Dieťa je týrané rodičmi kvôli svojej viere. Názor na vec
Citala som tuto situaciu v jednej knihe a naprosto ma zarazila. Citujem:
Dieta zaziva prenasledovanie
Radziv zije v odlahlej dedine v severnej Indii. Ked mal devet rokov, chodil do stvrtej triedy. Jeho ucitel, ktory bol silno veriaci, ucil deti o moralnych zasadach pomocou knihy Uc sa od Velkeho Ucitela. Radziv doslova hltal to, co ich ucitel ucil a hned to aj zacal uplatnovat. Prestal klamat a bit sa s inymi detmi. A delil sa s druhimi o jedlo. Ked sa o ucitelovej viere dozvedel viac a spoznal predsavzatia, ktore ma Boh s touto planetou, zacal sa o svoje poznatky delit s druhymi ludmi, ktorych stretaval cestou domov zo skoly. Jeho rodicov to velmi hnevalo. Zacali ho bit, davali mu menej jedla, nedovolili mu spat v posteli a brali mu oblecenie, aby nemohol ist von.
Aky mate na to nazor? Podla mna ma kazdy pravo na svoju vieru a nech je decko akekolvek nezasluzi si taky pristup.
@bambulka00 Detto týranie detí podľa knihy, resp.filmu púštny kvet. Žiaľ my tu na MK svet nespasíme.
@bambulka00 podla mna bol dovodom hlavne strach rodicov z neznameho..co samozrejme neospravedlnuje odopieranie zakladnych potrieb dietatu-ale dovodom bolo fakt asi to, ze s ich synom sa zrazu nieco dialo a oni nevedeli co, mozno jeho spravanie brali ako neposlusnost..zrejme to boli jednoduchi ludia a nedokazali to inak spracovat.
no popravde, ak by raz moje deti prisli domov s tym, ze nasli zmysel zivota v nejakej viere, ku ktorej mam ja vyhrady, tiez by som sa to snazila riesit (hlavne dufam, ze ich vychovam tak, aby k tomu nedoslo, ale ak by predsa.. 😉 ). ale zvolila by som urcite ine metody🙂
keby sme sa radsej zamyslali nad tym, ako su deti tyrane rodicmi "len tak", ako sa o ne nestaraju, su hladne, chore, bite, bez hraciek aj na Slovensku a ako im pomoct... naco sa budem zamyslat nad fiktivnym dietatom v knihe, ked skutocnych je okolo mna kopec?
ti rodicia to brali asi tak - v Indii niektori ludia maju problem s nedostatkom potravin a ked ich syn rozdaval, tak ich to nahnevalo. je pekne sa vediet podelit s ostatnymi, ale v prvom rade treba mysliet na seba a svoju rodinu. V Indii som bola a podla toho; co som tam videla sa tym rodicom necudujem ze tak reagovali. Je tam velka chudoba a kazdy ma co robit aby uzivil svoju rodinu a nie este aby dieta rozdavalo co rodic tazko-horko zarobi. Na svoju vieru ma pravo kazdy, ale treba byt aj syty a mat kde byvat. A to oni tam casto nemaju.
Tento svet nikto nezmeni.Trpia deti,dospely,dochodci,zvierata.Vsade je nieco a ludia su zly vzdy boli a vzdy budu ,ba je svet este horsi ako bol.
A vobec netreba chodit do Indie,ale aj tu na SK je plno tyranych deti.Dnes uz pomaly sused -suseda nepozna,kazdy si kope na svojej zahradke a nedaj boze aby zo stroma spadlo jablko k susedovi,uz kradne!
Podla mna bol fanatik ten ucitel,ked takto nainfikoval dieta,rodicia to mali inak riesit.Mysli si ze ani nam by sa nepacilo,ak by prislo dieta zo skoly a bolo ovlivnene nejakou vierou od ucitela!!!

..myslim si, ze je Zbytecne se ptat na "nazor" 😉
p.s. myslim si, ze nebude bity kvuli "vire"..ale kvuli tomu, ze maji malo a jeste se o to malo deli s nekym , koho "nezna"..a sam ma hlad a privadi rodinu k hladoveni...