icon

Dá sa po rokoch obnoviť rodičovské puto?

maminuska
18. apr 2011

Dnes som čítala vyjadrenie bývalého manžela k určitej súdnej otázke, kde zdôvodnoval to, prečo sa nestýka s deťmi. Deti mu vraj velmi chýbaju ale nestýka sa s nimi pretože vraj im to spôsobovalo traumu ked sa s nimi lučil. Popravde je to alibizmus ako hrom, skutočný záujem o deti nemá a takto celú ťarchu za výchovu preniesol na mňa. Vraj keď budú staršie mieni s nimi obnovit rodičovské puto. Ja sa pýtam dá sa to vôbec obnoviť ? Kde budú celé tie roky mojej starostlivosti, mojich nervov ?

akramgad
18. apr 2011

@maminuska háááááááááááá tak takýto blud som ešte nepočula a ak si fešák myslí že keď on si zmyslí že už sú dosť staré aby nemusel utierať soplíky a zjaví sa im v živote len tak že deti tu ma máte už teraz vás mám rád tak by som bola rada keby ho poslala tam kde doteraz bol sebec a úbožiak to je !!!! 😠

ela2710
18. apr 2011

@maminuska Ahojky, z vlastnej skusenosti viem, ze to puto sa obnovit neda, ked som sa narodila toto spravil aj moj ,,otec" dokonca ma dal neskor prepisat - cez adopciu na maminho noveho priatela ale vzdy vravel, ze v 18-tich za mnou pride a aj prisiel, nemala som uz zaujem, mam skveleho otca ani ho neberiem ako nevlastneho, takze ten biologicky je mi ukradnuty. A co sa tyka tvojho pripadu, ten chlap sa len vyhovara, o deti zaujem nema, detom ublizuje viac, ze sa s nimi stykat nechce...vymyslel si velmi hlupu vyhovorku a ak deti dobre vychovas, samy sa potom rozhdonu, ja som neodpustila, a ani neodpustim, pre mna je ten muz cudzi clovek, teda je velka pravdepodobnost, ze tak to budu brat aj tvoje deti - bude im cudzi 😒

maminuska
autor
18. apr 2011

@akramgad
@ela2710 popravde si to ani neviem predstavit, to by ako prišiel a povedal by : pre vaše dobro som sa s vami nestýkal aby ste za mnou neplakali, čo oni ani neplakali , to len staršia postihnutá dcéra zo začiatku vyronila slzu ale potom bolo všetko OK. Mal ich fakt asi dokopy šestkrát za rok na také tri hodinky ale to bolo v minulosti, momentálne ich už rok nevidel a podla toho vyjadrenia ani nechce vidieť.
Veď budú uplne cudzí ludia, nebudú mat žiadne spoločné zážitky jednoducho nič, na čom chce potom stavať ?

claudica
18. apr 2011

Rodičovské puto je niečo medzi rodičom a dieťaťom, čo sa tvorí a buduje celý život, nie iba keď sú už deti "veľké"... to je alibizmus a hlúposť. To mu tie roky nebudú chýbať? Veď mu uniknú najkrajšie roky života... to sa už nedá "obnoviť", lebo nebude čo obnovovať... Ani nevie, o čo všetko prichádza. A týmto svojím spôsobom príde aj o svoje deti, lebo sa môže stať, že naňho nebudú zvedavé.... Ale jeho chyba, jeho rozhodnutie 😖

ela2710
18. apr 2011

@maminuska to takym chlapom nevsvetlis, moj biologicky ,,otec" si myslel, ze ked pride za mnou v dospelosti, hodim sa mu okolo krku, a bude sa hrat na ocinka, ale uz je neskoro, ako vravim, ja uz otca mam, a nech by som akokolvek chcela tak s tymto clovekom nemam nic spolocne, ako pises, ziadne zazitky, ziadne spomienky - nic o nom neviem, je pre mna cudzi a ani ho nechcem spoznat. Povedala by som ti kasli nanho, neviem ci mas nejakeho noveho partnera, ale ak nie tak casom urcite pride a mozno bude skvely otec, ja som mala to stastie, tvoje deti ak budu rozumne samy pochopia, ze je im uplne cudzi - on nema na akych zakladoch stavat, a ked je mu to jedno, tak ty aj keby si velmi chcela s tym nespravis nic 😒 mozno bude pre deti lepsie, ak sa s nimi nebude vobec stretavat, lebo ak nema zaujem, asi by si s nim ani ziadne vylety neuzili...donutit ho nemozes ☹

macamac
24. apr 2011

@maminuska ako pozerám-čítam-tak neviem,koľko si rozvedená,ale deti sú už dosť veľké-okrem najmladšieho-tak neviem,asi už nejaké spomienky alebo puto za tie roky majú.fakt ťažko písať,lebo nepíšeš,koľko nežijete spolu...ale je to fakt blbosť,vytvárať si puto po rokoch-to čo ako? veľmi primitívne myslenie má...fakt..neviem,na čom by asi tak chcel stavať to "puto" potom..keď ono rastie a vytvára sa "od koreňa", ako keď rastie strom-teda od narodenia..to ako-sused zasaď strom,roky sa staraj a ja si prídem už len obrať ovocie...nuž čo,všelijako ľudia premýšľajú alebo skôr "kalkulujú"..alebo bohužiaľ,s ľudskými citmi sa to nedá...držím palce a prajem pevné nervy

maminuska
autor
25. apr 2011

@macamac rozvedená som 4 roky, dcéra mala 11 rokov, syn 7 a tretie mám s druhým manželom. Staršia dcéra je mentálne postihnutá , takže doživotne zostane na tých 8 rokov. Syn nastupuje do puberty a teraz sa vlastne začína orientovat na mužský vzor - teda otca , teraz sa zaujíma o hokej , futbal a ..... ? keby som nebola vydatá tak nemá žiadny mužský vzor. Preto sa pýtam dá sa vôbec obnovit rodičovské puto ked bolo v najcitlivejšom veku prerušené zo strany otca ? To ako mieni príst za ním v 18 -20 a už sa s tebou chcem stýkat lebo už nie su žiadne problémy a podme obnovit rodičovské puto ?

macamac
25. apr 2011

@maminuska 😕 asi-tak si to myslí on...ale potom nech nie je sklamaný ani prekvapený,ak ho pošle...no máš to veru ťažké..ešte aj s dcérkou..ja to proste NIKDY nepochopím,ako môže niekto takto kalkulovať s vlastnou krvou!!svojimi deťmi!!ako chápem-môže ma niekto prestať milovať a potom mu nebudem ani chýbať,ale ako to môže vlastné deti???taký človek si ich ani nezaslúži ☹ myslím,že ak to tak naozaj chce spraviť,tak sa chlapec preráta...skrátka-nie je na čo nadväzovať,nie je v čom pokračovať-keď vlastne ani nič poriadne nezačalo 😒 učím deti,počula a spoznala som všelijaké osudy-a ver,je mi to vždy ľúto...takto ubližovať tým,ktorí majú byť v našich životoch na prvom mieste...fakt nemám slov.Prajem ti len všetko to najlepšie,nech sa to vyrieši tak,ako to bude pre deti najlepšie 😉

lenka3007
26. apr 2011

@maminuska ahoj, píšeš, že takto sa tvoj "ex" vyjadril pred súdom. To mu akože ten súd zbaštil? No je to sila, ale nezmeníš na tom nič, jedine to, že budeš dobrou maminkou (čo určite si) a tvoj súčasný partner sa bude tvojim deťom dostatočne venovať a deti samé pochopia neskôr že rovnaká krv nie je na prvom mieste, ale skutočný cit vyhráva. Moje sesternice tiež vychovával od asi 6tich rokov nevlastný Tato, ale v živote by na neho nedali dopustiť, ich biologický otec sa zjavil až ked mali obe už svoje deti a chcel sa hrať na "superdedka" ale baby mu to veľmi rýchlo zatrhli.
Presne ako píšu baby, od kial chce nadväzovať puto, keď nevidí aké pokroky robia jeho deti. To je akoby urobili nejaku uschovňu, že sa deti odložia a prídeme si pre ne, ked už budú bez plienok a schopne starať sa o seba. Aj keď nechápem kedy chce obnovovať, keď su už tvoje deti dosť veľké a myslím že už maju dosť rozumu na to, aby vedeli, kto je ten, ktorý sa o nich stará, kto im dáva lásku, kto pri nich stoji aj v ťažkej chvili. Držím palce

maminuska
autor
25. aug 2015

Pokusim sa obnoviť tuto tému , na moju vlastnu iniciatívu som syna exmanželovi na jednu akciu doviezla z vlastného popudu a odtvtedy až do mája 2015 prebehlo medzi ním a synom asi pár trojminútových telefonických rozhovorov a je koniec, syn to uťal , ako mi povedal po 5 rokoch nie je o čom . Syn má 16 rokov.

maminuska
autor
25. aug 2015

Za to obdobie od tej akcie po máj ubehlo asi pol roka, syn ani raz svojmu otcovi nezavolal , vola iba otec, rozhovory zo strany syna boli jednoslovné ano, nie , možno, asi , rozhovory boli dvoj trojm minutove a celkovo ich bolo asi 5 . Potom mu syn prestal dvíhať telefón .
Puto sa nielenže neobnovilo ale ešte viac sa pototo.

romanovic
5. sep 2015

@maminuska casto s tebou v duchu suhlasim, aj ked moc neprispievam, ale tu celkom nerozumiem, preco si nadviazala kontakt syna s exom? Preto, lebo je stale otec a vies, ze za dalsich par rokov by to bolo uz uplne zbytocne? Ci?

natalym
5. sep 2015

@maminuska Dá. Moji rodičia sa rozviedli keď som mala dva roky. Nestýkala som sa s otcom, mama bránila. Dali sme sa dokopy s otcom keď som už bola dospelá a mala deti, nechcela som aby nepoznali dedka. Bolo to fajn, škoda, že tak krátko.

maminuska
autor
6. sep 2015

@natalym vieš ale ty si bola v inej situácii asi , matka bránila... ja som ponúkala a bol nezáujem , ale absolútny. A troška je to iné u synov, obdobie kedy ho syn najviac potreboval je to je tých 11-16 rokov , kedy chlapec začne dospeivat a je treba sa sním porozprávat je dávno preč. To sa už nikdy nevráti a tam sa chlapci naozaj formujú a identifikuju sa s iným mužom , tak to je v tomto prípade môj manžel .
Jeho otec stratil niť, zastal v čase a syn je pre neho stále tým 9 ročným chlapcom a tu je kameň úrazu . Syn sa identifikoval s iným kultúrnym prostredím , pretože iné nepozná a preto to otcové mu príde hlúpe , smiešne ...ostatné do IP.

maminuska
autor
6. sep 2015

@romanovic bol to skutočne môj posledný pokus o to aby ho otec aspoň videl a sa spamätal. Posledný , ja som túto kapitolu uzavrela , a nechala ju v rukách synovi , je už dosť veľký aby si to menežoval sám .
Môj exmanžel si len vyjedá to čo si počas tých 5 rokov navaril a čo s bohužiaľ varí aj ďalej.

ullala
6. sep 2015

@maminuska neda, sama mam skusenost, ze moj otec stale mamu podvadzal, urazal, nepravom ociernoval, resp. stale to robi. Ale na to, aby obnovil dobre vztahy so mnou, tak by sa musel obratit o 180 stupnov. Zije si jak taky pubertak, takze by to mal tazke. Momentalne mame taky formalny vztah, lebo neznasam krivdu, ktoru vykonava na mame. Ale on by cakal na mna, kedy ja doleziem za nim, lebo on ma svoju hrdost a kedzeje starsi odo mna, tak on je nieco viac haha.