Darmožráč
Otec prichýlil jedného staršieho známeho ktorého prepustili z basy. Jeho rodina ho domov nechcela kôli tomu že bol vo väzení. Malo to byť iba na chvílku kým sa nepostaví na vlastné nohy aby si mohol zaobstarať prácu, bývanie atď. Z tej chvílky je to už necelý rok a nemá absolutne žiadnu snahu o nič. Nielen že ho musia moji rodičia živiť lebo nemá ani cent každý deň sa mu musia kupovať cigarety dokonca si začal rozkazovať čo sa má variť aby mu chutilo a aby sa najedol. Rodičia majú rodinný dom na pozemku si pristavili ešte jeden menší domček hosťovský (v ktorom je teraz on), ktorý sa využíval keď prišla rodina na návštevu, kedže je to na dedine a je tam velký klud tak je tam super oddych. Ale to je o inom. Problém je ten že dotyčný celé dne sedí na riti, žerie, spí a nepomože ani len v domácnosti, na záhrade. Keď niečo chce posiela mojich mladších surodencov do obchodu a samozrejme že za peniaze mojich rodičov. Velmi ma to štve pretože moji rodičia maju dosť vlastných problémov a nie to sa ešte starať o zdravého dospelého človeka a aby moja mama došla večer z roboty a ešte nemu vyvárala michelinské menu lebo nemu na večeru chleba so šunkou nestačí. Už niekolko krát som s nim mala potyčku aby sa vschopil a keď už sa nemá k tomu aby si našiel robotu a odišiel tak nech aspoň pomože rodičom alebo aspoň prispieva na nákupy. A ako bonus keď chcu isť rodičia na dovolenku v lete aspoň tam si oddýchnuť tak s prepačenim k*k*tko sa im tam votrie a ešte mu musia zaplatiť samostatné ubytovanie aby mal klud🤬 vidím na rodičoch ako už maju plnú hlavu toho všetkého ale je im lúto ho vyhodiť keď nikoho nemá. A ja som z toho uplne na nič keď vidím že rodičia už ani vo svojim vlastnom dome nemajú klud
Autor, otec bol vzdy zasadovy clovekva teraz si nechs s.at na hlavu vychcanym basistom? Tak taky kamarat sa este nenarodil !!!
Ten chlap sa musi tvojmu otcovi vyhrazat niecim poriadnym. Aj ma nieco napada ale radsej to ani nenapisem… Porozmyslaj za akych okolnosti by si nieco take trpela ty? Mozno ta par odpovedi napadne.
porozprávaj sa s mamou medzi štyrmi očami, dohodnite sa na nejakom postupe a potom zatlačte na otca. Buď nech vám konečne povie, čo je vo veci, alebo nech sa prestane dať využívať a chlapovi dá ultimátum, resp. ho rovno vyhodí. Neviem, či je vás viac súrodencov alebo či máte niekoho v rodine, koho by otec počúvol (strýko alebo tak), ak áno, zapojiť aj ich. Toto je neúnosná situácia a môže to ozaj dopadnúť veľmi zle.
No takto… nemusia. Ale chcu. A chciet je viac ako musiet 😉 Cize kym chcu, nic s tym neurobis. Zial
No prepáč, ale fakt nechápem, ako môže byť niekto taký sprostý a živiť nejakého ko**ta len preto, že mu je ho ľúto....Zbaliť mu igelitku a vyšmariť na ulicu.
Vieš, skus si to prečítať akože sa ta to netýka, tiež by si asi k inému záveru, že sú tak dobrí, až sú hlupi neprišla. Ale takýto ľudia to vedia vycítiť a presne sa prisaju na dobrakov. Treba rodičom dohovoriť, povedať mu, že ma mesiac na to aby vypadol, že ten domček na niečo potrebujú alebo co, kľudne to aj spisat a potom ho vysmarit preč, vymeniť zamky a neotvarat.
Ty sa tu hneváš, že tvoji rodičia nie sú "hlupi", ale ako potom nazvať ľudí, čo sa staraju o cudzieho kriminalnika na úkor vlastných detí a rodiny? Bud mu dlzia niečo veľké, alebo sú bohužiaľ hlupi
Neurazaj dá, ak ti tu píšu, že tvoji rodičia sú hlúpi.
Pozri sa na to s odstupom - že toto robia rodičia tvojej naj kamošky. No nepomyslela by si si to aj ty ?
Netušíme koľko máš rokov, či si a v akej v pozícii, aby si mala silu, argumenty a vôľu im dohovoriť. Či si maloletá a bývaš s nimi, či si dospelá a žiješ tam či inde, či máš muža a deti a mohla by si im dať podmienky ...
Veľmi dôkladne sa porozprávaj s mamou, aký má názor ona, čo chce dosiahnuť.
Potom s otcom dôkladne.
A potom všetci spolu, aj keby si mala pozvať niekoho s autoritou z rodiny, aby to poriesili a rozhodli. To aký príklad dávajú deťom - aj tvojim mladším súrodencom ?! Nielen o pomoci blížnemu, ale že chovať a dať sa chrapunsky zneužívať takýmto vagabundom je v poriadku ?
nerobi to tvoj otec z nejakej vdaky, nema nieco spolocne s tym, ze bol ten clovek vo vazeni? tiez si myslim, ze to nie je len tak, ze ho takto prijal, a necha sa nim ovladat, a zivi ho
Ak ten basista kamarát naozaj nemá nic na tvojho otca, uz aj také mi napadlo,ci nevzal vinu na seba,za tvojho otca a preto bol v base, prepáč ale aj také sa deje ... Tak uz velmi dlho mu pomáhajú,a stačilo. Nechápem ako môžu ľutovať niekoho,kto ich uz prachSprosto vyuziva, odoberá financie rodine s deťmi, deti ma ako poskokov, rodičov tvojich ako majordomov...do riti tu, daj rodicom prečítať túto diskusiu... otvoriť oči,a tamtemu dvere, aj za asistencie polície ak bude agresívny....ako nikoho nemá,on ma rodinu,ale ta uz asi dobre vie aky je...
Kolko rokov ma ten chlap?
A nie je to tak, ze vasi sa ho boja aby im neublizil a preto okolo neho skacu? Toto treba riesit s policiou.

Byt mamou, vsetok servis okolo neho okamzite stopnem.otcov známy ktoremu chce pomoct?ok, ale vyvaral by mu sam... este to tak aby som po praci ako prve sla vyvarat nejakej pijavici..
Neverim ze je to len tak. Ja netvrdim ze tvoji rodiacia su zli alebo co, ale zrejme vedia preco to robia.. mozno o nich nevies vsetko, ved urcite ti nevesaju vsetko na nos...