Dali by ste si preplatiť čistenie gauča?
Mali sme návštevu , dve noci tu spala. Chodí pravidelne, takže vie aké sú pravidlá. Nesmie fajčiť kým tu je a jedlo a nápoje ( tobôž nie horúce) sa nenosia do obývačky na gauč ( hlavne kvôli deťom, ale aj kvôli tomu čo sa stalo teraz). Samozrejme na to kašle , musím stále upozorňovať. Dnes som sa chytila upratovať a našla som na gauči veľký fľak ( zakrytý vankúšmi). Pod gaučom plastový pohár so zbytkami po káve a v ňom ešte aj cigaretový vajgel. Zrejme sa tu vyliala káva a ešte aj fajčilo lebo smrdí celý gauč. V januári som dávala ten gauč tepovať a teraz musím znova. Nestojí to 5€ a my s mužom nemáme práve na rozhadzovanie. Dali by ste to tepovanie návšteve zaplatiť? Musela to urobiť len ona lebo u nás nikto kávu nepije a už dupľom nefajčí .
ano, preplatit a spal tu naposledy
Fuj, ja neznášam cigaretový smrad. A tá osoba fajčila vnútri?
To je svokra, svokor, či kto? (keďže tá osoba chodí pravidelne)
Ak sa niekto nevie normalne spravat, tak cakas, ze ti preplati tepovanie?? Nepytala by som nic, ale naposledy ta osoba prekrocila prah mojho bytu, aj keby to bola vlastna mama…
nie nedala...
ale viac by ku nám neprišiel a už vonkoncom nie spať...
ty si nebola spolu s návštevou? že si necítila dym - ja to zacítim okamžite ....
my našej návšteve dovolíme fajčiť aj v dome - svokrovcom, ale nikdy to ešte nevyužili.
Kúp si vlastný tepovac a máš po probléme..... v drogérii predávajú lacné šampóny a sáčky kúpiš za lacno na tému ,aliexprese
Kúp si vlastný tepovac a máš po probléme..... v drogérii predávajú lacné šampóny a sáčky kúpiš za lacno na tému ,aliexprese
@deti95060810 ja som to ráno cítila, ale som si povedala, že bola asi len vonku fajčiť tak to ide z nej lebo veľa fajčí. Potom som šla s deťmi do inštitúcií, do obchodu a keď som sa vrátila už bola preč, ja som šla upratať a vtedy som si všimla. Ja jej celú návštevu nestojím za zadkom, ona sem tak či tak chodí len prespať. Predpokladám , že to aj tak urobila v noci..
@alexka89 vieš čo stojí tepovač? A v byte naň ani nemám miesto , to nie je zrovna najmenší spotrebič.
Dala by som preplatit a viac by som taku navstevu uz k sebe domov nepozvala.
co to je za navsteva? lebo pises, ze mate nejake pravidla, ale musis ho/ju upozornovat. takze zrejme nemas dobre skusenosti - teda nechapem, preco tie navstevy nadalej tolerujes. k tvojej otazke - by som sa danej navsteve ozvala, idealne poslala aj fotku gauca a zvysnych veci a ziadala financnu kompenzaciu. a bola by to jeho/jej posledna navsteva a prespanie
Akože, dotyčná osoba pozná pravidlá,ale úplný ignor,aj pri všetkej úcte moznosti prenocovania vo vašom? No áno,dala by som preplatiť a ak dotyčná osoba nemieni dodržiavať pravidlá,vaša pohostinnosť razom zmizne. Neskutočná drzosť toto 😤
Nechápem preco túto návštevu púšťas stále domov, keď nerešpektuje pravidlá, u mňa by teda už neprespali , a áno poslala by som fotku túto nádheru si tu nechala a koniec nech si platia ubytko niekde
Nedala by som jej to preplatit, ale jasne by som povedla, ze je to posledny raz, co u nas bola.
Teda neviem, aka je to rodinna prislusnicka, a ci ju tam musis vzdy strpiet. Ci si nemoze najst nieco ine.
Koľko vyšlo tepovanie v januári?50-60€? My máme gauč 5 rokov a malé dieťa, preto bol už ocikany aj ogrcany, investovali sme do vysávača s tepovacom od Bosch za 250€. Už sme ho tepovali 3 krát a k tomu dve kreslá aj dvakrát posteľné matrace, objednávať tepovanie, už by sme to dávno preplatili, takže za mňa výhodná kúpa. Len si na to treba nájsť čas.
Danej osobe by som o Tom povedala a ak by sama nenavrhla nápravu a preplatenie čistenia viac by u mňa neprespala
Co je to za navsteva, ktora si z vasho bytu robi len noclaharen? Niekto z rodiny? Cele je to zvlastne...mali sme tiez v rodine z muzovej strany jednu taku a tiez si u nas robila noclaharen, ked potrebovala len prespat. Ale zeby si len tak na nas spomenula, ze pride kj nam, lebo nas chce vidiet, to nie, po asi 3 razoch som to stopla. Ja tu nie som hotel, dotycna zaraba nadstandardne, nema muza, deti, cize zivi len seba, ma 2 neh utelnosti v hlavnom meste, ktore dava do prenajmu, takze na tom ryzuje a setri ako taky drzgros, kde len moze...tak reku, nech si zaplati hotel
Vieš o tom, že nemusíš každého nechať u seba prespať? Poslala by som fotku ale určite nič platiť nebude keď sa ani nevie priznať.
Áno dala a to aj s takým komentárom, že už by tá návšteva k nám viac neprišla.
Nie nedala, ale ani by som jej neposkytovala ubytovanie, keďže nedodrzuje vaše podmienky.
No mňa by šľak trafil 🤦🏼♀️
Hmmm svagrina? Svokra???
Kazdopadne. Bud preplatit alebo viac na spanie nepride. Resp tam nebude sama.
Ja asi nedala, ale už by u mňa nespala. A keby s spýtala na dôvod, povedala by som pravdu
Ja neslužim gauču,ale gauč slúzi mne.Teda kludne si nosime kavu aj jedlo do obyvacky a aj deti.Sedačky mame vzdy kozene,takze ľahka udržba .
Druha vec je,ze na navsteve rešpektujem pravidla domacich a isto nezamaskujem nehodu vankušmi.Ano,povedala by som dotyčnej osobe,ze gauc po tvojej vyliatej kave sme museli dať vycistiť,stalo nas to toľko a cakam,ze vieš co maš urobiť.A nabuduce nechsapači spať do penzionu ci hotela.
Píšeš anonymne a ani to nevieš uviesť potrebné informácie. Hádam je rozdiel ci to bola svokra alebo známa ci sesternica z 10kolena.Od mamy by som peniaze nechcela ale pohovorila si s nou o tom ,ostatných by som viac neubytovala a spravou by som ich o tom informovala.Preplatenie by som ocakavala, zaslala by som účet z cistiarne aj keď vymáhať by som to nevymahala .
Píšeš anonymne a ani to nevieš uviesť potrebné informácie. Hádam je rozdiel ci to bola svokra alebo známa ci sesternica z 10kolena.Od mamy by som peniaze nechcela ale pohovorila si s nou o tom ,ostatných by som viac neubytovala a spravou by som ich o tom informovala.Preplatenie by som ocakavala, zaslala by som účet z cistiarne aj keď vymáhať by som to nevymahala .
@sidicek no podľa mňa je jedno či to bola mama, svokra alebo sesternica. Pravidlá by mali byť rovnaké pre všetkých. Je snáď rozdiel v tom či kávu vyliala mama alebo sestra? Hlavne keď dookola s mužom omielame, že sa tu nemá fajčiť s nosiť jedlo a horúce na gauč...
No ono je rozdiel,bo ty svojej mame povieš,ale svokre neviem či povieš tak úprimne. Je v tom dosť veľký rozdiel,či je to člen tvojej rodiny,alebo manžela. Asi preto sa pýtaš na koni. Je to príslušník z manželovej strany 😏.
Vycistila by som to, povedala by som jej svoje. A viac by u nás daná osoba nespala. A je mi jedno či to bola mama, otec, sesternica či suseda. Už tam spať nebude.
No ono je rozdiel,bo ty svojej mame povieš,ale svokre neviem či povieš tak úprimne. Je v tom dosť veľký rozdiel,či je to člen tvojej rodiny,alebo manžela. Asi preto sa pýtaš na koni. Je to príslušník z manželovej strany 😏.
@zuzanita1609 ten gauč je rovnako mňa ako manžela, takže je jedno koho príbuzný to bol. Veď bol v našom byte a oblial naše veci. ... Ja sa pýtam či by ste si dali preplatiť čistenie bez ohľadu na stranu rodiny .
Áno dala by som,či brat,či mamina,či sused,či poštárka 😏. Len nechápem, prečo neobjasnit všetky fakty a aj potencionálneho aktéra problému. Veľa by sa vysvetlilo. Ale máš pravdu, nezáleží,kto,ale prečo 😉.
Chces odpoveď na tvoju otázku: nie nedala by som to preplatiť lebo dotyčný je prasa takže si nemyslím že by mi to preplatil. Za druhé, mne by naozaj vadilo keby niekto u mňa takto prespava, skôr by som riešila toto ako gauc
Pre mňa by to jedno nebolo ,rodic a iny pribuzny ,či dokonca známy je rozdiel. Ty ak to rozdielne nevnimas, tak to máš jednoduché, preplatiť a viac neubytovat

Áno, dala by som to zaplatiť a 2x si rozmyslela, či ešte príde ku mne taká “návšteva”