icon

Čo s takým manželom?

timotejka13
9. apr 2013

Ahojte,ani neviem kde zacat chcem sa postazovat na mojho muza.Niekedy je uplne v pohode pomaha mi s detmi,opere,ozehli,umyje riad a pod.Ale raz za cas mu prepne-ako napriklad vcera a vykrikuje mi ze hovno robim,ze dom je jeho-pritom ho mame pol na pol,aby som sa zobrala odkial som prisla,ze som v zivote hovno dokazala a tak.Ja neviem co to ma za stavy.Vcera mu normalne sibalo,hadzal lyzicky do drezu jak sibnuty.Lenze na druhy den sa tvari akoby sa nic nestalo povie mi prepac za ten vcerajsok mrzi ma to a pod.Potom je aj mesiac dva pokoj a zase pride taky den ked mu prepne.Uz som aj rozmyslala ze od neho odidem ale nemam kde ist s detmi uz fakt neviem ako dalej:(

Strana
z3
denise.v
10. apr 2013

@jana699 no my ženy takisto nechodíme medzi priatelov a predsa sa takto nesprávame k chlapom a my ešte k tomu máme ovela viac povinností ako oni ...upratovat,o deti sa starat,do roboty chodit a ked večer prídeme z roboty tak varit....a nezjapeme po nich...mne konkrétne takisto pomáha manžel,ale potom mi to nevyčíta

mima4
11. apr 2013

@laaska ale je rozdiel odpustit a rozdiel aj zostat zit napr. s chrapunom, nasilnikom...

mima4
11. apr 2013

@sorciera24 no vies, kedy si som aj ja mala nazor ako ty, az kym som "nevyrastla" a nezistila, ze tie vztahy "kedysi" su len naokolo, kvoli majetkom, spolocnosti, detom a v podstate nefunguju. Vies kde su najcastejsie rozvody? U paroch nad 45 rokov, len co vychovali deti, splnili si svoju "povinnost", davaju ziadost na rozvod. Volakedy rozvody neboli kvoli tomu, zeby ludia sa snazili o harmoniu, lasku, spolupatricnost, volakedy bolo este aj prirodzene zene vytat, ked "si zasluzila". Volakedy zena sa nerozviedla s muzom preto, lebo:
- bola financne na nom zavisla, dnes su zeny vzdelane, sikovna, zarabaju, nepotrebuju s niekym zit kvoli peniazoch, chcu byt lubene
- spoločnost, aj kebyze zena sa chce rozviest kvoli denodenym bitkam, uz bude mat status rozvedene, co vtedy znamena byt odpadom spolocnosti
- vychove k podriadenosti, boli sme pod madarmi, rusmi... prirodzene sa viedli deti tak, ze cnostou cloveka je drzat hubu a krok
- nabozenstve (nie krestanstve!), bolo ospevovane, ked zena bola trpitelkou pri nejakom idiotovoi...

Vies, ked sa nieco pokazi, je super to opravit, ale ked to chce iba jeden z paru a druhy tento problem vytrvale ignoruje, co je velmi caste tu na MK, tak co spravis? Prezijes zivot s clovekom, ktory realne nema o teba zaujem a nepozna lasku?

Ja ti mozem povedat, ze krasny obraz toho ako to fungovalo napr. za socika boli obrazky, kde muz sedi s kamaratmi v krcme a zena pride za nim s natackami na hlave a valcekom v rukach.. myslis ze niekto toto spolocensky riesil? Nie! To bolo na zabavu, ako zena chudera nevie co skor prv a chlap uplne nezodpovedne sa flaka po krcme.

juliana77
11. apr 2013

@mima4 niektoré vzťahy boli aj budú vždy len na oko, a tak isto kvôli majetkom, a kvôli deťom. Pýtaš sa kde sú najčastejšie rozvody, no v mestách, lebo dzedzina sa ešte ako tak drží. Ale štatistiky robiť nejdem.
Voľakedy bol rozvod dlhodobejší proces, dnes prídeš, povieš a za päťnásť minút si rozvedená. Ten dlhodobejší proces, bola akoby taká poradňa, počas ktorej niekedy manželia pochopili, že tam prišli omylom.

a k tvojím bodom, dnes sú ženy viac finančne závislejšie na mužoch ako voľakedy, vieš nie je do čoho pichnúť, vzdelané sú dnes a boli aj voľakedy, a práve dnes mnohé žijú s mužmi len kvôli peniazom a dokonca sa aj lepia len na takých, ktorý peniaze majú a nejak im unikne časom, že peniaze majú, ale nie vzťah.

Rozvedená žena nebola odpad spoločnosti, len to nebolo v každej druhej rodine ako dnes, dnes spoločnosť urobila z ľudí odpad.

A vždy bude niekto vychovaný k podradenosti, v prehnanej viery, a podľa toho ľudia žijú a pracujú a vyberajú si profesie a riešia svoj rodinný život.

Čítam tu tie problémy žien , ktoré už majú deti a najviac sa mi páči, ako píšu Mne ublížil, Mne nepomôže, Mne sa nevenuje, Mňa podvádza, Mne nadáva. Mne??? Veď to sa týka aj detí a toto treba niekedy aj partnerom vysvetliť, ved tu sa jedná aj o tie deti, nielen o to, že niekto sa už s občianskym preukazom v ruke nevie vpratať do kože?!

A tie dnes nezávisle a hrdé, čo si to vedia zariadiť sa tvária, že nikoho nepotrebujú a nechcú sa už viazať ,potom nemajú problém skákať z postele do postele , ženatý - neženatý.

Toto všetko a hlavne ako riešiť problémy, lebo dúfam, že si vyrástla aj do toho, že si pochopila, že bez problémov vzťah nejde je len o intelekte a komunikácii a ochote a kde je láska a úcta je aj ochota zachraňovať a je jedno v akej to je dobe.

irriss
11. apr 2013

Podle mne je cim dal tim vetsi rozvodovost, protoze Finance se dostaly na prvni misto priorit...
Zeny maji velke naroky, ABY se vyrovnaly s kocarkem , oblecenim, byt. zarizenim a autem "sousedum" ci nejakeho oblibenemu filmu ..a chteji zit nejen nad sve moznosti..ale nad moznosti sveho manzela...Zena vetsinou zacne prehanet..chce se podobat cim dal vice necemu, co je nedosazitelne...
Zacne se v rodine podcenovat prace partnera..vycitky a prirovnavani k "sousedovi"..a unikaji doslova mezi prsty chvile a rodinny cas...Zacne se pouzivat dite jako "ten nejvetsi spotrebitel"..a muzske pohlavi vidi tyto finance jako vyhozene a tudiz i naroky zeny jako neospravedlnitelne...
Nastava krize at uz je to z extremu, kdy neni prace a chybi..a nebo z dalsiho extremu, kdy zena chce vic, nez ji partner muze dat a casto i vice nez je treba..
Nase spolecnost je povrchni a pouzivame prave nase deti jako vykladni skrin..prostrednictvim nasich deti chceme ukazat "Svetu"..ze MY na rto mame...a pritom vetsina je jen pozlatko.....pokrytectvi..Na sobe kozich a lednice prazdna... ☹ ☹
Je treba se prestat predhanet, zastavit se a uvedomit si, ze KRASA a ZAVIST nespociva v poslednim modelu kocarku a v aute a v byte, ze ktereho vytahneme sve nozicky..kocarek i super oblecene deticky..ale zavist spociva v harmonickem vztahu...a spokojenych detech..t.j. v realizovanem paru, ktery je sttatsny, kdyz se rano rozlouci pusou a tesi se na pusu pri navratu i na Dobrou noc..

juliana77
11. apr 2013

@irriss 😉 😉 😉 😉

mima4
11. apr 2013

@juliana77
ja som vydata zena, takze viem posudit urcite veci, a je prirodzene ze problemy su vsade, ale ked ta druha strana nie je ochotna riesit problemy, co spravis? Mam znamu, ktora ma chore dietatko, jej partner (nenapisem manzel, lebo to je prilis honosne oslovenie, ktore mu podla mna neprinalezi) ma x aktivit, len nie rodinu, po praci rovno za kamosmi, cez vikendy vypadne prec sa venovat svojim zalubam a myslis si, ze ked mu dohovara alebo chce s nim o tom komunikovat, ze si to bere k srdcu? ze sa zaujima o to co citi, preziva, ako zije..?? Tudle!! Z vysoka a z nizka, zije si on svoj zivot, ju ma ako sluzku a absolutne mu je ukradnuta jeho manzelka ako clovek, jeho dietatko, vidi len sam seba, je typicky egoista... a to nie je problemom niekolkych tyzdnov, to su roky... ano, spravila chybu, ze vobec sa za neho vydala, ale kto nerobi chyby?

Vies, mozes sa snziat riesit problemy, ale ked ich nemas s kym riesit, lebo ta druha strana tie problemy nevidi alebo nema zaujem, alebo nechce... si ochotna svoj zivot prezit v takom zvazku? Si ochotna sa tvarit, ze je to OK, ze je to kvoli detom a pritom deti potrebuju vzor milujucich manzelov, pritomnost otca... Tam kde je ochota, laska a ucta, da sa toho riesit vela, ale ked z jednej strany to tam nie je... je najlepsim riesenim rozvod.

Myslim si, ze nezavislost a úcta zeny nie je o tom, ze nepotrebuje muza, ale v tom, ze chce mat pri sebe partnera, ktory si ju bude vazit, milovat, bude jej priatelom a taktiez ona ho bude milovat, vazit si ho, bude jeho najlepsou priatelkou 🙂

sorciera24
11. apr 2013

@mima4 ja suhlasim s tym, ze na riesenie treba dvoch a ze obaja musia chciet, jeden sam ten problem nevyriesi.....(len suvislost s tymto pripadom mi nejako usla 😅 )
a nesuhalsim s tym, ze za sociku to bolo len a len tak ako pises, mozno si mala okolo seba samu pretvarku........mala som tu moznost vidiet 50rocne manzelstvo...a krajsie som nevidela, v tom vztahu bola alska, uprimnost, tolernatnost....a nie ze zena trpela pri muzovi tie roky 😉 moji rodicia to iste...30 rokov su spolu, ale o tom, co ty pises, nic z toho u nich nie je......
a zas anopak, nie je pravda, ze sa nerozvadzalo.....moja svokra je rozvedena...uz dlhe roky, ostala sama s 2 detmi.......prave preto, aby neostala pri takom chlapovi ako opisujes..... nic nie je nemozne......kazdy musi vediet, co chce....
ale ak sa mam vratit k povodnemu prispevku tak na takyto "banalny" problem radit rozvod...?ha? potom by sme uz boli vsetci porozvadzani...a pritom to chce to jednoduche iresenie.....komunikovat a riesit problem obomi parntermi (ako si napisala..).....nic nemozne.....

kikaba44
11. apr 2013

@timotejka13 a neskúšala si ho predať, ja toho môjho ponúkam, kde sa dá 😲 😀 😀

timotejka13
autor
11. apr 2013

@kikaba44 a co nechcu ho? 🙂

ritusuk
11. apr 2013

@irriss to bolo fakt dobre.fakt ze hej.az tak,ze som to skopcila a zavesila na fb.speci pre jednu znamu,ktora po roku nastupuje do prace na full time.ona bude mat denne osmicky,muz nocne.teda sa uvidia len pri vymene dcerky.lebo auto.lebo hypoteka.lebo dovolenka...mohla by kludne ostat doma.len to LEBO!

kikaba44
12. apr 2013

@timotejka13 Máš recht, nechci ho ak si máš kde vybrať 😀

Strana
z3