icon

Dieťa až po zabezpečení bývania

26. sep 2025

Čo by ste robili na mojom mieste? Nemám sa s kým o tom porozprávať
Priateľ by chcel dieťa, ja tiež nie som proti nakoľko mám už 32 ale trápi ma aktuálna situácia a chcem to stopnúť. Nebývame spolu. Asi posledných 5 mesiacov sa snažíme kúpiť byt ale nedarí sa nám, naťahuje sa to. Priateľ ešte spomenul že veď môžme počkať možno pár týždňov, mesiac, dva, možno aj dlhšie, že možno sa objavia nejaké nové byty.. ja to chápem lebo kúpa nehnuteľností je vážna vec tak treba si dobre vybrať aby bola spokojnosť na obidvoch stranách lenže mám obavy čo sa týka toho dieťaťa. Cca pol roka si "nedávame pozor" aj keď nejak extrémne na to netlačíme a dávame tomu voľný priebeh lenže myslela som si (alebo možno som si to myslela len ja) , že sa medzi tým nájde aj bývanie. Bohužiaľ to tak nie je a vo mne sa bijú myšlienky že čo keby som už pred polrokom náhodou otehotnela a vlastne by sme doteraz spolu nebývali? On vraví že máme čas ale keby sa to stalo tak by sme sa zrazu ponáhľali? Chcem mu povedať že som sa rozhodla že dieťa počká aspoň do doby kým nebudeme spolu žiť. Viem že chce dieťa a neviem či sa na mňa za to nahnevá alebo čo si pomyslí ale ja mám pocit že to nie je dobrý nápad a hlavne pre mňa.

anonym_3975a3
26. sep 2025

@anonym_autor frajerovi a bez spoločného bývania by som nerodila..

anonym_b60e2c
26. sep 2025

Čo si sa už ozaj zbláznila?

danica2711
26. sep 2025

@anonym_autor veď aj naši starí rodičia hovorili, najprv faru, potom Maru...dieťa príde až potom, a ja by som do toho zaradila ešte aj svadbu. Ak sa chceš hrať na mondénnu, že načo svadba, tak si aspoň nákup nehnuteľnosti ošetrite dobrými zmluvami. Aby si náhodou nepchala peniaze do cudzieho a keby náhodou niečo, odídeš s holým zadkom

milanemila
26. sep 2025

@anonym_autor nikdy by som si nespravila dieta s clovekom s kt realne ani nezijem 🙈

anonym_0c1944
26. sep 2025

Mne sa rozum zastavil z vášho plánovania. 😳 To vážne chceš dieťa s niekým s kým si nikdy nežila? A rovno idete kupovať byt? 🤦🏻‍♀️
Kamarátka mala perfektný 7 ročný vzťah až do doby, kým spolu nezačali bývať - našťastie len v nájme. Po 3 mesiacoch spolužitia sa rozišli....zistili že sa až tak dobre nepoznajú a neklape im to. Je iné randiť a žiť spolu. Prosím ťa neblázni! 🤷
A prečo vlastne spolu nebývate???

autor
26. sep 2025
@anonym_0c1944

Mne sa rozum zastavil z vášho plánovania. 😳 To vážne chceš dieťa s niekým s kým si nikdy nežila? A rovno idete kupovať byt? 🤦🏻‍♀️
Kamarátka mala perfektný 7 ročný vzťah až do doby, kým spolu nezačali bývať - našťastie len v nájme. Po 3 mesiacoch spolužitia sa rozišli....zistili že sa až tak dobre nepoznajú a neklape im to. Je iné randiť a žiť spolu. Prosím ťa neblázni! 🤷

@anonym_0c1944 lebo do podnájmu nechce ísť, preto to kupovanie. Už som to písala vyššie že on nechce platiť niekomu inému a mne sa tiež nechce platiť niekomu inému za hypotéku ale nebola by som až tak úplne proti podnájmu aspoň na na začiatok

anonym_87c60e
26. sep 2025
@anonym_0c1944

@anonym_0c1944 Lebo "nebudeme vyhadzovat peniaze za najom". 😏

autor
26. sep 2025
@anonym_87c60e

@anonym_0c1944 Lebo "nebudeme vyhadzovat peniaze za najom". 😏

@anonym_87c60e áno je to tak ale píšem už po niekolky krát že on podnájom úplne odmieta.

autor
26. sep 2025
@anonym_0c1944

@anonym_0c1944 ono to je diskutabilné to že som s ním nežila a ideme kupovať. Niekomu to výjde niekomu nie. Poznám z okolia veľa ľudí čo si kúpili bývanie alebo začali stavať dom pred svadbou a nežili predtým spolu. Niekto s tým nemá problém, niekto áno. Veľa ľudí ma na toto svoj názor

autor
26. sep 2025
@anonym_6407a1

Pride mi zvlastne planovat dieta, ak ste spolu ani nebyvali … takisto si sa vyhöa odpovedi ako byvate teraz … on pride k nam? K rodicom? V 32? On odmieta podnajom … takze byva vo svojom? Alebo u rodicov? Stopni to snazenie … red flag by ta mala trieskat po hlave … uprimne, mne nieco nesedi a ak to nie je vymyslene, dala by som od toho chlapa ruky prec … preco, prezoze ak mi bez byvania povie niekto urmobme si dieta a ty sa bojis, ze sa nahneva … zo zavana manipulaciou. Oni su na uaciatku ti, ktori sa javia ako odealny zat a casom otoci na ch… neotoci len si to akor nikto nevsimne alebo nevhce vidiet

@anonym_6407a1 býva sám v byte jeho rodičov. Ostať tam nechce ale asi sa ani nemá kde ponáhľať. Ja som si predtým než sme sa dali dokopy plánovala že si skúsim poriešiť niečo sama, mám celkom slušne našetrené ale keďže sme boli už spolu tak sme sa postupne začali rozprávať aj na tému spoločného bývania tak som si peniaze nechala na vklad . Dali by sme to právne ošetriť kto koľko investoval.

autor
26. sep 2025
@mirkam3

@anonym_autor robit si dieta s mužom, s ktorym zatiaľ ani nežiješ? Neblázni. Máte plán ako by to bolo ak by si otehotnela? Kúpite prvý byt, ktorý sa uvoľní? Asi nie.. Pôjdete do podnájmu? Asi nie podla toho, čo píšeš… Bude ta chodiť naďalej iba navštevovať?

Je chvályhodné, že chce rodinu, tak ale nech sa snaží v zmysle “postav dom, zasaď strom”, … on na to ide od konca.

@mirkam3 no na základe udalostí z posledných dní plus to že sa to naťahuje mi to začalo vŕtať v hlave a preto to chcem stopnúť pod podmienkou že najprv to bývanie nech sa dá do poriadku a potom ďalšie veci...

anonym_367b17
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_6407a1 býva sám v byte jeho rodičov. Ostať tam nechce ale asi sa ani nemá kde ponáhľať. Ja som si predtým než sme sa dali dokopy plánovala že si skúsim poriešiť niečo sama, mám celkom slušne našetrené ale keďže sme boli už spolu tak sme sa postupne začali rozprávať aj na tému spoločného bývania tak som si peniaze nechala na vklad . Dali by sme to právne ošetriť kto koľko investoval.

@anonym_autor A ako dlho spolu chodíte? Prečo ťa nezavolal bývať k sebe, keď má byt po rodičoch?

reanda
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak on byva sam v rodicovskom byte, teba k sebe nevezme, do podnajmu nepojde, lebo nebude zbytocne vyhadzovat, s kupovanim spol. byvania sa nema kam ponahlat, ale dieta by uz chcel 😀 ... vtipny

anonym_0c1944
26. sep 2025
@reanda

@anonym_autor tak on byva sam v rodicovskom byte, teba k sebe nevezme, do podnajmu nepojde, lebo nebude zbytocne vyhadzovat, s kupovanim spol. byvania sa nema kam ponahlat, ale dieta by uz chcel 😀 ... vtipny

@reanda tak toto aj mňa pobavilo. 😂 Slečna má zjavne ružové okuliare. Neviem či by som prekusla fakt že on býva sám a mňa tam nezavolá. 🤦🏻‍♀️ 🚩🚩🚩

anonym_0c1944
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_0c1944 ono to je diskutabilné to že som s ním nežila a ideme kupovať. Niekomu to výjde niekomu nie. Poznám z okolia veľa ľudí čo si kúpili bývanie alebo začali stavať dom pred svadbou a nežili predtým spolu. Niekto s tým nemá problém, niekto áno. Veľa ľudí ma na toto svoj názor

@anonym_autor a prečo nebývaš v jeho byte? Veď podnájom tým pádom riešiť nemusíte, nie? Je v byte sám, tak prečo už dávno nie si u neho? Niečo mi tu nehrá. 🤷

reanda
26. sep 2025
@anonym_0c1944

@reanda tak toto aj mňa pobavilo. 😂 Slečna má zjavne ružové okuliare. Neviem či by som prekusla fakt že on býva sám a mňa tam nezavolá. 🤦🏻‍♀️ 🚩🚩🚩

@anonym_0c1944 mozno si rodicia dali podmienku, ze tam moze byvat zadarmo, ale len sam.. tak chce chlapec usetrit 🙂

rorino
26. sep 2025

@anonym_autor Už pol roka si nedávate pozor a nič.Vies,že to môže trvať aj dlhšie bez toho aby ste to odkladali?

anonym_0c1944
26. sep 2025
@reanda

@anonym_0c1944 mozno si rodicia dali podmienku, ze tam moze byvat zadarmo, ale len sam.. tak chce chlapec usetrit 🙂

@reanda tak toto by bol úplne zlý sen...rodinka snov 😅

elanor
26. sep 2025

1. najprv byt
2 potom svadba
3. az potom dieta

bod cislo 1 a 2 je mozne ponat i v opacnom poradi.
Bod cislo 3 zasadne az posledny. A uz vonkoncom nie prvy.

PS: "nic zenit, nic laska..."

pieksamaki
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ...ja by som asi najskôr to dieta riešila.....ked pol roka ....nic..ved mate kde a mate nástroje...

veselo_neveselo
27. sep 2025

@anonym_autor vy kupujete byt a ty planujes hned otehotniet? Dufam, ze mate hypo prepocitanu na taky prijem, co budete mat ked budes na materskej/rodicaku. A nie som si ista, ci mate vztah taky silny, aby prezil este aj financny stres pri malom dietati. Ci nebudete mat stres, mas uspory ktore nepojdu na hypo, a dobry job?

Dieta by som nepokusala pokial este spolu nebyvate. Lebo mozete zistit, ze spolu byvat nedokazete a potom co? Spolocna hypoteka a ty tehotna? No nie, neprosim.

Navyse ako to je so svatbou? Kto kupi byt? Ake bude financovanie ked budes na materskej? Toto mate vsetko prebrate, dohodnute? Ako sa vysporiadate, ked sa rozidete, a ty si bola cely cas trvania hypo na materskej/rodicaku?

misanthropicdann
27. sep 2025

@anonym_autor ak budete mat dieťa dostanete nižšiu hypo nehovoriac ze pravdepodobne budeš minimálne zopár mesiacov na rodicaku takže ešte nižší príjem budete mat takže banka vám možno vôbec nedá hypo alebo výrazne menšiu. Takže za mňa určite najprv byt. Na druhú stranu podľa mňa by ste nemali hľadať vysnívaný byt.
Proste berte to ze je to byt len na 5 rokov a potom pôjdete do väčšieho alebo do domu ak budete mat financie, ale bez vlastného bývania by som ani nesrandoval o dieťati nieto ešte o tom reálne uvažoval.

bonboniera
27. sep 2025
@reanda

@reanda veď to da logiku, spraviť si decko, kúpiť byt aj keď spolu nikdy nežili napriek tomu ze on ma k dispozícii prázdny byt, veď nebudú platiť cudziemu 😅🫣

lucinka1324
27. sep 2025
@anonym_autor

@veronikah96 za ten čas som si všimla ako funguje on v domácnosti. Varí, upratuje, zehli, nie je lenivý, robíme veci aj spoločne keď sme spolu. Neviem či na toto si narážala .. a on podnájom odmieta

@anonym_autor to robil aj môj manžel v domácnosti svojich rodičov. V tej našej spoločnej domácnosti s tými prácami po čase akosi prestal a sú na mne ...

anonym_0c1944
27. sep 2025
@bonboniera

@reanda veď to da logiku, spraviť si decko, kúpiť byt aj keď spolu nikdy nežili napriek tomu ze on ma k dispozícii prázdny byt, veď nebudú platiť cudziemu 😅🫣

@bonboniera mna by fakt zaujímalo ako jej odovodnil že nemôže byvat u neho. 😂🤦🏻‍♀️

anonym_e36649
28. sep 2025

@anonym_autor cele zle.
1. Zle je,ze ides kupovat byt s PRIATELOM, ktory neskor uz priatel byt nemusi a ostane ti na krku pol hypoteky trebars aj s babom.

2.Zle je ze si udajne nedavate pozor, ale hlavne ze nemate kde zit spolu s babom.. 🤦‍♀️ dieta nie je macka a potom tu take slobodne matky nariekajú....

3. Je rozdiel spolu aspon nejaky cas normalne zit, spolu sa podielat na chode domacnosti, starostiach, hospodarit spolu, spoznas ho aky je v roznych situaciach a rozdiel sem tam prist na 3 dni a takto spolu kupovat hned byt.

anonym_e36649
28. sep 2025

@anonym_autor a za dalsie..on zije SAM v byte a tebe nenavrhol ze anca moja, skusme najprv takto spolu ci nam to pojde a popri tom pokukujme po inom byte.... no hlupe cele

isis234
28. sep 2025
@anonym_e36649

@anonym_autor a za dalsie..on zije SAM v byte a tebe nenavrhol ze anca moja, skusme najprv takto spolu ci nam to pojde a popri tom pokukujme po inom byte.... no hlupe cele

@anonym_e36649 on bude špekulant.. Od takého ďalekoooo

dvanastka
29. sep 2025

@anonym_autor dajte si ultimátum, že keď sa vám do pol roka nepodarí zohnať byt, tak sa on nasťahuje k tebe. S bábätkom by som nečakala. Máš už na dieťa dosť vysoký vek. Neskôr sa môže narodiť poškodené. Mňa by skôr stoplo, že ešte si ťa nezobral za ženu. Berie ťa ako konkubínu, tak mu to vyhovuje. Ja by som dieťa s mužom, ktorý by si ma nezobral nikdy nemala. Budeš mu robiť milenku a slúžku zadarmo. Taký muž, čo si ženu nevezme, si ju ani neváži a nezaslúži.

hrasocek12
29. sep 2025

My sme rozmýšľali nad dcérou,až keď sme mali kde bývať. Inak nie. Zažila som aké je to bývať s dieťaťom v podnájme,aké je to ťažké ,keď sa to ťahá len z jedného príjmu a je to hrozné.