icon

Daľší krok vo vzťahu

24. nov 2020

Ahojte sme s partnerom niečo cez tri roky spolu nejaké tie dva už spolu bývame. Často sme sa bavili o budúcnosti nemáme s tým problém skôr by som povedala že ideme do veci s rozumom po spoločnej debate ako nejak romanticky. Naposledy keď sme sa bavili o budúcnosti a teda konkrétne o dieťati zásnubách a svadbe tak mi povedal že na dieťa je pripravený že môžeme aj hneď ale že prsten nad tým nerozmýšľal že toho ani nenapadlo ja som skôr čakala že pôjdeme tak klasicky a postupne pre mna je dieťa väčší záväzok a nehovorím že ho nechcem chcem a veľmi keby sa to stalo bolo by to krásne ale ak by som si mala vybrať tak by som chcela najskôr prsten svadbu krásnu svadobnú cestu proste ešte zažiť zážitky iba my dvaja kde si môžeme užívať predsa len dieťa veci zmení. Po rozprávaní na tuto tému sme boli pozerať prstene a teda dohodli sme sa že najskôr prsten potom dieťa teda ak nepríde žiadne prekvapenie. Ale v poslednom čase sa pýtam sama seba či to nechcem len ja asi si len protirecim tým že by to nebolo žiadne prekvapenie že som vôbec o tom netušila ale tak by som to naozaj nechcela som rada že sa vo vzťahu rozprávame a riešime veci narovinu rozumne a sme úprimný takto nás nič nesklame. Len najviac ma zarazilo to keď povedal že na dieťa je pripravený ale nad prsteňom neuvažoval (chce si ma vziať chce mi dať prsten len proste že do teraz tak ešte nerozmýšľal) rozmýšľal nad dieťaťom. Ako by ste sa na to pozerali vy? Asi to len zbytočne riešim 😅

Strana
z2
jaskolka
24. nov 2020

Je mi to čudné, nikdy som to nechápala, že dieťa áno, ale chranboh svadba, lebo to je obrovský záväzok. Neviem, čo je viac záväzok, ako dieťa... Teraz je to asi moderné, ale ja som z tej starej školy, najprv fara, potom Mara. Jednoducho ma to dačo do seba, aj nejaký význam.Ak cítiš potrebu mat to tak na poriadku, tak neustupuj. Alebo sa priamo spýtaj, prečo svadbu nie. Mam kamošky, čo súhlasili, majú aj viac detí, ale partner sa desí slová sobáš, prsteň, svadba. A hoci má tú možno budú presviedčat, ake to je super a voľne... Nie, ony spokojne nie sú, ale už nemajú sily a chuť sa hádať.

autor
24. nov 2020

@jaskolka ale on v podstate nikdy nepovedal že si ma nechce vziať alebo tak povedal že chce len to ma asi nejak inak prioritne uložené 🙈 ja len nechcem mat pocit že keď som povedala že by som chcela najskôr prsten tak že je to kvôli tomu že iba ja chcem a on sa prispôsobí.

jaskolka
24. nov 2020

Len práve to, že neuvažoval nad tým, že vziať sa, ale dieťa áno, je taky ten zvláštny spôsob uvažovania. Proste ak si chcem niekoho vziať, tak to chcem, a nepotrebujem nad tým váhať a uvažovať. Aspoň nám s manželom to bolo úplne jasné, od začiatku. A brali sme sa po roku vzťahu. Je to o jeho prioritach.. To si napísala presne. Jednoducho u neho to svadba nie je... A v 90%ani v budúcnosti nebude...

opica_skorica
24. nov 2020

Preco sa chlap bojí viac svadby nez dietata, tot otazka......

autor
24. nov 2020

@jaskolka no ja neviem ja mu naozaj dvoverujem že ma miluje a mysli to úprimne ale vždy tam musí byt aj rezerva treba stať stále nohami pevne na zemi a byt pripravený na všetky možnosti. Hlavne v tejto dobe a tomto krýchlom svete sme mladý a momentálne robíme všetko preto aby sme mohli mat zásnuby svadbu a svadobnú cestu takú ako chceme a hlavne vlastne bývanie. Aj preto po dieťati veľmi túžim ale radšej by som bola keby sa najskôr zabezpečíme aspoň v tých základných veciach a nemusíme na všetko brat úvery.

autor
24. nov 2020

@opica_skorica mala by som vedieť na tu otázku odpovedať môže to byt nejaká chyba vo mne? Že ako matka si mysli že budem dobrá ale ako žena na cely život nie?

birika
24. nov 2020

poznala som takyto par, rozisli sa, nastastie dieta nemali...drzim palce aby to nebol vas pripad 🙂

janage
24. nov 2020

Co myslis, akoby sa zatvaril, kebyze mu povies, ze dieta ano, ale nad tym, aby malo jeho priezvisko zatial neuvazujes?

opica_skorica
24. nov 2020

Asi si skor mysli, ze dieta je mensi zavazok nez svadba.

janage
24. nov 2020

Ja,som sa svojho casu vyjadrila, ze do 30by som rada prve dieta, ale tak, aby sme sa vsetci rovnako volali. Na co moj vtipny muz poznamenal, ze nebude to cudne, ked sa vsetci budeme volat Peter?😁 (meno vymyslene) Ucel to splnilo. Tiez som za system najprv svadba potom dieta.

halabolka
24. nov 2020

Ked ti chlap povie, ze nad niecim neuvazoval, tak nad tym proste neuvazoval. Neznamena to, ze si ta nechce zobrat. Mozno teraz, ked si mu tu myslienku vnukla nad tym zacne uvazovat. Vacsina chlapov je “jednoduchych” - to nemyslim v zlom, len potrebuju pocut veci polopatisticky a neplanuju 10 rokov dopredu kazdy den ako my zeny 😀

janage
24. nov 2020

Inak zaujimave pre kolko chlapov je sobasny list len papier, ale rodny list dieta (papier z tej istej matriky) tam uz zapisany byt chcu aj priezvisko dieta nech ma ich. Preco aj toto neberu iba ako papier, ze netreba, ze,sa starat financne aj emocne budu aj bez toho?

majkeel
Autor odpoveď zmazal
petamich
24. nov 2020

my sme to mali doma tak isto 🙂 dieta bez problemov ale zasnuby/svadba ani za svet a cim viac som "hustila" tym to bolo horsie a potom som si povedala, lubime sa, mame svoj vek tak podme zapracovat na dietati a prestala som sa snazit vysvetlovat a "nutit" a zrazu jedneho dna o par tyzdnov sam od seba prisiel s prstenom, svadbu sme naplanovali na marec a teda aby to bolo uz uplne, tak sme zistili, ze aj to dieta cakame 😂 kazdopadne musim povedat, ze akonahle ma o tu ruku poziadal akoby z neho ten stres zo svadby opadol, zacal pekne spolu so mnou planovat, rezervovat, vyberat a tesime sa spolu
netrap sa zbytocne ci to chces len ty 😃 ver mi ak by nechcel ten prsten ti nekupi ani keby co bolo, mozno len si pripravenejsia ako on a to je snad vzdy tak pri roznych dolezitych veciach v zivote ❤️

asia83
24. nov 2020

Logicky. Žijete s ním, spíte s ním, varíte, periete, žehlíte mu, upratujete...načo by uvažoval nad prsteňom? Veľmi nad tým rozmýšľate. Chce si vás vziať? Chce. Tak neriešte to, na čo niekedy myslel či nemyslel. Ja mu rozumiem.

opica_skorica
24. nov 2020

@majkeel To je teda rozmyslanie. Uz ked pocujem to “na skusku” a “skusobna doba vo vzťahu” nahodou je tiez?
A aj zijete “skusobny zivot”.....?

autor
24. nov 2020

@halabolka možno máš pravdu o dieťati mám pocit že sme sa rozprávali častejšie a keďže nás prvý sex dopadol tak že som si dávala tabletku po lebo on si myslel že beriem antiku tak sme dieťa riešili ako prvé aj sme sa o tom viac krát bavili keďže nepoužívam do dnes antikoncepciu ani on kondom proste si dávame pozor. A teraz už sme pripravený ak sa to stane tak sme pripravený. Prosím neukamenujte ma za tabletku po bola som vtedy na strednej škole a poznali sme sa nie dlho ja viem že to nie je výhovorka ale ako som už písala všetko konzultujeme a rozmýšľame hlavne hlavou a chceme najskôr niečo mat a vedieť sa postarať o to dieťa aj materiálne keďže je svet taký aký je.

petamich
24. nov 2020

a autorka prilis to analyzujes 🙈 chlapi su jednoduche tvory, neanalyzuju, neplanuju a urobia ked chcu, ked ti povedal, ze s tebou byt chce, tak s tebou byt chce a urcite nie je chyba v tebe, proste to tak nemaju ako my 😃

autor
24. nov 2020

@petamich ďakujem za odpovede ja si to tiež myslím že zbytočne všetko ruším až moc dopodrobna ale keby to príde tak proste mám už všetko naplánované ak keď iba v predstavách v hlave som typ ktorý musí byt na všetko pripravený a každú jednu predstavu si vyzualizuje všetky možné riešení mäsom mat ešte pred tým ako sa to stane nemôžeme ma nič prekvapiť 😂😂

petamich
24. nov 2020

oooo ja velmi dobre viem o com hovoris 😂 velmi mi pripominas mna, ja tiez vsetko analyzujem a pripravujem sa na vsetky mozne scenare a realita je aj tak ina 🤷‍♀️ ale teda ucime sa spolu s tym mojim drahym, ze to takto nefunguje u neho

nerya
24. nov 2020

Podľa mňa chlapi tak nesnivaju o svadbe a neprežívaju to ako my ženy. Moj chlap mi tiež povedal, že nemá problém si ma vziať, pomôcť mi s čím treba ohladom svadby, ale že jemu tam proste stačí prísť a vziať sa, nesníva o krásnej sale a dokonalom obleku. Ináč sme už dva a pol roka zasnúbení, prišiel prsteň a po ňom už nedošla ms 😂 takže všetky úspory šli na malého a nejako tak čakáme kým budú zase financie a kľud trošku vo svete, nemám pocit, že sa máme niekam ponáhľať

hipuska
24. nov 2020

Ved, nič za tým nehľadaj. Možno je taká povaha. Preňho sa nič nezmení, či budeš mať prsteň alebo nie. Lubi tá tak či tak. Dieťa je už o inom. Vyzerá to tak, že ak chces svadbu, budeš to musieť zariadiť sama. A teda,podla toho čo píšeš, by som to veľmi neprežívala. Aby ste sa ešte potom nedovadili kvôli tomu.

jana_eyre_2
24. nov 2020

Podľa mňa to zbytočne riešiš.. chce si ťa vziať? Po.rozhovore - chce.. chce s tebou spoločnú budúcnosť a deti? Chce.. je dobrý a starostlivý, máš pocit že tá ma ozaj rad ? Snáď hej.. proste nie je romantik..

Ja s mužom sme takí isti.. keď sme sa rozhodli postaviť si dom, žili sme spolu 4roky bez papiera.. postavili sme si dom.. po 7rokoch sme sa rozhodli pre dieťa, svadbu sme sa dohodli že neskôr.. keď som znova otehotnela o 11m po narodení prvého syna, tak som sa ho spýtala či sa teda vezmeme, aj to kvôli tomu aby svokra bola spokojna.. on že jasne.. prsteň som si vybrala sama, poslala mu link, on na neho zabudol ísť aj na poštu.. keď konečne išiel tak mi bolo až trápne ako hľadal romantické slová ktoré nemá on ani ja v mysli bežne.. urobili sme tak skôr preto že sa to ma,? Neviem.. proste sme sa vzali a naša svadba bola najneromantickejsia a možno aj najnudnejsia v okolí.. a čo? Máme krásne 3deti, sme spolu čoskoro 16r, manželia sme čoskoro 8r.. máme sa radi aj keď nevedieme romantické rozhovory, nerobíme romantické rozhodnutia a činy..

kassandra25
24. nov 2020

Ludia, co zvyknu druheho podvadzat, zvyknu mat prve dieta a o svadbe ani hyru slychu. Je mi to luto. Mam v okoli takych pripadov na tisice.

negymama
24. nov 2020

@majkeel ale z hladiska financii to nema prakticky logiku, vyhnutie sa svadbe a mat dieta, neznamena vyhnutie sa financnym zavazkom... ak ten vztah nevyjde, so svadbou ci bez, muz tak ci tak plati na dieta , aj rozideneho nezenateho muza moze ex vybrakovat z penazi cez dieta. jedine ze zena po jeho smrti nededi, to je vsetko.

niekedy dokonca rozchod bez predoslej svadby ma pre zenu aj vyhodu... ak muz berie pocas manzelstva pozicky, podiela sa na ich splacani aj ona, kolki naberu pozicky naschval pocas rozvodoveho konania a potom zena plati ako hlucha vsetky dlhy, ktore narobil v case do rozvodu.

skratka vidim hlavne strach z "chomutu" , mat postavenie ako zenac niektorym muzom pripada ako koniec frajerstva, mladosti alebo coho.

autor
24. nov 2020

@petamich koľko ste spolu s priateľom / manželom? A aký to malo priebeh u vás?

zuzkalujza
24. nov 2020

Ja poznám žiaľ viac takých mužov a čo tu čítam a aj počúvam je to teraz "bežné" žiaľ. Že muž ženu miluje, všetko klape ako má, túži po bábätku no na svadbu ani nepomyslí. Neviem čím to je :(
Ja som v takom vzťahu tiež žila 15 rokov. Spoločné bývanie áno, dieťa áno po 5 rokoch no svadba ani za svet. Našťastie už sa to skončilo.
Čo som sa rozprávala s mužmi čo majú takýto názor, tak povedali, že svadbu vnímajú ako "stratu" peňazí a nie je zárukou ničoho, preto nemajú potrebu to riešiť a vyslovene sú proti. Jednoducho to teraz nie je "in". Smutné.....

zuzkalujza
24. nov 2020

Inak mne osobne by ako mužovi neskutočne vadilo, že mi dieťa porodí žena, čo nenesie moje meno. Ale ja nie som muž.... to bude asi tým 😅

petamich
24. nov 2020

my sme spolu 3 roky, co sa moze zdat, ze malo, zopar mesiacov pred tym, nez sme spolu zacali "chodit" sme sa uz celkom stretavali, travili spolu cas atd., asi po pol roku sme zacali riesit, ze ci nejdeme byvat spolu, kedze som si prenajimala byt, v ktorom som praticky skladovala veci, lebo sme boli stale spolu v jeho byte, necitil sa na to, takze som dalsi skoro rok platila prenajom 🙂 napokon sme sa zhodli, ze to skutocne nedava zmysel a prestahovala som sa, po cca. 1.5 sme sa zacali bavit co svadba, deti a povedal mi, ze "o rok" a takto to bolo vzdy "o rok" a kedze ja pracujem ako projektovy manazer 😂😂 potrebovala som deadliny, dohodli sme sa, ze teda zacneme uvazovat nad dietatom a isto sa chceme zobrat a rozhodli sme sa, ze po navrate zo zahranicneho projektu zacneme na tom dietati pracovat, no a aj sme zacali, ja som sa ukludnila a prestala rypat a on akoby si uvedomil, ze sam nevie preco to oddaluje a tak ma potom v juli poziadal o ruku, svadbu mame naplanovanu na marec 2021 a prekvapivo ja som chcela maly obrad so svedkami a partner chce mat velku svadbu (na BA pomery) a uprimne rozhodnutie zacat pracovat na dietati nas velmi posunulo ako par, mali sme zial 2 zle skusenosti a partner sa zachoval uzasne a to zasa mne pomohlo neanalyzovat somariny, kedze som zistila, ze ma skutocne ma rad a postaral sa o mna, ked prisla takato udalost, on je len skratka matematik ITckar on ma iba 1/0 a nic medzitym 🥰 cize u nas to skutocne bolo o tom, ze on potrebuje na rozhodnutia viac casu, ja sa rozhodujem rychlo, idem po hlave a znasam vysoku mieru rizika, on skratka neakceptuje ziadne riziko a chce si byt isty a vidis to pri rozhodovai typu "kupim si tenisky" cez "co si dam na obed" po "vezmem si ju" 😃😃
neviem kolko mate rokov ale my uz dost :D a tym padom aj vek sposobil, ze nam to netrvalo 10 rokov, ak by som ho ale stretla pred 10timi rokmi 🤦🏼‍♀️

zuzzzka18
24. nov 2020

Chlapa niekedy treba "postrcit spravnym smerom". 3 roky sme spolu byvali, ked zacal, ze by uz chcel dieta. Ja som povedala, ze ok, ale nieco mi na prste chyba a je to pre mna dolezite. Takze bola svadba, prvy syn, druhy syn a vsetci sme spokojni 🙂

Strana
z2