Čo si myslíte o tejto sms, ktorú poslal môj manžel účtovníčtve?
Našla som manželovi SMS... Volal našej účtovníčke (externej)
Ona: som v zahraničí na dovolenke
On: len som chcel vediet co je s vami
Ona: išla som s mamou a sestrou
On: 🙂))
Akože podľa mna stačilo napísať som na dovolenke, prídem vtedy a vtedy! A on čo jej ma co písať len som chcel vedieť...
Či sa mýlim??? Je to normálna pracovná SMS???
Ďakujem za vaše názory..
@zuzkaanicka Co je smirovanie deti? Teba ako rodica nezaujima ake stranky navstevuje napr. na PC ?
@dejnas nečítam vaš celý príspevok, nebol to utok na vas ani na nikoho, iba som si prečítala nazor dejnas a vaš a ked som čítala ten dejnas tak mi to bolo povedome 🙂 odpoviem teda len na vašu otázku kedže nečítam celý príspevok a ani sa mi nechce riešiť cudzie problémy. Ano pomohlo, inak by z nej debila robil možno dalších par rokov 🙂 jednoducha jasna a stručná odpoved, nakolko niektorí muži a niektoré ženy dokážu byť strašné hyeny.
@ella555 necitam sms-ky ani mojej dcere, ani e-maily jej nebudem citat, toto som mala na mysli ... aby nechodila na nevhodne stranky, tak to sa da zariadit inak 😉
@ella555 smirovanie deti je, ked im citas napr. dennik, spravy s kamaratkou....nie to ake stranky navstevuje...ale to, ze ma napr. FB a pise si tam skakmoskou a ty jej to citas!!! to je smirovanie a je to porusenie listoveho tajomstva a sukromia!
@sorciera24 😅
@sorciera24 No ale deti byvaju na internete zneuzivane aj tym, ze si mozu dopisovat s niekym nevhodnym. Co ak by ti niekto manipuloval dieta cez nejaky chat. Aj deti mozu ist napr. na Pokec a tam su spravy, aj na FB. Aj emailom ho mozu sikanovat, manipulovat, zneuzivat. Ja poznam aj sikanovanie sms-kami.
@ella555 hmm...a co navrhujes? 😉 ...ja poznam aj realne sikanovanie v skole ci kamaratmi a to ti rodicia absolutne netusia......no, co s tym planujes robit?
myslim, ze je to o prevencii a o komunikacii s dietatom dopredu ho na nieco take upozornit.... to je ejdine, co moze urobit.....a nie mu chodit do posty!...(to ej ako so znasilnenim....moze ti ho niekto kludne znasilnit....ides odteraz az anvzdy chodit vzdy a vsade s nim?)
prosim ta uz neprehanaj s tymi tvojimu poruseniami zakonu
to sa nevztahuje na rodica a dieta to o com pises?
rodic ma pravo vediet co dieta robi a s kym sa styka minimal do tych 18 kedze su to ako to tu bolo povedane este deti
ake porusovanie listoveho tajomstva?
naopak matka ktora nevie ake stranky dieta navstevuje a s kym si pise je bud zla matka alebo blba
@sorciera24
porovnavas neporovnatelne
@seraa skoda, ze necitas a nerozumies textu (precitaj si Ustavu...palti pre vsetkych....ci tvoje dieta aj ekd enma 18 nema pravo na zivot?).....mne je jasne, ze ani netusis, co v nasom najvyssom zakone je 😉
a kde nieco take tvrdim? aby som nevedela, ze s kym pise, co pozera a s kym sa styka?.....ale to sa da vediet, aj bez toho, aby si mu citala a smirovala sukromie;) to som tym chcela povedat..... ak spolu rodic-dieta nekomunikuju, resp. nevedia komunikovat (potom sa znizuju k takemuto smirovaniu)...ide o to iste.... ty navrhujes co? stat dietatu nonstop za zadkom, otvarat mu postu, telefon?.....to robili aj tebe? ci ine riesenie?
to nemate uz s niecim inym vyrukovat ?akoze za kazdym ked nieco napisem tak sa to musi naozaj tykat mna?
my sa pozname? ci vidite do mojho zivota cez par riadkoch ?
@sorciera24
a nie nepoznam ustavu teraz co ??
a ani ma to nezaujma ak treba matka ma na rok kontrolovat naopak musi nie ze ma narok svoje dieta pre jeho dobro a bezpecie a mozes tu pisat o ustavach kolko chces ...
@jabadaba
ja som sa na to pytala uz 2x a prosila ich,nech mi ukazu, daju link kde to ktora pisala, ze neexzistuje nevera a ze nas sa to nikdy tykat nebude, ze nikdy nas manzelia nepodvedu. pretoze sa tu ohanaju tymto vyrokom ze tu bol prezentovany no ja som ho nevidela, alebo som ho nepostrehla?
doteraz som odpoved nedostala.
@seraa pozri, to co je pre nas elementarna slusnost, tak pre Teba je to asi ignoracia vlastneho dietata ... nezhodneme sa, takze to viac nerozoberaj, my si budeme svoje deti vychovavat tak, ako si myslime, ze sa ma vychovavat, Ty si svoje vychovaj tiez na svoj obraz a vsetci budeme spokojni, dobre? 😉
@seraa tak potom sa nemame naozaj o com bavit, Ustava sa prebera v 8.roc ZS a neskor aj na SS....takze...asi ozaj nebudeme amt spolocnu rec, ked obcan SR nepozna najzakladnejsi zakon svojej krajiny.... a potom mi je ajsne, ze ako od veci odpovedas...pytam sa ci budes nonstop za azdkom svojmu dietatu (nie, ked mas nejake podozrenie).....budes? staci mi anpisat ano alebo nie......rozvitejsie vety ti moc nejdu;)
inak som v soku ako niekto nemoze poznat ustavu a svoje zakladne prava? ako vobec moze byt plnohodnotym clovekom a obcanom? 😕 fuuu.....
@sorciera24 Co navrhujem? No ak by si moje dieta stale s niekym pisalo, ak by stale chatovalo na PC, tak by som chcela vediet s kym a o com, ak by mi to nejako tajilo, asi by som sa uchylila k smirovaniu. A asi by som aj preventivne obcas nakukla co na PC robi, kam chodi a s kym si pise. Bohuzial aj na internete su uchylovia a deti to nemusia rozpoznat. Ja sa dietata pytam s kym si pise a o com, ked chatuje, resp. ho varujem aby nepisal o sebe vsetko. Hovorim o detoch, nie o dospelych.
@sorciera24 Vam nekontrolovali v skole v prirode listy? Lebo nam ano, ucitelky ich citali, kym ich poslali. Tak ake listove tajomstvo.
@ella555 ano, treba sa pytat, komunikovat......ale smirovat?....tvoje dieta si moze vypisovat cele vyucovanie a nemusis o tom vediet.....a ak by ti na to smirovanieprislo, nabeton tym stratis jeho doveru a mozes cakat tvrdy protiutok vo forme mozno este horsej veci....suhalsim, treba sa dopredu rozpravat o takych veciach...ako aj o inych (o fajceni, piti, drogach, sexe)....... ale smirovanim asi nie.....(ako pisem, vyslovene pri nejakom vaznom podozreni).....ale inak to narusuje doveru rodic -dieta (lebo aj tu treba)
@ella555 mozno budes prekvapena, ale mna nezaujima na ake stranky deti chodia. keby ze zistia, ze som sa im v PC prehrabavala, citala maily, diskusie, alebo v mobile kutrala - zabili by ma. teda obrazne napisane. vies, u nas v rodine sme na take praktiky vobec nie nauceni. ani dospeli,ani deti. ja som svojim detom dopredu povedala co mozu, co nie na svoje stranky pisat, ake fotky davat, ake nie, o com pisat a co radsej zamlcat lebo sa moze stat to, hento...a verim, ze maju zdravy rozum a posluchnu. to,ze im budem veci kontrolovat to nie. vediem ich ku samostatnosti a triezvemu uvazovaniu. a myslim, ze zatial je to OK. mladsie dieta mi pravidelne hlasi kde je, s kym ide von, kedy pride.....doteraz to dodrziava. komunikuje stale so mnou. a starsie? tak to je uz dospele, ale posluchne. nahodou mi bolo raz povedane, ze na FB ma kus nevhodny citat na stranke a ze mu to moze priniest niekedy v buducnosti problemy...kukla som a povedala mu to a o par minut to zmizlo odtial. este sa mi podakovalo, ze ani ho to nenapadlo. hoci je uz davno dospely, posluchne ma. a v zivote som ho nekontrolovala, nesmirovala mu nic.
smirovanim by sa nase vztahy posunuli k nedovere a k horsiemu. deti by mi nic nepovedali a byt ako policajt? hrozna predstava.
ja chapem, ze mnohym z vas je to cudne, ze poniektore z nas toto preventivne spehovanie nerobime ani detom, tak ako u nasich manzelov to nerobime, tak uz nas castujete a nazyvate blbymi matkami - dost silne slova. nemyslim si, ze som blba matka a naivna manzelka ked mi je proti srsti sliedit doma po sukromnych veciach rodinnych prislusnikov.
vam je to normalne. ved ked prevenciu robite u manzelov a upodozrievate ich, ze ked nie teraz, raz urcite podvedu, tak u vasich deti je to samozrejme kontrolovat vsetko sukromne.aspon nevyjdete z cviku.
ale ta predstava sliedit, spehovat a kontrolovat doma stale vsetkych - je mi z toho zle. zit s tym a cakat kedy to pride, co az nahodou.....a je jedno ci u manzela, ci u deti. tak by som zit nechcela.
@ella555 nikdy mi nikto listy nekontroloval!!!.....a ano, ak to niekto robil, robi, porusuje tym ustavne pravo....
@ella555 aj ked sice ustava sa odvtedy zmenou krajiny menila (neviem, ci to v tej predoslej bolo)...v tejto to je....ano, su aj prava deti a tie si tiez treba pozriet....proste, anrusat sukromie ani detom sa nema!!! (jedine ak by slo o ohrozenie jedinca....)...ale nie z nudy...
@emmina1978
Nie, neznamená. Iba pracovný obed.
@sorciera24 presne tak. deti maju take iste prava ako dospeli. tiez maju pravo na sukromie. mne to uz davnejsie parkrat moje dospele dieta vykricalo ked som mu otvorila uradny dopis. ze akym pravom, ze ma zazaluje, ze nech si precitam ustavu a prava deti..... ale ked mi nedala materinska zvedavost a chcela som vediet ci bol prijaty na VS. aj som to nechcela otvorit, aj som do svetla kukala ako striga ci nevylustim nieco cez obalku, chodila som okolo toho dopisu ako pes okolo horucej kase,stale nenapadne nan kukala, noo nedal mi pokoj ako si kludne lezal na stole ..no nic. moja zvedavost bola vacsia ako pravo deti - tak som to opatrne otvorila a potom nenapadne zalepila - no vsimol si to.
takze sa teraz cestne priznavam - porusila som zakon a hanbim sa za to. 😉 odlahcujem temu.

@dejnas ani Ty si tu take necitala? Som myslela, ze som volaco prehliadla. Ale @serraa nam snad odpovie kde to videla.