icon

Daľší krok vo vzťahu

24. nov 2020

Ahojte sme s partnerom niečo cez tri roky spolu nejaké tie dva už spolu bývame. Často sme sa bavili o budúcnosti nemáme s tým problém skôr by som povedala že ideme do veci s rozumom po spoločnej debate ako nejak romanticky. Naposledy keď sme sa bavili o budúcnosti a teda konkrétne o dieťati zásnubách a svadbe tak mi povedal že na dieťa je pripravený že môžeme aj hneď ale že prsten nad tým nerozmýšľal že toho ani nenapadlo ja som skôr čakala že pôjdeme tak klasicky a postupne pre mna je dieťa väčší záväzok a nehovorím že ho nechcem chcem a veľmi keby sa to stalo bolo by to krásne ale ak by som si mala vybrať tak by som chcela najskôr prsten svadbu krásnu svadobnú cestu proste ešte zažiť zážitky iba my dvaja kde si môžeme užívať predsa len dieťa veci zmení. Po rozprávaní na tuto tému sme boli pozerať prstene a teda dohodli sme sa že najskôr prsten potom dieťa teda ak nepríde žiadne prekvapenie. Ale v poslednom čase sa pýtam sama seba či to nechcem len ja asi si len protirecim tým že by to nebolo žiadne prekvapenie že som vôbec o tom netušila ale tak by som to naozaj nechcela som rada že sa vo vzťahu rozprávame a riešime veci narovinu rozumne a sme úprimný takto nás nič nesklame. Len najviac ma zarazilo to keď povedal že na dieťa je pripravený ale nad prsteňom neuvažoval (chce si ma vziať chce mi dať prsten len proste že do teraz tak ešte nerozmýšľal) rozmýšľal nad dieťaťom. Ako by ste sa na to pozerali vy? Asi to len zbytočne riešim 😅

Strana
z2
karolinakr
24. nov 2020

Ja si pamatam časy a zažila som, ked chalan oplodnil babu a prosil ju, aby si ju mohol vziat.Dokonca vyhražkami.Potom prišla moderna doba a , u nas na schranke ma baba ine meno, chlap ine prizvisko a 2 deti a ako tak čítam, dnes je to úplne bežné aj byvale kolegynky atď
Toto je vplyv zapadnej kultury "moderneho" zmyšlania.Takže ženy si vybojovali a maju čo chcú
Doba sa meni pomaličky Čo bolo minuký rok nemyslitelné, dnes je samozrejmosť

Ono kedysi bolo hanbou byt slobodnou matkou.Dnes ževraj podla štatistik je každe 3 dieťa mimo manželstva narodene
Kamoška zo strednej ked otehotnela chlap jej povedal - tak sa teda vezmeme !

autor
24. nov 2020

Ja som mu na rovinu povedala že žiadny prsten nechcem keď budem mat brucho 😂😂 ale v tej situácii no neviem asi by som aj tak povedala áno...

sari24
24. nov 2020

Ja ti celkom aj rozumiem. Pred pár rokmi som takto naliehala na svadbu u môjho bývalého. Aj ma požiadal o ruku, plánovali sme svadbu a o pár mesiacov bum rozchod - on sa na to reálne necítil, cítil sa byť nútený do niečoho. Dieťa by mal ale bez problémov. Logiku v tom budem hľadať márne. Tak sme sa rozišli, lebo som si nevedela predstaviť vziať človeka ktorý by mi o pár rokov vykrical že je v manželstve nešťastný.
S terajším partnerom to neriešim, netlacim na to a nechávam to tak. On vie že bez svadby dieťa mať nechcem, pozná moje zásady a proste si myslím že raz ta svadba príde. Ale chcem že ak sa rozhodne ma požiadať o ruku, tak to bude z jeho presvedčenia a preto že sa na to skutočne cíti.

autor
24. nov 2020

@petamich ja mám 22 a priateľ 25 áno každý si teraz povie že malo že ešte mame všetko pred sebou (zas len kvôli dobre ktorej žijeme) kedysi by už bol starý mládenec a ja by som mala mat minimálne dve deti 😂😂 a mám pocit že sme na tom podobne aj my sme spolu tri roky a pred tým sme sa dosť dlhu dobu stretávali kým k niečomu vôbec došlo ( aj prvú pusu som mu musela dať ja keďže on je hanbliví)... najskôr u nás prespával potom sme spolu rok bývali a teraz sme samy rok v zahraničí odstrihnuté od rodiny kamarátov a mám pocit že nás to iba viac zblížilo 🥰

autor
24. nov 2020

@sari24 a keď to nepríde a nebude to tak cítiť nebude ti to ľúto? Alebo to tiež v živote nepotrebuješ a nemáš túžbu zažiť? Ja by som sa hnevala sama na seba že áno žila som všetko bolo dokonale ale on to mal ako chcel a ja nie prišlo by mi to z jeho strany netaktné a sebecké že sa pozerá iba na seba.

sari24
24. nov 2020

O tom je podľa mňa komunikácia vo vzťahu. V prvom vzťahu sme boli príliš mladí, ja som bola nejak zaslepena ideálnou predstavou skončiť vysokú, začať spolu bývať, vziať sa a dieťa ideálne v 25. To bolo proste zle, nenechala som nás oboch dozrieť do toho bodu, on bol v tom čase tiež primlady ..
Teraz sa toho akosi nebojím. Lebo sme sa o Tom veľa krát bavili, o mojej skúsenosti vie. Zároveň poznám jeho názor na svadbu, tiež sa chce raz ženiť. Preto sa akosi nebojím ale ani na to necakam každý sviatok či príde prsteň 🙂
A ak by to neprišlo tak tu tému otvorím vtedy keď to bude aktuálne. Ja si myslím, že je potrebné nechať partnera dozrieť a potom len komunikovať.
Keby mi ale od začiatku tvrdil že sa nechce zenit tak by som do vzťahu ani nešla.

autor
24. nov 2020

@sari24 my keď sme sa rozprávali povedal že na dieťa je pripravený ale že o prsteni a svadbe nerozmýšľal a vzápätí hneď aj povedal že si ma určite chce vziať a keď som povedala že ja by som chcela najskôr prsten svadbu a až potom dieťa neprišlo mi že s tým mal nejak veľký problém aj sme spolu boli pozerať prstene teraz sme si povedali že nasetrime kúpime ho spolu a ja počkám kedy a ako sa mi ho rozhodne dať. Len vždy vás napadne že to nebolo z jeho strany ale povedala som to najskôr ja a viem že on by mi dal všetko po čom túžim takze keď som povedala že najskôr prsten tak to spraví len dúfam že to tak chce aj on už som sa ho to viac krát spýtala a povedal že chce že keby nechcel povedal by a neisli by sme ich ani pozerať.

sari24
24. nov 2020

No vidíš, tak sa tým nezapodievaj a ver mu 🙂 ak nemáte žiadne väčšie problémy vo vzťahu a ste spolu šťastní tak proste je to len chlap ktorý nad tým tak neuvažuje ako my ženy.
Vo svojom okolí mám párik kde si slečna tiež vyberá prsteň. Jemu je jedno kde sa vezmú, či tam budú mať 100 ľudí alebo len svedkov. Ale vidno na ňom že vziať si ju chce a hlavne ju fakt zbožňuje.
Tak to príliš nepitvaj a ak k tomu príde tak bude ešte aj rád že si ťa vezme 🙂

ninapat
25. nov 2020

@sari24 Je to pravda, my zvykneme zbytocne vela veci pitvat a zamyslat sa a robi nam to len horsie :/

katkami123
25. nov 2020

V praci som mala takého kolegu. Raz mi v praci hovorí- priateľka mi porodila dnes dieťa, ešte dodal, že tretie. Tak sa ho pýtam - priateľka? Tak ona ti porodí 3 deti a je stále priateľka? Tak mi na to povedal, že to je pravda, že by ju mal už o ruku požiadať, ale ze chce prsteň s diamantom a stále odkladá a bla bla bla... tak mu hovorím, že po tom čase sa určite poteší už aj prstenu zo zirkónu a nemusí byt ani diamant. Tak zase iná pesnička- že on sa boji svadby, že to veľký záväzok. Tak mu na to, že a 3 deti sú podľa teba čo? Ich odlozis teraz niekde do skrinky, keď ti nebudú vyhovovať? Už na veky budeš ich otcom, to je podľa mna záväzok. Neviem ako to všetko s ním napokon dopadlo, lebo som vtedy na to otehotnela, ale aj muž mu dohováral, tak snáď dostal rozum. Niektorí ti chlapi, to sú take výhovorky ako cez kopirak.

virginia
25. nov 2020

S mojimi skusenostami dnes mozem povedat, ze by som nikdy nerodila deti muzovi, co si ma nechce vziat. Zena napr 6 rokov na materskej, potom musi mat pracu, kde moze mat OCR, bez nadcasov a sluzobiek, jasne, ze horsie platenu a vsetky zarobene peniaze investuje do deti a rodiny. A mlady starostlivy pan plati hypo na jeho byte, leasing na jeho aute a argumentuje, ze svadba je len papier. Ale v okamihu, ked si najde inu zenu, bude velmi rad, ze ziaden papier nema, manzelku po rozvode prestahuje do podnajmu, plati vyzivne 250 eur a uziva majetok, ktory by za inych okolnosti bol spolocny 😉. Nie, neidealizujte si svojich milujucoch muzov dievcata, dobre vedia uz teraz, preco nechcu svadbu, verte mi 😊

rosabella
2. aug 2023

Môžem sa spýtať, ako to dopadlo? Ste spolu - manželia alebo len partneri alebo ste sa rozišli? V našej rodine sa rieši úplne rovnaký problém.

Strana
z2