icon

Čo s takýmito ľuďmi?

17. jún 2021

Dobry den, mam taku otazku alebo skor potrebujem vidiet nazor inych ludi. Ide o to, ze manzel ma kamarata z detstva, ktory ma tiez svoju rodinu a deti priblizne vo veku tych nasich. Dost casto k nam chodia na navstevy. Vzdy mi prislo, ze su trocha zavistlivejsi vo vsetkom a pchaju nos aj tam, kam netreba. Vsetko to vsak vyvrcholilo, ked nasa dcera isla maturovat. Dcera je sikovna, vzdy sa dobre ucila a aktualne studuje na narocnej VS. Uz pocas maturitneho rocnika, ked k nam prisli, museli vzdy vediet, ako dcera zmaturovala, kam si dava prihlasky, kedy ma prijimacky a podobne.. Ked dceru prijali a nastupila na VS, boli z toho dost v soku. Bolo z nich citit, ze to nepraju jednoducho. Ale to sme vsetko nejak ignorovali a neriesili, ale prisla teraz taka dost nezmyselna narazka na dceru priamo od kamarata manzela, a to: „No co? Este ju nevyhodili?” (+vysmesny pohlad). Manzel vtedy este nebol doma, nepocul to, nevie o tom. No ja som zostala v soku a ani som nevedela, ako zareagovat. A doteraz neviem, len viem, ze podobne narazky uz nestrpim, ale kedze je to kamarat manzela, neviem, co robit. Ako by ste sa zachovali vy, keby niekto bez dovodu (teda zjavne maju nejaky osobny problem, ked sa tak spravaju, ale my im ziaden dovod nedavame) osocuje vase dieta a nepriamo sa mu vysmieva?

Strana
z2
veronicka88
18. jún 2021

Juuuuj ja by som si zhustla🤣poriadne by som vsetkonprifarbila a nech ho trafí šlak.odpoved štýlom:nie cosiiiii....veď teraz dostala štipko,je jedna z naj v ročníku,skúšky urobené na prvý šup.sme veľmi hrdí.nech ho aj porazí idiota

marionete
18. jún 2021

Ja by som dcéru vychválila do nebies, možno by som pridala aj to čo nie je pravda nech aj puknú od závisti. Čo s takými ľuďmi🤔🙏

elementissa
18. jún 2021

Neprajnost a zavist je slovensky narodny sport. Muzovi dokladne vysvetli, ze si ich vo svojom dome uz nezelas. Ze nech sa stretavaju na neutralom uzemi a teba do toho netahaju, lebo si s nimi nemas co povedat. Ak nepochopi, tak ak pridu, povedz, ze ty ides na nakupy, za kamoskou alebo cokolvek. Snad mu to docvakne

jankapepe
18. jún 2021

Ty ich jednoducho nemáš rada a práve preto za každým ironickejsim vtipom hľadáš smrteľnú urážku. Podľa mňa tým nikto nechcel nič špeciálne povedať, nikto ti nezavidi.
To len ty si myslíš že by ti niečo mali závidieť preto tu závisť hľadáš v úplne bežnej konverzácii.

Aký názor má na to manžel? Prečo sa s nimi stretáva? Tiež si myslí že len závidia, kladú zbytočné otázky a neprimerane vtipkujú? Alebo má iný názor, keď sa s nimi stále stretáva??

kikk
18. jún 2021

Co s nimi? Riesit s humorom😉a nadhladom. Evidentne si o dost empatickejsia a slusne vychovana, ale musi to mat nejake hranice a nenechat si skakat po hlave. Najlepsi je na odzbrojenie takychto mudrlantov humor. Ako pisala uz kocka vyssiee....podplatili ste🤣🙈👌a to co zostalo planujete v lete kupit apartman na Cypre🙂🙃Len pls, nikdy do toho nezatahuj ich deti...nieco v zmysle...ze a toho Vasho nevyhodili a pod.? Lebo by si sa im oplatila rovnakou mincou...a ty taka evidentne nie si. A este jedna vec....ta najdolezitejsia. Ich reci nikdy nevypovedaju o vas, ale o nich samotnych😉drzim palce, vela trpezlivosti😉

alana1
18. jún 2021

no mne sa z toho co pises zda, ze to len ty tak vnimas...si precitlivela na seba a svoju rodinu...podla mna to kamos myslel zo srandy...a teba sa to dotklo...ja som bola niekedy tiez taka a prave ked som si sama v sebe urobila poriadok a prestala riesit druhych (presne ako to robis ty, ze si myslis , ze ti zavidia a nepraju a vysmievaju sa) tak som nasla svoj vnutorny pokoj a klud ...inak povedane, je mi jedno, co si druhi myslia o mne a mojej rodine, dolezite su moje pocity a moja spokojnost a stastie....

mauceuka77
18. jún 2021

Ja mám dosť skúsenosti s takýmito ľudmi a jedine, čo pomohlo bolo, že som s nimi úplne prestala byt v akomkoľvek kontakte. Inak sa To opakuje stále dookola, človeka to bolí ...nech si nájdu inú obeť. A poviem Vám, že časom sa im to vráti

alka234
20. jún 2021

Pozri si ako sa baviť s toxickými ľuďmi. Je o tom veľa článkov, niečo si vyber. Hlavne asertívne. Takí ľudia buď nevedia , že niekomu svojim chovaním ubližujú, alebo to robia schválne. Istá forma výsmechu je vlastne útok, skrytá agresivita. Ak ti je niečo nepríjemné vo svojom dome, tak to povedz, normálne jasne , stručne..Bez emócií, používaj fakty... Jasne nadstav hranice, čo si môžu dovoliť a čo už nie. Prečo by si ty mala mať negatívne a nepríjemné pocity z niekoho vo svojom dome.

Strana
z2