icon

Dcéra bude mať 24 rokov a nechce pracovať

31. aug 2021

Moja dcera ktorá ochvilu bude mať 24 rokov nikde nepracuje a nemá ani snahu si niečo hľadať, vkuse nejaké výhovorky.. po strednej škole pracovala len raz a aj to ani nie pol roka.. samozrejme ze teraz za nu všetko financujeme ja a manžel lebo ona nemá.. lenze takto sa uz ďalej nedá, ako ju naučiť sa samostatnosti a zodpovednosti?

Strana
z5
drahomirrra
1. sep 2021

@heleninamama Ale ved ja plne s tebou suhlasim. Ak to z mojho prispevku nevyplynulo, tak som za plnu financnu nezavislost a samostatnost zeny. Za mna MD/RD nie je ziadne terno, ako ktoresi zeny tvrdia, ze vychova dietata je nieco extra, za mna normalna vec. Bez pompy.

oliali
1. sep 2021

@panda21 vazne? 24 rocna po materskej ma odrobene? Zarobene na brigadach? To by boli ine platy na brigadach… ale hadat sa nebudem 🙂

mirro
1. sep 2021

Nečítala som príspevky, len že si sa jej veľakrát vyhražala,že jej stopneš financie. Nevyhrážaj sa a urob to.

mirro
1. sep 2021

@zafir01 toto isté aj náš syn počul. Bude pracovať a prisievať na chod domácnosti a vôbec ho nemusí zaujímať či mu tie peniaze budeme odkladať alebo minieme. Tiež zatiaľ brigáduje. Dcéra skončila povinnú šk.dochádzku a už má tiež doma papiere na brigádu...

oliali
1. sep 2021

@barus26 ja som len podotkla ze netreba prehanat, si mlada, mozno si mala stastie ale neverim tomu ze nebyt toho ze mas muza by si mala dom nakolko ako si sama povedala mas odrobene sotva 3 roky… cize nie je to len tvoja zasluha ze sa mas dobre a teda davat sa za priklad inej 24 rocnej ktora toto nema nie je spravne…, nemam pocit ze som hnusna a ked sa pozries na moj koment nic utocne anj hnusne tam nenajdes…

zafir01
1. sep 2021

@mirro presne tak . mnohe kamosky, mi hovoria, ze sa chovame ako krkavci rodicia. moje deti ( 9,5 a 3,5 ) maju toho vela, kazdy vlastnu izbu, syn v izbe telku, notebook, x box, vlastny mobil . chodia po vyletoch, dovolenkach . oblecenie im doprajeme, take, aby sa im aj pacilo , v lete s nimi chodime plavat, v zime lyzovat .
ja aj muz sme vyrastali v skromnych podmienkach, oblecenie po susedoch , neznackove od cinana, dovolenky a vylety sme mohli len snivat . ozbu sme mali spolocnu so surodencami az do dospelosti , museli sme velmi pomahat , a v chladnicke len taky potravinovy zaklad, a navarene aby bolo, ale ziadne extra pochutiny ako maju moje deti .
radi im doprajeme , ale nech vedia, ze vsetko nieco stoji, a nech si to vazia . syn bude mat teraz 10 a uz premyslal, ze by si zacal privyrabat na " svoje veci " tak, ze bude dedovi a svagrovi umyvat auta, ked budu potrebovat 😀
ja mu za domace prace peniaze nedavam, ale ak si takouto detskou brigadou chce zarobit , ma to dovolene 🙂

dnes rodicia chcu dat casto v dobrej myslienke detom vsetko, vratane super startu do zivota, najlepsie uz vlastny byt k 18tke ... ale zial detom to vie viac uskodit, ako pomoct

panda21
1. sep 2021

@oliali bola si niekedy na brigade aj mimo slovenska? Kľudne od 15tich jul, august a za 5 rokov by nasetrila až, až.

tykat
1. sep 2021

Treba ju vydat a prehodit na krk niekomu inemu - muzovi 😀

sidicek
2. sep 2021

No ako ste si vychovali, alebo skôr nevychovali, tak máte. To ste sa teraz spamätali, že máte lenivé dieťa?

Strana
z5