Dedenie a deti z prvého manželstva
Ahoj, tie ktorých manžel má deti z 1. manželstva máte nejako ošetrené prípadne dedičstvo?
môj manžel má už dospelú dcéru, ktorá o neho nejaví žiadny záujem. On sa veľmi snažil ten vzťah udržiavať, ale z jej strany záujem 0 bodov.
prípadne dedenie sme nikdy neriešili ale minulý mesiac mu zistili vážnu diagnózu a teda prišla na rad aj diskusia o tomto.
určite ju nechce vydediť, ale ak by sa jemu niečo stalo, tak ja ju budem musieť vyplatiť napr. z bytu. byt sme si kúpili až po ich rozvode, len pred pár rokmi sme splatili hypotéku a ak by som ju musela vyplatiť, musela by som si vziať na to znova pôžičku. Naše spoločné deti ešte nie sú dospelé.
@maciatkolulu úplne si to obrátila... Jedna sa o nezáujem dieťaťa voči rodičovi. Ak dieťa neprejavuje záujem o rodiča , znamená to že nemá záujem o neho, v tom prípade nemá mať ani zaujem o majetky.Sú to dve rozdielne veci.
@anonym_9b5e7d Co je nezaujem dospeleho dietata? Kolko dospelych zavola domov 1x mesacne a raz do roka pride ma navstevu.. mozno toto povazovat za nezaujem? Ved autorka vedela take podrobnosti o zivote toho dievcata, ze nie je mozne, ze tam ziaden konktakt nie je. A je jasne, se dospele dieta ma vlastny zivot, nebude predsa kazdy druhy vikend navstevovat otca na vikend ako dieta.. a mimochodom.. uz v uvodnom prispevku autorka pisala, ze muz ju nechce vydedit
@anonym_9b5e7d Co je nezaujem dospeleho dietata? Kolko dospelych zavola domov 1x mesacne a raz do roka pride ma navstevu.. mozno toto povazovat za nezaujem? Ved autorka vedela take podrobnosti o zivote toho dievcata, ze nie je mozne, ze tam ziaden konktakt nie je. A je jasne, se dospele dieta ma vlastny zivot, nebude predsa kazdy druhy vikend navstevovat otca na vikend ako dieta.. a mimochodom.. uz v uvodnom prispevku autorka pisala, ze muz ju nechce vydedit
@anonym_957b76 stále riešiš to isté. Niečo si písala, ja som odpovedal. Autorke som odpovedal tiež.
@maciatkolulu ešte raz a zrozumiteľne.... Súd nerieši dedičské konanie v tom zmysle, že ideš na súd. Súd poveruje na tieto úkony súdneho komisára ktorým je notár. Súd neskúma nič na čo nebola podaná žaloba. Ak vydedený potomok podá žalobu, dôkazné bremeno je na ňom. Ak nemá dôkazy, súd žalobu zamietne. Všetko je uvedené v Občianskom zákonníku.

@maciatkolulu úplne si to obrátila... Jedna sa o nezáujem dieťaťa voči rodičovi. Ak dieťa neprejavuje záujem o rodiča , znamená to že nemá záujem o neho, v tom prípade nemá mať ani zaujem o majetky.Sú to dve rozdielne veci.
@anonym_9b5e7d čítala si pozorne? Tak ešte raz,súd skúma všetky okolností. Ale všetky. Vydedenie nie je jednoduchý úkon.