icon

Dala som facku manželovi

Včera o 09:21

Ja mi ťažko a hnevám sa na seba, že som sa nechala tak ľahko vyprovokovať. Na úvod chcem len povedať, že chodím na terapiu. A vopred ďakujem za prečítanie a názory, rady - asi sa potrebujem len zdôveriť, vypísať z toho...
Máme s manželom dlhodobé nezhody kvôli jeho pitiu - cca raz za 2 týždne sa môj manžel opije tak, že vypije napr 6 fliaš vína sám s účelom sa opiť a toto trvá roky. Každýkrát má iný dôvod a obhajobu či už je to veľa práce, málo práce, niekto zomrel... najčastejšie je to ale že on nechce žiť a chce sa zabiť, čo vytiahne vždy keď je opitý a ja sa za to ozvem.
V zásade tie hádky vznikajú preto, že ja mu to netolerujem a som zlá a nechcem sa vtedy maznať a mať sex a vlastne ani keď je triezvy (jeho slovami), no poviem vám, že som sa v minulosti viackrát premohla a po prvé, jeho výkon ovplyvnený alkoholom bol pre mňa skôr utrpením a po druhé, keď vidím môjho manžela ako totálnu trosku a vidím ho buď úplne opitého, alebo minimálne podnapitého (možno 1% dní je triezvy, vždy je to aspoň pivo, flaša vína, cider - to už mu skoro nič enrobí ale prosto musí za každú cenu mať alkohol, lebo inak má pocit, že nemá slobodu... tých rečí som si za posledné roky vypočula neúrekom) alebo keď je triezvy je v robote.
Nehádame sa veľa a ak, tak presne pre toto, že on sa urazí lebo som nepríjemná keď je opitý, ale ja už myslím, že mám nejakú traumu. Vie vtedy po mňe ziapať, mláti do steny, už som mala aj nôž zapichnutý v kuch.linke... je toho veľa. Ja viem, že je vo mne veľký problém, že som ešte neodišla, keďže nemáme ani deti, a navyše ja robím obrovskú chybu že v závere sa vždy ja jemu idem ospravedlniť. Neviem prečo to tak mám, to sa snažím zistiť tiež na terapii, ale prosto aj keď viem, že som v práve a on čo robí nie je ok, v závere sa vždy ja ospravedlním, lebo nechcem aby sa hneval.
No došli sme do bodu, kedy ma začal obviňovať z nevery lebo pre neho je lahšie povedať, že jeho manželka je k**va než že ho nechcem lebo pije a preto nemávame sex. Prisahám bohu že ja nemám ani len kamarátov chlapov, max kolegov a nikedy som nič s nikým ani neriešila na rozdiel od neho čo si vypisuje s kolegyňami a kamarátkami a chodí s nimi na obedíky a kávičky a pod... No a vypadlo z neho nedávno, že on by si chcel niekoho nájsť (neviem či len aby ma vyprovokoval a vlastne je to jedno) a ja som mu strelila facku.
Ao píšem, nebolo to prvýkrát, pretože niekedy ma naozaj vie tak nahnevať, a ja by som sa nemala dať, mám sa vedieť ukludniť, len on keď sa hovorí niečo, čo sa mu nepáči ide do stavu ignorácie. Je schopný zavrieť oči a nereagovať keď mu niečo hovorím, zapnúť si seriál, hrať sa na mobile... a v podobných situáciach ma ide rozdrapiť a on to vie. Čiže áno, stalo sa to už niekoľkokrát predtým a on zo mňa vždy spraví monštrum, že ho mlátim.
Ja viem, že mi poviete, že sa máme rozviesť, ja nad tým sama už veľmi dlho premýšľam, no z nejakého dôvodu to stále neviem spraviť a sama neviem prečo to tak mám.

princessivi
Včera o 11:08

@anonym_autor WoooW nestacim sa cudovat, co niektore zeny dokazu tolerovat. A rozum sa mi pozastavuje. To si naozaj nevazis samu seba? Boze moj, zivot je taky kratky, aby som si ho nechala pokazit nejakym spitym kretenom. Nemate deti, neviem nad cim rozmyslas. Uz davno by som sa vyparila ako duch. Stoji ti takyto zivot za to? Radsej by som bola sama, ako zit takto. On ti neda do zivota nikdy nic, s takym clovekom ani deti nemozes mat, pretoze ked uz nic ine, mohlo by sa vam narodit postihnute dieta vzhladom na to, v akom je stave tvoj partner. Boze moj, ved musi aj pachnut z toho alkoholi ako tchor. Dievca preber sa, za toto si mozes ty sama, pretoze to trpis aj ked nemusis. Naozaj nechapem.

princessivi
Včera o 11:15
@anonym_autor

Je možné, aby sa takýto človek zmenil? Alebo naozaj len strácam čas?

@anonym_autor Vies aka je sanca? Jedine jedna jedina a tak sa to aj stane - bude to len horsie a horsie. Pocuvaj, co ti hovori rozum, nie srdce, inak si totalne znicis zivot. On sa nikdy nezmeni a aj sa zmeni, jedine k horsiemu. Nie nadarmo sa hovori, kazdy si je tvorcom vlastneho stastia. Ak s nim zostanes, budes velmi nestastna a skoncis ako posledna handra. Prepac, ale je to pravda. Snad sa ti oci otvoria.

princessivi
Včera o 11:25

On nema problem s alkoholom, on ma problem bez neho. Autorka, nezi z minulosti, zi z pritomnosti a buducnosti. Keby si si zavrela oci a vyberala partnera poslepiacky, vyberes lepsie. Mas na viac, tak si ver!!!
Ty snad nechces nikdy normalny vztah, zivot? Nikdy nechces mat deti? Chces zit v chudobe? Lebo alkoholici su schopni prepit vsetky peniaze, majetok. Naozaj nechapem nad cim rozmyslas. Toto nema buducnost, ty s nim nemas buducnost. Je to len strata casu, nervov a strata tvojej dostojnosti.

viestta
Včera o 11:27
@anonym_autor

@anonym_autor stracas cas, to vies aj sama, len si to nechces pripustit. To je vsetko. Velmi dobre vies, ze toto nema perspektivu, velmi dobre vies, ze toto nezachranis a napriek tomu si este nenabrala odvahu to riesit. Zial, pomoc je iba a len v tvojich rozhodnutiach. Ak sa rozhodnes ostat, ty a tvoje deti budu znasat nasledky zivota s alkoholikom. Ked sa rozhodnes odist mas nadej na lepsi zivot a aj tvoje deti maju nadej a nebudu vyrastat v toxickom prostredi. Ty to mozno nevnimas, ale zarabas im na rovnake problemy ako mas ty, uz teraz ziju v traumatizujucom prostredi, ktore ich uz poznacilo. Takze ak ti nezalezi na sebe, malo by ti zalezat aspn na detoch.

lauruska_sumienka
Včera o 11:33

jezkove oci, ja som cakala ze to pise pani po 50tke a tu hla, mlada baba 30r v plnom rozpuku a je z nej uplne znicena zena.
Dievca zlate mas cely zivot pred sebou. pokial ti na nom este zalezi tak mu daj moznosti napr. parova terapia. nech si chalan uvedomi ze ti svojim spravanim ublizuje.
ked chce chlastat, tak mu povedz ze nemas zaujem aby sa po tebe valal chlap, ktoremu sa ani nepostavi a smrdi ako zo 4.cenovej. to toto by ta podla neho malo vzrusovat?
bitka nie je nikdy riesenie, ano vyprovokoval ta. je v depresiach a nevie ako to riesit- tak to riesi, tak ako to videl doma- pijatikou. skus sa s nim porozpravat, co ho zerie, co ho trapi, kde, v com by videl vychodisko. mozno si uvedomil, ze skoncil v prvom vztahu a aj poslednom a v alkohole hlada unik, caka ze ked sa bude chovat ako debil, tak ho opustis, aby si mohol zacat s inymi. na rovinu sa ho spytaj, ci chce vas vztah skoncit

Skus hladat riesenie s pomocou terapeutov. ak by manzel nemal zaujem o nejaku spolupracu-parova terapia, protialkoholicke, tak tam by som vzala vsetky svoje 4 švestky a hladala ineho partnera. mas 30r, najvyssi cas aby si este mohla mat rodinu (ak ju chces) a urcite by som si v takom vztahu dieta nerobila.

princessivi
Včera o 11:33
@viestta

@anonym_autor stracas cas, to vies aj sama, len si to nechces pripustit. To je vsetko. Velmi dobre vies, ze toto nema perspektivu, velmi dobre vies, ze toto nezachranis a napriek tomu si este nenabrala odvahu to riesit. Zial, pomoc je iba a len v tvojich rozhodnutiach. Ak sa rozhodnes ostat, ty a tvoje deti budu znasat nasledky zivota s alkoholikom. Ked sa rozhodnes odist mas nadej na lepsi zivot a aj tvoje deti maju nadej a nebudu vyrastat v toxickom prostredi. Ty to mozno nevnimas, ale zarabas im na rovnake problemy ako mas ty, uz teraz ziju v traumatizujucom prostredi, ktore ich uz poznacilo. Takze ak ti nezalezi na sebe, malo by ti zalezat aspn na detoch.

@viestta Oni nastastie deti nemaju, ale inak cista pravda. Riesenie je jednoduche, snad sa autorka spamata.

sense
Včera o 11:35

Už dávno by som s takým mužom nebola, dokonca ani keby sme mali deti.

viestta
Včera o 11:36
@princessivi

@viestta Oni nastastie deti nemaju, ale inak cista pravda. Riesenie je jednoduche, snad sa autorka spamata.

@princessivi to som akosi nezachytila. Tak dufam, ze sa spamata skor ako nejake deti budu

januska12323
Včera o 11:38

Ty si mala dať facku sebe a konečne sa zobudiť.

anonym_d4c473
Včera o 11:39

@anonym_autor preboha, nemáš deti, treba ti toto? Jedno ozrate hovado? A ešte na terapie chodiť a ešte si kaziť život fackovanim toho chudáka. Kebyže nemám deti, tak sa ešte teraz zbalím a niet ma, idem na najlacnejšiu ubytovni, tam by mi bolo lepšie, nech sa aj zabije. A nôž v stene, to je vrchol. Si masochistka, či čo.?

agnes28
Včera o 11:51
@anonym_autor

@anonym_autor nezmení sa. Môže sa to naopak ešte zhoršiť. Pre zachovanie vlastného duševného zdravia by si mala od neho odísť
Tu neexistuje žiadne ale. Zotrvanim v takomto vzťahu si veľmi skodis. Nechavas sa manipulovať a týrať. Pozbieraj sa a odid od neho

7miriam77
Včera o 11:59

Máš 30 rokov, si mladá, no čas letí a zastaviť sa nedá. Ja len aby si si o 5-7 rokov netrieskala hlavu o zem, že roky ti ušli a si v nefunkcnom vzťahu. No je to tvoj život a ty sama musíš vedieť ako ho chceš prežiť.

anonym_805c54
Včera o 12:15

máš 30, život pred sebou a ty sa zahadzuješ v neperspektívnom vzťahu s alkoholikom, ktorý ti spôsobuje ataky hnevu. Nezmeníš ho, pokiaľ nechce. Ja som môjmu povedala hneď na začiatku, že s alkoholikom žiť nebudem, a že po ďalšom raze sa vezmem a odídem. Nie ako vyhrážku, normálne ako úprimný postoj. Prestal piť a máme sa krásne. U vás ale nemyslím, že nastane takáto situácia. Všetko hádže na teba by si sa cítila zle, aby si ty bola za zlú, manipuluje ťa a má ťa omotanú okolo prsta. Teraz si ešte ide presadzovať milenku a teba ženie do toho aby si mu to vlastne schválila, lebo veď ty ho biješ a kričíš. Odíď, postav sa na vlastné nohy a uvidíš že aj hnev ťa prejde.

krasneleto
Včera o 12:17
@anonym_805c54

máš 30, život pred sebou a ty sa zahadzuješ v neperspektívnom vzťahu s alkoholikom, ktorý ti spôsobuje ataky hnevu. Nezmeníš ho, pokiaľ nechce. Ja som môjmu povedala hneď na začiatku, že s alkoholikom žiť nebudem, a že po ďalšom raze sa vezmem a odídem. Nie ako vyhrážku, normálne ako úprimný postoj. Prestal piť a máme sa krásne. U vás ale nemyslím, že nastane takáto situácia. Všetko hádže na teba by si sa cítila zle, aby si ty bola za zlú, manipuluje ťa a má ťa omotanú okolo prsta. Teraz si ešte ide presadzovať milenku a teba ženie do toho aby si mu to vlastne schválila, lebo veď ty ho biješ a kričíš. Odíď, postav sa na vlastné nohy a uvidíš že aj hnev ťa prejde.

@anonym_805c54 nakoniec to bude tak, ze on pije kvoli nej....

pr85
Včera o 12:19
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Nemusí byť hneď rozvod ale moze byť odlúčenie.

Žijete v tropickom vztahu

@zmrzlinka2021 toxickom, ale úplný súhlas.

sova7
Včera o 13:19

On je alkoholik ty si spoluzavisla. Dúfam že tie sedenia u psychologa nie sú na to aby si sa tam vykecavala o tom čo muz robí a ako ho zmeniť alebo mu pomôcť ale slúžia na to aby si dokázala s toho vzťahu odísť a že pomôcť môžeš a musis jedine sebe. Odporúčam aj nájsť si skupinu pre partnerky alkoholikov alebo spoluzavislakov ktoré pracujú s 12 krokovym programom. Tento vzťah nemá budúcnosť. On s teba vyťahuje to najhoršie a nie je v stave byť partnerom lebo je vo vzťahu s alkoholom. Tiež je tam predispozícia na závislosť z rodiny aj vzor a s tým ak on sám nechce neurobíš nič. Máš možnosť zachrániť seba jemu nemáš ako pomôcť ak nechce a ak sa budeš o to ďalej pokúšať zničí aj teba. Ak budeš chcieť prekonať zavislost na zachranovani alkoholika musíš postupovať ako pri každej zavislosti. A ratat aj s abstakmi. Odísť je len jeden bod potom príde ďalšia robota na sebe. Terapie, žiadny kontakt abstaky ktoré ťa budú ťahať nazad do vzťahu a na ktoré si musis nájsť nejakú metódu ako ich prekonať ale vždy lepšie makať na sebe ako na mŕtvom vzťahu a záchrane alkoholika ktorá je len zbytočnou stratou energie.

sova7
Včera o 13:20
@krasneleto

@anonym_805c54 nakoniec to bude tak, ze on pije kvoli nej....

@krasneleto alkoholik dôvod nepotrebuje niektorým alkohol skratka chuti a je tam vzor a predispozícia z rodiny

veronicka88
Včera o 13:25

Liečiť sa má v prvom rade on-ty síce chodíš na terapiu ale ak sa nezmení on nič sa neposunie.

maminkadeticiek
Včera o 13:25

Panecku psychiatra potrebuje tvoj muz.Neviem co sa ti moze na takomto labilnom zavislom nechutnom chlapovi moze pacit.Fuj.A este ta nazyva kurvou?No ja nechaoem preco s nim este si,naozaj nie.

maminkadeticiek
Včera o 13:27

Zeny ostavaju "kvoli detom".Naco s nim ty ostavas je absolutne nepochopitelne.

bolcari
Včera o 13:28
@anonym_autor

@anonym_autor stracas cas. Nezmení sa. Nechce. Jemu je tak dobre a vie ako ist na teba aby ta mal v hrsti. Presne popisujes chovanie manipulatora. Za všetko je vinná ta druha osoba nie on . Úplne ta zmanipuloval. Ešte sa mu aj ospravedlnujes. Ked som si precitala ze nemáte deti, hneď mi napadlo prečo preboha ešte s nim si? Terapeutka čo na toto hovorí?

simca06022011
Včera o 13:36

@anonym_autor Rozviedla by som sa, zvacsa to nepisem, ale tu nie je o com. On je chory, alkoholik. teba vytaca a myslim opravnene... tu teba xy ludi posiela na liecenei, ale popravde 99% zien tu netoleruje ak si chlap da sem-tam pivo...
Ste spolu dlho, ine vztahy nepoznate, nefunguje vam to a podla mna ani nebude uz. Mate 30 rokov, z mojho pohladu by ste mali teraz riesit cestovanie, pracu, planovanie rodiny a nie mindraky s alkoholom. Odisla by som, dala by som sa psychicky do pohody a pozrela sa po lepsom materiale pre zivot a v neposlednej rade, to aj tomu chlapovi moze oci otvorit. Teba ma na haku, tvoje reci nezmenia nic, ak doteraz nic nepomohlo, este ta to viac a viac hecuje a ublizujete si. Jeho preberie len studena sprcha a prazdny byt. A ak nie, je ot jeho problem. Tebe tiez terapie nepmozu, ak si v takomto prostredi, ako by mohli??

maminkadeticiek
Včera o 13:40

A este by som ta chcela povzbudit ze toto co zazivas naozaj nie je bezne.Zivot moze byt ovela ovela krajsi,spokojnejsi,pohodovy.Ak ostanes s tymto muzom pripravis sa o vsetko prijemne,co zivot prinasa.Je naozaj super byt sama,bez zavazia na krku,slobodna zit v pokoji,nie v strese z toho co bude zas doma.Ale podla mna naozaj potrebujes terapeuta.Ty si si na toto evidentne zvykla ako na standard bytia a zitia.

anonym_0a4d64
Včera o 13:53

@anonym_autor No ja by som mu nedala facku, ešte by som mu povedala, že mu pomôžem napísať inzerát, že hľadá ženu. Nemáš deti, čo ťa pri ňom drží, veď on je agresívny. Chcela by si aby toto dieťa videlo? Sama píšeš že sa ti už hnusí. Načo chceš čakať kým ti ublíži on alebo ty jemu.

petulda333
Včera o 14:01

Rozved sa cim skor,mas 30,dost casu na novy vztah,rodinu. Necakaj. Leno potom neodides nikdy. Drzim palce,nech naberies odvahu. A facku si nevycitaj,tiez by som mu dala

anonym_4a1de8
Včera o 14:17

Dávnejšie som mala priateľa, ktorý bol alkoholik, mladý človek, ktorý pochádzal z rovnako nastaveného prostredia. Teda, že deň bez alkoholového opojenia je premárnený. Boli sme obaja mladí, ja zaľúbená a naivne presvedčená, že s tým kvôli mne prestane. Neprestal, postupne sa prepíjal do štádia, kedy sa začal pomočovať, bol neustále ovracaný a pohľad jeho krvou podliatych očí ma neskutočne zraňoval. Nechcela som s niekým takým premárniť svoju mladosť a odišla som od neho. Nedávno som ho po rokoch zasa stretla a bolo mi ho tak ľúto. Bol to mladý, pekný chalan s krásnymi očami. Teraz je z neho prepitá troska, črty tváre opuchnuté, nos zbrunátnený, ruky sa mu neustále triasli, mal absťák. Vôbec to nebol ten človek, ktorého som voľakedy poznala. Nezmenil sa, ani kvôli mne, ani kvôli inej a ani kvôli sebe. Keď si predstavím aký život by som s ním mala, strasie ma. A ty sa takto trápiš a márniš svoje dni s človekom, ktorý už nie je tým kým bol. Je mi to ľúto, ale on sa nezmení. Budeš sa meniť len ty a to k horšiemu.

anonym_d3654a
Včera o 14:21

Ty sa nevieš zbaviť závislosti na ňom
A chceš aby sa zbavil závislosti na alkohole čo teda je mega ťažké
On je chorý a nepomahas mu, fackas ho
Ty si tiež psychicky na tom zle, nepomáha ti
Takže na čo to je dobré? aby ste sa vzájomne utopili????
A to je láska? či len choroba

autor
Včera o 14:33

ďakujem vám všetkým za prečítania a názory, povzbudenia, za všetko. Ja nad tým celý deň premýšlam, že prečo vlastne neviem odísť a jedna vec je možno predsa závislosť, zvyk, strach z neznáma by som to nazvala a dúfanie, že sa to predsa v ňom zlomí a zmení. Takže asi dosť naivita po tom čo som si prečítala :( Mňa neustále máta, ako mi viackrát povedal, že keby sme sa rozviedli, on by sa hneď zabil, lebo by nemal prečo žiť... a ja viem, že to sú reči na manipuláciu no aj tak mám v sebe taký strach, že ak je to naozaj, bude to moja vina.
Rovnako ndes a zajtra mal pracovať a viem, že tam nešiel a ani zajtra zrejme nepôjde, vyhovoril sa nie prvý krát a ja sama som tiež v práci a ide mi v hlave celý čas, či predsa sa nerozhodol ukončiť život, bojím sa čo ma čaká doma keď prídem... či len "dusno" alebo on zase spitý, alebo či vôbec ešte živý

veronicka88
Včera o 14:49
@anonym_autor

ďakujem vám všetkým za prečítania a názory, povzbudenia, za všetko. Ja nad tým celý deň premýšlam, že prečo vlastne neviem odísť a jedna vec je možno predsa závislosť, zvyk, strach z neznáma by som to nazvala a dúfanie, že sa to predsa v ňom zlomí a zmení. Takže asi dosť naivita po tom čo som si prečítala :( Mňa neustále máta, ako mi viackrát povedal, že keby sme sa rozviedli, on by sa hneď zabil, lebo by nemal prečo žiť... a ja viem, že to sú reči na manipuláciu no aj tak mám v sebe taký strach, že ak je to naozaj, bude to moja vina.
Rovnako ndes a zajtra mal pracovať a viem, že tam nešiel a ani zajtra zrejme nepôjde, vyhovoril sa nie prvý krát a ja sama som tiež v práci a ide mi v hlave celý čas, či predsa sa nerozhodol ukončiť život, bojím sa čo ma čaká doma keď prídem... či len "dusno" alebo on zase spitý, alebo či vôbec ešte živý

@anonym_autor nemôžeš byť celý život zodpovedná za dopelehe svojopraneho chlapa!

crazy_cat_lady
Včera o 14:55

Keby to aj spravil, nebude to tvoja vina. Nezostavaj vo vztahu len preto, lebo ta druhy manipuluje..