icon

Dali by ste partnerovi ultimátum kvôli dieťaťu?

25. jan 2025

Ahojte, dali by ste partnerovi ultimátum ohľadom dieťaťa? On už jedno z predchadzajúceho vzťahu má. Na začiatku vzťahu sme sa rozprávali a dieťa sme chceli obaja. Biologické hodiny mi už neskutočne tikajú. Chce ho, ale nie teraz. Stále sa ma pýta, za čím sa naháňam, ak nadhodím túto debatu. Na otázku, načo ešte on čaká, a kedy bude podľa neho vhodná doba, som nikdy odpoveď nedostala. Náš vzťah bol mimo toto dokonalý. Začalo to škrípať týmto, cítim, že na neho tlačím, a rovnako to cíti aj on. Nepatrím ešte do starého železa, ale myslela som, že s týmto partnerom si naozaj už založím rodinu. Cítim sa nenaplnená, nedokážem sa s tým nejako vnútorne vyrovnať a jednoducho ja to dieťa veľmi, veľmi chcem. Teraz. A zároveň viem, že pre mňa je tento rozdiel v aktuálnom nastavení dobrý dôvod na rozchod. Akurát tu nastáva situácia, že aj keď sa s ním rozídem, to dieťa mať tak či tak nebudem.. Ocitla ste sa niektorá v podobnej situácií? Ďakujem

Strana
z2
biba_18
25. jan 2025

mám kamošku ktorá tak chcela dieťa že ho mala aj za cenu že dieťa bolo bez otca… ja som neriešila či je to správne a fér voči dieťaťu, veď koľko detí vyrastá bez otca kvôli tomu že ich otec opustil - tak prečo by otca nemohla opustiť aj matka …

colsami
25. jan 2025

Ultimatum? Dieta musia chciet obaja.
A za zenu Ta nechce? Ci aj to ma cas?
Este to dieta ani nemate, a uz mate problem. Odporucam Ti 100x si rozmysliet, ci sa do toho pustis, pretoze nie, narodenim dietata sa jeho postoj nezmeni. A mat dieta len aby si ho mala, s hocijakym chlapom ktory ho ani nechce aktualne (sluby sa slubuju), aby Ti este mnoho komplikacii do zivota neprinieslo...

A preco by si nemala mat dieta s niekym normalnejsim, ak tohto nechas? Ak nepatris do stareho zeleza, ako pises.

deti95060810
25. jan 2025

asi aj dala...
možno by som aj uvažovala o rozchode... kto vie prečo ťa chlap naťahuje a oberá o čas...
moja kamarátka chodila s fešákom .... on bežne u nich ona tiež zas u jeho rodičov. čakala už len kedy ju požiada o ruku...čakala rok , dva .. no nepožiadal.
zaľúbil sa do slečny a do roka bola svadba...
aby si aj ty neprešvihla ten správny čas.

martinmmartin
25. jan 2025

On decko nechce, keby chcel uz ho mate. Rozprava ti co si mysly ze chces pocut a uz si nasiel taky "folklor" ze ako na tieto tvoje "otravne kecy" reagovat aby bol zas chvilu pokoj

vler
25. jan 2025

Podstatna informacia chyba-kolko mas rokov?

autor
25. jan 2025

@vler 29

laila22
25. jan 2025

@colsami 29 do 40 môžeš mať ešte dve deti s niekým iným.

kristina2412
25. jan 2025

Ja som asi divná ale ja by som si po skúsenostiach žien okolo nezačala s mužom čo má dieťa ( s výnimkou vdovca) . Ak by ale predsa , ja sama neznesiem akýkoľvek nátlak a zo zásady spravím opačne. Sobáš a deti by mali prísť prirodzene , bez nátlaku a ultimát. Asi by som sa v tej celej situácii cítila neisto, keby som ho do dieťaťa prípadne do svadby dotlačila.

rebi789
25. jan 2025

Dieťa musia chcieť obaja

pralinka25
25. jan 2025

ak ho do toho dokopes donutis alebo otehotnies bez jeho vedomia pocitaj s tym ze na dieta zostanes sama. u muza je mala pravdepodobnost ze sa do toho dietata zamiluje. ani niektore matky sa nezamiluju do dietata ktore nechceli a to ho 9 mesiacov nosia a porodia.

autor
25. jan 2025

Ja ho do toho nechcem nijakým spôsobom dokopať. To radšej ostanem sama, mala by som z toho zlý pocit. Ide mi o to, či mu dať čas na nejaké definitívne rozhodnutie, kde budú len dve možnosti.. áno teraz/nie teraz. Keď mi povie, že teraz nie (a bude stále opakujúce sa, že v budúcnosti áno), tak áno, vtedy si poviem, že toto zmysel nemá, pretože ma bude len naťahovať..

evaachesa
25. jan 2025

Išla by som od neho...

pralinka25
25. jan 2025

hej. poznam pripad kedy chlap babu natahoval natahoval az ona prisla do veku kedy uz sa nedalo a on sa s nou potom rozisiel a spravil si s mladou pipkou. asi by som donekonecna necakala.

pralinka25
25. jan 2025

on ma kolko? a ako dlho ste spolu

enmery
25. jan 2025

Mne napadla iná otázka. S Tebou dieťa nechce a s tou predtým dieťa vpohode má?Ja by som nikoho nenútila. Zvlášť ak so ženou predo mnou si dieťa urobí a pri mne nič. Ty si ešte mladá. Tešilo by Ťa vedomie mať dieťa s niekým, komu si dala pištoľ ku hlave? Pretože tieto ultimáta tým sú. Možno už žiadne nechce, ale zároveň nechce byť sám. Tou túžbou po dieťati to ženy väčšinou pokazia. Ja by som mu ultimáta nedávala. Normálny rozhovor, aby si zistila prečo. Ak nie je schopný dat odpoveď prečo nie teraz-dovi. On už dieťa má. Ty túžiš mať. Neukracuj sa o ten čas.

tramtada31
25. jan 2025

Koľko má rokov, aký je otec tomu prvemu dietatu? Ultimátum by som nedavala, je možné, že sa ti potom sekne a nebude pomahat s nicim a ešte tá bude obviňovať, že si ho dotlacila. Vidim možnosť v rozchode, že si uvedomi, že tá môže stratit a záchvati ho pocit, že nechce o teba prist a vážne sa zamysli nad dietatom. Ešte máš relatívne vek, že si stihnes najst noveho partnera

ahhola
26. jan 2025

Zbal prveho, ktiry s tebou bud3 chciet. Henten sa uz nerozhupe. EQ hupacieho konika. Zla volba, strata drahocenneho casu. Neplytvaj nim, chlapov este mozes mat, dietko mozno teraz, alebo nikdy. Prajem ti ho pod 🎄🎄🎄. 👶

barka1
26. jan 2025

Nedala by som ultimátum, rozisla by som sa rovno. Či myslíš, že po ultimate on v hlave prepne a budete šťastnou rodinkou? To sa určite nestane.
Ako dlho ste spolu? Kolko rokov má on? Preco nežije s matkou svojho dieťata? Ako sa o dieta stará?

vilma7
26. jan 2025

Záleží od toho, ako dlho ste spolu.
Pozri, jemu už vzťah s dieťaťom nevyšiel, tak chápem že sa do toho vôbec nehrnie.
A ty máš podľa mňa ozaj ešte čas, nemáš 35 plus...len 29.

svetlonos
26. jan 2025

Mala som 30 ked som stretla priatela. Robili sme na sezóny a byvali u zamestnávateľa. Ja som povedala 1,5 roku aj deti chcela. Byvali sme spolu v podstate od zaciatku.
On ešte nie, ze by rád ešte bol sam so mnou aby sme zašli na dovolenky, mali stabilné bývanie.
Po 2 rokochcsme preto zmenili pracu, mesto a prenajali byt. Vtedy sme začali plánovať aj deti. Tiez mu bolo jasné, že nemám 25 uz a zbytočne to naťahovať nechcel preto.
A tu vidíš rozdiel. U nas sme urobili kroky aby sne dieza mali. Pri tom prvom rozhovore o deťoch som sa ho opytala, ci teda mam brat antikoncepciu, nech nemá stres zbytocne. Tak ze vôbec nie, keby otehotniem, je to ok a odišli by sme skôr z prace, hľadali byt atd.
Ako dlho ste spolu?
Ale vekom mas uz na deti. Ja keby sa s mm stretneme skir, v 25 uz mame aspom jedno dieta a v 40tke ruka hore. No vtedy roky bolo nerealne stretnúť sa.
Takže by som mu v tvojom oripade povedala s jludom, ok ty chceš neskor ja teraz. Nútiť ta nebudem a prajem ti pekny zivot. Máj sa.
Zbalim saky paky a odchádzam.

dadka1997
26. jan 2025

Ako dlho ste spolu ?

sense
26. jan 2025

Ako dlho ste spolu. Nedávala v som ultimátum ale chcela by som vedieť konkrétny čas kedy bude pre neho správne čas a podľa toho sa zariadila.
A ak mu dáš ultimátum musíš rátať aj s tou verzii že na to pristúpi a potom keď otehotnieť cuvne, vieš si predstaviť vychovávať dieťa sama?

autor
26. jan 2025

4 a pol roka sme spolu, je prvé dieťa 80% času u nás, ako u matky - ako otec výborný

autor
26. jan 2025

Jediné, čo viem, a čo spomenie ako dôvod je, že to má momentálne v práci nestále a ako to dopadne je vo hviezdach

kitycat
26. jan 2025

Ja by som nechcela dieta s niekym, kto uz dieta ma. Je to tenky lad pri ferovosti... pre teba to bude casom moje a jeho

0kristina0
26. jan 2025

Autorka, mala som tak isto rokov ako ty ked som dala vtedy uz mojmu muzovi ultimatum. Presne aj on ako tvoj dieta chcel ale este nebol ten spravny cas. Pre mna bol a nebola som ochotna na neho cakat, kedy sa urodzeny panko rozhybe a bude sa na to uz citit. Takze som mu povedala, ze pojdeme od seba, myslela som to vazne. Nepocuvaj ludi, ktori ti hovoria, ze do 40 budes mat aj dve deti. Preco by si mala cakat, pre mna uz bolo aj 29 neskoro. Sama nerozumiem tomu trendu mat deti tak neskoro ked nemusis. Takze ja ti poradim ist do toho. Porozpravaj sa s nim, ze si neni ochotna uz dlhsie cakat a ak to on nepochopi tak chodte od seba a najdi si bezdetneho chlapa, ktory po dietati tuzit bude a nebude ta natahovat kedy je na to vhodny cas. Pretoze ak ta chlap naozaj lubi je mu jedno kedy otehotnies.

domkakvet
26. jan 2025

On uz dieta ma a dalsie nechce, ked mas 29 este stihas novy vztah.

lindus_esterka
26. jan 2025

Ja by som dala ultimatum sebe. Napriklad do narodenin/ do septembra, proste kolko si este ochotna počkať. Nanho by som netlacila, vie, ze dieta chces. Ak by sa do konca limitu aj tak nic nezmenilo, naposledy by som sa spytala, ci uz je správny cas, a ak nie tak dovidenia. "Akurát tu nastáva situácia, že aj keď sa s ním rozídem, to dieťa mať tak či tak nebudem." - nebudes ho mat, ak s ním ostanes. Ak odides, davas si sancu spoznat niekoho, kto s tebou tu rodinu bude chciet 🍀

tykat
26. jan 2025

@pralinka25 presne, moja kolegyna, 10r ju natahoval, ked mala 40 rozisla sa s nim. Do roka mal inu a s nou dieta. Kolegyna uz deti nemala.

janickacrazy
26. jan 2025

4 a pol roka je dlho, vykašli sa naňho, mala som tiež podobnú situáciu, 7 rokov má naťahoval, potom som odišla, do 2 rokov som stretla môjho muža a s ním mám deti

Strana
z2