Dá sa zistiť zdravotný stav súrodenca bez jeho súhlasu?
Baby aka je sanca ked zavolam do nemocnice, ustredna napr ,ze by mi povedali kde lezi surodenec a nasledne by som volala na oddelenie o zdr.stav?
V skratke mam surodenca v nemocnici. Onko pacient. Jeho polovicka niesu manzelia,nam nechce povedat kde lezi ani ako na tom je. Telefon nema. Asi bez suhlasu sa nic nedozviem ze.
Do telefonu ti žiadne informácie nepovedia. možno ani osobne, záleží na tom s čím súhlasil pacient, koho majú o jeho zdravotnom stave informovať
@anonym_4a7728 bežne zavolám do nemocnice, predstavím sa, poviem že som vnučka ( nie som, som iba rodinná známa) a povedia mi normálne info o zdravotnom stave, kde leží, ako sa má, aké má výsledky, prognózy apd.
@anonym_4a7728 bežne zavolám do nemocnice, predstavím sa, poviem že som vnučka ( nie som, som iba rodinná známa) a povedia mi normálne info o zdravotnom stave, kde leží, ako sa má, aké má výsledky, prognózy apd.
@anonym_7a65ed 🙄😨
to ti je načo zdr. stav rod. známeho
@anonym_7a65ed 🙄😨
to ti je načo zdr. stav rod. známeho
@anonym_b2f0dd je to moja rodinná známa, veľmi dobrá. Keď mi zavolá, že je v nemocnici, tak si zistím jej zdravotný stav, konzultujem to s lekárom, volám pravidelne a chodím za ňou. Jej rodina sa o ňu nezaujíma. V živote nikto nezisťoval, či som jej vnučka a vždy mi dali informácie po telefóne. Za posledný rok bola v nemocnici 3x.
Podľa mojich skúseností veľmi záleží na koho natrafíš. Volala som vždy ako dcéra, keďže sa to samozrejme týkalo môjho otca. Raz mi povedali ( keď mal jemný infarkt a brali ho do Ba , a ja som bola mimo Sk), a keď bol onko pacient a z nášho mesta ho previezli do Ba mi povedať nechceli. Musela som prísť, a on musel súhlasiť že mi ako dcére môžu podať info aj po tel.
Skús a uvidis
@anonym_7a65ed takze Ty klames a nemocnica s tebou zdiela informacie ktore Ti vobec nema poskytovat. Nemam slov
@anonym_7a65ed takze Ty klames a nemocnica s tebou zdiela informacie ktore Ti vobec nema poskytovat. Nemam slov
@anonym_cb9263 áno, keďže nikto iný sa o ňu nezaujíma, klamem. A ja jediná jej nosím veci do nemocnice, starám sa a zaujímam. Strašná som, viem.
@anonym_7a65ed nemocnica riadne riskuje, je to porušenie zákona.
@gypsomilka Ahoj a z akeho dovodu vam nechce jeho priatelka nic povedat? Ste nejako na noze? Myslim si, ze info o tom ci bol pacient prijaty do nemocnice by ti poskytnut mohli, to mi nepride ako doverna info a ked takto po obvolani zistis kde je, skus sa tam radsej vybrat osobne a povedz im tam priamo,ze si jeho sestra, ze si zistila,ze je v nemocnici, len nevies na ake odd.ho dali, na informaciach v nemocke by ti mohli pomoct uz ked tam budes osobne a ci poskytnu uz priamo na odd., na ktore ta odkazu priamo tam info o nom tazko povedat, ale za pokus to stoji. Drzim palce
@gypsomilka Ahoj a z akeho dovodu vam nechce jeho priatelka nic povedat? Ste nejako na noze? Myslim si, ze info o tom ci bol pacient prijaty do nemocnice by ti poskytnut mohli, to mi nepride ako doverna info a ked takto po obvolani zistis kde je, skus sa tam radsej vybrat osobne a povedz im tam priamo,ze si jeho sestra, ze si zistila,ze je v nemocnici, len nevies na ake odd.ho dali, na informaciach v nemocke by ti mohli pomoct uz ked tam budes osobne a ci poskytnu uz priamo na odd., na ktore ta odkazu priamo tam info o nom tazko povedat, ale za pokus to stoji. Drzim palce
@motylik2559 hej nebavime sa uz roky. Ale to je mimo.
Ale podarilo sa mi zistit aspon nieco. Skusala som nakoniec tu ustrednu. Tak ma prepojili na oddelenie. Mam cislo aspon na doktora a skusim v pondelok zavolat.
Ale podarilo sa mi zistit aspon nieco. Skusala som nakoniec tu ustrednu. Tak ma prepojili na oddelenie. Mam cislo aspon na doktora a skusim v pondelok zavolat.
@gypsomilka No super, tak sa podarilo🙂 Drzim palce nech sa brat cim skor zotavi🍀
@gypsomilka No super, tak sa podarilo🙂 Drzim palce nech sa brat cim skor zotavi🍀
@motylik2559 dakujem. Ruzovo to asi nevyzera ale tak mozno sa z toho dostane.
@motylik2559 dakujem. Ruzovo to asi nevyzera ale tak mozno sa z toho dostane.
@gypsomilka Treba verit, aj onko ochorenia sa daju vyliecit, zalezi od viacero faktorov. Nadej treba mat, aj verit❤️
Normálne zavolaj a povedz, ze si sestra. Nehrajme sa, že na Slovensku máme nejakú kliniku Grace a všetko je lege artis. Veľa krát sa najbližší príbuzní dištancujú a jediný s kým môžme poriesit zdravotný stav je sused alebo kamarátka a tak to aj robíme. Jedna vec je zákon a blbosti, druhá vec je realita, kedy potrebujeme zistiť napr sociálne pomery alebo edukovať o užívaní liekov, inzulínu a jediný kto má záujem je neter z tretieho kolena. Vtedy sa nerieši kto je najbližší ale kto má záujem byť nápomocný. Normálne slušne zavolaj a spýtaj sa. A nehovor veci ,,jeho žena nám nechce povedať " ale povedz ,,s jeho ženou nie sme dlhodobo v kontakte a nevieme tak zistiť ako sa má" - iba keby sa niekto pýtal .. hotovo. Aj na návštevy ťa normálne pustia
nie je ho lepšie ísť rovno navštíviť?
@anonym_cb9263 áno, keďže nikto iný sa o ňu nezaujíma, klamem. A ja jediná jej nosím veci do nemocnice, starám sa a zaujímam. Strašná som, viem.
@anonym_7a65ed starať sa a zaujímať o niekoho môžeš aj bez toho, aby si musela vedieť detaily jeho zdravotného stavu. Byť tou chorou a dozvedieť sa, že nejaká známa sa chodí vypytovať na môj zdravotný stav, tak ver, že by som to tak nenechala
Pokial nie su manzelia a ty si svina, tak mas viac sanci zakazat na oddeleni aby davali informacie jej ako ona tebe
nie je ho lepšie ísť rovno navštíviť?
@anonym_fea9dd to zas by som do takehoto niecoho ja nesla. Ja s nou nie som v kontakte vobec. Ani teda nechcem. To ze nechcela povedat viem len od druheho surodenca, ked to skusal zistit. Vraj nas do toho nic a nemame sa starat.
@anonym_fea9dd to zas by som do takehoto niecoho ja nesla. Ja s nou nie som v kontakte vobec. Ani teda nechcem. To ze nechcela povedat viem len od druheho surodenca, ked to skusal zistit. Vraj nas do toho nic a nemame sa starat.
@gypsomilka toto je otrasne...mne toto povedala moja matka ohladom mojho otca, ale kedze lekarka vedela, co je ona zac (od otca), tak bola rada, ze tam som a bola velmi.ochotna...za co som jej velmi vdacna
@gypsomilka pokial mas rodicov tak im by povedali
@gypsomilka pokial mas rodicov tak im by povedali
@anonym_426850 rodicia neziju. Ale vcera mi povedali po telefone aspon zaklad,a dokonca som s nim aj volala par minut ,mu dovolili.
@anonym_cb9263 ja preto telefonicky neposkytujem ziadne informacie. Neskutocne ako niektori klamu. A potom sa krizom krazom siria.klebety o kazdom.

Do telefonu ti žiadne informácie nepovedia. možno ani osobne, záleží na tom s čím súhlasil pacient, koho majú o jeho zdravotnom stave informovať