Čo s psychicky chorým bratom?
Ahojte, uz dlshie sa trapim co s mojim bratom. Ma 40 rokov a stale byva u rodicov. Kedysi normalne pracoval a mal priatelku, potom sa rozisli a on sa vratil k rodicom,ze bude chvilu pracovat z domu, kym sa rozhodne co dalej. To bolo pred 10 rokmi, po 5 rokoch mu zrusili poziciu a vobec nepracuje. Kedze ochorel na tazku chorobu, tak je na 100percentom invalidnom a aj ked mi mohol robit s PC,tak nerobi. Od rana do polnoci sedi za PC a riesi vsetky konspiracne teorie toho sveta. No a posledne roky nas tym pravidelne otravuje. Ja byvam v inom meste, mam malu dceru a raz za cas pridem na par dni k rodicom, aby si uzili vnucku. Hned ako prideme zacne brat vyvadzat,ze ho ozarujeme mobilmi. On si sam diagnostikoval,ze mu ublizuje elekt.ziarenie a ze je z toho chory. Takze prvy den a hned pride za mnou s muzom,ze co nam ziari v izbe. Ze je mu zle a preco ho ozarujeme. Wifi v dome nie je, len net cez kabel. Dcera sa nemoze hrat s vysielackami,lebo ziarenie. Gps v aute tiez zle. Bluetooth uz vobec nie.Odkedy bola babatko,tak sme nemohli mat ani elekt.pestunku, lebo aj ta ziari. Ako chory chodi s meracom elekt.ziarenia a panikari kolko mu ukazuje. V noci spi pod nejakou izolacnou foliou, lebo mu bucha srdce z nasich mobilov. Ja si pritom kedy mozem mobil vypnem,ale muz ma pracovny a nemoze si ho vypnut. Kedze ho ozarujeme, tak stale chodi po dome, nemoze spat, bucha dverami, stale sa sprchuje a chodi nam buchat na dvere,ze je mu zle. Podobne sa sprava napr.ked treba ist na Covid test, to je ako streleny. Minule prisla zachranka,lebo dostal epi zachvat/prvykrat/ a on sa s nimi normalne skoro pobil,ze mu nemozu spravit test, lebo mu odoberu DNA. Ockovanie je najvacsi zabijak a ak je niekto ockovany, tak sa nim ani nechce stretnut, lebo potom z toho ochorie. Rodicov,ked mali Covid nechcel ani pustit na PCR test,lebo im tam odoberu DNA ci co...
Moji rodicia sa mu snazia roky dohovarat, neikedy je normalny, potom su dni,kedy umiera a sam do seba sype vsetko mozne. Ma plnu izbu vsetkeho mozneho, od vitaminov, liecivu pyramidu,mineraly, striebra, kyslikovej flase, proste stale sa niecim napchava....Ale doktori su hlupi,nic nevedia, on im neveri ...Mama stale place,ze ona ho z domu nevyhodi,ze je chory a co by s nim bolo. On tiez nechce odist, len kazdeho terorizuje ako ide vojna, ako ockovani umru, ako nas praskuju, ako zidia nas vykoristuju...
Ja uz sa snim vobec nebavim, mama berie antidepresiva, on ale k psych.nepojde. Uz sme mu dohovorili 100 terminov, pytali sa doktorov a nic...Kym nikomu neublizi, tak sa neda nic robit. Teta mu ponukla svoj volny byt,tam nechce ist, ze on je tu doma a susedia maju Wifi.
Ja uz ho nechcem ani vidiet, ale dcera sama u rodicov nechce byt a nemam to srdce im neukazat jedinu vnucku. My byvame v malom byte,tak rodicia tam nechcu byt dlshie ako den.
Neviem ako dalej, hneva ma,ze jemu sa to v hlave zhorsuje, rodicia su nestastni a ja som teraz este tehotna a namiesto kludnej navstevy sa vzdy s nim musim hadat...Manyňzel uz nechce k nasim chodit kvoli bratovi .

@pribinak da sa reagovat aj slusne, nemusis hned utocit !