icon

Cudzia matka mi vyfackala dcéru

28. dec 2022

Rozmýšlala som, či napísať tento príspevok.. no nakoniec som sa predsalen rozhodla, že tak urobím.
Podelím sa s vami o moju dnešnú skúsenosť, z ktorej ma ešte teraz od jedu trasie..
Dnes som si s mojou dcerkou (3roky) a mojou maminou urobili taký babský deň.. Išli sme do OC do FunnyLandu (v Trenčíne).. Dcerka sa tam krásne hrala, bláznila, našla si tam kamošky, s kt.sa hrala.. S mojou maminou sme sa pri nej prestriedavali.. Potom moja mamina išla domov a zostala som tam ešte s dcerkou.. Sedela som pri stole, dojedala po dcerke hranolky.. pričom som ju stále očami sledovala, kde je a čo robí. V danú chvilu bola pri guličkách a zrazu som uvidela, ako nejakému malému chlapcovi capla po tvári. Tak som sa hneď postavila, že idem zakročiť a vysvetliť jej, že to nesmie robiť a dohovoriť jej..
Lenže kým som k nej prišla, tak prišla matka toho malého chlapca a začala húkať po mojej dcérke a brutálne ju prefackala po tvári!!!!!!! Dcerka začala velmi plakať , bola v obrovskom šoku až sa z toho pocikala. Matka hneď na mňa vyletela, že prečo si nestražim svoje dieťa (pričom ani ona nebola v danú chvilu pri svojom ročnom synovi) a ja som si síce svoju dcerku z dialky sledovala, no nestihla som zakročiť.. Ja som sa jej za dcerkine spravanie ospravedlnila a mrzelo ma, že capla jej synovi.. Ale ako si môže dospelá žena, ktorá má 3deti dovoliť niečo takéto voči cudziemu dieťaťu??? Samozrejme hneď som na ňu vyletela, že čo si to dovoluje, a mala to riešiť inak a nie tak, že mi začne fackať a biť malé dievčatko po tvári!!! Hneď som začala baliť veci, ukludňovať svoju dcerku, ktorá stále plakala.. Všetci neveriacky krútili hlavou a nik nechápal, že takéto niečo si niekto dokáže dovoliť. Naozaj velmi velmi velmi som v duchu predýchavala, čo urobila.. Mala som 100chutí ju tam vyťahať za pačesy a jednu jej vraziť. A môj slovník v mojich myslienkach na ňu tiež nebol zrovna pekný. Nakolko som si uvedomovala, že mám pri sebe dcerku a je tam ďalších XY detí a nieje vhodné jej to akýmkolvek spôsobom "vracať" , kedže sme boli v detskom zábavnom parku.. Zmohla som sa iba na to, a povedala jej, že je CHUDERA a môže sa hambiť za to, čo urobila. Lutujem jej deti, keď takáto MATKA dokáže takto zaútočiť na cudzie malé dieťa, čo potom robí doma s tými svojimi ,keď náhodou "neposlúchajú"? Nejaký pán sa na to nemohol tiež pozerať, vstal a tiež jej išiel slušne vynadať.. V šatni prišli za nami ešte nejaké mamičky, čo boli tiež velmi zaskočené z jej konania. Tá chudera nemala ani tolko chochmesu príšť sa ospravedlniť. Bola tam aj s mužom, ktorý sa za ňu evidentne dosť hambil.
Obsluha tohoto podniku bola velmi zlatá a milá, a velmi ich mrzelo , čo sa stalo.. doniesli dcerke kinderko a dali nám gratis poukaz na 1vstup k nim.
Určite sa tam ešte vrátime a nezanevreme.. Takéto psychicky labilné matky môže ktokolvek stretnúť kdekolvek.. (pevne verim a dúfam,že si tento prispevok snáď konkrétna osoba prečíta a zamyslí sa nad sebou). A áno, dcérke som samozrejme dohovorila, že detičky sa nebijú..

lubimmisku
30. dec 2022

Fuu, neviem, toto uz je aj na mna too much. Som na autorkinej strane, lebo je neprípustné, co urobila druha mamina, ale naco uz toto vsetko? Načo takato negativita voci inym, sirenie zo skupiny do skupiny a zverejnovanie? Radšej uz vsetky diskusie uzamkni a ries to sukromne, lebo tieto komentare to v tebe len cyklia a uz ti to neprospieva, dostavas sa na uroven, na ktorej asi nechces byt. Budem rada, ak das vediet, ako to dopadlo.

sickynickyobsadene
30. dec 2022

Toto je jej úroveň od začiatku.Preco má.uzamknut tému ,aby nevideli aká je v skutočnosti? Len nech ju nechá.

nadazdi
30. dec 2022

Otrasná diskusia..
v živote by som si to ku cudziemu decku nedovolila.. ale reagovať len na drbnute komentáre nie je moj cup of tea..

lubimmisku
30. dec 2022

@sickynickyobsadene aby uz vypla z tohoto vsetkeho a riesila to, co ma. Kazdy negativny komentar ( a tym nechcem povedat, ze sa zeny nemozu vyjadrit a nesuhlasit) v nej vyvolava negatívne emocie a nejak mam pocit, ze to nevie ukocirovat uz. Keby to vypla, tak sa mozno odreze a vychladne. Ved uz je tolko komentarov, ze si vedia zeny urobit svoj nazor, nech uz je akykolvek.

lulubka28
30. dec 2022

Ufff. Tak po precitani prispevku som aj bola chvilu na strane autorky, ale po precitani vsetkych jej dalsich komentarov som si o tomto celom vytvorila nazor, ktory by sa autorke (a aj niektorym inym) veru nepacil. A tento jej posledny prispevok ma v tom len uistil. To vazne toto? Uz zrazu nie je dolezite to, ze cudzia zenu "brutalne" prefackala moje dieta, ale podme sa vysmievat z osoby, ktora ma problem s hranolkami??? Cele toto je len velke divadlo! A nie, neobhajujem ziedne fyzicke tresty na detoch a nebijem ani tie svoje, aby bolo jasne! Ak sa to cele udialo naozaj tak, ako utorka uvadza, tak OK, nech poda TO, nech to riesi s policiou. Ale naco je dobry cely tento cirkus na soc.sietach??? Cele zle. ☹️

kristinapetronela
30. dec 2022

@lulubka28 tiež si myslím ,že chce byť len zaujímavá táto osoba ...bohvie kde je pravda .keby je to tak naozaj už dávno má kamerový záznam a nepýta si na sociálnych sieťach "radu" .ja mám tiež svoje problémy a nepíšem tu už tri dni o tom istom

rebekamarcusko
30. dec 2022

Akože dlho som rozmýšľala ci sem prispejem svojim názorom,ale nedá mi to,keď tu čítam ako niektoré ženy ospravedlnuju to,že nejaká cudzia ženská prefackala cudzie dieťa 3ROCNE!!! je úplne normálne a bežné,že deti sa capu. Mám 16 mesačného syna a keby mu dalo facku 3 ročne dievcatko ,určite ju neprefackam. Véd to by ma v živote ani len nenapadlo. Nebijem svoje deti urcite nebudem bit cudzie. Bud by som dievčatku povedala ze sa to nerobí, alebo by som išla za matkou. Mne sa normálne rozum zastavil,koľko ospravedlňujete, že 3rocne deti sa fackuju🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ vedela ta žena je potom mentálne na úrovni toho 3rocneho dievcatka

petus84
30. dec 2022

@morgane1975 troch fackach😱

petus84
30. dec 2022

@lvulik no autorka podla prispevkov je typ cloveka ktory robi problemy kde sa objavi… a akonahle s nou niekto nesuhlasi tak prejde do utoku. Kedze tuto vlastnost nevie vyuzit v realnej situacii tak aspon na nete.

petus84
30. dec 2022

@kristinapetronela mozno sa docka dokumentarneho filmu na netflixe kedze to uz chcela dotiahnut do televiznych novin.

kristinapetronela
31. dec 2022

@petus84 asi tak .včera na korčuľovani jeden chlapec stále búchal do môjho. Bolo to vidieť aj ja som si všimla .môj prišiel za mnou že čo sa deje .ani ho nenapadlo ho buchnúť späť ,ani mňa zbit toho chlapca 😄preboha to si neviem predstaviť aké zas ani o tom vypisovať všade po sociálnych sieťach .takže môjmu som povedala čo má robiť ,nech ide inde a potom sme sa o tom porozprávali.to je vsetko .prečo vyprovokovat vojnu .niekedy treba ustúpiť a ísť preč ...

nela82
31. dec 2022

Postupne ako sa tu prezentujes,posobis skôr ako žena,ktorá vyhľadáva konflikty a posmech.Mas 3 deti...venuj sa deťom a ak tvoje dieťa bolo vyfackane dospelou osobou-pories si to,ale inak...tvoje prezentovanie na sociálnych sieťach je už cez čiaru.Ak bol kamerový záznam a zrazu už nie je....kde nastala chyba?Ja pevne verím,že celé toto divadlo bude mať aj záver.Nie,netvrdím,že klameš.No tvoje prezentovanie na sociálnych sieťach je divne.
Hon na čarodejnice.Vysmuat sa a poukázať na každého,kto ti niečo napísal,reagoval.
V prvom rade sa zameraj na svoju rodinu a kľudne podaj trestné oznámenie,ak to tak cítiš a si presvedčená,že tvoje dieťa bolo vyfackane.
V takom prípade máš XY svedkov a máš to vyhraté.
Pekného Silvestra a Šťastný Nový rok 2023!

jana_eyre_2
31. dec 2022

@nela82 to že tu postovala fotku z FB o hranolkach mi tiež príde zvláštne, avšak tvrdiť z jedného príspevku že "Vysmuat sa a poukázať na každého,kto ti niečo napísal,reagoval." Je značne prehnane, nemyslís? Čítam túto diskusiu od začiatku, je možné že som niečo prehliadla v 20stranach, ale kde si prosím ťa robí srandu a poukazuje na KAŽDÉHO čo s ňou nesúhlasí? To je už podľa mňa naozaj prekrúcanie diskusie..

kamatopo
31. dec 2022

@nela82 ja si skôr myslím že autorka v danú chvíľu nedokázala reagovať tak ako by si teraz predstavovala a ako jej zrovna určite veci dochádzajú. Po boji je každý generál. Má v sebe zlosť a aj určitý druh hanby a poníženia . Veľa žien sa tu úplne do diskusie vložilo no je len na autorke ako problém dorieši. A čo sa týka toho príspevku z Facebooku tak je to na zasmiatie ako niekto dokáže riešiť hranolky len preto aby poukázal na nevhodnosť ich používania pri tak malých deťoch😂😂😂. Mňa by ani nenapadlo riešiť čo má prefackane dieťa v ruke.

kluska
31. dec 2022

zhrnutie v jednej vete- 3 rocne dieta musi vediet zvladnut svoje emocie, ale dospela osoba nemusi ;) pekny den vsetkym

nela82
31. dec 2022

@jana_eyre_2
@kamatopo V prvom rade,nech sa aj samotná autorka nestrapnuje,lebo uniká pointa príspevku.
Áno,videla som co sa stalo..bola som tam..tak to riešim,ale nie tu a hlavne nie takto.
Uznávam, ani ja neviem ako by som reagovala v danej chvíli.No vypisovať po všetkých možných socialnycg sietach-skupinach a ešte takto...to je už cez.

alica_tn
31. dec 2022

@nela82 ty si to videla? Bolo to naozaj tak, ako autorka uvádza?

nela82
31. dec 2022

@alica_tn
bola som tam..tak to riešim,ale nie tu a hlavne nie takto.
Čítaj prosím s porozumenim-pisala som tu vetu ako by to bolo keby...
Čiže nie,nebola som tam a nič som nevidela.Az sa čudujem,že tam bolo toľko veľa detí a rodičov a tento príspevok koluje po XY stránkach a nikto sa neozval ako svedok.
Toľko k danej téme.

alica_tn
31. dec 2022

@nela82 ja mám čítať s porozumením? Ty sa nauč písať tak, aby človeku bolo jasné, či si tam bola alebo nie. Lebo si protirečíš.

nela82
31. dec 2022

@alica_tn 🙈

mirco50
Odpoveď bola odstránená
pink_lady
31. dec 2022

@nela82 možno ti to autokorekt opravil lebo naozaj píšeš že si tam bola a vzápětí nie 😳

zuzanalila20
31. dec 2022

@xena0 Keby niekto vyfackal teba, tiež by trestné oznámenie bola prehnaná reakcia?

zuzuliatko123
31. dec 2022

😅😂🤣 Tomuto sa snáď ani veriť nedá.

sisaka
31. dec 2022

@pink_lady to nie je autocorrect, niektorí ľudia nevedia vytvoriť normalne podmieňovacie súvetie, lebo všetko len rýchlo, rýchlo napísať, tak z viet vypadávajú podstatné slová, či celé časti vety ako napr. keby som tam bola, tak by som …

elementissa
31. dec 2022

@lenkavalova niekde medzi 12 a 16 stranou som zachytila, že nie sú kamerové záznamy... Inak sa ozaj divím, že taká blbosť nafúknutá a už to má 20 strán :D autorka je dobrý attention troll

zuzanalila20
31. dec 2022

@kamatopo Zasväťte ma niekto, prosím, nechce sa mi čítať dvadsať strán 😃 to niekto postol fotku dieťaťa s hranolkami v ruke, aby poukázal na rodičovskú neschopnosť, lebo hranolky sú bububu? 😂

megan777
31. dec 2022

Dcerka to urobila prvy krat či uz predtym mavala take tahy,podla toho by som radsej bola pri nej,dcerka spravila chybu,ale mama maleho samozrejme nemala byt dieta po tvari ešte po zadku keby jej dala to by mi nevadilo ale po tvari to v ziadnom pripade.

lasoli
31. dec 2022

@mirco50 taka hadam ked to ta dotycna urobi dalsiemu ,niekto sa najde a zastavi ju nie?

elementissa
31. dec 2022

@zuzanalila20 ale kdeže - v úvodnom príspevku autorka napísala, že ona bola mimo, lebo dojedala hranolky po dcére a na FB sa vo vlákne dakto spýtal, či len jej to príde čudné, že trojročnému dieťaťu dala hranolky, že jej deti mali také až v škole. A autorka to sem postla, aby sa ostatní akože "zasmiali", pričom je to úplne mimo. Pre mňa tiež nepochopiteľné, aby trojročné dieťa jedlo hranolky, ale tak každý máme o výžive svojich detí iné predstavy a hranolky neboli predmetom debaty. Vlastne... Celá debata je o tom, že jeden tábor žien tu ide zlyncovat druhý tábor, boli tu ženy, čo povedali, že matka toho jednoročného konala v strese, tak jej jednu vlepila a nie je to také strašné rodeo, potom tu boli ženy, čo by za to dali trest smrti, potom tu boli hrdinky, čo síce cudzie aj svoje vlastné deti považujú za posvätné a ani hlas by na ne nezvýšili, ale matke jednorocaka by vyskriabali oči a dolamali ruky. Realita je asi taká, že každá umiernená žena by sa snažila dieťa napomenúť a vysvetliť, že sa to nesmie vzhladom na vážnosť situácie. A potom každá priemerné hysterická matka by sa šla biť - ako aj tu autorka a jej rivalka. A ja som skalopevne presvedčená, že situácia sa tak ani nestala, ako to autorka popisuje, lebo "fakty" z uvodneho príspevku sa v priebehu 20 stranách zmenili, doplnili, potom zas vymazali, autorka dostala od viacerých užívateliek otázky, no odpovedala len na tie príspevky, kde ju buď niekto spochybnil, strašne hustá v odpovediach, samozrejme, ak niekto povedal, že konflikt vyvolala jej dcéra ako prvá, tak toho išla zlyncovat, ale na doplňujúce otázky nereagovala. Hlavne prepostla ten pôvodný text do x skupín na FB a všade má stovky komentov, hotová inkvizicna čata, no najlepšie na tom celom je, že to obletelo toľko skupín, toľko ľudí..a žiaden očitý svedok sa ešte nenašiel, ktorý by to potvrdil či vyvrátil