icon

Výživné na deti

12. nov 2022

Ahojte, chcem sa spýtať či môžem žiadať na deti výživné ak žijeme v jednej domácnosti v byte po svokrovcoch. Žijeme spolu 14 rokov a posledné týždne manžel si peniaze minie pre sebea, deťom dá no nie tak ako predtým a čo sa týka šekov, školy všetko platím z rodičovského. Niekto vie poradiť ako môžem požiadať a či mi to prejde keď žijeme spolu. Tiež či má môže vyhodiť v prípade že si požiadam o výživné.
Ďakujem za odpoveď

tosomja
•
Autor odpoveď zmazal
•
sense
•
12. nov 2022

Ano mozes poziadat o vyzivne aj ked spolu zijete v jednej domacnosti. Ale pozor berie sa v uvahu nielen cisto naklsdy na deti ale aj vsetky ostatne vydavky.

nika523
•
12. nov 2022

@tosomja prečo ju nemôže vyhodiť? Keď je byt jeho zdedeny po rodičoch tak môže, či sa mýlim?

tosomja
•
Autor odpoveď zmazal
•
slavomira236
•
12. nov 2022

@tosomja veď jej nájde podnájom a vyhodí ju aké jednoduche

sense
•
12. nov 2022

@tosomja môže požiadať o deti do ahoj ej starostlivosti a potom by mohol nie, ved deti nevyhodi

tosomja
•
Autor odpoveď zmazal
•
tosomja
•
Autor odpoveď zmazal
•
draik
•
12. nov 2022

@tosomja
Prvá veta Vášho príspevku 9:58 je chybná. Druhá veta platí do rozvodu, následne stačí ponúknuť uzatvorenie inej nájomnej zmluvy na voľný byť napr. z inzerátu.

mikadooo
•
12. nov 2022

@draik ale tosomja má pravdu v tom, že nie je také jednoduché nájsť podnájom matke na rodičáku s malými deťmi 😁. Nie každý nájomca skáče od radosti nad takýmito eventuálnymi podnájomníkmi.

draik
•
12. nov 2022

@mikadooo
Tam chybné to, že vraj nemožno nájomcu "vyhodiť" len preto, že má malé deti. No možno, tam sa náhrada ani nehľadá.

tosomja
•
Autor odpoveď zmazal
•
nika523
•
12. nov 2022

@tosomja no preto si rodiny s deťmi ťažko hľadajú podnájom lebo mnohí si myslia že ak sú tam deti tak ich nebudú môcť vyhodiť ale nie je to pravda

kotulicek
•
14. nov 2022

Ja mam výživné niesme rozvedený...postup mi píš poviem ti viac ale nič zložité vlastne to isté.