icon

Dcéra chodí s drogovým dílerom

zenablesku
15. nov 2022

Ahojte mamičky..som tu zas pre ďalšiu radu. Dcéra mi študuje v amerike už niekoľko rokov, učila sa dobre až dokym nezačala asi pred 2 mesiacmi chodiť s Američanom, o ktorom som si ISTA, ze je drogista a drogový díler😣 s dcérkou si volávame na whatsapp no odkedy s nim je začali sa na nej objavovať aj modriny a správa sa cudne…učenie zacala flakat a bojím sa ze ju vyhodia zo skoly a on ju privedie na zle chodníčky 😕 nechce si dať povedat a keď som sa jej opýtala na modriny, povedala , ze spadla. Predtym mala v Amerike priateľa, ktory bol však veľmi slušný, dokonca s nim aj k nám raz prišla na SK. Neviem co je toto za chalana ale viem, ze je niečo zle😡Je síce dospela ale dúfam ze chápete ze jej chcem len dobre. Stretli ste sa aj vy s niečím takým?🤔

elenka.k
15. nov 2022

@zenablesku
ďalšia vymyslená téma 😔

amiaja
15. nov 2022

@zenablesku neda sa ti ist za nou? Na dva tri tyzdne a preverit situaciu? Spoznat toho chlapca.. jak poznam seba tak by som sadla na prve lietadlo 😄 myslim ale ze vela toho nemozes pokial dcera nebude chciet, je dospela

solange7
15. nov 2022

@elenka.k presne. Uz vidim ten whatsapp call, kde je cela zamodrinovana. Ked volam cez videohovor, tak mam v tom okienku akurat tak hlavu.

elenka.k
15. nov 2022

@solange7 niekto sa nudí asi hmmm
autorka - mama keby mala takú situáciu, tak nevypisuje si tuná, ale už sedí v lietadle ....

kiki68
15. nov 2022

Lietadla lietaju, kupim letenku a zrobim poriadky priamo na mieste.

sialenaveronika
Odpoveď bola odstránená
zenablesku
autor
15. nov 2022

@amiaja Nikdy som na lietadle nebola, môj muž je aktuálne v Nemecku a mam ďalšieho syna ktorého nemozem nechať samého doma

zenablesku
autor
15. nov 2022

@solange7 vážne? Predstáv si že keď volas na videohovore hýbať sa mozes. Videla som len jej ruky ktoré mala celé od modrín

zenablesku
autor
15. nov 2022

@kiki68 kikuška mojko chcela by som ta vidieť ako riešiš takúto sitaciu v krajine, kde to vôbec nepoznáš s dospelou dcérou ktorá je zmanipulovaná jej ‘priateľom’🙂

bluka2
15. nov 2022

@zenablesku nabalim aj syna a idem to skontrolovať. Prípadne vybavím dozor synovi. Lietadlá berú aj tých, čo idú prvý krát.

taga
15. nov 2022

Zeny, neviem, kolke ste uz boli v amerike, alebo sedeli v lietadle, ale rady davate asi ako coperfield

@zenablesku rozumiem, ze dcera v usa studuje - pises ze je dospela, je uz teda na college? Nie je na strednej skole? Studium jej platite, alebo ma stipko alebo si plati sama? Avsak ak ma studenstke viza, predpokladam, ze pracovat nemoze...

Neviem, co by som robila..
Studovala som na strednej skole v usa, je mi jasne, ze rodicia nemaju takmer ziadny dosah, akurat strach, lebo su daleko.. na tvojom mieste by som sa mozno pokusila obratit na skolu - nejakeho skolskeho psychologa apod, ci nevedia preverit, porozpravat sa s dcerou, pomoct, ak ma problemy... pripadne, ak je v statoch cez nejaku agenturu, tak skontaktovat ich...

Kazdopadne, vela stastia, je to veru tazka situacia :(

bluka2
15. nov 2022

Ja by som bola ešte dnes na letisku, ale teda ak to pre teba nie je možnosť, tak ju zavolaj domov na Vianoce? Či príde už bez tak?

taga
15. nov 2022

@zenablesku :( ruky od modrin... neboli to vpichy?

bluka2
15. nov 2022

@taga to je jedno, čo tam študuje, či so štipkom ci bez a vlastne aj keby tam robila a neštudovala je to to isté. Mladý človek v ohrození. Obrátiť sa na školu a možno jej tam narobiť problémy pre niečo, čo sa možno nestalo, je podľa mňa veľmi zlý nápad. Je si síce ISTÁ, ale nevidela to a to je taká istota na zruba 50%. Veci ďaleko od nás, z ktorých poznáme len malé úlomky, sú častokrát úplne inak

kiki68
15. nov 2022

@zenablesku no riesila by som, stale je to moja dcera a isla by som sa s nou osobne porozpravat a zistit v com vlastne zije. Na dialku odrbkas kazdeho, ale ked realne vidis co je vo veci, tak mozes minimalne tomu decku nieco povedat. Ked nezaberie, tak prosim nech si dieta znici zivot. Samozrejme by som zariadila dalsie pravne kroky, aby nemohla napr nejak hybat s financiami na Slovensku.

bluka2
15. nov 2022

Ja mám zhodou okolnosti celu nohu od modrín, lebo raz v noci som sa zobudila na to, že ma boli noha a asi mi praskla nejaká žila alebo čo. Ráno to vyzeralo otrasne - tak bez svetla by mi ani nenapadlo, že to môže byť v takom rozsahu. Po pár dňoch ako to menilo farbu to vyzeralo ešte horšie.

taga
15. nov 2022

@bluka2 ale pre pana ja nehovorim, ze jej ma narobit problemy! Ale najst niekoho, kto by mohol za dcerou zajst a zistit, ci je ok, ci nepotrebuje pomoc a ci je v bezpeci !
A ano, je to sakra rozdiel, ci je tam studijne cez agenturu, alebo ako dospela pracuje na pracovne viza. Pokiak to prve a rodicia jej skolu platia, jednoznacne by som dieta stiahla domov, keby som si bola ista, ze je v ohrozeni!

bluka2
15. nov 2022

@taga tak to je v podstate dobrý nápad sa spojiť s niekým kto tam je, aj keď to nie je vôbec také, ako vidieť situáciu na vlastné oči. Keby mala niekoho, koho tam pozná a komu verí, predpokladam, že by to už spravila. Školský psychológ a pre ňu neznámi ludia, neviem. Možno na ňu pošlú nejakú kontrolu, nájdu u nej drogy a bude mať väčší problém než mala.

A ako by si stiahla domov dospelé dieťa, keby nechcelo ísť?

pragmaticka
15. nov 2022

Vy ste tu všetky aké hrdinky, sadli by ste samé okamžite do lietadla a utekali za ňou. Polovica z vás sa bez muža s prepáčením ani nevyserie!

Som zvyknutá behať po Európe sama ci dokonca s malymi deťmi v aute, bežné stovky km, ci lietadlom, ale úplne chápem ze len tak v bežnom pracovnom živote plus ďalšie dieťa doma, toto asi možné tak rýchlo zorganizovať nebude!! Príde na sviatky domov? Ak áno, určite by som si na nu riadne posvietila ako sa správa, pripadne jej trosku dohovorila. Ak by som mala podozrenie ze berie tvrdé drogy, dala by som ju zavrieť niekam na kliniku dokonca aj s jej odporom. Teraz poradím len udržiavať veľmi intenzivny kontakt, veľa sa s ňou rozprávať bez toho žeby si sa veľmi vypytovala.
Ak by nemala v plane prísť, najneskôr počas sviatkov by som letela za ňou ja.

elenka.k
16. nov 2022

@pragmaticka ... to by si sa divila koľká sila, odvaha a odhodlanie sa v nás maminách nájde, keď ide o naše deti ... Sme ženy - matky, sme silné!

rumba01
16. nov 2022

@elenka.k to je sice prada, no pokial s tym mlada nebude chchiet nieco spravit, tak proste s nou nik nepohne a bude sa musiet bohuzial popalit a potom je zvacsa na rodicoch aby svojim detom pomohli zas sa postavit na nohy

amiaja
16. nov 2022

@pragmaticka ty si dobre mimo.. tak kupit letenku a sadnut do lietadla je problem ale zavriet ju na kliniku proti jej voli sa da uplne v pohode🤦‍♀️ mas to nejake pomylene. A ver mi ze keby islo o moju dceru tak ma nic nezastavi a pojdem za nou. A nepotrebujem ani chlapa co mi bude rit utierat

aandrea9
16. nov 2022

@zenablesku co také študuje v tom veľkom svete ak sa to nedá študovať v Európe prípadne tu alebo v Čechách?

elenka.k
16. nov 2022

@rumba01 ja som reagovala na na prvé dve vety: @pragmaticka
Presne tak, v tom máš pravdu, my môžeme a musíme im pomôcť a je iba na nich či príjmu a opäť sa postavia - od začiatku.

pragmaticka
Autor odpoveď zmazal
elenka.k
16. nov 2022

@pragmaticka tak vieš, ak je niekto v ohrození, alebo aby doň nepadol si predstav , ak rodič chce ísť za svojou dcérou, aby jej pomohol - tak trebars predá aj auto, aby sa k nej dostal. Ty asi nechápeš, čo tým chceme povedať, najdôležitejšie je pomôcť svojmu dieťaťu, je už druhoradé, ako to spraví

amiaja
16. nov 2022

@pragmaticka tak ked jej dcera studuje v amerike tak asi netru biedu a letenku si mozu dovolit. A ty z toho robis kovbojku ako keby boli zavrete hranice, lietadla lietali len kazdy prvy pondelok v mesiaci a len pre sejkov s miliardami na ucte kriste pane🤦‍♀️ sa ukludni dobre? Si myslis asi ze lieta len tvoj muz a pre inych je to ako cesta do vesmiru 🙄 pointa je ze ak sa nieco stane tak rodic spravi aj nemozne aby sa tam dostal

elenka.k
16. nov 2022

@amiaja presne tak

bluka2
16. nov 2022

Zas také komplikované to nie je, zobrať dovolenku, kúpiť letenku, dáku ESTU naklikat (treba to ešte?), vystáť radu na kontrole a byť za deň -dva- max. pár dní tam.
Ja neviem, čo si pod tým niektoré predstavujú za proces, na čo treba asistenciu chlapa alebo hocikoho. Z vlastnej skúsenosti - a uz som bola sama s deťmi v USA a aj na iných kontinentoch (sama). Jedine komplikované je to do Číny a možno pár krajín sveta, kde treba predtým milión heatlh kódov, komplikované víza atď. - nič z toho prípad USA