icon

Cudzie deti si u más urobili kúpalisko

24. jún 2022

Ahojte. Žijeme na dedine. Pár dní už máme bazén. Veľký my dospelí a malý so šmýkalkou sme nafúkali pre dvojročného synčeka. Nedávno prišla na návštevu švagriná s deťmi, tak drobci sa kúpali v malom a väčšie deti vo veľkom. S tým nemám absolútne žiaden problém,lebo boli s maminou a tá na nich dozerala...a deti sa vedia správať, ale... Asi o hodinu na to prišiel syn druhej švagrinej, aj s dvoma kamarátmi, že sa chcú kúpať tiež. Nevedela som ako zareagovať. Na jednej strane je to rodina, ale nepáčilo sa mi, že musím dozerať na cudzie deti, keď sa starám o to, aby sa nič nestalo tomu môjmu. Deti celé nešťastné, tak som nakoniec povedala áno. Všetko však bolo hrozné. Nevedeli sa správať, topili sa, nonstop špliechali na malé deti, ktoré boli v malom bazéne, tak sa švagriná rozhodla, že ide s deťmi preč. Tým pádom som povedala aj ostatným deťom, že stačilo. Lenže... Odvtedy tu chodia deti nonstop... Už sa stalo, že mi klopali na dvere, ked malý spal a zobudili ho... Povedala som, že bez rodičov sa kúpať nemôžu...na to mi tá druhá švagriná písala nech im to dovolím .. ako reagovať? Nechcem byť tá zlá teta, ktorá im chce kaziť zábavu, ale ja som sa ešte vo vlastnom bazéne ani nenamočila a iné deti si u nás urobili kúpalisko. Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z4
adamadent
24. jún 2022

Tvoj bazén tvoje pravidlá. Si povedala nie tak nie hotovo.

spadnutaslivka
24. jún 2022

normálne rodičom vysvetliť, že nemáš kedy dozerať na ich deti, že bez dozoru ich v bazéne nemôžeš nechať. Že sú tam vítaní, nech prídu sa okúpať, ale s nimi (akože dospelí s deťmi).

ddaassuullaa
24. jún 2022

Mila svagrina, verejne kupalisko je zatvorene, plavcik ma dovolenku 😉
Ale vazne, narusa ti to bezme chod, mas malicke dieta a pozor musis davat na neho, nie byt v strese, ci si neublizia cudzie deti a keby sa nieco stane, tak si mozes byt ista, ze ti budu robit problemy.
Proste nie, posielat pol.dediny niekomu do domu, ziadne sukromie, a to este nie su prazdniny. Cim.skor to v dobrom vysvetlis, tym skor budes mat klud a pokoj pre drobca.

karhu
24. jún 2022

otvoris usta a povies NIE

spadnutaslivka
24. jún 2022

Nie si zlá teta, nezakazuješ, ale nemôžeš na nich non stop dávať pozor. Ani vlastné deti nenecháš bez dozoru v bazéne, kde ešte cudzie. A zodpovedná si ty- tvoj bazén, tvoj pozemok. Takže fakt nech si prídu, ale s dozorom. Inak ich tam budeš mať celé leto celé dni a rodičia spokojní, že decká sa vybláznia a oni sa o nič nemusia starať :-/

syslik81
24. jún 2022

normalne povedz nie ze si chces cas uzit s rodinou a nie dozerat na cudzie deti,kt s nevedi spravat .. ale kludne im das kontakt na firmu/obchod kde ste bazen kupili a mozu si zaobstarat aj oni

spadnutaslivka
24. jún 2022

A to som zvedavá, ako chceš po čase riešiť vodu, čistenie bazéna, bordel, čo narobia a jedlo, čo ti budú klopať, že sú hladní... A jasné, aj na wc treba. To nie som zlá, len realistka.

pribinak
24. jún 2022

Cudzie deti? Bez rodičov? NIE !!!!!

Chcem vidieť tu múdru svagrinu čo by povedala ak by sa niektorému dieťaťu niečo stalo
Kľudne postrazim 1-2 deti, ale nie pol ulice ktorú ani nepoznám

Proste a jednoducho: NIE

ddaassuullaa
24. jún 2022

@spadnutaslivka ani to nerobi dobrotu....kamoska tak svojho casu povedala a nestihala sa cudovat...kde mozme ist na wc, mozme nieco na pitie, deti su hladne, cosi male by nemohli dostat pod zub? A toto cele prazdniny. Treba nastavit pravidla, ze ved ona ich zavola, ale verejne kupko nemoze robit a este ked male dieta spi. Ved im nechce zle, ale trosku ohladu sa takto nedocka, kym nezastavi napor barbarov

spadnutaslivka
24. jún 2022

@ddaassuullaa máš pravdu, ale predpokladám, že tí rodičia nemajú čas brať decko k nim na bazén. Ale zas ktovie...

ddaassuullaa
24. jún 2022

@spadnutaslivka je to mozne, ja mam v hlave, ako kamoska v dovrej viere ponukla, ze ved raz za tyzden a mala tam cudzie rodiny nasackovane den co den, ale nik nepozval ich ano na grilovacku. No ludia su fakt rozni a toto kto.dokaze nema vela chochmesu

viera77
24. jún 2022

A švagriné si prečo nemôžu doma urobiť kúpalisko? Bývajú v paneláku? Neviem si predstaviť, že by som bazén takto zneužívala ani len u mojej sestry a pravidelne bola u nej nasáčkovaná s polovicou dediny. Raz keď bazén nemám, tak ho nemám. A keď ho nemám, ale môžem mať...tu nie je skrátka o čom. Bazén ste si predsa zaobstarali pre seba a nie pre rodinu a cudzích.

spadnutaslivka
24. jún 2022

@ddaassuullaa och, to je brutal. Neviem si predstaviť, že sa takto nasáčkujem k cudzím ľuďom.

kikushaa
24. jún 2022

Lahko, neotvoris im dvere, respektive im das medzi dverami otocku domov 👋

pininka1
24. jún 2022

Poznam to dobre, bezne bolo u nas aj 12 deti. Ja ked som isla k sesterke aby sa deti kupali, tak som isla s nimi, oni ku nam ale chodili same. Prestali kedze som na nich nonstop davala pozor a nedovolila im a ini skakat, ani vylievat vodu a ked isli moje deti spat, slusne som ich poslala domov. Tak prestali chodit....

mogaa
24. jún 2022

Normálne jej povedz že ti to vadí keď k vám chodia aj cudzie deti, ty máš malé dieťa a nemáš čas dávať pozor na cudzie deti...lebo ak sa niečo stane, sú u teba na dvore, ty si za ne zodpovedná.....že ti to nevadí ak prídu deti z rodiny, ale nie cudzie deti ktoré ani nepoznáš.....ak prídu povedz nie že s dieťaťom máte iný program.....

sarahh09
24. jún 2022

Určite nie, niečo sa stane a budeš niesť zodpovednosť.

mogaa
24. jún 2022

inak ak je švagriná taká múdra, nech ti prispeje na čistenie bazéna, prípadne ho príde vyčistiť po cudzích deťoch....vysvetli jej že to nie je verejné kúpalisko, ale tvoj dvor kde chceš mať svoj kľud....

autor
24. jún 2022

Asi musím byť viac asertívna...na jednej strane ma štve, že k nám chodia a na druhej nechcem byť zlá...,ale ozaj... Po tom kúpaní bol bazén v strašnom stave... Špinavý, blato, tráva, mastné fľaky plávali po hladine... Ja som tehotná, takže do takého bazéna by som ani nevliezla... Nanovo všetko dezinfikovať a čistiť a na druhý deň už klopali znova... Ide o to, že poznám tú druhú švagrinú a ona je typ, ktorý preleží na záhrade aj pol dňa, takže ak poviem, že jej syn môže prísť s ňou, je schopná byť u nás prakticky nonstop s tým, že povie,že dá pozor aj na ostatné deti... To si ale nemôžem takisto dovoliť...doobeda aj tak nahrievam vodu v malom bazéne a filtrujem veľký,a popoludní synček spí 3 hodiny. Ak by som ich tu mala na dvore od rána do večera, malý by bol nepokojný, ja by som tým pádom v dome nič neurobila a môj pes by sa dočista zbláznil. Len ako povedať nie bez toho, aby sa urazila.

autor
24. jún 2022

@viera77 moje švagriné bývajú spoločne v takom dvojdome. Tá, ktorá ma slušné deti bazén nechce, lebo nemá čas byť nonstop pri deťoch a dozerať na ne. Tá druhá švagriná bazén chce, no nemá naň financie.

mikadooo
24. jún 2022

Na tvojom mieste by som švagrinej povedala to čo si tu napísala. Že jej deti špliechajú na malkáčov, kričia a potápajú sa navzájom a že na to nemáš nervy. Že buď nech je tam ona, aby si ty bola pokojná, že si na svoje deti dohliada a keď sa tam niekto utopí (niekto niekoho utopí), tak nebude to tvojou vinou. Alebo nech nechodia. Že si jednoducho odmietaš vziať na triko, keď sa niečo stane. Takže ak chce aby sa jej deti u teba kúpali, nech pekne zdvihne zadoček a presunie ho k bazénu.

dada0902
24. jún 2022

Strašne raz dovolíš a už to berú ako samozrejmosť neviem a ani nechcem byť v tvojej koži lebo ozaj sa už ľudia urazila na bar co a viem si predstaviť ako ofucia huby keď im povieš ze nechceš aby tam boli stále nasackovany

ddaassuullaa
24. jún 2022

Normalne povedz, ze maly nie je nauceny na taky hluk, spi velmi zle a krici zo sna, ty si tehotna a naozaj nepotrebujes den co den cistit spinavy bazen, ktory kvoli tomu ani nemozes pouzivat. A tiez povedat, ze raz za cas sa to da, ale to neznamena kazdy den, nemate svoj pokoj, maly svoj oddych, nema uz ani rezim. Tvoj muz co na to?

viera77
24. jún 2022

No paráda...jedna bazén nechce, lebo nemá čas....druhá zase nemá peniaze. Tak to vyriešili po svojom - ty máš bazén a musíš mať aj čas na dozor. Kúpalisko zadarmo, otvorené skoro nonstop a s full servisom. Tak zapríčinila si si toto celé len ty sama svojou dobrotou a naivitou. Za dobrotu na žobrotu. Chce to jedno rázne a rozhodné NIE od teba.

kandelabra
24. jún 2022

Napíš švagrinám, že by ti nevadilo, ak by prišli čo ja viem 1x do týždňa (alebo ako ti vyhovuje) sa s deťmi okúpať, alebo deti poslali samé ale po dohode s tebou (ak na ne budeš mať čas a chuť dozrieť). Presne im to takto vysvetli ako tu, že tie deti tam nemôžu byť samé a už vôbec nie hocikedy, ty máš malé dieťa a k tomu čakáš druhé, máš domácnosť aj vlastný program mimo domu. Samé by tie deti neposlali kúpať sa niekam na jazero, tak prečo k tebe áno? A ak už prídu, treba si nastaviť nejaké pravidlá, napr. pri bazén deku a vyzúva sa až tam, po tráve sa naboso nebehá atd, nech nemusíš celý bazén drhnúť. Normálny človek pochopí, a ak niekto normálny nie je, tak sa urazí, ale už aspoň nepríde.

valeria_h
24. jún 2022

Jasné a zrozumiteľné NIE. Ty nemáš čo dozerať na cudzie deti, si ochotná prevziať na seba zodpovednosť ak by sa niekomu niečo stalo? Nech sa zdúva kto chce, nie, nie a nie!

solange7
24. jún 2022

Ja by som toto nedala. Normalne by som povedala, ze nie. Bazen je po vas spinavy a ja to cistit nonstop nebudem, tak isto nemam cas na vas davat pozor a robite mi tu bordel. Chodte na kupko s rodicmi. Bodka.

valeria_h
24. jún 2022

Ináč a Tvoj manžel by im nemohol dohovoriť? Sú to jeho sestry predpokladám.

maris5
24. jún 2022

To musis rychlo stopnut, lebo ich tam budes mat nonstop cele leto a robit im opatrovatelku.

panelacikova
24. jún 2022

autorka: osobne som názoru, že aj čistenie bazéna, či prostriedky proti baktériám, či ako sa to volá, niečo stojí. takže ak pani švagriná chce kúpať svoje deti s kamošmi v mojom bazéne, nech sa páči, rozdelíme si dozory plus čistenie bazéna s nákladmi na čistenie 🙂

Strana
z4