom musela upratovat. Jedneho dna som si povedala dost a muzovi v klude vysvetlila, ze nie som chyzna a on nie je all inclusive hotely a ze dnes posledny krat upratujem za nou, tieto veci co on sposobil, nabuduce to uz pocka na neho. Vysledok 2 krat za nou upratoval (videla som ho prvy krat s vedrom a handrou v ruke). Odtvedy uz nedostala ani kosticku. U nas je situacia o to lahsia, ze fenka smie byt iba v chodbe a nedovoli si ist do domu,takze ho to cakalo na dlazke, kde mi to nevadilo. Mozno by ste sa s muzom mohli najst podobny kompromis. Ked si cez den ty doma bude psik iba v chodbe a zatvoris vsade dvere, (resp. namontujete detsku zabranu na dvere do obyvacky, ak nemate tak ako my). Ked sa nieco stane tak to muza pocka a on to za nim uprace. Ak muzovi jeho spravanie taktiez prekaze, nech to on riesi, je to jeho psik, ktory je uz dospely a s velkou pravdepodobnostou ma svoje "dovody" preco sa tak sprava (ja by som uz zavolala domov odbornika, ktory vie citat psika a vysvetli vam ako vas dvoch vnima a preco to robi).

kassandra25
5. okt 2019

@ptmt1011 ano, ja mam svoj nazor a hotovo. A tiez mame domace zviera, ktore sme dokonca nasli na ulici, zobrali k zverolekarovi na osetrenie a riadne sa onho starame, ale urcite clovek a dieta maju prednost pred zvieratom a nie opacne. A tu uz sa navazaju, ze by som ja dokonca vykopla toho psa na ulicu, som si precitala jednej nazor, dalsia, ze vraj som bezcitna, lebo nemam rada zvierata, ale co potom to domace zviera, co chovame doma my? A starame sa onho samozrejme my s manzelom, viacmenej kvoli detom, maju z neho radost, aj my , ale zapajame do starostlivosti polahky aj deti. Napriklad mu donesu jest, pit, no a samozrejme, pohladkaju, prihovaraju sa.

dorys
5. okt 2019

@betka1712 odporúčam kúpiť a naučiť na to psa, keď je dlhšie sám, prípadne položiť viac vložiek na zem - sú menšie, väčšie, dajú sa kúpiť zvlášť: https://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/t...

akecheta
5. okt 2019

@kassandra25 Tak tiež som toho názoru, že keď chlap teraz na začiatku jej tehotenstva nedokáže urobiť kroky k tomu, aby ona bola v pohode, čo bude potom, keď sa dieťa narodí? Pôjde ona s dieťaťom do azylového domu, lebo pes tu bol prvý???

akecheta
5. okt 2019

Paradoxom je, že zas len ona to rieši na MK, lebo chlap to evidentne nemá záujem riešiť a ešte nech ona sa teraz učí v tehotenstve, ako vychovávať JEHO psa, aby sa ona nešla z toho zošaliť...ach...Pane, pomáhaj tento žene.

kassandra25
5. okt 2019

@akecheta presne tak, a toto tu nikto nechape. Ten chlap by mal skakat meter dvadsat uz len zato, ze jeho manzelka je tehotna a tesit sa nato dieta, pripravovat sa na jeho prichod. Ale on pripravuje zatial len ju nato, ako ona ma vyhoviet psovi a jemu samemu, manzelovi. To je dost opscne od peknej predstavy fungovania.

akecheta
5. okt 2019

@kassandra25 No holt, aj takíto sú dnes ľudia, buď budeš skákať ako oni pískajú alebo...good bye baby.

akecheta
5. okt 2019

*mnohí ľudia nie všetci*

kassandra25
5. okt 2019

@akecheta presne. Vidim, ze sa chapeme. Chvalabohu, ja som si zila svoj sen. Aj ked nehovorim, mali sme aj tazsi rok s muzom, ked uz sme mali obe deti na svete, to vznika z toho pretazenia zivotneho, ze ty do roboty, ja do roboty a tu domacnost a tu deti a unava, a kto co urobi, pomoze, ale uz je dobre. Ale na zaciatku, samotnom zaciatku bolo u nas nad 100 percent dobre. Muz sa velmi tesil na dieta a jednoducho dal na tehotnu zenu uz len z toho dovodu, aby bolo co najkludnejsie tehotenstvo, lebo ved komplikacia sa moze hocikedy stat. Preto si myslim, ze toto je cele zle, co pisala autorka

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená