icon

Cudzie deti si u más urobili kúpalisko

24. jún 2022

Ahojte. Žijeme na dedine. Pár dní už máme bazén. Veľký my dospelí a malý so šmýkalkou sme nafúkali pre dvojročného synčeka. Nedávno prišla na návštevu švagriná s deťmi, tak drobci sa kúpali v malom a väčšie deti vo veľkom. S tým nemám absolútne žiaden problém,lebo boli s maminou a tá na nich dozerala...a deti sa vedia správať, ale... Asi o hodinu na to prišiel syn druhej švagrinej, aj s dvoma kamarátmi, že sa chcú kúpať tiež. Nevedela som ako zareagovať. Na jednej strane je to rodina, ale nepáčilo sa mi, že musím dozerať na cudzie deti, keď sa starám o to, aby sa nič nestalo tomu môjmu. Deti celé nešťastné, tak som nakoniec povedala áno. Všetko však bolo hrozné. Nevedeli sa správať, topili sa, nonstop špliechali na malé deti, ktoré boli v malom bazéne, tak sa švagriná rozhodla, že ide s deťmi preč. Tým pádom som povedala aj ostatným deťom, že stačilo. Lenže... Odvtedy tu chodia deti nonstop... Už sa stalo, že mi klopali na dvere, ked malý spal a zobudili ho... Povedala som, že bez rodičov sa kúpať nemôžu...na to mi tá druhá švagriná písala nech im to dovolím .. ako reagovať? Nechcem byť tá zlá teta, ktorá im chce kaziť zábavu, ale ja som sa ešte vo vlastnom bazéne ani nenamočila a iné deti si u nás urobili kúpalisko. Čo by ste robili na mojom mieste?

autor
24. jún 2022

@ddaassuullaa muž je celý deň v práci... Keď som mu o tom povedala, tak si len povedal, že ok, tak nebudú chodiť, ale riešiť to aj tak budem ja, keď opäť prídu...

valeria_h
24. jún 2022

@autorka prečo by mali opäť prísť? Dokedy to budeš trpieť? Oni sú obyčajní nevychovanci, Ty sa nemáš prečo cítiť hlúpo, to oni by sa mali. Podaj prst a zoberú celú ruku. Musíš to zaraziť!

mandarinka555
24. jún 2022

Veď nech sa urazí....Si dospelá a svojprávna, tak nevieš povedať, že stačilo? Ja by som to netolerovala ani náhodou.

ada309
24. jún 2022

Určite by som to nedovolila.. To kde sme???
Švagrinej povedz ze jej syn môže prísť sa okúpať, ale sám!! Tak isto určí presný čas od kedy do kedy, napr od 15.00 do 16.00 keď sa ti malý vyspi a bude obriadeny, nakrmeny a pod.. Žiadne cudzie deti.. Akože ty sa máš starať o čistou bazéna, všetko okolo toho a cudzí ľudia budú zadarmo užívať???
Švagrinej povedz, ze kúpaliska su uz otvorené, nech sa páči, môže zobrať poľ dediny a môžu sa kúpať celý deň.. Pripadne, nech jej to vysvetliť manžel..

janka54321
24. jún 2022

ako neskutocne...nepustit ich a hotovo, ako nieco sa stane, deti sa tam pritopia a este teba bude niekto brat na zodpovednost,,,,neexistuje, este dieta od svagriny ano, ale pod dozorom rodica, ale cudzie deti...ani nahodou zatrhni to

kittykat22
24. jún 2022

chcu bazen? nech si kupia bazen 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

macikovaiveta
24. jún 2022

Neber zodpovednosť za iné deti , máš na to právo

luuubik
24. jún 2022

Velmi sa cudujem aj rodicom tych cudzich deti aj svagrinej. Vsak kazdy normalny dospely vie, ake je to obcas tazke ustrazit jedno- dve vlastne rozjasene dieta/deti a vobec im "netrkne", ze inemu cloveku zavesia na krk takto dalsie cudzie deti, este k tomu pri takej rizikovej aktivite ako kupanie sa v bazene. Ze ich hanba nefackuje. Svagrina je pripad a rodicia tych kamaratov, co sa k tomu prikmotrili? Ti vobec vedia, kde su ich deti? Ak nie, velmi zle, ak ano - a vobec im nevadi, ze su u uplne cudzich ludi doma vo vode - este horsie. Ja by som hned stresovala a citila sa previnilo, ze moje dieta niekoho "otravuje", akokolvek ho lubim a akokovek by bolo mile a poslusne... Keby tych ludi poznam a bola by to vopred dohodnuta aktivita, kde by bol aj pomoc s dozorom, pripadne celym servisom okolo, este daj daj, ale takto... Co su to dnes za ludia, totalne nevychovani, buranski, neberuci ohlad na nikoho len svoje vlastne zaujmy a pohodlie, cim dalej tym bezohladnejsi...

ddaassuullaa
24. jún 2022

Jasne, o to skor by som bola neustupna, trosku sebeckosti je tu na mieste a to nie ze by si nedopriala, ale naozaj je to nevhodne a ty to nepotrebujes. Ked budu buchat, slusne povedat, ze to nejde kazdy den. A naozaj nejde. Potom zase dieta spi, ved spi 3 hodiny, takze je mi luto, naozaj sa ro nehodi. Este by si mohla povedat, ze das vediet, ked to pojde. Ak s niektorou svagrinou vychadzas lepsie, povedz jej to, bed ro kazda matka musi pochopit. Ta.lemrava si tiez zvykne, neboj

valeria_h
24. jún 2022

@luuubik Veď toto, mňa by hanba fackovala takto niekoho stále otravovať, ale to sú také typy ľudí "ja, ja, ja, jenom ja"...

laurika173
24. jún 2022

Nedovolila by som to....

nikpa
24. jún 2022

Aká zlá teta? By som sa pozrela ktorá matka z tých detí čo k vám chodia by si doma nechala robiť z bazena verejné kúpalisko. Ani jedna! Ty nie si povinná strážiť iné deti, je to predsa nebezpečné aby sa tam jašili bez dozoru a keď sa tam voľačo stane, na vine budeš ty lebo šak sa to stalo u vás. Nech sa hnevá kto chce ale toto by som zakázala a hneď od zajtra, čím skôr, tým lepšie. Inak ich tam budeš mať nasačkovanych celé leto.

tykat
24. jún 2022

Poznam to, boli dni kebyze nebyvame v radovke tak cez plot naskacu. Susedov chalan v nedelu rano o 7 na schodoch pred domom lebo on sa ide kupat. Stopla som to hned na zaciatku, to bolo neskutocne, decka chodili cez dom, vsade mokro, uteraky, wecko mokre, v kupelni potopa...och az ma strasie pri tej spomienke, a vsetkemu na vine bola svagrina, bola u nas s deckami na prazdninach a ved jasne decka sa spolu zabavia... a potom len v nemom uzase pozerala ako 10r chalani skacu do bazena vedla jej ani nie 2r dcery, ktora potom ani za nic nechcela do bazena. Tak som jej velmi rychlo vysvetlila ze tu dookola ma kopec ludi bazen a toto nie je pravidlo aby sa decka takto hromadne chodili k niekomu kupat. Ze syn tu ma max 1-2 kamosov ked dovolim a inak nie. Ved by sme sa zblaznili.

reanda
24. jún 2022

ked nechces byt za zlu, tak trp.. svagrinam chces ulahodit, aby sa neurazili a sebe budes skodit? tvoje rozhodnutie.. ja by som nikomu nedovolila, aby ma chodil otravovat, ci sa moze kupat v mojom bazene, ani rodine nie.. ak by som vedela, ze nemaju bazen a radi by sa okupali, tak by som ich mozno obcas pozvala - vtedy, kedy by to mne vyhovovalo, ale inak nie a ked by sa urazali, tak ich hanba, lebo na urazanie nemaju ziadny dovod.. ty nie si povinna sa starat o nicie blaho

ada309
24. jún 2022

Vravíš, ze bývate na dedine.. Isto vám tam tečie nejaká rieka, potok... Posli ich kúpať sa tam 🙊😶 švagriná bude nadšená asi..

sovica
24. jún 2022

Zamkni bránu a rob sa, že nie si doma🙈🙉 A áno, musíš byť viac asertívna. Je to Tvoj dom, Tvoja záhrada, Tvoj bazén a TVOJE PRAVIDLÁ. Aby si nebola za zlú, povedať, že napr. 1x do týždňa môžu prísť, ale deti (len z rodiny, nie polka ulice) len s dozorom rodičov. Prečo by si Ty mala vo vlastnom dvore a bazéne ešte dávať pozor na iné deti + dávať potom všetko do poriadku (čistiť bazén a okolie) Ved to stojí čas aj peniaze. A ešte k tomu si tehotná. Potrebuješ svoj kľud, oddychovať, nie sa stresovať a byť non-stop k dispozícii ostatným. Ak sú to sestry Tvojho manžela, tak by im to mal vysvetliť on. "Nehodiť" to na Teba, že Ty nechceš (nech z Teba nespraví "zrúdu"), ale že aj on nemá chuť stále čistiť bazén, robiť poriadok na záhrade a že Ty potrebuješ ako tehotná kľud.
Tiež máš nejaký svoj zabehnutý systém a nemôžeš a predpokladám, že ani nechceš sa prispôsobovať ostatným. Porozprávaj sa s manželom a musíte to spolu nejak vyriešiť. Držím Ti palce👍

mariaveronikag
24. jún 2022

stopni to hneď od začiatku, inak sa z toho nevymotáš

martinka13
24. jún 2022

Tvoj bazén, Tvoje pravidlá. Ani náhodou by som nestražila cudzie deti

sovica
24. jún 2022

A ešte som zabudla dopísať. Keď sa budete o tom s manželom rozprávať, choď na neho s tým, že ak sa náhodu niečo stane, tak budeš zodpovedná za to Ty? Dobre vieme, aké úrazy sa stávajú práve pri vode. Nielen utopenie, ale deti môžu zle skočiť, prípadne skočí jeden na druhého a ostanú celý život na vozíčku. Ty by si si to celý život vyčítala a rodičia tých detí by obviňovali Teba - veď sa to stalo u Vás doma a Ty si tam bola ako dozor. Takto to vysvetli manželovi a on nech spraví so svojimi sestrami "poriadok".

danka56
24. jún 2022

Ty nemusíš vôbec vysvetľovať,prečo nie. Jednoducho nie. Stopni to ešte v začiatkoch!

tehotna40
24. jún 2022

Nečítala som ostatne komentáre, ale ja osobne mam dve deti 1,5r a 5r, tiež mame takto dva bazény a mam co robiť s nimi. Tiež sa ani moc ja nekúpem lebo dávam pozor na decka. A neviem si predstaviť ze by som mala dozerať ešte na ďalšie deti. Nech im rodicia kúpia bazén. Akože dá sa to raz za čas návšteva, kúpanie,každý rodič nech si dozerá na svoje deti ale nie každý deň a uz vôbec keď ti takto narusaju režim dieťaťa a chod domácnosti. Niečo sa im stane a kto bude na vine ?? No hádaj...

majka1921
24. jún 2022

Ty nechces byt "zla teta" pre cudzie decka, ktore ti mozu byt uuuuuplne ukradnute. A tak nepouzivas vlastny bazen, ktory vas isto stal nemalo penazi, si v strese z toho ze mas naruseny program a este ani tvoje dieta nema klud a nemoze sa kupat vo vlastnom bazeniku? Hmmm, a to som si myslela ze ja mam problem s asertivitou :/
Svagrina - ta druha - je teda pekna sedlana! Alebo ti to robi naschval, lebo ju stve ze na to nema. V ziadnom pripade by som nedovolila aby sa cudzie decka chodili kupat kedy sa im zachce, mohli by mi aj pol dna pred branou sediet a plakat. Dorazne sa ohrad, zamkni, nepusti, NIE a hotovo.
A potom si tam konecne s kludom sadni a relaxuj aj s malym 🙂 lebo tipujem ze na to ste si ho kupili.
Drzim palce

luccija
24. jún 2022

Povedz, ze nemas cas strazit a hotovo...si tehotna, male dieta...ona bude lezat na zahrade a ty sa starat o haldu deti.Urazit sa urazi urcite.Alebo nech si kupia bazen taky na aky maju financie

danieli
24. jún 2022

Tak my mame odpojeny zvoncek, taky vyssi plot😆a odvtedy sukromie, ale nie😂zvoncek mame fakt odpojeny, branicku vsak otvorenu, a susedia su taktni, v zivote nikdy by sa nam nikto neopovazil trepat na dvere, u nas fungujeme na pozvanie, deti sa pytaju ci sa mozu ist hrat k susedom a nie respektuju, ina vec je ak ich pozvem, vtedy uz len odsuhlasia rodicia, jasne, ze niekedy zvesia hlavy, ze nemozu, nasi k nim, oni k nam, ale taky je zivot a hlavne mame sukromie ked potrebujem, toto respektuje aj nasa rodina a na neohlasenky nechodia, nas dom nase pravidla, dost by som sa hanbila poslat dieta a este s kamosmi ku svagrine, ze chod sa okupat…ako nie, iba na pozvanie a s cokoladou(flasou/ovocim…) v ruke

svetlonos
24. jún 2022

Autorka, kludne bud za zlu tetu aj zlu svagrinu. Ked je svagrinka nazoru, ze im to mas dobolit, nech di nazen kupi ona a dava si pozor dama! Bohatstvo to kde sme ?? Ak ti to nevadi, ze pride svagrina s detmi, nech sa kupi. Ale este nevyvhoncov cudzich k tomu? Razne by som jej povedala, nech si urobi poriadky a detom kasne oznamila, ze sa u vas uz viac kupat nebudu a bodka.

loliki
24. jún 2022

Začni vyberať vstupné na čistenie a údržbu bazéna, prípadne aj za stráženie detí a za letný tábor. 😉 🌞 🍹

laura0107
24. jún 2022

neviem čo nad tým toľko rozmýšľaš...nie ,lebo chces mat súkromie a bodka ..máš malé dieťa a si tehotná ..necítia sa na to a hotovo.nič viac k tomu netreba vysvetľovať

miadi
25. jún 2022

Ty nechces byt zla teta? Ze sa ti Niekto nasackuje Sam pozve k tebe do bazenu? A este nema ani tolko chochmesu mater prist a dozerat si na dieta ?? Ona by sa mala citit ako zla teta zla svagrina zla mama. . Jednoducho jej povedz alebo napis sms alebo zavolaj .. ze ti nevyhovuje aby ste mali ich alebo hocikoho deti u vas v bazene hocikedy. Ze ich rada uvidis v sobotu medzi 2pm a 4pm alebo ktory cas tebe vyhovuje ked sa maly vyspinka,alebo doobeda . Ale jednoducho vtedy ked ich ty pozves. Ona ich moze hocikedy zobrat na kupalisko. Ale nech ho nerobi z tvojho domova. A nech sa kludne urazi v najlepsom pripade nepride a mas pokoj . Oni vyuzivaju teba ty nemas co stratit. Ty by si mala byt urazena ze sa k tebe nasackuju bez pozvania ! Ved to je Strasne drze. Mne sa strasne paci v upirskych filmoch ze bez pozvania ti nemozu vkrocit do domu 🤣ale vzdy cloveka ukecaju k pozvaniu.

lucitta9
25. jún 2022

presne toto sme zazivali par rokov dozadu…Muzova sesternica s detmi sa boli u nas kupat cez vikend, pozvali sme ich, deti sa spolu zahrali, aj my sme sa zabavili. O tyzden cez vikend vola, ze ci mozu prist sa kupat. Tak ma zaskocila ze som povedala ze ved teda nech pridu. No a ona dovalila s detmi, velka plazova taska, deka…rozlozili sa ako na dovolenke, podala mi veci nech dam do chladnicky - ze si priniesli obed aj olovrant 😳 no cely den u nas boli, decka stale do bazena-von-zase do bazena, potom najazd dovnutra, vsetko mokre, vsade bordel…a najlepsie bolo, ked sesternica zahlasila pri odchode, ze aj zajtra poobede pridu. Nie ze ci mozu prist ale ze pridu 🤦🏻‍♀️ Moj muz jej povedal nech sa nehneva ale ze mame svoj program, ze ich pozveme niekedy inokedy, ked budeme mat cas. A ona hned ze aj cez tyzden mozu dobehnut po praci na hodinku dve, ze sa aspon decka vyblaznia 🙈
Takych ludi ja fakt nepochopim - bez pozvania sa niekam napchat a doslova otravovat. Vrcholom bolo, ked sme mali odchadzat v lete na dovolenku na 2 tyzdne a sesternica sa ponukla ze sa nam postaraju o dom - rozumej ze sa k nam cela rodina nastahuju a budu tam byvat kym budeme prec 😳 a postaraju sa o dom aj bazen. Skoro ma vykotilo.
Treba nastavit hranice, ked druha strana nema v sebe prirodzene dost taktu. Urcite im povedz, ze potrebujete mat aj svoje sukromie, svoje plany a radi ich niekedy pozvete, ked budete mat cas. Druha vec ze ja by som urcite nevzala zodpovednost za cudzie deti, v bazene sa moze vselico stat.

mimikarol
25. jún 2022

Nedovolila by som to. Deti sú bez rodičov divé, stane sa úraz a potom čo?