icon

Dieťa do nezariadeného domu, aký je váš názor?

21. dec 2019

Ahojte zienky. Chcela by som pocut vas nazor na nasu situaciu. S priatelom sme pred troma rokmi zacali stavat dom. Vzali sme si hypoteku, ktora nam pokryje vacsinu vystavby. Za tie tri roky sme dosetrili na to, co nepokryje hypoteka + kuch.linka+plot. Pred rokom sme sa vzali a dr.mi povedal, ze pokial chceme babo, tak teraz, potom nam to uz nemusi vyjst (som uz tento rok po jednej operacii a do buducna hrozi dalsia.) Nase plany dosetrit na nabytok a potom si zariadit rodinu padli. A teraz pracujeme na babatku. Vela ludi nam vsak vravi, ze je nezodpovedne mat babatko. Ze si mame najprv aspon zaklad zariadit. Ale kym by sa nam to podarilo, tak prejdu aspon dva roky. A pocas rodicovskej nam uz na nasetrenie skoro nic neostane. Vo dvojici by nam vobec nevadilo zit provizorne, ale da sa to aj pri dietatku? Aky je vas nazor? V dome bude na zaciatok soc.zariadenie,kuch.linka,dve matrace, a hojdacie kreslo.,chladnicka a pracka.

Strana
z2
pribinak
21. dec 2019

Vela ludi ti závidí aj nos medzi ocami a budu ti tárať hovadiny.

ssandyy
21. dec 2019

Veď kaslite na ľudí preboha. Je to vas život! Nikoho iného. Vy tam budete žiť nie oni. Veď na tvojom mieste by som sa tesila chlap, bábo, domček. Čo viac si môžeš priat? No hlavne to zdravie... uzivajte 🙂

alexandraalexandrova
21. dec 2019

Urcite by som kvoli tomu neodkladala dieta...a co sa zariadenia tyka, kopa kudi daruje nabytok za odvoz, takze ziadne matrace a hojdacie kreslo, ak mate auto, alebo mate koho poprosit, tak staci pozerat na nete a bude aj nabytok...samozrejme casom kupite novy, ale na zaciatok bude stacit aj takyto. Za mna je najdolezitejsie po posteli, mat stol a stolicky...ale vsetko sa da zohnat pouzite...

taskataska
Odpoveď bola odstránená
nikpa
21. dec 2019

Co potom s tým zariadeným domom keď zostane ,,prázdny,, bábätko toho zo začiatku až tak veľa nepotrebuje 😉

peptina
21. dec 2019

Tiež som toho názoru že neodkladaj,zariadiť som sa dá vždy. A nevadí keď sa uskromnite,veď časom si kúpiš čo budeš chcieť ale dieťa nie vždy sa dá naplánovať.

h2
21. dec 2019

Ahoj, môj názor je, že ste urobili dobre, že dieťa neodkladáte na neskôr. Aj keby si otehotnela hneď, tak do pôrodu ešte toho môžete veľa stihnúť. Mnoho mladých rodín začína v provizórnych podmienkach a zvládnu to, dokonca na to po rokoch s úsmevom spomínajú. 😊
Ďalšia vec je, že ak by ste si povedali, že najprv dokončíte bývanie, dieťa by ste o pár rokov odložili a potom by ste zistili, že sa nedarí, asi by ste sa do konca života nezbavil myšlienok, čo by bolo, keby...

leeo
21. dec 2019

Je nezodpovedne takto dristat ako ti ludia. Len si pekne robte babatko, jemu nebude vadit byvat provizorne, bude mu stacit laska rodicov. ved ak Boh da, tak ten dom dokoncite, nemusi to byt hned a vacsinu mate uz hotovu. Nevidim problem.

ledgerka
21. dec 2019

Ja zas nechapem na co vesat niekomu na nos take sukromne veci ako napriklad ze pracujeme na babatku. Potom sa musis zaoberat blbostami. U nas to nevedel nikto, len ja a muz. Staci oznamit ze som tehotna, aj to v nejakom 4 mesiaci ked to mozno uz neschovas 🙂

miriam439
21. dec 2019

Viem, že lepšie a pohodlnejšie by bolo mať bábätko až keď budete mať doma všetko potrebné (i nepotrebné 😉). Ale - nie všetko sa dá zariadiť tak, ako si človek naplánuje. Treba si určiť priority.
A niekedy menej je viac.
Ale najviac je mať dom plný detského smiechu.
Takže myslím, že ste sa veľmi dobre rozhodli.
A ešte ktovie koľko potrvá, kým naozaj ostaneš doma na materskej, dovtedy určite ešte niečo prišetríte. A ako už radili baby vyššie, čo vám bude zo zariadenia chýbať, sa dá často za lacnejšie alebo zadarmo zohnať z druhej ruky.
Takisto potom výbavička pre bábätko. Tu cez MK alebo cez rôzne skupiny na Fb zoženieš takmer všetko pre bábo za minimálne sumy, mnoho ľudí na Fb aj daruje za poštovné celé balíky vecičiek. Stačí potom sledovať.
Veľa šťastia, hlavne nech sa čím skôr zadarí.

martina1201
21. dec 2019

Ahoj, ak nie ste nároční, časť nábytku viete kúpiť lacno aj spod ruky. Takže zariadené môžete mať aj napriek bábätku. Tak isto aj detské veci sa dajú kúpiť spod ruky. Nevidela by som to tak tragicky ako ti hovoria ľudia. Ak priateľ dokáže zarobiť na hypotéku aj na živobytie, tak si myslím, že do toho dietata by ste mali ísť. Nábytok aj tak budete meniť po Tom ako dieťa odrastie.

elementissa
21. dec 2019

Treba si nastaviť priority. Ano, dieťa je rozumné plánovať, ak máš strechu nad hlavou - to máš. A áno, bolo by super najprv zariadit a zzit sa v novom domove, ešte sa s manželom potešiť, užiť si domček vo dvojici a potom privítať nového človiečika. ALE.. u vás nie je o com. Budete čakať, šetriť, zariadzovat.. Tak to sa rovno môžete zapísať do poradovnika na adopciu, lebo vlastného dieťaťa sa už potom nedočkáte a na adopciu sa čaká roky... Ak naozaj chcete dieťa a adopcia vám veľmi nevonia, tak kaslite na zariaďovanie a pracujte na bábu.. A ako baby písali, kooopa ľudí vie darovať nábytok za odvoz, nebudete bez nábytku. A neverím, že rodina vám nepomôže.

0silvia0
21. dec 2019

neoboznamujte tych vela ludi s vasimi planmi a s vasou situaciou a nebudu vam do nicoho kecat, lebo nebudu nic vediet. A vy sa zariadte podla vaseho uvazenia.

amelie2017
21. dec 2019

Kolko ludi malo najprv dieta a potom dom. Vy uz dom zhruba mate. 3 roky mozete pozerat telku aj na gauci z druhej ruky. Na zaciatok staci postel, postielka a hotovo. Casom si dokupite co treba. Ja zijem v podnajme a preto som nemala mat dieta?

ukulela
21. dec 2019

ako provizorne?ved normalne v dome - akurat par rokov este nebudes mat tip-top nabytok .... linku bud kup zdruher ruky, alebo najlacnejsiu za 150 €, na tri roky ti to bude uplne stacit, dietatu ziadny nabytok netreba ... tiez bud lasnu skrinu, alebo policu a tamdas oblecko. dolezite je mat postel a hotovo🙂
mas narok na matersku? to si pories urcite, po materskej (ktora sa aktualne rovna cca cistemu prijmu) budes mat narok na vvysi rodicak, tych 370 ci kolko to bude. a tiez - ak potrebujete peniaze, neviaz sa na to byt tri roky doma hore pupkom. robit sa da aj popri rodicaku, vies si najst robotu z domu, alebo ciastocny uvazok ... ja takto robim uz pri druhom dietati, nie na TPP, ale som sa dohodla so zamestnavatelom na praci z domu a v rezime, aky mi vyhovuje.
takze ak ta zdravie tlaci, ries dieta, o zariadenie sa neboj, to zariadite postupne neskor.

miadi
21. dec 2019

Jasne ze sa da. Inak logicky naopak cim menej nabytku pri malom dietati tym lepsie-nemusis sa bat ze nan bude dieta vylezat ze sa zrani a deti vedia aj veci poskodit znicit. Madrac bez postele? Aspon ti nespadne dieta z vyšky. Prvy rok dva dieta naozaj potrebuje len mamu. A aj neskor su radsej vonku v parku a s inymi detmi. To uz budes davno zas v praci a vsetko zariadene kym bude dieta riešit ci mate toto tamto.. Hlavne ked mate kde zit vo svojom. A hlavne ked mas zdravotne problemy s otehotnenim tak nie je o com . $ boli aj budu ale tie deti mat je to naj. Hlavne ze partner je dobry vztah klape. Deti potrebuje stastnych rodicov nie dom z magazinu zariadeny. Nepocuvaj blbe reci.

selest
21. dec 2019

Tak si.vyber ci chces radsej dieta alebo nabytok..

saskia_98
21. dec 2019

Uprimne ? Ja som otehotnela ked sme mali dom este rozostavany. Jednucho to bolo bud otehotnejem alebo sme bez dietata a chvala bohu sa nam podarilo babo. Do domu sme sa prestahovali az ked mal maly 8 mesiacov. Dovtedy sme byvali u mamky a fakt, nedalo sa skor. My sme este stavali aj bez hypo cize to bolo o dost tazsie .. Ale zaklad je, ze sme dostavili, zariadili a sli byvat. Sice to bola fuška a niekedy nervy o hubu, hlavne ked sme boli u mamky ale nemenila by som nič. 🙂 Ved ked mate kde byvat, kasli na nabytok a dristy. Tie dokupis aj potom postupne. Babo a rodina ti ma byt prednejsia ako nejaky nabytok, rozostavany dom alebo nazor niekoho ..

evalin88
22. dec 2019

Vela veci sa da kupit pouzitych, napr kocik postielka, pri narodeni dietata stat vyplaca prispevok z ktoreho sa tiez nieco dokupi, cize take zle to nebude.

blondtana
22. dec 2019

Pozri, možno sa ti nepodarí otehotnieť na prvý šup a dovtedy si môžete pomaličky dokupovať aj nové, dá sa kúpiť aj nový nábytok v dobrých cenách, ja mám peknú obývačkovú stenu za 170€, predsieň za 70€, kuchynskú linku s vysokým leskom a oblými hranami za 350€ (svokra má rovnakú na mieru za 2000€), človek len musí mať predstavu a hľadať a pozerať akcie a po troche si pozariaďuje 😉

janula3000
22. dec 2019

To čo ti veľa ľudí povedalo je obraz dnešnej materiálnej doby bohuzial😒 ľudia chcú žiť v blahobyte a prepychu a hodnoty ktoré sú dôležitejšie odsúvajú do úzadia. Celé je to o štandarde a komforte aký si nastavíte, všetko sa dá a hlavne ak všetko dobre dopadne nebudeš doma s dieťaťom do konca života čiže to bude len prechodne obdobie. Predstav si koľko rodín s malými deťmi žije v oveľa horších podmienkach ako v nedozariadenom bývaní a fungujú lebo musia alebo ako sa žilo kedysi keď jedna cela rodina žila s rodičmi v rodičovskom dome v jednej izbe a sú tu a myslím že vo všeobecnosti prežili šťastnejší život ako naša rozmaznana generacia. Určite by som dieťa neodkladala.

nerya
22. dec 2019

Mňa by zaujímalo, koľkí z tých mudrcov mali všetko zariadené pred dieťaťom ako odporúčajú a koľkí z nich skôr otehotneli a potom na poslednú chvíľu spiskali svadbu a hľadali bývanie 🙄🤔
Urob podľa seba 😉 bábätku je takmer jedno kde je, pokiaľ má milujúcich rodičov, ktorí sa on postarajú ❤️

0kristina0
22. dec 2019

Planujete dieta a nemate nic nasetrene? Mne to pride strasne nezodpovedne. Dieta je zalezitost dost nakladna. Mali ste si najprv nieco nasetrit a potom planovat, na nabytok sa vykaslat ale ist do dietata s nulou na ucte je blbost.

janula3000
22. dec 2019

@0kristina0 skús si prečítať ešte raz cely problém ktorý autorka popisala a zamysli sa nad tým čo si napísala. Plánovali to celé úplne inak ale hold zo zdravotných dôvodov ktoré neovplyvnia im bolo odporučené dieťa neodkladať. Z toho čo písala aké mali plány ich prístup teda vôbec nebol nezodpovedný ale niektoré veci bohužiaľ nenaplanujes.

xena0
22. dec 2019

Určite dieťatko neodkladajte, ako písali vyššie uskromnite sa prípadne nejaký použitý nábytok za odvoz zoženiete....ľudia ti budú do všetkého nechať, vôbec by som ich nepočuvala

0kristina0
22. dec 2019

@janula3000 ja viem co pisala. Ja pisem, ze ist do dietata bez nasetrenych penazi je nezodpovedne. To co jej povedal lekar nemusi tak byt, kolkym zenam uz bolo povedane, ze nikdy deti mat nebudu a maju po 3-4 deti. Ja by som do dietata cez mrtvoly nesla. Radsej este rok setrit aspon na zakladnu vybavu. Ja si neviem predstavit z coho to nakupia ked teraz nemaju nasetrene ani na postel. Tak z coho si chce kupit vybavu? Autorka chcela vediet nazor, ja som ho napisala, suhlasim s tym, co jej okolie hovori. Sama pise, ze z rodicaku nic nenasetria, to chcu zit z ruky do huby?

lilke
22. dec 2019

Do väčšieho sme prišli s čerstvo chodiacim. Zo mesiac sme čakali na jedálenský stôl, na gauč ešte dlhšie. Malý si užíval to množstvo miesta na behanie a hranie. 😉 Dávali sme starší nábytok, hoci sme mali na nový, že deti zničia. A veru aj tak bolo, doskriabany od autíčok, nálepky na ňom, popísaný, lampa rozbitá,... Aspoň nám nebolo ľúto. A keď deti podrástli, už nové.
Keď sa narodil prvý, všetko muselo byť preňho nové. No keď deti podrástli, bola som prvýkrát na bazari. Kvantum lacných, kvalitných, pekných vecí aj hračiek, kníh, a hlavne lacnejších. Už som sa nezdrahala kúpiť. Treba si odsledovať aj takéto burzy. Určite aj kamarátky, rodina poposuvaju nejaké veci.

benit
22. dec 2019

Takto dopadla sesternica, mala 30 ked sa vydavala. Mali byt, zariadeny, nic jej nechybalo. Kym ho zariadovali dieta odkladali. Rozhodli sa stavat, zasa odkladali. Dostavali , zariadili mala pred 40 ked prisiel cas na dieta. Nedarilo sa, vysetrenia , do 40stihli jedno umele, potom uz poistovna nepreplaca. Aj tak ich to uz stalo dost. Teraz ma 5 izbovy dom, zariadeny do poslefneho spendlika podla jej predstav a su tam sami.

lenuliatko84
22. dec 2019

No a mozno ked budete vsetko mat pptom ostanete vo velkom dome sami dvaja.urcite neodkladajte pocatie dieťaťa

saskia_98
22. dec 2019

@0kristina0 ja som musela otehotniet v 19, porodila v 20 .. Myslis ze kolko toho bolo nasetrene kedze sme stavali dom o rozlohe 200 m2 bez hypo ? Ale smola, museli sme ist do toho, pretoze 4 mesiace po porode som prisla o maternicu. Keby som vtedy neotehotnela, dnes si mozem piskat a srala by som na cely dom a love a aj všetko čo povedia ludia. Nedala som 2 litre za kočiar aj ked sme mali na to, lebo peniaze trebalo inam. Syn od mala malicka ma vsetko, nikdy mu nic nechybalo aj napriek tomu ze kym sme stavali, sme nevyskakovali. Nikdy nevies co sa stane a ked uz na jednej operacii bola, doktor ju tlaci, nech pocuva doktora. Ja keby som nepocuvala doktora, nemam syna.. A to ze boli take zeny, no hold boli ale fakt nikdy nevies, preto nesúď.

Strana
z2