Deti a nový partner

31. júl 2020

Ahojte dievčatá, spýtam sa vás, určite ste niektorá z vás, zazila podobnú situáciu. Som rok rozvedená, mám dve deti, mladší ma 4,5r a staršia dcérka má 7rokov. Ani neviem ako, prišlo to ako blesk z jasného neba, spoznala som fajn muža, sme spolu pol roka, najskôr len stretnutia, káva a tak, mne sa na začiatku vôbec nepáčil, ale postupne ako sme sa rozprávali, som zistila, že to nie je len nejaky zaletnik, je to veľmi inteligentný, rozumný a aj tolerantný muž. Od začiatku vie, že mám dve deti, ešte keď ich nepoznal, a my sme sa stretli zaujmnal sa o ne, pýtal sa na ne, nosil im sladkosti, staršej veci do školy. Mne vždy kvety, doteraz je veľmi pozorný,. Po čase som ich zoznámila s deťmi, nenásilne, deti ho aj majú rady, hlavne staršia, jej sa venuje, snazi sa jej všetko vysvetliť, ale mladší, ten ho m rad, ale strasne na neho žiarli. Pri tom sa snažím, venovať sa mu, aby nemal pocit, že ho nechcem. Poznajú sa asi dva mesiace, robí im výlety, zobral nás na dovolenku, hra s jimi pexeso, s loptou sa hrajú, a nevnucuje sa im, ale aj napriek tomu mam pocit, že veľmi na neho ziarlia. Nenechajú nás na sekundu samych😁co a niekedy sú tak zli ze sa akoby pred ním ukazovali, že neviem vtedy ako na nich. A on koľko krát sa ma pýta, že či robí

autor
31. júl 2020

Pokračujem tu 😁sa ma pýta ci robí niečo zlé, že keď sa niekedy tak chovajú, akoby ho nechceli prijať. Ja ich ľúbim najviac a svete, a aj on ich ma ozaj rad, pre mňa sú na prvom mieste. On detičky nemá, a fakt je trpezlivy, tolerantný. Chcem sa len spýtať, či je to normálne, a časom ho príjmu. Stretli sa asi 4 krát, boli sme na dovolenke spolu, ale to len na par dni. Bolo nám fajn. Snaží sa aj on nám nechať čas pre seba, nie je tu stále, takže deti nemajú pocit, že je ti nejaký votrelec a chce tu už zostať a vziať nám maminu. Ďakujem za názory a budem rada, ak ma niekto podobnú skúsenosť. Ďakujem 😊

zuzanka.zuzu
31. júl 2020

podľa popisu fajn chlap, očividne sa snaží a asi ho mrzí, že to nie je lepšie. ak sa správajú ako z divokých vajec a predvádzajú sa, tak ok, berú ho ako kamoša 🙂 kde je ten problém si nepopísala - alebo aspoň ja som si nevšimla.

katty2012
31. júl 2020

to chce vsetko cas, kopu casu, kopu trpezlivosti, kym zistia a stokrat si overia, ze tvoj priatel je aj ich priatel. su este male, tazko ocakavat, ze pochopia to, co im povies, vnimaju vsetko cez emociu. zakladom je, ze sa maju s vami obidvomi dobre, ze si rozumeju. uz akoby stratili otca, ich strach, ze by mohli stratit aj teba je prirodzeny.

renatka1985
31. júl 2020

Je to uplne normalne spravanie sa u deti, chcu byt s vami oboma, ked su pri vas, ved on musi byt pre nich uzasne zaujimavy, zvlast ak sa im tak venuje, predvadzaju sa.
Ono to prejde, ako opadne prvotne "vzrusenie" a viac sa otukaju.

mondolina
31. júl 2020

Deti sa správajú normálne, niekto cudzí im chce zobrať mamu.
Treba dať tomu čas, tieto začiatky s cudzími deťmi sú ešte to najmenej, problémy začnú neskôr ( spoločné bývanie, výchova atď).

autor
31. júl 2020

@renatka1985 áno, presne ten pocit mam, že ony majú strach, že ja odídem. Potrebuje to veľa času a aj trpezlivosť. A ak nás ľúbi, tak to vydrží.

autor
31. júl 2020

@zuzanka.zuzu problém v tom, že sú áno sú pred ním ako z divých vajec, že ich neviem ani ja spacifikovat, a mladši mu robí doslova naprotiven, nechce sa priputat v jeho aute, on je taka povaha, aj ja mam s nim co robiť, proste vôbec ho nerešpektuje.

makova333
31. júl 2020

Test kompatibility pre vsetkych zucastnenych. Mozno vyjde, mozno nie.

majcika
31. júl 2020

Iba s pokojom a kľudom im vysvetľovať a potom i prakticky dokazovať, že oni sú neohrozene najdôležitejši. Časom aj nový partner, môže hovoriť a dokázať to

katyl
31. júl 2020

ahoj, ja mam podobnu skusenost. syn ho ma veľmi rád, ale správanie mal niekedy vyslovene neakceptovateľné, bojoval o matku, súperil. Priateľ mu ukázal, kde je jeho miesto, že si nemôže niektoré veci dovoliť. Ja som to najskor tajne oplakala, lebo dovtedy sme boli iby my sami - ja a deti. A syn nikdy nemal mužský vzor. ALe naozaj sa časom situácia upokojila, každý v rodine má svoje miesto a syn sa naučil správať sa ako mladý muž.

zuzanka.zuzu
31. júl 2020

tak pripútanie v aute by som za príklad ozaj nedávala, to 4,5r nerešpektujú ani vlastných rodičov (viď že aj ty sama máš s ním problém) 😀

sunny8
31. júl 2020

Pýtaj sa ich na názor. Ja som okolo 2 rokov aj niečo sama a dcérka povedala že ona nechce aby som si niekoho našla že nechce mať iného otca aj keď ten jej si ju nevšíma. 🤷 Tiež asi potrebuje dozrieť a chápem ju. Zasa mladšia je taká že ona si obľúbi každého (vidím v meste po pár minútovom rozhovore s ľuďmi) 🙂 ja si myslím že deti na to treba pripraviť ešte skôr než to príde.

larisalarisa
31. júl 2020

Čas čas a čas. Nenechajte si ho ujsť

anita6666
31. júl 2020

Nechápem,načo motas deťom hlavu??? Si len rok po rozvode a UPS už chlap? A ešte motanica s deťmi??? Nechápem, sorry....veď keď si chces užiť,jasné ok,chod kavickuj,sexuj, ale netahaj do toho deti. Užívaj si s ním sama,keď ti je s ním dobre,no deti by som do toho a po pol roku určite netahala a už vôbec nie takto malé. Za mňa nepochopiteľné....

marseillefan
1. aug 2020

@anita6666 no vieš, možno nechce kávičkovať a sexovať, ale chce mať v prvom rade znova kompletnú rodinu... preto tlačí na pílu príliš skoro. Práve vy ženy by ste tomu asi mali rozumieť najlepšie, nie? Mne to príde ako taká typicky ženská túžba...

squirrels
1. aug 2020

Mám deti (aj) v podobnom veku a poviem ti - NIKDY nás rodičov nenechajú osamote s akoukoľvek "návštevou" (ani s odpočtárom plynu či kuriérom :D), iba ak spia. Každý človek mimo domácnosti je pre nich atrakcia ;) Tiež sa predvádzajú a sú neposlušnejšie než za bežných okolností.

amelie2017
1. aug 2020

Podla mna je to normalne, je to obdobie a musi si zvyknut. Ak uvidi, ze ho neodstrkujes kvoli nemu, neuprednostnujes partnera, casom bude dobre. My mame dcerku 2r7m, harmonicke manzelstvo, muz je jej otec. Donedavna sme sa mohli objimat, pusinkovat, rodinne objatia vsetci 3 a zo dna na den zacala dcera ziarlit. Nemozeme sa objat, sadnut k sebe, o puse ani reci. Bud len krici moja mama, moj papi.

amelie2017
1. aug 2020

@anita6666 ja mam v podstate rovnaky nazor, keby ze ma muz necha a taz zacnem znovu randit, trvalo by dlho, kym by som ho predstavila dcere. Ale napriklad sesternica si nasla priatela- otca dcerkinej spoluziacky a dobrej kamaratky. Ci chceli alebo nechceli, vidali sa denne, navstevovali, lebo deti sa navstevovali. A behom 2 mesiacov deti vedeli, ze sa lubia. A zobrali to uplne super. Tazko je najst idealny cas, myslim, ze rozumna matka, ktora sa o svoje deti naozaj zaujima a nenechava ich kadekomu, len aby si zatrtkala vie odhadnut, kedy je spravny cas. Ak to nevypali dobre, uz to treba moderovat za pochodu.