icon

Čo si myslíte o ľuďoch, ktorí sa neosamostatnili?

21. dec 2022

Napriklad sestdesiatnici, on mamickar, stale v dome s matkou aj manzelkou, dospele deti davno prec...nikdy sa nesnazil o svoje byvanie, vraj vsade chcel tahat aj mamu. Manzelka ho brani ze zo zdr. dovodov nemohol stavat, ale to je skor vyhovorka, vselikto postavil, aj invalidi, alebo kupili byty, domy.
Inych poucuje stale ale on nema ani svoje byvanie...co si myslite o takom cloveku, vedeli by ste si ho vazit?
Dom je pisany na neho a sestru, ktora ma svoje byvanie. V podstate ta manzelka je tam stale ako votrelec, aj ked sa ona o vsetko stara...

Strana
z2
akvi
22. dec 2022

Veľmi zle si položila otázku, plno ľudí už konečne pochopilo, že starať sa do druhých je úplne zbytočné a hodnotiť niekoho situáciu sa tiež nedá, pokiaľ nechodíš v jeho topánkach. Ja chápem, čo sa pýtaš a chápem to preto, lebo máme v rodine podobný prípad a tiež sme sa doma o tom bavili, že tomu nerozumieme, ako dotyčná osoba môže takto žiť. Nič s tým samozrejme nespravíme a nie je to naša vec, a nemusíme všetkému rozumieť a už vôbec by som tuto tému nerozoberala s tou osobou. Tým "zamyslenim sa" to začalo aj skončilo, viac to nik nemá potrebu riešiť. Pre mňa z toho vyplýva jedine to, že ja by som tak žiť nechcela. ( Samozrejme, sú situácie, keď si človek nevyberá a musí prijať aj to, čo by inak nechcel). Takže skús to aj ty hodiť za hlavu, máš na to svoj názor a naozaj nepotrebuješ riešiť druhých. Iba ak by ťa dotyčná požiadala o pomoc, názor, vtedy je to na mieste, inak nie.

autor
22. dec 2022

@evamarek77 chcela, aj riesila, on vsetko zrusil.

autor
22. dec 2022

@akvi dakujem za pochopenie. Totiz vyprovokovalo ma, ze podobny pripad, zať ktory byva 30 rokov u nasich znamych, si u nas otvaral usta na nich, ze "vsak ked sa pominu, ako on prerobi, lebo teraz nic nemoze" a podobne dristy. Nevedela som co mam povedat, len som pozerala s otvorenymi ustami ako si to moze dovolit povedat.
Takze je to v pohode vlastne ako som sa dozvedela, ze nedajboze ubytujem svoje dieta s manzelom a detmi, desiatky rokov budem vyvarat pre vsetkych, strazit deti a potom ked budem mat vyse 80 tak ten co sa pristahoval bude o mne sirit reci, kedy uz natiahnem brká.
Parada.
Tato moja príbuzná je prilis prisposobiva. Obavam sa ze na svoje nasetrene nema...ani by neodisla, berie manzelstvo ze je naveky.
Dakujem za vase nazory, vlastne ja som ten toxicky debil. Nie ten, co sa drzi maminej sukne este v dochodku a nevie si sam ani caj uvarit a to doslova.

autor
22. dec 2022

@marca12 mama tam dozivotne pravo ma, ale ten neschopak nechce pocut o ziadnom relevantnom rieseni. Len sa vezie zivotom ako fuka vietor.

lubkavargova1
22. dec 2022

Nuz a preco by matka nemala mat dozivotne pravo vo vlastnom dome?

saxana000
22. dec 2022

Ze su to vizionari.este pride doba ked budeme byvat s detmi a rodicmi a budeme za to radi...
A teraz vazne..preco ta to trapi kazdy nech si zije podla seba asi to jeho zene nevadi..a o babku je aspon postarane...

autor
22. dec 2022

@lubkavargova1 kto pise ze by nemala? Naopak, mala by a dobre ze ma. Len musi byt hrozne niekde zit a vediet ze okolie caka kedy umriem.

oli18
22. dec 2022

Ty budes asi sestra dotycneho pana 60tnika, ktorej vadi, ze " ten neschopak neurobil relevantne riesenie", ci?
Ty si spolumajitelka druhej polovice toho domu? Asi ta stve, ze brat ta este nevyplatil z tvojej casti. A dom bude prerabat, az ked matka zomrie. No dobre robi, lebo nebude predsa zhodnocovat nieco, co je len z polovice jeho. Vyplatit by ta mal, ale mozno dobrovolne ani nemusi.

sense
22. dec 2022

Keď si príbuzná manželky, tak sa jej spýtaj načo si brala chlapa mamičkara, keď jej ten stav nevyhovoval. A ak jej vyhovoval tak potom nie je o com teraz.

Ja by som ne bývalá ani so svokrou ani s mamou. A čo si myslím o ľuďoch ktorý žijú inak ako ja? Ze pokiaľ ne porušujú zákon je to ich vec

oli18
22. dec 2022

Okrem toho mi nedava zmysel, ze pan caka, kedy jeho mama umrie. Preco?

morgane1975
22. dec 2022

Čudujem sa manželke že roky neriešila takúto situáciu. Asi je to tým že ľudia si myslia že časom sa to utrasie. No neutrasie. Treba si takéto veci poriešiť na začiatku aby manželka po rokoch nezistila že vlastne ani nemá kam ísť. A dobrovoľne sa svojho majetku nikto nezriekne, takže keby niečo, dom si podelia ti, na ktorých je napisany. Ani ja by som nenapísala dom na môjho muža keďže som ho nadobudla sama. Nevidím na tom nič zle. Možno bola manželka ženou v domácnosti, neviem, ale v takom prípade nič iné nemôže čakať. S holou prišla, tak aj odíde.

mrva
22. dec 2022

tento pripad mi nepripada ako neosamostatnenie. Ale ked zije slobodny tridsatpatrocny v mamahoteli - to je neosamostatnenie. Nemat vlastne byvanie neznamena, ze nie je osamostatneny. Casto rodiny ziju preto, ze je to ekonomicky vyhodne - pre starych aj pre mladych a nevidim na tom nic zle.

oli18
22. dec 2022

@mrva v pripade 60 rocneho chlapa mas pravdu. Ostal byvat s rodicmi, aby ich dochoval a oni mu darovali 1/2 domu. Neviem, o co ide zakladatelke, ved dotycny sa nerozvadza, zeby sa riesilo, kde bude byvat jeho manzelka po rozvode, kedze nema ciastku v dome. Preco to trapi zakladatelku? Ona asi nebude znamou tej manzelky, ale majitelka druhej polovice domu, sestra dotycneho 60tnika. Len tak cely jej prispevok dava zmysel.

kamatopo
22. dec 2022

Teraz sme to zrovna v práci preberali. Posledné roky každý do svojho a veľké domy obývané dvoma ľuďmi. Len som zvedavá kto bude splácať tie úvery čo si tí samostatní pobrali a niekedy bez rozmyslu. Ešte aby im aj pri tej mame nebolo dobré.

luccija
22. dec 2022

Sú aj takí ľudia..nechcú mať starosti radšej sa budú podriaďovať.Ked raz príde k dedičstvu snáď si našetrili, keď sa o svoje nepostarali a sestru vyplatia.Inak je to ich život a výhovorky.Ved nemusel stavať dom mohol kúpiť byt.Mozno nevedel odist od matky, sama by to neutiahla je milión možnosti.Toto mala riešiť jeho žena...

miadi
22. dec 2022

Stale to nedava zmysel na co sa porovnavas? Ty planujes ze tvoj zat a tvoja dcera s ich detmi budu zit u teba ? A uz dopredu mas problem ? Ved ich k sebe neber a mas pokoj ci ? Ked budu u teba zit a nedovolis im prerabku je dost mozne ze zat bude niekde frflat. Ale to su hypoteticke problemy. Ty Nie len ze hasis ohen ktory ta nepali , ty hasis ohen ktory ani neexistuje 🤣

oli18
22. dec 2022

@miadi pravdu sa nedozvieme, uz to poriadne zamotala.

zmrzlinka2021
23. dec 2022

Co si myslim?
Nič.
REspektujem rozhodnutia kazdeho cloveka a ja si zijem podla svojich predstav.

Prečo stale mas pocit ze musis druhym prikazovat, ako maju zit, konat?

Strana
z2