Detská fakultná nemocnica Limbová 1- očné oddelenie

katrina18
30. okt 2013

Ahojte mamičky chcem sa spýtať ako to funguje na tomto oddeleni, mame tam byť hospitalizovaný na par dni a chcem hlavne vedieť ako to tam je z izbami či su matky s detmi na spoločnej izbe alebo oddelene, lebo nadštandarna izba tam teraz nieje k dispozicii, dakujeeem 🙂

janka2501
30. okt 2013

bola som tam len na pohotovosti,vysetrovali mi malu na oddeleni... ale co som si vsimla tak rodicia boli s detmi na izbe, aspon na tych prvych okolo ktorych som isla...

riela
30. okt 2013

@katrina18 ja som tam bola v novembri 2012, malá mala vtedy 5 mesiacov. Najprv na klasickej izbe - sú tam dve postieľky a 2 postele pre dospelých. Rodičia sú s deťmi na izbách. Potom na nadštandardnej, tá bola lepšie vybavená, ale cez okno fúkalo rovnako ako na normálnej 🙂. Bolo nám tam zima, potom mi sestričky dali ohrievač.
Je tam k dispozícii kuchynka - v nej je chladnička, mikrovlnka, aj príbory tam boli.
Neviem koľko má tvoje dieťatko, ale je tam aj herňa pre deti, staršie sa tam normálne učili...
neviem, čo ťa ešte zaujíma, my sme tam strávili 4 dni. nemôžem sa na nič sťažovať - všetci sa k nám správali veľmi milo - aj lekári, aj sestričky.

zeleny_cajik
30. okt 2013

@katrina18 Ahoj, bola som tam dvakrát s malým, naposledy v r. 2011.
Prvýkrát som tam bola v situácii, že to nejako "prebookovali", proste bol tam nátresk. Prednosť mali dojčiace mamičky a mamičky detí do 3 rokov. Mamičky starších detí tam samozrejme mohli byť tiež, bol tam napr. 12 r. chlapec s maminou, ale jej sa neušla posteľ, tak "spala" na stoličke vedľa svojho syna. Izby sú prepojené spoločnými kúpeľňami vždy pre 2 izby, v relatívne slušnom stave (zažila som v DFNsP oveľa horšie).
Druhýkrát bolo na oddelení ľudoprázdno, bolo to cítiť aj na nálade sestier a celkovo to bolo "príjemnejšie".
Je tam spoločná chladnička, kuchynka s MW, keď potrebuješ ísť do bufetu (mamičky nemali nárok na stravu), sestričky ti postrážia dieťa (išla som, keď mi malý spal). Inak s tým jedlom - neviem, aké veľké máš dieťatko, ale môj malý dostal v 10 m napr. rezeň na paprike, samozrejme to nejedol, tak jemu som tam ohrievala Hippky a čo sa dalo zjesť z tej nemocničnej stravy, som zjedla ja.
Herňa bola celkom fajn vybavená, malý mal prvýkrát 10 mesiacov, druhýkrát o rok viac a celkom dobre sa tam prehral.
Ak ide tvoje dieťatko na nejaký zákrok či vyšetrenie v narkóze, za 4 eur si môžeš kúpiť taký papierový oblek a byť s ním v tej prípravnej predoperačnej miestnosti, kým ho nezoberú na sálu. Potom ti ho zas privezú naspäť na oddelenie, tuším do 15.00 nemohol malý jesť, to bolo asi najťažšie, lebo už od polnoci pred narkózou bol nalačno. Ale inak to tam zvládal dobre, aj ostatné deti.

katrina18
autor
30. okt 2013

moj maly mal teraz rok, a bala som sa toho ze s nim nebudem na izbe, lebo na niektorych oddeleniach su detičky a mamičky na osobitnych izbach, ideme tam tiež asi tak na 4dni na vyšetrenie pod narkozou. Dakujem že ste mi napisali, lebo som bola v strese že ako to tam bude, ale už som trochu kludnejšia tak dufam že to tam nejak vydržime. Zeleny cajik chcem sa spytat o ten oblek, či mi to navrhnu aj samy alebo si to musis vypytať? Dakujem