icon

Čo si myslíte o manželstve, v ktorom manželia spolu nebývajú?

cicinkova
30. júl 2022

Dobrý deň všetkým žienkam či už vydatým alebo slobodným. Mám takú otázočku. Čo si myslíte alebo ste sa stým stretli o manželstve kde manželia nebývajú spolu ale každy vo svojom? Týka sa to mňa a priateľa. Ja som rozvedená a on tiež. O sobáši sme sa rozprávali už neraz ale vždy sme došli k záveru Načo si komplikovať život. Lenže teraz má priateľ súd za stretávanie sa z deťmi, lebo exmanželka mu ich nechce dať, lebo ževraj "sa ho deti boja". Ja tomu nerozumiem,ale napíšem ešte že z priateľom sme spolu 3 roky, rozvedený je 5 rokov. Doteraz deti chodili k otcovi všetko v poriadku a zrázu sa boja. Exmanželka priateľa má problém somnou a mojimi dcérami tak sa vyjadrila na súde a útočí cez deti. Ešte podotknem že som sa nikdy snou z očí do očí nerozprávala najbližšie čo sme boli pri sebe boli cca 4metre. Tak priatelia napadlo že by sme sa zobrali aby nemali exmanželka priateľa a aj pani sudkyňa problém stým že som len priateľka. Len neviem či by to k niečomu bol.Ďakujem za radu, prečítani. Chcem vás poprosiť neodsudzujte ma,keď máte nejakú otázku kľudne sa pýtajte. Prajem pekný deň

Strana
z2
jaskolka
30. júl 2022

@cicinkova práveže keď teraz súdu "prekáža" že ste nezobrati, tak ešte zvláštnejsie bude keď už budete síce manželia, ale aj tak budete bývať každý osve. A bude to vyzerať skôr podozrivo, že ste sa vzali len z vypocitavosti. Radšej si najprv poriešte to bývanie a potom chodte do svadby.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
cicinkova
autor
30. júl 2022

@boldo87 prečo by to mala byť blbosť. A áno verím je to jediný človek ktorý ma v živote nesklamal.

cicinkova
autor
30. júl 2022

@jaskolka ďakujem

luccija
30. júl 2022

@cicinkova koho najviac na sude zaujima, ze si len priatelka?On nech riesi s policiou preco mu nevydala deti, koliznou ci neviem kym....raz ma dane kedy ma mat deti a to by malo byt dodrzane.
Idete na to z uplne opacneho konca ci myslis, ze ked sa zoberiete deti mu vyda?Ma sudne rozhodnutie a tym nech sa riadi.Kolko ludi spolu len ziju a deti si bezne beru na vikendy.To, ze nie ste manzelia je uplne fuk.Deti sa ho boja?uz nie su male tak treba psychogicky posudok asi by mal byt trocha asertivnejsi a bojovat za tie deti, ked ma ex pomstychtivu.Zase su do boja medzi dospelymi zatiahnute deti kvoli egu niekoho..

retatka
30. júl 2022

Hlúposť ,ktovie čo za tým je …a vziať si niekoho a bývať oddelene😳 ,/nepoznám nikoho takého /určite by som nikdy neurobila .

cicinkova
autor
30. júl 2022

@luccija veď práve to že zas si to odnesú deti,lebo ich matka je zakomplexovana. Najviac zaujíma že som priateľka exmanželku a pani sudkyňu lebo to viackrát podotkla a ešte povedala môjmu priateľovi že keď bude stále snami tak príde o deti. Ja si myslím že toto si nemala dovoliť. Ale zas takto fungujú súdy na SK. Priateľ má právoplatný rozsudok rieši to cez políciu aj kuratelu, ale ex ich nechce dať. Aj návrh za marenie súdneho rozhodnutia je podaný na súd a nič. Súdy majú čas a policajti nič neurobia. Bojovať to robí ale nech urobí čokoľvek všetko ex zruší. Podotýkam že to nieje 5 km za deťmi ale 140 km. A áno aj psychologické sedenia majú. Ja viem že nikto nieje dokonalý ale čo je moc to je príliš.

cicinkova
autor
30. júl 2022

@retatka ty určite nie, lebo ty máš na ružiach ustlané. Áno žiť oddelene pokial sa nedoriešia nejaké veci a nie doživotne.

matapo
30. júl 2022

...v niektorych manzelstvach funguju oddelene spalne, a niekde aj oddelene domacnosti. Mne osobne to tak tiez vyhovuje, prisla som na to samozejma az casom, co sa mi zdalo divne po vyskusani uplne super 🙂 a to teda nie som zdaleka jedina, mam niekolko kolegyn aj kamaratiek ktorym to takto vyhovuje. Ale myslim ze to je vekom, ze cim je zena starsia, samostatnejsia, materialne zabezpecena, naplnena, ma priatelov, zaluby, .... tym menej potrebuje po svojom boku dennodenne muza. A ten priestor kt sa takto vytvara je super, cas na seba, cas na deti, cas na vsetko. Myslim ze to plati aj pre muzov.

terka402
31. júl 2022

@matapo Oddelené spálne (zdravotné problémy, chrápanie, malé dieťa,...) je podľa mňa niečo iné ako dve rozdielne domácnosti.
Ja poznám takto len rozvedených partnerov, ktorí každý druhý víkend trávia s deťmi spoločne u jedného z nich.

Podobný prípad je aj tento autorkyn, aj keď oni neboli manželia a každý má vlastné deti,keďže to bude len dočasné riešenie. Oni chcú vlastne spolu bývať, len momentálna situácia si vyžaduje iné riešenie.

Ty žiješ s manželom takto dobrovoľne oddelene? Koľko rokov majú detičky, prosím? A ako ďaleko máte od seba domácnosti?
Zaujalo ma, že si takto spokojná. Dik za odpoveď👍

marsmykkok
31. júl 2022

No najprv som chcela napísať že blbosť, manželstvo by som uzavrela v takomto pripade ked spolu nebyvame a nebudeme mať spolu deti maximálne neoficiálne niekde pri mori ako dôkaz našej lásky len pre nás. Ale druhá strana, napríklad keď muž ochorie a skončí v nemocnici lekár ti akože len jeho kamoške čo ešte býva aj na inej adrese nič nepovie. Rovnako ak chcete po sebe dediť a tak... Ale neponáhľala by som sa. nejaký rok by som ešte počkala.

cicinkova
autor
1. aug 2022

@marsmykkok veď o tomto to je len situácia teraz je zložitejšia preto sa stým zaoberáme. Ďakujem za príspevok

Strana
z2