icon

Dedenie a deti z prvého manželstva

7. jan 2026

Ahoj, tie ktorých manžel má deti z 1. manželstva máte nejako ošetrené prípadne dedičstvo?
môj manžel má už dospelú dcéru, ktorá o neho nejaví žiadny záujem. On sa veľmi snažil ten vzťah udržiavať, ale z jej strany záujem 0 bodov.
prípadne dedenie sme nikdy neriešili ale minulý mesiac mu zistili vážnu diagnózu a teda prišla na rad aj diskusia o tomto.
určite ju nechce vydediť, ale ak by sa jemu niečo stalo, tak ja ju budem musieť vyplatiť napr. z bytu. byt sme si kúpili až po ich rozvode, len pred pár rokmi sme splatili hypotéku a ak by som ju musela vyplatiť, musela by som si vziať na to znova pôžičku. Naše spoločné deti ešte nie sú dospelé.

katkazatka
9. jan 2026

Hnus co tu zeny pisu. Autorka, chcela by som vediet co znamena : >On sa veľmi snažil ten vzťah udržiavať, ale z jej strany záujem 0 bodov.

To znamena co? Kazdy druhy vikend 2 hodiny? A hadky s exmanzelkou, ci dcere prispeje na lyziarsky vycvik? Viem si velmi dobre predstavit, co ta akoze starostlivost a zaujem znamena. Povinna jazda 2x do mesiaca a svaty pokoj. Ten otec roka, ktory planuje vydedit vlastne dieta ju kolko krat do roka opatroval na OCR?? Kolko krat s nou bol nad dovolenke po rozvode? Kolko krat ju vozil do a zo skolky? Kolkokrat s nou chodil po uradoch, lekaroch, rodicovskych zdruzeniach? Kolkokrat vstaval v noci hore a zrazal jej horucku? Kolkokrat jej opral, ozehlil a navaril? Alebo to vsetko robila ta hamtava suka, ktoru si predtym dobrovolne vzal za manzelku? A kym toto vsetko ona robila, tak on zasuval s milenkou?

anonym_86c096
9. jan 2026
@minenkaa

@anonym_86c096 nue najlepšie riešenie prepísať všetko na autorku a nebudú s tým žiadne starosti

@minenkaa charakter niektorych zien je vazne nechutny

natalka13
9. jan 2026

Uz len ta prva veta - mate nejak osetrene dedicstvo? 🤮

darmasiswa
9. jan 2026
@anonym_86c096

@anonym_86c096 Mozno je charakter niektorych zien nechutny ale moj postoj mi chraní strechu nad hlavou na dochodku tvoje moralizovanie ta moze pripravit o tvoju

anonym_078515
9. jan 2026
@darmasiswa

@anonym_078515 ak som sa prepla, bolo to nechtiac, nechtiac, nahodou, ani neviem ako, nemam dovod zakryvat moj nick, cely cas pisem moj postoj, a netusim, ako sa nicky prepinaju, kedze to nerobim, je mi to jedno, ja nemam problem s mojim postojom a pod mojim nickom, a aktualne hladam, kde ma preplo na anonym, vidim len moje nicky

@darmasiswa samozrejme, vsetci ti verime. V 10 prispevkoch zaryto obhajujes postoj druhej zeny, aka si velkodusna a nechces cast dedicstva po otcovi, lebo to ma narok len nevlastna sestra a ani slovom ani nespomenies, ze si v rovnakej situacii. Az pod nickom to napises. Vtedy sa vies prepnut. Vsetky verime, ze tvoj muz sa zachoval rovnako velkodusne ako tvoj otec a nehnutelnost z prveho vztahu daroval matke svojich prvych deti rovnako ako to urobil tvoj otec. Obavam sa ale, ze si si to len vymyslela, aby si seba vyzdvihla ako svatu a obetavu, ktora ani nepomysli na cast dedicstva. Klamarka

darmasiswa
9. jan 2026
@anonym_078515

@darmasiswa samozrejme, vsetci ti verime. V 10 prispevkoch zaryto obhajujes postoj druhej zeny, aka si velkodusna a nechces cast dedicstva po otcovi, lebo to ma narok len nevlastna sestra a ani slovom ani nespomenies, ze si v rovnakej situacii. Az pod nickom to napises. Vtedy sa vies prepnut. Vsetky verime, ze tvoj muz sa zachoval rovnako velkodusne ako tvoj otec a nehnutelnost z prveho vztahu daroval matke svojich prvych deti rovnako ako to urobil tvoj otec. Obavam sa ale, ze si si to len vymyslela, aby si seba vyzdvihla ako svatu a obetavu, ktora ani nepomysli na cast dedicstva. Klamarka

@anonym_078515 skus mi to vsvetlit, nepochopila som ta, ano, s bratom sme sa vzdali zakonneho podielu, nasa nevlastna sestra s jej matkou ziju v ich byte, nic s tym nemame uz spolocne, a vobec ma to netrapi, su pre mna cudzi ludia, nevlastna sestra je o velmi vela rokov mladsia, nevyrastali sme spolu, a moj nic je darmasiswa, ak vies o inom nicku, napis mi ho prosim

anonym_078515
9. jan 2026
@katkazatka

Hnus co tu zeny pisu. Autorka, chcela by som vediet co znamena : >On sa veľmi snažil ten vzťah udržiavať, ale z jej strany záujem 0 bodov.

To znamena co? Kazdy druhy vikend 2 hodiny? A hadky s exmanzelkou, ci dcere prispeje na lyziarsky vycvik? Viem si velmi dobre predstavit, co ta akoze starostlivost a zaujem znamena. Povinna jazda 2x do mesiaca a svaty pokoj. Ten otec roka, ktory planuje vydedit vlastne dieta ju kolko krat do roka opatroval na OCR?? Kolko krat s nou bol nad dovolenke po rozvode? Kolko krat ju vozil do a zo skolky? Kolkokrat s nou chodil po uradoch, lekaroch, rodicovskych zdruzeniach? Kolkokrat vstaval v noci hore a zrazal jej horucku? Kolkokrat jej opral, ozehlil a navaril? Alebo to vsetko robila ta hamtava suka, ktoru si predtym dobrovolne vzal za manzelku? A kym toto vsetko ona robila, tak on zasuval s milenkou?

@katkazatka trafila si klinec po hlavicke v kazdej vete. Rovnako to bolo aj u tych mojich kolegyn, letna dovolenka pri mori- ani mysliet, aby niekedy vzali aj muzove dieta z predchadzajuceho vztahu. Dieta malo prist na vikend a bolo chore? Ani mysliet, aby prislo a nakazilo ich dokonale spolocne deti. Mali reci ako koza bobkov, ako sa matky o deti slabo staraju, deti maju v skole trojky, su casto chore. Ked som sa opytala, kolko diktatov s nimi napisali oni alebo otcovia, nastalo ticho alebo odpoved, ze to je povinnostou ich matky.

katkazatka
9. jan 2026
@anonym_078515

@katkazatka trafila si klinec po hlavicke v kazdej vete. Rovnako to bolo aj u tych mojich kolegyn, letna dovolenka pri mori- ani mysliet, aby niekedy vzali aj muzove dieta z predchadzajuceho vztahu. Dieta malo prist na vikend a bolo chore? Ani mysliet, aby prislo a nakazilo ich dokonale spolocne deti. Mali reci ako koza bobkov, ako sa matky o deti slabo staraju, deti maju v skole trojky, su casto chore. Ked som sa opytala, kolko diktatov s nimi napisali oni alebo otcovia, nastalo ticho alebo odpoved, ze to je povinnostou ich matky.

@anonym_078515 este som chcela napisat, ze hlavne kvoli tomu si ta dcera zasluzi to dedicstvo, pretoze ona nevyrastala s otcom, ale autorkine deti ho mali celeho pre seba.

anonym_078515
9. jan 2026
@darmasiswa

@anonym_078515 skus mi to vsvetlit, nepochopila som ta, ano, s bratom sme sa vzdali zakonneho podielu, nasa nevlastna sestra s jej matkou ziju v ich byte, nic s tym nemame uz spolocne, a vobec ma to netrapi, su pre mna cudzi ludia, nevlastna sestra je o velmi vela rokov mladsia, nevyrastali sme spolu, a moj nic je darmasiswa, ak vies o inom nicku, napis mi ho prosim

@darmasiswa vysvetlujem- ak tvoj otec nechal nehnutelnost tvojej matke, aby ste ju raz ty a tvoj brat zdedili, rovnako to urobil aj tvoj muz? Rovnako nechal nehnutelnost z prveho vztahu manzelke z prveho vztahu, aby to zdedilo ich spolocne dieta?

minenkaa
9. jan 2026
@anonym_86c096

@anonym_86c096 v čom nechutný ,že si chcú chrániť majetok?

anonym_078515
9. jan 2026
@katkazatka

@anonym_078515 este som chcela napisat, ze hlavne kvoli tomu si ta dcera zasluzi to dedicstvo, pretoze ona nevyrastala s otcom, ale autorkine deti ho mali celeho pre seba.

@katkazatka amen! Pre tie v poradi druhe manzelky je to neprijatelna situacia, lebo len ich deti su hodne dedicstva. Tie deti z muzovho prveho vztahu su nehodne nicoho.

darmasiswa
9. jan 2026
@anonym_078515

@darmasiswa vysvetlujem- ak tvoj otec nechal nehnutelnost tvojej matke, aby ste ju raz ty a tvoj brat zdedili, rovnako to urobil aj tvoj muz? Rovnako nechal nehnutelnost z prveho vztahu manzelke z prveho vztahu, aby to zdedilo ich spolocne dieta?

@anonym_078515 velmi zle sa pytas, Nie nejde o to porovnavat dedictvo, moj otec rozhodol ako chcel , ja s bratom sme sa rozhodli ako sme chceli, moj muz tiez rozhodne ako chce, a ja si chranim svoj podiel a svoje byvanie na dochodku, myslis, ze to vies pochopit?

anonym_078515
9. jan 2026
@darmasiswa

@anonym_078515 velmi zle sa pytas, Nie nejde o to porovnavat dedictvo, moj otec rozhodol ako chcel , ja s bratom sme sa rozhodli ako sme chceli, moj muz tiez rozhodne ako chce, a ja si chranim svoj podiel a svoje byvanie na dochodku, myslis, ze to vies pochopit?

@darmasiswa tvoja odpoved o tebe vsetko vypoveda. Ty po svojom otcovi budes dedit. Dieta tvojho muza z prveho vztahu po nom dedit nebude, pretoze ty sa o to postaras. Mala by si po vzore svojho otca vplyvat na svojho muza, aby to urobil ako tvoj otec. Divim sa, ze sa mozes na seba pozerat do zrkadla a nedviha sa ti zaludok.

darmasiswa
9. jan 2026
@anonym_078515

@darmasiswa tvoja odpoved o tebe vsetko vypoveda. Ty po svojom otcovi budes dedit. Dieta tvojho muza z prveho vztahu po nom dedit nebude, pretoze ty sa o to postaras. Mala by si po vzore svojho otca vplyvat na svojho muza, aby to urobil ako tvoj otec. Divim sa, ze sa mozes na seba pozerat do zrkadla a nedviha sa ti zaludok.

@anonym_078515 mas v hlave riadny chaos, no na rozdiel od teba, moj postoj chráni moju strechu na dochodku a tvoje moralizovanie ma nijako nezaujíma a ani nezmení realitu

anonym_078515
9. jan 2026
@darmasiswa

@anonym_078515 mas v hlave riadny chaos, no na rozdiel od teba, moj postoj chráni moju strechu na dochodku a tvoje moralizovanie ma nijako nezaujíma a ani nezmení realitu

@darmasiswa chaos mas v hlave jedine ty. Nezostava ti ine len dufat, ze tvoj muz nepojde opat o dom dalej a ty nebudes len dalsia v poradi a tvoje dieta nebude presne tak vydedene, ako dieta tvojho muza z prveho vztahu. Karma to zvykne vsetko krasne vratit.

anonym_86c096
9. jan 2026
@minenkaa

@anonym_86c096 v čom nechutný ,že si chcú chrániť majetok?

@minenkaa vazne tie odrobinky co by zdedila by ich polozilo na kolena? Ved ona by dedila iba cast po otcovi co je 50% z nehnutelnoti a este tychto 50% sa bude delit medzi manzelku a nevlastnych surodencov, takze realne kolko zdedi? 1/5 alebo 1/6? Robite tu akoby mala ziskat cely dom a autorka a deckami zostanu na ulici. Kriste zeny, vazne ste take chamtive?

dadis
9. jan 2026
@anonym_078515

@anonym_autor mila autorka, ked je byvala manzelka tvojho muza tqka zla a neschopna matka, preco ten tvoj uzasny vzdelany muzicek neziadal o prezverenie dietata do svojej starostlivosti alebo aspon o striedavu starostlivost? Mal sa o dieta starat 24/7 denne a z dcery by urcite bola sikovnica, vzdelana, ambiciozna ako tvoj muzicek. Ci denna starostlivost o dieta nie, ale hladat chyby na inej zene a dietati ano! To robia vsetky druhe manzelky. Oni a ich deti su stelesnena dokonalost. Prve manzelky a deti z predchadzajucich vztahov ich muzov su stelesnena neschopnost. Co do starostlivosti neprilozia ruku k starostlivosti, vychove, uceniu, vidia decko par dni do mesiaca, ale vzdy budu kazdemu tvrdit, ako sa ich muz velmi snazil, len to zle nevychovane decko nemalo zaujem. Co zazal, to zne. Vztah buduje predovstekym rodic a ak ho nevybudoval, nie je. Vydedit decko len preto, lebo nestuduje a nezije podla predstav otca vela vypoveda o charaktere toho otca, nie o dietati.
Mala som take iste dve kolegyne, presne take harpie ako si ty. To su asi vsetky druhe zeny. Oni a ich deti chodiaca dokonalost, byvale manzelky a ich deti, chodiaca neschopnost. Ked som tie ich hlupe opovrhovaniahodne reci nemohla pocuvat a povedala som im, preco si ich chlapi tie deti nevezmu k sebe, zduli usta a len cez zuby preceduli, ze oni sa o cudzie deti starat nebudu. Tak potom mile macochy, drzte huby a krok.
K teme diskusie- velmi silno dufam, ze otec popri vaznej chorobe neuziva opiaty a neprepise cast svojho bytu na teba. Aj pri vaznych chorobach dnes ludia ziju dlhe roky, zivot sa moze vselijako vyvrbit a on skonci ako bezdomovec pod mostom.

@anonym_078515 Mimochodom autorka v uvodnom prispevku pisala, ze jej muz vydedit dceru nechce.. takze az taky zly otec nebude..

dadis
9. jan 2026
@anonym_86c096

@minenkaa vazne tie odrobinky co by zdedila by ich polozilo na kolena? Ved ona by dedila iba cast po otcovi co je 50% z nehnutelnoti a este tychto 50% sa bude delit medzi manzelku a nevlastnych surodencov, takze realne kolko zdedi? 1/5 alebo 1/6? Robite tu akoby mala ziskat cely dom a autorka a deckami zostanu na ulici. Kriste zeny, vazne ste take chamtive?

@anonym_86c096 1/8 alebo aj menej, ak maju viac ako 2 deti

minenkaa
9. jan 2026
@anonym_86c096

@anonym_86c096 no niekoho to môže položiť ,

dadis
9. jan 2026
@minenkaa

@anonym_86c096 no niekoho to môže položiť ,

@minenkaa Tak radsej "okradnem" niekoho ineho 😁

anonym_078515
9. jan 2026
@dadis

@anonym_078515 Mimochodom autorka v uvodnom prispevku pisala, ze jej muz vydedit dceru nechce.. takze az taky zly otec nebude..

@dadis v obdobnych pripadoch to nechcu otcovia, ale macochy. To staci, pretoze su tak silno manipulativne harpie, ze chlapa presvedcia.

minenkaa
9. jan 2026
@dadis

@minenkaa Tak radsej "okradnem" niekoho ineho 😁

@dadis ako okradne

dadis
9. jan 2026
@minenkaa

@dadis ako okradne

@minenkaa O to, na co by mal dedicsky narok, ci? O com inom sa tu rozpravame?
Deti su neopomenutelni dedici zo zakona - takze ak zabezpeci, aby niektore/ziadne z deti nededilo, tym, ze majetok cely bude prepisany na macechu, tak ho vlastne okradne.

minenkaa
9. jan 2026
@dadis

@minenkaa O to, na co by mal dedicsky narok, ci? O com inom sa tu rozpravame?
Deti su neopomenutelni dedici zo zakona - takze ak zabezpeci, aby niektore/ziadne z deti nededilo, tym, ze majetok cely bude prepisany na macechu, tak ho vlastne okradne.

@dadis veď ale za života nemá nik na nič nárok a ak nie je čo dediť ,tak aké okrádanie?

dadis
9. jan 2026
@minenkaa

@dadis veď ale za života nemá nik na nič nárok a ak nie je čo dediť ,tak aké okrádanie?

@minenkaa Mne to vysvetlovat nemusis. Len by ma zaujimalo, ktory otecko na toto pristupi.. ci tak svojej zienke doveruje

minenkaa
9. jan 2026
@dadis

@minenkaa Mne to vysvetlovat nemusis. Len by ma zaujimalo, ktory otecko na toto pristupi.. ci tak svojej zienke doveruje

@dadis moj muž,muž moje známej

dadis
9. jan 2026
@minenkaa

@dadis moj muž,muž moje známej

@minenkaa Tak si si nasla blbecka 😅

minenkaa
9. jan 2026
@dadis

@minenkaa Tak si si nasla blbecka 😅

@dadis aspoň je to môj blbecek

anonym_1e0d1f
9. jan 2026
@anonym_f7634b

@anonym_autor určite to urobte takto. My tiež takto to budeme mať, budujeme všetko spolu. Všetko zdedia len a len naše dieťa/deti. Aby aj on mal akože akú takú istotu tak mu daj právo doživotného užívania a hotovo. Ostatné nerieš, máte malé deti, jejo dcéra nemá záujem tak prečo by mala niečo dediť po vás. Ja toto nechápem, prečo ma stále tŕpnuť nová rodina, keď nedajbože jeden z manželov zomrie a už pazúry si chystá byvalka.

@anonym_f7634b prakticka rada, ale v zivote velmi malo realizovatelna. mlady chlap polovicu zo spolocneho bytu len tak nedaruje svojej sucasnej manzelke. aj ked s tarchou dozivotneho byvania je to prenho prilis velky risk. vselico sa moze udiat, on sa zamiluje do inej zeny, alebo sa ona zamiluje do ineho muza. istotu, ze vo vztahu spolu zostarnu, nema nikto. vo vyssom veku na to chlapi by uz pristupili, ale nie vzdy sa toho veku doziju. mojej kolegyne zomrel minuly rok 46 rocny manzel. na ceste z potravin dostal masivny infarkt, ktory neprezil. prepis nezrealizovali, lebo on to vo svojom veku odmietal, odkladal to na dochodok.

amdornik
9. jan 2026
@anonym_1e0d1f

@anonym_f7634b prakticka rada, ale v zivote velmi malo realizovatelna. mlady chlap polovicu zo spolocneho bytu len tak nedaruje svojej sucasnej manzelke. aj ked s tarchou dozivotneho byvania je to prenho prilis velky risk. vselico sa moze udiat, on sa zamiluje do inej zeny, alebo sa ona zamiluje do ineho muza. istotu, ze vo vztahu spolu zostarnu, nema nikto. vo vyssom veku na to chlapi by uz pristupili, ale nie vzdy sa toho veku doziju. mojej kolegyne zomrel minuly rok 46 rocny manzel. na ceste z potravin dostal masivny infarkt, ktory neprezil. prepis nezrealizovali, lebo on to vo svojom veku odmietal, odkladal to na dochodok.

@anonym_1e0d1f nepomýlila si si diskusiu? 🙂 lebo niečo o prepise domu je v inej diskusii...