icon

Despotický manžel

cecil36
17. apr 2013

Baby bola som u byvalej spoluziacky a ostala som v soku. Ako nic ma do toho nie je, len by som chcela vediet nazor aj inych, ci to len ja tak cierne vidim. Kamoska ma muza. Jedno dieta mala ako slobodna mamina druhe uz ma s nim. Su zosobaseni. Materska aj pridavky idu na jeho ucet. Ona ma na svojom len pridavky na prve dieta + vyzivne (z toho financuje svoje dieta za slobodna- oblecenie skolka, kozmetika....). On plati vsetko ostatne, maju obalku, kde su ulozene peniaze na stravu. On je najradsej ked nakupuje vsetko sam. Ak si ona vezme peniaze, musi mu vsetko vyuctovat do posledneho centu a dolozit bolk, aby vedel na co minula. Ak to nespravi je ofucany. Minule pouzila DM kartu (na jej meno) na zlavu a tri dni sa s nou nebavil, ze mu minula body (konkretne nejakych 30), ktore on odklada a chce za to nakupit nieco do domacnosti. On rozhoduje vlastne o vsetkom u nich, od toho ako dieta obliect von, cez to ako spravne umyt riad az po spravne vlozenie igelitu do smetneho kosa. Ked som tam bola, odchadzal prec a povedal jej, aby nezabudla dat malemu jest. Podotykam je to prikladna mamina a svojim detom sa venuje maximalne. Nikdy ziadnemu z nich nezabudla dat jest. Nie je mlada baba, aby nevedela co a ako s detmi. Navyse ona si jedno dieta uz vypiplala, kym pre neho je to prve. Odkedy sa naraodila mladsia, na starsiu - nevlastnu, nema mile slovo. Ona je uz z neho na nervy, takto sa zmenil po svadbe. Co s tym? Byvaju v jeho dome, ona predtym zila s rodicmi, ktori sa odstahovali do zahranicia. Rada by som jej nejako poradila, ale neviem ako.... a teda optimisticky to nevidim.

bakajka
18. apr 2013

@cecil36 no nedá mi nereagovať, ja by som asi na jej mieste si rozmyslela či chcem s takým človekom žiť! Robí z nej neschopnú a ak takýto nebol pred svadbou asi by som si ho posadila a opýtala sa čo sa stalo keď sa tak zmenil. pokial ide o financie, V ŽIVOTE by som nemala spoločný účet s mužom!!!! a môžem ho milovať nekonečne veľa.. tak asi by som išla do banky a založila si účet peniaze by som nechala posielať na ten účet (teda ona vlastne účet má kam jej chodia peniaze na to prvé dieťa) tak nech si prehodí účet v príslušnom úrade aby jej chodila materská na ten účet a hotovo! A inak ona môže súd požiadať o to aby on jej dával peniaze 🙂 aj keď sú manželia a on jej peniaze nedáva. Ja by som povedala že on jej asi vyčíta to že je na materskej a že ju a deti živí on. !! Úprimne on sa nezmení a jej nezostane nič iné len odísť od neho! Zistila by som si všetky možnosti kam môžem odísť (rodina alebo zariadenia pre ženy v takejto situácii) nebola by ani prvá ani posledná, len ona asi bude dobre psychicky zdeptaná lebo každá iná baba by treskla po stole a povedala mu svoje a prípadne aj odišla! Možno by mu mala teda vyúčtovať aj upratovanie jeho domu, pranie a varenie, staranie sa o jeho dieťa a tak... 🙂

moonlight1210
18. apr 2013

cecil, este jej pomoze aj to (ale to len popri tom, ako sa bude snazit najst silu nenechat sa nim depta, nie ako prvorady ciel), ked sa bude snazit pochopit, preco je taky.
trebars - vychova v rodine.
alebo - naucil sa prevziat opraty v rodine, bol pre nieco donuteny prilis skoro dospiet a byt zodpovedny (potom ide o zvyk, nie poruchu)
alebo - problem s autoritou v praci - snazi sa kompenzovat si to na tych, na ktorych ma dosah.
alebo - problem presadit sa medzi priatelmi (ma ich, ale je brany ako ten "saso" a on chce patrit medzi tych, co ich beru a uznavaju a nedari sa) - tiez snaha o kompezaciu doma, lebo tam ma dosah a paky.

ale nema sa snazit pochopit to preto, aby ho ospravedlnovala!!! ale preto, aby pochopila, ze on nie psychicky mocnejsi a ona slaba, nie je nad nou. hoci ju tlaci do pozicie tej slabej neschopnej, je to preto, lebo ju nevie prijat ako rovnocennu. on by sa totiz pre svoju povahu pri nej citil potom ako ten slaby neschopny.

kaktusik007
18. apr 2013

@drievko6 preco si s nim?

kaktusik007
18. apr 2013

@zuzanka.zuzu inak, nazorom si mi hodne pripomenula moju svokru... ta tiez nechape, kde je problem, pretoze jej synacik ma predsa nikdy nebil.... jaaaaj, zle mi je z nej....

rolak
18. apr 2013

@kaktusik007 ty z piatich viet cudzej zeny vies zhodnotit diagnozu....ts ts.... To si iny macher...
do manzelstva dvoch ludi nikto nevidi a uz vobec nie hodinova navsteva....nedocitala som sa, ze by ta pani ziadala o pomoc alebo javila znamky tyranej osoby.... To su velmi citlive veci a uplne najcitlivejsie je rozoberat uplne neznamych ludi o ktorych nic neviete na verejnom fore ako expertky na vztahy....

bakajka
18. apr 2013

@drievko6 rozhodla si sa rozviesť? A zistila si vlastne prečo je tvoj muž taký? Dúfam, že naše súdy maju natolko rozum aby dieťa dali maminke a nie takému tyranovi!! A pokiaľ bude on chcieť striedavú starostlivosť a ty nebudeš súhlasiť tak súd môže aj napriek tvojmu nesúhlasu dať striedavu starostlivosť?

kaktusik007
18. apr 2013

@rolak asi si neprisla do kontaktu so psychopatom este, bud za to vdacna... a ano, z tych piatich viet cudzej zeny je jasne vidiet a citit, ze tam dochadza k ekonomickemu a psychickemu tyraniu.

kaktusik007
18. apr 2013

@bakajka je zbytocne riesit, preco je muz taky... on taky je a iny nebude... hold, neodhadla pred svadbou... to sa stava... sudy mavaju rozum, ale je to velmi individualne....
a ano, ak on bude chciet striedavku a ona nebude suhlasit, sud je povinny striedavku riesit --- pretoze podla zakona staci, ak o nu prejavi zaujem co len jeden z rodicov.... no a potom je to boj... psychologickych posudkov, koliznych opatrovnikov a tak okolo.... a tu dobre padne akurat to, ze dievcata nechodia k tym psychiatrom -- ktori im boli vyslovene ucelovo poradeni aby v takomto pripade mali pani manzelia co na ne vytiahnut... . hnusne, ale tu si treba uvedomit jedno --- tito ludia myslia niekolko tahov dopredu a nikdy -- naozaj nikdy -- to s vami nemyslia uprimne.

krasneleto
18. apr 2013

@rolak precitaj si nieco na stranke piata zena... zeny sa stavaju obetami domaceho nasilia a tyrania prave v case, ked si same nepripustia ze to tak je, stanu sa lahko manipulovatelnymi a dokonca manzelovo - partnerovo chovanie ospravedlnia tym, ze to tak nemyslel, ved to robi pre rodinu atd... to je znak ze zena je obetou
a zial nie som psycholog ani erudovany odbornik z tejto oblasti, ale ten muz je chory na hlavu ked sa takto chova.

bakajka
18. apr 2013

@kaktusik007 neviem či som ťa dobre pochopila ale pokial by som sa išla rozvadzať a chodila psychiatrovi tak by to mohol na mna muz použiť? či ako si to myslela?

rolak
18. apr 2013

@krasneleto a ty ako vies, ako sa chova????? Z jedneho prispevku jednej cudzej osoby???? Ktory moze byt skresleny jej vlastnymi skusenostami, vnimanim, zazitkami? Ona s nimi doma zije? Neviete o ich situacii nic.... Je strasne malo na zaklade jedneho poobedia tu rozvijat teorie o cudzom manzelstve... Preto som reagovala...

krasneleto
18. apr 2013

@bakajka ooooo nerob si iluzie o synovi. on je tyran.. ale tyran v slovenskom ponimani je pomaly len muz ktory zenu bije, skrti, pali na nej cigarety.. on je takto v globale mozno skvely otec, prikladny manzel, IBAZE zenu vydeluje, nemoze rozhodovat o tom co kupi, za kolko atd... psychicke a ekonomicke tyranie je velmi v plienkach, teda jeho riesenie... cize sud nema dovod nedovolit striedavku pokial takto prikladny otecko bude mat zaujem.. pretoze suma sumarum je to v zaujme dietatka ze otec chce kontakt... a kedze nie je nasilnik, iba taky psychicky a ekonomicky tyran... nemusi to byt fakt, preco mu dieta na striedavku nedovolia...

krasneleto
18. apr 2013

@rolak z toho co citam... ?

kaktusik007
18. apr 2013

@bakajka ano 🙂 mohol... je to o tom ktorom cloveku... ja som napr. ked som sa prvykrat rozvadzala tak cielene navstivila psychiatra a mojmu vtedajsiemu som narovinu povedla, ze tam ma dohnal on 😀 - takze rozvod bol potom bezproblemovy... akurat teda on to nemal absolutne ako zneuzit, nemali sme deti.... ale tu, u tychto typov --- im ide o to zene maximalne ublizit, a to docielia tak, ze sa budu mstit cez deti.... a najjednoduchsie je poukazat ze aha, dlho navstevuje psychiatriu, berie sedativa, je neuroticka, a taka a taka... znamy posudkovy lekar a brutalny problem na svete a taky otec este u sudu moze vyzerat ako super, ze chce iba striedavku, a nie deti do svojej starostlisvosti a zobrat uplne matke.... je to tenky lad a treba vsetko, naozaj vsetko dokladne zvazit prv, nez cokolvek sa spravi... su to velmi silni protihraci...

krasneleto
18. apr 2013

@rolak je to malo a zaroven DOST

kaktusik007
18. apr 2013

este na temu psychiatri a lieky na ukludnenie --- ak si zena mysli, ze ich fakt potrebuje, lebo je na tom zle.. kazda prezivame veci inak... tak je tu jedno riesenie... take cez kosice, ale je 😝 neurolog -- ti maju tiez opravnenia predpisovat psychiatricke lieky, pretoze velmi vela sa pouzivaju na uvolnenie svalstva aj tu.... takze, ak by to bolo nutne, riesila by som to takymto sposobom.... a rozhovory s kamoskami, na webe cez tajny nick, pripadne psychologicka -- toto manzel proti nema ako otocit, neurologia -.lieky su od bolesti, vyskocena platnicka napriklad..... psychologicka ... ano, snazila som sa najst k manzelovi cestu.... len nie prosim psychiater a sedativa od neho.....

krasneleto
18. apr 2013

@kaktusik007 ona vyzera ako silna zena, do liekov by som nesla... tlmia emocie... a mozno je niekedy lepsie si to " odsrat" a vyventilovat to zo seba ako potlacat...

kaktusik007
18. apr 2013

@krasneleto ano, suhlasim... len proste tu padla tema psychiater - tak som odporucila, ze ked uz to rieist takto, tak potom neurolog.... ale tiez nie som zastancom tohto riesenia.... len toto je forum.. nikdy nevies, mozno o 3 roky tuto temu vyhrabe mamicka, co tie lieky by aj potrebovala, a potom, co si to tu precita, pojde k neurologovi... a nepride o deti... 🙂 za to to stoji 😉

krasneleto
18. apr 2013

@kaktusik007 jasne... ja by som nerobila ziadne veci ktore by mohli neskor zavazit.. kamarati budme... ale pri rozvode jeden druheho brata nepozna v hadzani spiny.. aj so slusnych ludi sa stavaju v boji o dieta obcas zvery...

kaktusik007
18. apr 2013

@krasneleto amen. teda absolutny suhlas a nemam co dodat.

helga12
18. apr 2013

Ja by som jej poradila, aby si žila a robila po svojom /prechádzky stravu a podobne/ nech sa PÁN odúva koľko chce. Mala by ho upozorniť, že má občiansky preukaz a nebola pozbavená svojprávnosti a dobre vie, čo má robiť. Na hrubé vrece hrubá záplata. Musí si vybojovať svoju pozíciu /určiť manželovi mantinely odkiaľ pokiaľ, pokiaľ sú jeho kompetencie/ a nesťahovať sa do ulity. Pokiaľ to nepôjde, tak jej ostane len jedna možnosť, nakopnúť ho. Čo chce pri takom mužovi vychovať z detí, submisívne a nesamostatné idivíduá? ktoré budú celýá život čakať na pokyny, čo majú robiť, alebo rovnakých despotov?

fra
18. apr 2013

http://ardie.bloger.cz/_/Psychopati-aneb-lide-b...
zaujímavý blog o manipulatoroch a psychopatoch

matafen
18. apr 2013

@drievko6 Boze a to ako mozete spolu zit v jednej domacnosti za takychto okolnosti, v takychto vztahoch?! 😨 Ked uz muz k tebe nema ziadnu uctu, aspon ty by si mala mat nejaku sebauctu a neznasat taketo deptanie a ponizovanie a este pred cudzimi ludmi!!! 😖 Zivot mas len jeden a tak rychlo uteka...

hradnapani
18. apr 2013

@fra toto by malo byt povinne citanie pred vstupom do manzelstva... normalne , proti podpisu ("ano, citala som, beriem na vedomie")...

zuzanka.zuzu
18. apr 2013

@kaktusik007 to bitie som uviedla iba ako príklad, že sú na tom ženy aj horšie. a neviem, čo máš ty za problém s mužom, takže neviem ani reagovať na tvoje prirovnanie ku svokre 😉

@moonlight1210 ďakujem za komplexnú analýzu môjho prípsevku 😎 a súhlasím s celým obsahom tvojho príspevku... áno, nečítala som diskusiu, áno, názor som si urobila z prvého príspevku - a z čoho by som si ho aj mala, že? 😅

kaktusik007
18. apr 2013

@zuzanka.zuzu hmm.. prepac, ale ako toto mozes napisat??? preco si myslis, ze fyzicke tyranie je horsie ako psychicke ci ekonomicke???
ja som prave opacneho nazoru, fyzicke nasilie si okolie skor vsimne, aj ta bita zena vie, ze bitie je problem, aj ked si to ospravedlnuje vecami typu zasluzila som si, naozaj som tu ryzu presolila... (priklad, ale zial z reality).

psychicky tyrana zena castokrat ani len netusi, ze je obetou.... ona je uz tak ponizena a zdeptana, ze hlada vinu v sebe... obzvlast pri psychopatoch, ktori su fantastickymi milujucimi otcami, ktory posobia na okolie ocarujuco, az magicky... takato zena vinu hlada iba a iba v sebe.... a ekonomicke tyranie??? to je maskovane este do takej absurdnosti, ze aky je super, ze ma vsetko pod kontrolou, aby sa na ziadnu platbu nezabudlo... aky je skvely, setri na nove auto... a podobne veci... to, ze ta zena ma problem si kupit balik vloziek bez manzelovho vedomia - to nik nevidi..... a castokrat tej zene je naozaj hlupe priznat pred kamaratkami, ze nie ze nemoze ist na kavu za 1euro ze sa nema kto postarat o deti, ale preto, ze ona to 1 euro fakt nema... a ta kava v kaviarni je pre nu neskutocny luxus.....

takze - tyranie je stale iba tyranie. A je naozaj jedno, ci sa jedna o fyzicke, ekonomicke alebo psychicke....

paradoxne, najhorsie nasledky na obeti ma zrovna to psychicke... pretoze trva dlho, naozaj dlho, kym sa vobec odhali... a trest??? nie je... nemas sancu to dokazat

krasneleto
18. apr 2013

@kaktusik007 absolutna pravda.. mozno dokonca psychicky a ekonomicky tyrana by prijala radsej jednu facku a mala pokoj ako dennodenne vo vsetkom byt obmedzovana.. samozrejme to pisem s velkou nadsazkou

hradnapani
18. apr 2013

@kaktusik007 presne tak... 😒

kaktusik007
18. apr 2013

@krasneleto ano, viem co chces povedat... ta psychicky a ekonomicky tyrana je totiz presvedcena, ze jej manzel je inak skvely, super, a podobne hluposti.... jedna facka od neho a ona by vytriezvela a pomohlo by jej to vidiet realitu....

bita zena - aj ked si ospravedlnuje to bitie tym, ze si ho zasluzila a ze to jej vinou ju manzel udrel -- ona velmi dobre vie, ze bitie nie je spravne - len pred tym priviera oci...

krasneleto
18. apr 2013

@kaktusik007 tak tak