Cudzie deti si u más urobili kúpalisko
Ahojte. Žijeme na dedine. Pár dní už máme bazén. Veľký my dospelí a malý so šmýkalkou sme nafúkali pre dvojročného synčeka. Nedávno prišla na návštevu švagriná s deťmi, tak drobci sa kúpali v malom a väčšie deti vo veľkom. S tým nemám absolútne žiaden problém,lebo boli s maminou a tá na nich dozerala...a deti sa vedia správať, ale... Asi o hodinu na to prišiel syn druhej švagrinej, aj s dvoma kamarátmi, že sa chcú kúpať tiež. Nevedela som ako zareagovať. Na jednej strane je to rodina, ale nepáčilo sa mi, že musím dozerať na cudzie deti, keď sa starám o to, aby sa nič nestalo tomu môjmu. Deti celé nešťastné, tak som nakoniec povedala áno. Všetko však bolo hrozné. Nevedeli sa správať, topili sa, nonstop špliechali na malé deti, ktoré boli v malom bazéne, tak sa švagriná rozhodla, že ide s deťmi preč. Tým pádom som povedala aj ostatným deťom, že stačilo. Lenže... Odvtedy tu chodia deti nonstop... Už sa stalo, že mi klopali na dvere, ked malý spal a zobudili ho... Povedala som, že bez rodičov sa kúpať nemôžu...na to mi tá druhá švagriná písala nech im to dovolím .. ako reagovať? Nechcem byť tá zlá teta, ktorá im chce kaziť zábavu, ale ja som sa ešte vo vlastnom bazéne ani nenamočila a iné deti si u nás urobili kúpalisko. Čo by ste robili na mojom mieste?
Super ti tu poradila @mijunik - ty potrebujes dodat guraz, normalne sa nastvi na najvacsiu moznu mieru. Ano, neodporuca sa riesit konflikty s horucou hlavou, ale myslim ze takym dobrackym a ustupcivym ludom ako ty (a neber tov zlom, ja som podobna) nic ine nepomoze, len sa zdravo nas**t.
Tie, co jej radíte, az si deti nosia zo sebou dozor, nepodporujem.. Viete si predstaviť, ze okrem detí bude mať na dvore ešte + ďalšie cudzie osoby??? To uz vôbec by som nestrpela 🤦♀️to by ma uz trafil šľak načisto...
Decka zaklopu, povedz dnes nie, ideme preč, nebudeme doma.. Zajtra si vymysli, ze bazén je vypustený, treba ho vyčistiť, ďalší den povedz, ze dnes je bazén na súkromné účely, potom povedz, ze budete mat návštevu... Atď.. Snáď to potom aj tým materam docvakne... A ak nie, povedz, ze odteraz ideš bazén užívať len ty, kvôli tomu ze si tehotná, ze ty narozdiel od nich nemôžeš na kúpalisko a môžeš sa ovlazit len doma vo svojej čistej vodičke.. Vytlač im otváracie hodiny na najbližšom kúpalisku, nech to doma ukážu rodičom...
@valeria_h ono... Tá ich sestra je kapitola sama o sebe... Je slobodná mamina a všetci ju nonstop obskakujú... Jediné dievča medzi súrodencami..najmladšia..."nikdy jej nemá kto pomôcť".."nikdy nemá financie"... A podobne... Realita je ale úplne iná... Môj manžel je naozaj ešte submisívnejší ako ja... Vždy keď môže, pomôže... Odkedy má mňa, tak už menej, ale predsa... Ešte do nás nonstop hučí aj svokra, že kto jej má pomôcť ak nie jej bratia... To isté počúva aj druhá švagriná... Jej manžel tiež musí svojej sestre nonstop pomáhať, lebo veď...ona nemá manžela... Manžel jej isto povie, co a ako s bazenom, ale ona zo seba opat urobi najvacsiu chuderku pod slnkom a my budeme ti zli... Ved my sa mame "dobre" a ona je na vsetko sama...
@mijunik ozaj si mi dodala odvahu... Veľmi ma tvoj prispevok pobavil v dobrom slova zmysle... 😁
@ada309 nad tym som tiez premyslala..., Ze jeden den poviem, ze je tam chemia, druhy cosi ine... Snad pochopia....
Vy nie ste povinný jej pomáhať, ona je dospelá a je zodpovedná sama za seba aj za svoje dieťa. Že nemá peniaze je koho chýba? Prečo nepracuje? Bohužiaľ Tvoj muž žije v tomto nastavení a je fakt smutné, že jej ide na ruku na úkor Teba.
Nemusíš si vymýšľať že je vo vode chémia, že toto a hento. Žiadne výhovorky, proste a jasne jej povedz, že potrebuješ súkromie, si tehotná a unavená a potrebuješ pokoj. Ja by som jej dala!
ake vymyslanie? narovinu jej to ppovedz.. je este u vas? sadni k muzovi a povedz jej narovinu sorry ale k otazke bazenu-nehnevaj sa ale nemam v plane tu mat celorocne deti na navsteve .. ak bude neaka oslava ci party pri bazene rada ta pozvem ale inak sorry uz je celorocne zajednany pre moje deti muza a mna ..
nuž zlí budete tak či tak....ale treba jej to povedať, inak síce nebudete zlí ale dobre sprostí ano.....
Normálne in povedz nehnevaj sa ale chcem mať kľud som tehotná a bojím sa infekcie ..nechcem aby sa hocikto kúpal.v bazéne
Tak to som rada. ☺️ Inak, svokruša by mohla kúpiť bazén pre svoje najmladšie dietko. Keď je to také chúďatko, čo sa nemá dobre, iba všetci okolo nej sa majú super. Asi je naozaj náročné byť slobodnou mamou, to jej nikto neberie, ale slušnosti nie je naučená. Aj slobodná mama sa vie chovať spôsobne, necpe sa tam, kam ju nevolajú, nezneužíva dobrotu ostatných. Ono to tej Tvojej švagrinej možno ani nedochádza, keďže je od malička rozmaznávaná. Asi ani nevie, že sa chová nevhodne. Nuž tak sa to dozvie. Keď ju poriadne nevychovali doma, vychovajú ju bratia a švagriné. 🙃 Nech si dupoce nožičkami a búcha pästičkami, koľko chce. Pokojne nech u rodičov žaluje. “Bratia sú na ňu škaredí, nechcú jej urobiť po vôli!” Svokre treba vysvetliť, že každý sa má prikrývať takou perinou, na akú má. A radím Ti nevymýšľať výhovorky o bazéne, prečo sa práve nedá použiť, hoci je to potom jednoduchšie, človek nemá výčitky svedomia, ale normálne ju vecne informuj, že bazén ste si kúpili pre vaše potešenie, takže ho budete využívať len vy. A ďalej to nekomentuj, aby Ťa švegriná nemala šancu spracovať.
To je spôsob manipulácie: zľutujte sa, ja som taká chuderka sama....
@ada309 uzasna rada, klamat 😏. Preco by to robila?
@autorka uprimne povedat, si unavena, potrebujes si oddychnut a nie starat sa o dalsie deti a potom po nich upratovat. Ale uprimne, ked jej to povies hociako - s najvacsou pravdepodobnostou sa urazi. Pritom, keby bola situacia opacna, ona by ti hned vysvetlila, ze kupat sa k nim nepojdete 😉
@bettie prečo? Keď im to nie je trápne, robiť si z nej dojnu kravu a chovať sa k nej ako ku hlupani?? Aj ona môže si z nich robiť dobrý deň, tu nejde o to, ze bude klamat, ale o to, aby si sami uvedomili čo robia... Aby im to samé docvaklo a už v budúcnosti až im nenapadne ju zas akýmkoľvek spôsobom využívať...
Autorka ešte ma napadlo, navrhni Švagrinej, ze jej donesieš malého, az ti ho pokocikuje, zabavi kým ty budeš varovat jej syna 😉
Autorka tak čo? Dúfam, že dnes nie sú zase u Vás 🤔
@valeria_h včera boli na kúpalisku, dnes nie sme doma my... Mám pocit, že ona tu vyšle deti až keď tu nebude manžel... 🙈 Ale nedám sa...
Nedaj, ja ti strasne strasne drzim palce✊✊✊ co nevychovali rodicia, budes musiet napravit pomaly ty. Mozno pochopi a zacne sa spravat normalne. Ved tvoj muz je asi v pohode, ked si si ho vzala
@ddaassuullaa ďakujem... Napísem ako to dopadlo... 🙂
Napísať švagrine že keď príde dávať na cudzie deti pozor nemáš problém nech sú tam od rána do večera...na cudzie deti by som pozor absolútne nadávala a teda neviem co sú to za rodicia keď pustia deti k cudzím ľuďom do bazéna...hrôza...
Hlavne nepoľavuj. Musí pochopiť, že je to nevhodné. Troška chochmesu ju treba naučiť.
Dupni si a nepusti ich! Keby si co i len jedno decko co ja viem napr ruku tam dolame...v cudzom dvore v cudzom bazene tak mas riadny pruser....ja sama si do nasho bazena nepustim ani deti surodencov, maju rodicov proste nech im bud kupia bazen alebo ich zoberu na kupalisko lebo sustavne cistit bazen od spiny ci blata sa mi teda absolutne nechce nieto este upratovat bordel po detoch co sa nevedia spratat do koze
Zamkni bránu a hotovo. Ani ich nevpust. Dnes sa chcete kúpať len Vy.
Akože, toto by mi vadilo a veľmi. A to ešte nie sú ani prázdniny, keď im neukážeš "kde je sever" teraz, tak cez prázdniny budeš denný tábor grátis. Vôbec by som si nič nevymýšľala. Že bazén je vypustený, ideme preč, je tam chémia. Ty nie si na súde, že by si musela niečo vysvetľovať alebo sa obhajovať. Nie, nemôžte im bude musieť stačiť.
No, povedz ako to je. Ze máš svoje povinnosti. A ze keď budeš chcieť, tak ich na kúpanie zavoláš ty. Ale ze budu musieť prísť s rodičmi. A ze keď budeš potrebovať, tak odídu. Pripadne im povedz, že odvtedy dovtedy môžu byť. Ani o minutu dlhšie. Potom im ešte povedz, čo treba urobiť pred tým, než odídu, vyčistiť po sebe bazén/rodicia nech vyčistia po svojich deťoch a vypýtaj si aj peniaze za predchádzajuce prípady.
Ja som takto keď bola dcérka mala, musela doháňať deti od susedy, ja som už pracovala z domu, a oni mi ju pravidelne budili z obedneho spánku, prtz rodicia sa im nevenovali, tak ci sa môžu ísť k nám hrať. Tak som vyšla von, keď sa to stalo už tretí krát a rázne im povedala tak, aby to počuli aj ich rodicia, že mi budia dieťa zo spánku a ja teraz nemôžem pracovať. Nech to už nerobia. Bola som veľmi rázna. Potom už neprišli.
Dnes nie, môžme sa nabuduce dohodnut, kedy to bude vhodne kedy mi mala/maly nrspi ,lebo som tu jedina dospela a nema kto na vas davat pozor.jednoduche elegantne pravdivé.

@autorka A Tvoj muž čo na to? Jemu to nevadí? Prečo sa bojí niečo povedať svojej sestre? Mňa by mrzelo keby sa ma môj manžel nezastal.