Čo všetko potrebujeme na nájomný byt, keď nie sme manželia?
Čo všetko potrebujeme na nájomný byt prosím? Vyzná sa niekto?
Ahojte,
Určite pôjdem na matriku, ale pre istotu sa chcem spýtať, že čo by som mala mať vybavené. S partnerom ešte nie sme svoji - ale budeme len teraz neni vhodná doba. Mame bábätko teraz sa nám narodilo.
Čo všetko potrebujeme? A musíme byt zobratí? Alebo existuje nejaký papier, že spolu žijeme v jednej domácnosti? Aby sme mohli požiadať spolu o ten byt.
Ďakujem za všetky rady.
Na komerčný nájom nepotrebuje nič, len mať peniaze a nájsť majiteľa, ktorý vám prenajme byt aj s dieťaťom. Ak máš na mysli mestský byt, tak každé mesto má svoje podmienky. Čo platí v jednom, neplatí v inom. Takže v takomto prípade sa pýtaj na mestskom úrade. Niekde sa na taký byt čaká mesiac, niekde 5 a viac rokov.
A čo sa týka svatby - teraz nie je vhodná doba na svadbu? WTF? Je vhodná doba na spoločné dieťa, na spoločné bývanie, ale na svadbu, ktorá vás bude stáť 30 eur a 15 minút na matrike vhodný čas nie je? Choré.
Na komerčný nájom nepotrebuje nič, len mať peniaze a nájsť majiteľa, ktorý vám prenajme byt aj s dieťaťom. Ak máš na mysli mestský byt, tak každé mesto má svoje podmienky. Čo platí v jednom, neplatí v inom. Takže v takomto prípade sa pýtaj na mestskom úrade. Niekde sa na taký byt čaká mesiac, niekde 5 a viac rokov.
A čo sa týka svatby - teraz nie je vhodná doba na svadbu? WTF? Je vhodná doba na spoločné dieťa, na spoločné bývanie, ale na svadbu, ktorá vás bude stáť 30 eur a 15 minút na matrike vhodný čas nie je? Choré.
@melanta choré je skôr to, že to je MOJA VEC. Nie tvoja starosť. A určite takú svadbu mať nechceme. Chceme si ju užiť naplno aj s našim dieťaťom. Takže úplne zbytočná poznámka. Ale aspoň si napísala aj k téme, a za to ti ďakujem 🙂
Nič vybavovať nemusíš. Nájom si môže zobrať hocikto, nemusíš mať status "manželka" preboha 🙂
Admin mi prepísal moju otázku 🙂 bolo tam písané nájomné byty - mestské
@belllinka
Mesto Bratislava 🙂
potrebujes dokladovat prijem rodinny stav trvaly pobyt...
trpezlivost v cakani na volny byt
staci googl
nemate kde byvat ale mate na velku svadbu👍 tak si ju uzite v najomnom byte.
potrebujes dokladovat prijem rodinny stav trvaly pobyt...
trpezlivost v cakani na volny byt
staci googl
nemate kde byvat ale mate na velku svadbu👍 tak si ju uzite v najomnom byte.
@natalka13 ale nikde nevidím, že či sa ešte dá vybaviť, že sú dvaja druh a družka, vraj to už neexistuje na Slovensku, ako kedysi. Alebo či len treba, že spolu žijeme v domácnosti, ale to netuším, či sa dá vybaviť. No nič, zájdem si na matriku. Len som chcela dopredu nejaké info, reálne skúsenosti.
A čo sa týka ti jej poslednej vety, nechápem, načo sa niekto ma vôbec potrebu vyjadrovať.
Skoc na matriku a opytaj sa

Nič vybavovať nemusíš. Nájom si môže zobrať hocikto, nemusíš mať status "manželka" preboha 🙂