icon

Dala som facku manželovi

2. mar 2026

Ja mi ťažko a hnevám sa na seba, že som sa nechala tak ľahko vyprovokovať. Na úvod chcem len povedať, že chodím na terapiu. A vopred ďakujem za prečítanie a názory, rady - asi sa potrebujem len zdôveriť, vypísať z toho...
Máme s manželom dlhodobé nezhody kvôli jeho pitiu - cca raz za 2 týždne sa môj manžel opije tak, že vypije napr 6 fliaš vína sám s účelom sa opiť a toto trvá roky. Každýkrát má iný dôvod a obhajobu či už je to veľa práce, málo práce, niekto zomrel... najčastejšie je to ale že on nechce žiť a chce sa zabiť, čo vytiahne vždy keď je opitý a ja sa za to ozvem.
V zásade tie hádky vznikajú preto, že ja mu to netolerujem a som zlá a nechcem sa vtedy maznať a mať sex a vlastne ani keď je triezvy (jeho slovami), no poviem vám, že som sa v minulosti viackrát premohla a po prvé, jeho výkon ovplyvnený alkoholom bol pre mňa skôr utrpením a po druhé, keď vidím môjho manžela ako totálnu trosku a vidím ho buď úplne opitého, alebo minimálne podnapitého (možno 1% dní je triezvy, vždy je to aspoň pivo, flaša vína, cider - to už mu skoro nič enrobí ale prosto musí za každú cenu mať alkohol, lebo inak má pocit, že nemá slobodu... tých rečí som si za posledné roky vypočula neúrekom) alebo keď je triezvy je v robote.
Nehádame sa veľa a ak, tak presne pre toto, že on sa urazí lebo som nepríjemná keď je opitý, ale ja už myslím, že mám nejakú traumu. Vie vtedy po mňe ziapať, mláti do steny, už som mala aj nôž zapichnutý v kuch.linke... je toho veľa. Ja viem, že je vo mne veľký problém, že som ešte neodišla, keďže nemáme ani deti, a navyše ja robím obrovskú chybu že v závere sa vždy ja jemu idem ospravedlniť. Neviem prečo to tak mám, to sa snažím zistiť tiež na terapii, ale prosto aj keď viem, že som v práve a on čo robí nie je ok, v závere sa vždy ja ospravedlním, lebo nechcem aby sa hneval.
No došli sme do bodu, kedy ma začal obviňovať z nevery lebo pre neho je lahšie povedať, že jeho manželka je k**va než že ho nechcem lebo pije a preto nemávame sex. Prisahám bohu že ja nemám ani len kamarátov chlapov, max kolegov a nikedy som nič s nikým ani neriešila na rozdiel od neho čo si vypisuje s kolegyňami a kamarátkami a chodí s nimi na obedíky a kávičky a pod... No a vypadlo z neho nedávno, že on by si chcel niekoho nájsť (neviem či len aby ma vyprovokoval a vlastne je to jedno) a ja som mu strelila facku.
Ao píšem, nebolo to prvýkrát, pretože niekedy ma naozaj vie tak nahnevať, a ja by som sa nemala dať, mám sa vedieť ukludniť, len on keď sa hovorí niečo, čo sa mu nepáči ide do stavu ignorácie. Je schopný zavrieť oči a nereagovať keď mu niečo hovorím, zapnúť si seriál, hrať sa na mobile... a v podobných situáciach ma ide rozdrapiť a on to vie. Čiže áno, stalo sa to už niekoľkokrát predtým a on zo mňa vždy spraví monštrum, že ho mlátim.
Ja viem, že mi poviete, že sa máme rozviesť, ja nad tým sama už veľmi dlho premýšľam, no z nejakého dôvodu to stále neviem spraviť a sama neviem prečo to tak mám.

Strana
z4
lily246
Včera o 03:44

@anonym_autor raz si budeš strašne vyčítať, že si neodišla skôr. Už dávno si mohla mať šťastnú rodinu s normálnym triezvym mužom a ty visíš 15 rokov na alkoholikovi. Zaraďuješ samú seba k spodine, ty si to každý deň vyberáš ako svoj život a neodídeš. Spamätaj sa, bude to len horšie. Deti v žiadnom prípade s ním nemaj. Asi by som sa povracala keby mám spať s opilcom. Ešte dnes sa zbal a odíď.

vev82
Včera o 04:47

@anonym_autor kaslala by som na terapiu a miesto toho sa urychlene pobalila, odisla a hned na to podala žiadosť o rozvod..deti nemate a to, v com zijete..je nekonecne toxicky vzťah 🤦🏻

jennky13
Včera o 06:05
@anonym_autor

Ja sa potrebujem zbaviť toho pocitu viny asi. A ako mi píšete, že som na ňom závislá, toto pociťujem tiež ale neviem nerozumiem prečo to tak mám, kedy to vzniklo. Ja pracujem, viem sa o seba postarať...
A veľmi ma trápi to ako mi stále vyčíta ten sex. Tam som si proste nastavila hranicu a on mi to neustále predhadzuje, že ho nechcem ani keď je triezvy a nevie pochopiť, prečo to tak mám. To asi nepochopí nikdy, však?

@anonym_autor pisem len svoj dojem, nepoznam ta velmi, ale mam dojem, ze mas problem s odmietnutim. Niekedy v detstve si bole odmietnuta a dotera mas bolest v srdci a urobis vsetko preto, aby si to nezazila znovu. Preto nevies odist, lebo sa bolest v tvojom srdci prehlbuje nech by ktokolvek odisiel z tvojho zivota.....samozrejme to moze byt inak.

anonym_31a1ab
Včera o 13:41

@anonym_autor Mala som známu, ktorá, keď prišiel jej manžel domov opitý,ona zbila tak,ze aj monikle mal.Manzel po vytriezveni si vždy myslel,ze modriny sú z bitky v krčme.Nepisem to preto,ze je to v manželstve takto ok, ale žena sa pri ochlastovi dostane do štádia,ze sa prestane ovládať.

anonym_d3138c
Včera o 19:18
@anonym_autor

Je možné, aby sa takýto človek zmenil? Alebo naozaj len strácam čas?

@anonym_autor Stracaš čas,ožran bude vždy ozranom a nezmení sa.

princessivi
Dnes o 10:14
@anonym_autor

ďakujem vám všetkým za prečítania a názory, povzbudenia, za všetko. Ja nad tým celý deň premýšlam, že prečo vlastne neviem odísť a jedna vec je možno predsa závislosť, zvyk, strach z neznáma by som to nazvala a dúfanie, že sa to predsa v ňom zlomí a zmení. Takže asi dosť naivita po tom čo som si prečítala :( Mňa neustále máta, ako mi viackrát povedal, že keby sme sa rozviedli, on by sa hneď zabil, lebo by nemal prečo žiť... a ja viem, že to sú reči na manipuláciu no aj tak mám v sebe taký strach, že ak je to naozaj, bude to moja vina.
Rovnako ndes a zajtra mal pracovať a viem, že tam nešiel a ani zajtra zrejme nepôjde, vyhovoril sa nie prvý krát a ja sama som tiež v práci a ide mi v hlave celý čas, či predsa sa nerozhodol ukončiť život, bojím sa čo ma čaká doma keď prídem... či len "dusno" alebo on zase spitý, alebo či vôbec ešte živý

@anonym_autor Mne sa tiez moj prvy frajer vyhrazal, ze sa zabije, ked ho opustim. Bol to toxicky vztah. Uz som mala dost… . A vies, co som mu povedala? Nech sa zabije, ze bude aspon o jedneho debila menej. No a on sa samozrejme nezabil. Tiez som dlho vahala ci zostat a dufat, alebo odist. Mala som okolo 22 rokov vtedy. Az po rozhode som mala pocit ulavy, stastia a nebezkeho pokoja. Jedine, co som nechapala je, preco som neodisla skor a stracala cas, pretoze ten strateny a premrhany cas sa uz neda vratit. Dnes som stastne vydata a mam dve deti.

Strana
z4