Ďalší krok - rozvod
Ahojtedievcata, chcem sa s vami podelit s mojim trapenim s manzelom. Sme zobraty cosi vyse roka, mame jedno dieta ja som na materskej on chodi do prace, Uz dlhsiu dobu si nerozumieme, minimalne pol roka s nim nespavam dostala som k nemu nejaky odpor, proste uz si to s nim neviem ani predstavit...este ked som bola tehotna mi robil neuveritelne stresy, nechaval ma doma samu kym on isiel na diskoteky s kamaratmi, vzdy som mu povedala ked prides opity chod spat do obyvacky, neznasam alkoholove vypary, nie naschval si lahol ku mne aby som to cuvhala, nechal ma ako tehotnu nosit tazke nakupy a este aj psa kym on na mna kukal z balkona a fajcil...bolo toho strasne vela a zrejme sa to odzrkadlilo...no doteraz sme sa snazili ako tak vyjst, no posledny cca mesiac by som ho najradsej poslala do riti prinajmensom. Minuly tyzden uz u nas lietali pohare (plne), vsetky steny to schytali, neznasam ako sa ku mne sprava vtedy akurat umyval riad a s usmevom na perach mi povedal ze on si maleho zoberie po rozvode do vychovy (pitom mi s malym nikdy nepomahal, neprebaliho, nenakrmi ho, neprezlecie ho, dokonca sa s nim malokedy pohra, s domacnostou mi tiez nikdy nepomoze, ani len tanier po sebe si neumyje, no ja som stale ta neschopna..) a tak som mu povedala, ze ked si mysli, ze by zvladol sa sam starat o maleho sam nech sa paci a nech si ho ide nakrmit dostal nervy, ze ci som uz jebnuta ze najprv mu kazem umyt riad a potom krmit akosi sa to zomlelo a zacalo u nas vsetko lietat, vratanie nadavok (este ze maly v tej chvili nebol pri nas) akosi sme to rozdychali...no tych problemov je viac, ja som uz niekedy na pokraji zrutenia, este rok s nim a skoncim na liekoch, vcera sme sa zase pochytili kvoli peniazom, ze on je ten ktory MNA zivy a ked som mu povedala ze ma voci mne, ako voci svojej manzelke, vyzivovaciu povinnost tak sa mi len zase zasmial do oci a ze nikdy ziadne peniaze pre seba neuvidim a ked som mu povedala, ze ho teda dam na sud a poziadam si o vyzivne, tak povedal ze skoncim na invalidnom dochodku ☹ (v poslednom case sa mi zacal casto vyhrazat minimalne bitkou, nikdy ma zatial neudrel, takneviem ci by to niekedy urobil)...a ze aj byt budeme platit na tri ciastky (kedze tu byvame tri osoby) a ze maleho si rozdelime na poly...on ten co zaraba vyse 1000 eur a ja mam este aj byt platit z 200 EUR? na maleho mi vraj bude davat sto eur, kedze ho nekojim, kupujeme nutrilon je dost drahy takze viete kam ide takmer cela moja materska, mne pomaly neostane nic...a ceresnicka na torte bola, ze som mu nasla smsku od nejakej ludry ze: sexosko chybas mi milujem ta, na otazku co to ma znamenat mi povedal ze to je smska a ze si ho proste len oblubila...ved niesom drbnuta, viem si domysliet ako to je, nejak ma to nerozhadzuje je mi to v podstate jedno, ale ked niekoho ma, nech pali tam odkial prisiel a nech nam da pokoj a nech sa mi nevyhraza s tym ze mi zoberie dieta...baby len mi nepiste aby som hned od neho odysla, byvame v byte po mojich rodicoch, cize ten byt sa platit musi ci tu byvat budeme alebo nie, ja nechcem ist naspat byvat k nasim (mam ich rada, ale tak hodinu denne), sama z 300 eur by som to asi neutiahla, asi mi neostava nic ine len ist do prace...a maly do jasli...boze je mi z toho tak smutno...ako sa dokazu takto spravat k sebe ludia,ktory sa mali kedysi radi....dufam ze som to napisala dost zrozumitelne...
@mata128 toto nieje moj skutocny nik na tomto fore, asi mam na to dovode, pretoze nie vzdy tu riesim otazky co satykaju len mna, dik za pochopenie 🙂
A co mam riesit???na jednej strane chces dietatko a na druhej strane sa chces rozvadzat a uz s nim dlhsie nespavas...tak co si ma clovek o tom mysliet???Bud nevies co chcesalebo bol ten nechraneny styk s niekym inym.Ty by si si co o tom myslela?
Aku rada vlastne chces? Ved si si odpisala sama- " nech pali tam odkial prisiel". Ale ked chces vediet moj nazor,tak to nema buducnost.
@erinkaferinka A nezdá sa vám že sa tu stále rieši dookola to isté???? Muži, ktorí nemajú ani poňatie čo to je slovíčko zodpovednosť a určitá povinnost nám rastú ako huby po daždi, očividne sa nám chlapci v domácom prostredí nudia, miesto toho aby priložili ruku k dielu a boli súčasťou rodiny, utekajú vo virtuálnom svete.
Žena nie je schopná i ked vie o tom, že má doma chrapúnika, ktorý zrejme aj chrapúnik zostane, niečo riešiť, lebo ju brzdí ekonomická situácia a iné jej nezostáva len čušať a časom to všetko tak zovšednie, že si to už ani nebude všímať a život jej popri dalších deťoch preklzne medzi prsty po boku niekeho, komu ani nevie prisť na meno.
Všetky tieto príspevky sú zliate do jedného problému: Mám doma hajzla, ale nemôžem ho opustiť a ani vyhodiť.
@mata128 ....zasni nad svojou hlupostou, hovorim ze nie vzdy sa tu pytam otazky ktore sa tykaju len mna, konkretne o tom moznom tehotenstve sa mna zrejme netykalo
@aurorag toto sú problémy , ktoré sa riešia ked už obidvaja vo vzťahu osprostejú, ked sú tak zavalený problémami, že potrebujú niekam uniknúť aj na úkor toho, že urobia niaku kravinu, ale takéto veci riešiť po vyšu roku, ja už mám pocit, že asi sa berú ľudia čo sa ani nepoznajú a sú dohadzovaní k sebe za role a majetky.
3 temy po sebe a autorka pise ODYSLA s tvrdim y...ZEBY TA ISTA OSOBA ZAHANALA NUDU?
tolko prispevkov a ani jedna realna rada, uplne neuzitocne. Som tu pomerne nova, ale co forum, to konspiracne teorie o naraficenych prispevkoch....Aj keby, mala som pocit ze toto forum ma radit zenam, niekedy teda lepsie neodpisovat ako davat dole inych, nechcem sa nikoho dotknut.
Ad erinkaferinka: Ja som teda nikdy podobny problem neriesila a nezvyknem sa starat do zivota inych ludi, ale ani voci dietatu asi nie je fer, aby zilo v takom disharmonickom vztahu ako opisujes. Ak je to ako uvadzas, ze niet sance na zmier a hlavnym problemom su peniaze, tak ja by som sa asi snazila si zistit co najviac informacii (konzultovat s pravnikom/znamymi/vyzistit si fakty ako rozvod, ako by to bolo s dietatom a starostlivostou...co na to rodicia?) a najst riesenie ako vyzit aj bez takeho priatela. Pises ze materska je 200 eur, k tomu zarataj ale aj vyzivne (asi to chvilku ale trva), ale asi ak by si ho chcela opustit, riesenim je skutocne asi praca a maly do jasli, aj ine mamicky tak funguju, takze ziadne vycitky, ide skor o to ci ti to vyhovuje - alebo aspon vyhovuje viac ako sucasny stav. Pises ze byt je tvoj (ak to spravne chapem, po rodicoch), takze aspon byvanie mas vyriesene, hoci sa musi platit (rodicia by nepomohli aspon financne trosinku?). A viem ze byvat s rodicmi nie je terno, ale mozno na zaciatok....a keby si prenajimala byt (neviem odkial si) mozno mas prijem navyse a stoji to za tu namahu...napokon, horsie ako to opisujes teraz s muzom to asi nebude, ci?🙂 tiez je to riesenie ak suhlasia vsetky strany...V konecnom dosledku pojde o tvoje rozhodnutie, nikoho ineho, a o to, ci mas pocit, ze sucasna situacia je schodnejsia ako hladanie vychodiska alebo nie. Ohladne reci o bitke...bola by som velmi opatrna, viacerym uz preplo.
@vasica dakujem 🙂 potrebovala som sa len vyrozpravat, tie osoby co komentovali vyssie budem radsej ignorovat, uz viackrat sa tu pisalo nie o modrom koniku, ale o modrom kurniku 😉 mam zlozitu situaciu, v podstate viem co chcem, len sa bojim urobitz ten prvy krok...este raz dakujem za podrzanie 🙂
@haslerka27
@mamavera
@mata128
ahoj, ja som sa tiež odhodlala muža poslať preč, ale aspon je ochotny platiť. ešte ti chcem poradiť že máš aj narok na príspevok na byvanie, ak budete rozvedený, tak aj to pomôže.
Neostava ti ine ako si zivo predstavit situaciu: drbol dverami so slovami ze s takou ludrou zit nebude a siel za tou druhou.
Takze: si samozivitelka, prijem 300 eur mesacne + dieta.
Co urobis?
Co budes riest ajo prve?
Jeho? Ju? Neveru?
Alebo peniaze? Strechu nad hlavou?
Ist k rodicom, byt prenajat. Nech sa aspon plati sam. Mozno bude aj zisk. Prekusni seba a vydrz s rodicmi ejaky cas, ved to nie je na veky.
Riesenia su, len nie su priamociare elegantne a pohodlne.
Nefnukaj a zapni rozum.
@erinkaferinka Nič nového pod slnkom nepíšeš, to je skrátka život. Tvoje trápenie nás všetkých veľmi mrzí, ale už sa s ním podla môjho delí tá, ktorú nazývaš ludra. No a tebe nezostáva nič iné len prejsť s lutrilonu na kravské mlieko od kravičky, ktoré je oveľa lacnejšie a zdravšie, aby si ušetrila, keď toho svojho tak nenávidíš.a nedokážeš s ním žiť.
@erinkaferinka ahoj hej ignoruj tie prve prispevky aj ja vzdy ked sem nieco dam pytam sa o radu tak mi zacne nejaka tava pisat ze ja som ta blba alebo nieco podobne tu radu nedostanes na modrom koniku. nemam taku situaciu ako ty alebo som ju aspon este nezazila ale co by som robila ja asi podala ziadost o rozvod mozno odisla k rodicom kym sa nepostavis na vlastne nohy aj ked viem ze k nim nechces alebo k niekomu kto ti pomoze kym pojdes do prace. ja musim dat malu tiez do jasliciek tak asi aj ty by si mala a ist do prace mozno si najdes lacny podnajom. ved vam zatial staci jedno izbovy byt
@manchester1987 Ťažko riešiteľná situácia, že?? chlapec sa jej vyhráža bitkou, nepomáha, nadáva, dokonca podvádza, ale je lepšie zdieľať bývanie s cudzím blbom, ako ich k vlastným rodičom, lebo rodičov má mamička rada, ale len hodinu denne. Radšej bude prešlapovať na jednom mieste.
@juliana77 tak mozno to nie je pre nu take lahke opustit ho zo dna na den. ja som mala tiez priatela co mi kedysi nadaval a vyhrazal sa a tiez som ho nedokazala opustit stale som si myslela ze sa zmeni a ked ho ona mozno stale miluje ved su manzelia maju dieta tak to je ine. lahko sa hovori odid tazsie je to urobit
@manchester1987 ked tam je už niaka doba spolu prežitá, dotyčný pre nu niečo urobí, zabezpečí vlastné bývanie , podieľa sa, zúčastnuje sa pri výchove, tak sa povedzme dá aj prižmúriť oko niekedy nad niakym absurdným správaním. Ale povedz čo pozitívne pre ňu urobil, okrem dieťaťa. Sú spolu vyše roka a dalej bude čo??? Ked už teraz má väčšinu negatív.
@erinkaferinka Mna dostala tato veta, co tvoj manzel napisal:
byt budeme platit na tri ciastky (kedze tu byvame tri osoby) a ze maleho si rozdelime na poly...on ten co zaraba vyse 1000 eur a ja mam este aj byt platit z 200 EUR?
Ani sem viac nepis.......zacni si balit caky-paky a utekaj za pravnikom po radu...
byt budeme platit na tri ciastky (kedze tu byvame tri osoby) a ze maleho si rozdelime na poly...on ten co zaraba vyse 1000 eur a ja mam este aj byt platit z 200 EUR?
tento argument od muzov, ktorych zena je na MD s dietatom alebo aj viacerymi, ma vzdy dostane svojou hlbokou filozofiou a logikou.
este mu konkuruje nazor, ze zena na MD nic nerobi, lebo ma dovolenku a preto by mala toho robit podstatne viac (lebo pracujuce matky predsa stihaju pracu, dieta i domacnost - ze chodia od unavy stvornozky a ich mlady vzhlad definitivne predcasne pochovavaju nevyspatia a stres - co je potom dovod hladat si mladsiu, krajsiu, usmievavejsiu a spokojnejsiu - to radsej nespominaju).
a svatu trojicu tejto logiky uzatvara nazor, ze on ju dobrovolne zivi, hoci ona nic do domu neprinasa, tak by si to mala vazit a dakovat mu, ved by jej kludne este nemusel dat nic, vsak ma matersku a rodicovske (volajak inak sa v tej chvili hryzu do jazyka, aby im neuklzlo, ze si znizuju mesacne preddavky o bonus a kazdorocne dane o jej nevyuzitu odpocitatelnu ciastku).
proste niektori chlapi su hotove exemplare pre studium bytosti fungujucej na prvoplanovej existencii (este aj taky mechurnik ma od nich ovela bohatsiu inteligenciu).
inak, erinka, vypytaj si tie dve sumy od neho. prilepsis si o cca 4000 eur okamzite. nema na ne narok, ak odmieta zivit domacnost, kde zije jeho dieta a zena alebo chce delit naklady na polovicu.
a pripomen mu, ze az si najdes pracu, oboznamis jeho zamestnavatela s tym, ze bonus si budes dalej narokovat ty, nech mu ho zrusi (moze mat len jeden z rodicov). a ze aj ked si neuplatnis celu nezdanitelnu ciast pri daniach, jemu papier o prijme nedas (a upovedomis aj zamestnavatela) na to, aby si on ponizoval dane na tvoj ucet. 🙂
ked sa chce hrat o fazulky, tak so vsetkym. 🙂
@moonlight1210 život nie je peříčko, a manželstvo charitatívna organizácia, kde jeden dopláca na druhého bez ohľadu na jeho príjem a na to si treba zvykať 🤐

Vies comu nerozumiem???pises,ze uz dlhsie spolu nespavate a vo fotoblogu mas z konca marca prispevok,ze si nedostala menzes a mala si nechraneny pohlavny styk...nemas nahodou aj ty niekoho???