Dieťa ma odmieta
Neviem kde začať.
O par dni bude 5 rokov,co sme sa s bývalým rozišli. Zo vztahu ostalo dieta. Dlho som si myslela,ze to nevníma,ze Ved ona to cele pochopí.
5 rokov žije v striedavej výchove. Týžden s mamou,týžden s otcom.
Putuje ako nedoruceny balík,od jedného k druhemu.
Ale boli sme rozumní. Nerozchadzali sme sa cez nu a medzi nami stále funguje rešpekt a úcta. Ako Majk Spirit spieva: spolu ale každý sam...
Naša dcéra mala 3 roky,ked sme sa rozišli. Ked prišla do striedavej,nevedela kedy s kým bude,častokrát pokladala otazku “a kde budem spat”?
Dnes uz vie,ze tyzden je tam a další zase tam.
Snažila som sa všetkými silami jej vytvoriť domov. Snažila som sa v case ked som nebola s ňou makať,aby som sa dokázala postarať o základne potreby pre nas (po mojej smrti jej) domov,snažila som sa aby sme nikdy nemuseli ist zobrať,aby sme mali vzdy na vsetko, co sme potrebovali. Kupila som si byt,zariadila jej detskú izbu,kupila som auto,aby sme mohli chodiť na výlety,snazim sa všetkými silami...
nenosila som jej domov každý “nas” tyzden ineho chlapa,žijem sama,opustená,bez lásky,bez sexu,dlhe večery trávim sama... lebo Ved som matka a musím byt zodpovedná.
Tak to je vo všetkých príručkách predsa.
Nebola som 5 rokov nikde. Ak neratam sluzobky, sedím doma...
netvrdím ze za 5 rokov som bola stále sama,ale 13 komnatu otvorili len dvaja. Za 5 rokov...
Reálne problémy začali az teraz. Moja dcéra ma 8 a začala hovorit ze nechce byt so mnou. Ze chce byt len s tatom,ze niekedy mi zavolá. Niekedy....
Ja,ktorá ked mala vsi som hodiny stala nad jej hlavou,ked mala kiahne som nespala prvé dni,volala sanitku ked mala 41 horúčky, aby sa nedoskriabala a nemala jazvy po tvári,ja ktorá vsetky tieto “vážne” detské choroby strávila s nou. A toto je Dakujem mami,ale ja s tebou nechcem byt.
Som strašne nešťastná,bojím sa,ze ma to zabije,pretože svet ma odsúdi, ak to dovolím a ja som niekde na konci. Ta zuriaca levica sa vzdáva. Ano,ta zuriva levica ide o par dni stráviť prvé Vianoce bez rodiny a bez svojej dcéry do USA. Ale keby som tam nešla,bola by som sama. Sama,opustená,mozno s lexaurinom a fľašou kvalitnej whisky. Lebo Ved Vianoce.
@peter2404 nie, to nie je moj argument ani ziadnej zeny.. to je argument pravnika, co pravidelne riesit striedavky a problemy okollo nich... Jasne, ze nemoze inak fungovat. ved sa vzi do role toho decka.... ked kazda strana bude hlasat ine, tak je to nanic.
A to, ze rodicia dokazu potlacit svoje EGO ( ano, lebo o tom to je) a dokazu sa dohodnut ohladne dietata a jeho vychovy a zasad, to neznamena, ze musia spolu kavickovat, alebo si hrkutat... staci byt k sebe proste slusní, tak ako su slusní ku komukolvel cudziemu...
A rozdiel aky je? to myslis vaznne? predsa vo vsetkom.. cas straveny s rodicom je potom rovnomernejsie rozdeleny.. Nasi susedia su teraz rok v striedavke.. pred tyzdnom som sa rozpravala s ich dcerou, akoje s tym spokojna. ma 13r ,, bude mat 14 a povedala, ze jej sa to paci, lebo vikend s ktorymkolkvek z nich , by sa jej zdal malo....a oni maju vztahy super, aj po rozvode, ver ci never.
@katrin21
nuz takto: to, ze su deti zverene matke ANI ZDALEKA neznamena, ze otec sa stara o deti kazdy druhy vikend. takze ziaden vikendovy otecko. poznam chlapa v BA, ktory ma od sudu 50% casu so synom, ale dieta zverili prave z dovodu ze nekomunikuju matke...
chces mi snad povedat ze v tomto pripade nemusia komunikovat ? ved je to uplny nezmysel.. ja mam deti v striedavke a mam ich menej ako on! len 6 dni zo 14...
komunikovat je ale NUTNE v akejkolvek forme zverenia, nielen v striedavke..
ked uz sme pri tych rozdieloch striedavka - zverenie matke - tak JEDINY ROZDIEL je v tom, ze ja, otec ktory ma deti v striedavke - ked si po ne nepridem v stanovenom case je to trestny cin zanedbania starostlivosti. ked si nepride po dieta otec, ktory ho nema zverene sa NIC NEDEJE...
iny rozdiel NIE JE ! uplne rovnako sa musia rodicia informovat o zdravotnom stave a uplne rovnako musia spolu rozhodovat o podstatnych otazkach ...
@peter2404 A prave tieto podstatne otazky a ich riesenia nie su schopni vsetci resp. nie kazdy rozvedeny par. Takmer ziadny, lebo sa idu po rozvode zozrat.
@charlie1980
opakujem, je to uplne jedno ci su deti v striedavke alebo nie, pokial nefunguje komunikacia je to zle pre deti nech je to akokolvek..
tu na konikovi je samozrejme striedavka postrach z uplne ineho dovodu...
@peter2404 ale prosim ta.. aky trestny cin. vzdy je vsetko na dohode.... aj moj EX mal stanovene napr. kazdy druhy vvikend a kludne som mu davala dceru aj cez tyzden, ked ona chcela amala chcela tiez ... nevidim problem... vsetko je to o komunikacii. vzdy a stale...
ale o tom, ako je v nevyhode otec, ked matka ma dieta v starostlivosti ( a tym padom v MOCI , podla jej slov, pritom ona si nasla druheho a odisla s malou do ineho mesta a vytrhla ju z rodinneho prostredia aj sirsej rodiny, s ktorou mala blizky vztah) a on len na vikend a aj na ten mu ho neda, alebo ho neda v piatok do skolky, aby si tam pon nemohol prist.. alebo ju nepusti na dovolenku, alebo v zivote nedodrzala sudne rozhodnutie ohladne prazdnin ( ziadnych, lebo ona je matka a dieta vynosila a otec je nic podla nej), tak o tom by som ti mohla rozpravat aj cely roman.. mam s tym za skoro 11r dost dobre skusenosti a poviem ti, ze nie je nic horsie, ako ked sa rodic nevie vzdať vlastnej sebeckosti, alebo ma strach, ze nedajboze bude mat dieta toho druheho rodica radsej, ako jeho, alebo nedajboze sa mu bude viac pacit u neho, alebo nedajboze to dieta nahodou nezdvihne telefon jeden den !
@katrin21
este raz: pokial su deti zverene matke a mam sudom nariadeny styk a po deti si nepridem tak sa nic nedeje. jednoducho to nie je moja povinnost ale moje pravo. pokial mam vsak deti v striedavke tak si po deti v stanovenom case prist MUSIM..
to co pises je sice pekne ale vobec to nie je o tom, ci su deti v striedavke alebo nie, pises o mareni sudneho rozhodnutia.
inak to co pises doverne poznam na vlastnej kozi napriek tomu ze mam deti v striedavke..
@ema234 ja uvadzam priklady , ktore funguju preto, aby bolo jasne, co k tomu treba, aby to vobec fungovalo, lebo inak je to problem.. nasa mentalita je tak nastavena.. Ako som pisala v severskych krajinach je 99% rozvedenych v striedavke a su s tym zžití roky a beru to normalne, nerobia si napriek, vedia, co treba k tomu... u nas je to velmi tazke..
na STV2 bol nedavno asi mesiac dozadu o tom dokument, kde pisali o striedavke po asi 10rkoov, pary , ktore pred 10r nabehli na toto a po 10r ako to hodnotili, aj rodicia aj deti.. Jeden par tam bol prave taky, ze otec bol Šved a dcera mala dokonca striedavku medzinarodnu !! az kym nesla do skoly.. potom tam chodila na prazdniny a raz mesacne, lietata sama s letuskami, a hodnotila to velmi pozitivne, teraz uz mala asi 17r ... To chcem vidiet, ktora z vas by takto dieta pustila... a zmierila sa s tym, ze bude takto cestovat mesiac ,alebo 2t tam a tam.... to chce velku mieru vzajomnej ucty a tolerancie a ohladu na dieta, aby sme pocuvali , co si zela ono a kde a s kym a kedy chce a moze byt
@peter2404 jo a este je vela zien preto proti striedavke, lebo vtedy si partneri neplatia vyzivne na to dieta... ato je pre vela zien likvidacne a nemyslitelne, potrebuju vyzivne, aby vobec prezili, pokial nezarabaju aspon 1000E v cistom, co bezne vacsia obycajnych zien nezarobi...
@ema234 Striedavky nefunguju na Slovensku. Inde je narod natolko vyspely, ze vedia Ako na to. Ale v podstate je to pre mna pozitivne, tiez by som striedavku nechcela 😂
@lujza123 napríklad preto, aby jej to matka nevytkla, že tam dieťa odlozila
@elly2009 úplne Tá chápem a žasnem nad reakciami ostatnych žien.Ja by som chcela vidieť či by boli také hrdinky aj, keby boli v tvojej situacii.Ano svojím spôsobom máš len dcéru a žiješ a všetko robíš pre ňu.Tak to je normálne zodpovedne a tak to cítiš.Nemam pocit, ze si opicia mama, ktorá svoje dieťa dusi a iné nezmysli čo tu baby píšu.Nebudes sa hrať na to, že Ti nevadí, že budete jesť suchú večeru, ak ty píšeš,že varíš denne, lebo chces.Prosim chovaj sa tak a rob ako citis🙂
A k téme dcéra možno vidí ako na nej lipnes a tak trocha s tebou manipuluje.Nemyslim si, že to naozaj dopadne, že odíde k otcovi a tebe "niekedy"zavolá.Takemu dieťaťu stačí niekedy to, že doma od neho niečo očakávajú u otca nie, tak tam bude lepšie.Striedavka je hlúposť s tým súhlasím čo už to nezmenis
Dcéry všeobecne viac inklinujú k otcom, ale neboj sa, keby si jej povedala ok moja zlatá pôjdeme teda kupit kufor zbalim Tá a choď k tomu otcovi asi by sa jej to ulezalo v hlave.
Povedala Ti to viac x,že chce bývať radšej u otca?písať také nezmysli, že aj Mullerovej syn išiel k otcovi blabla veď on má diagnózu je ťažko zvladnutelny myslím,že mal aj mozgovú dysfuknciu a chodil do špeciálnej školy a už si s ním nevedela rady veď to sama povedala v rozhovore a poslala honk otcovi, to isté Bican so svojím synom 18 r popravde aj dcera sa Mullerovej vymkla z rúk, takže sem netahajte celebrity
Hlavné nedaj dcére znat, že si z toho smutná, lebo to bude zneužívať.Nevoem prečo majú baby pocit, že si utrápená, nešťastná prisudzujú Ti,že pomaly plačeš denne pred dieťaťom a práve preto chce ísť k otcovi, lebo tam vidí usmiatu tvár.
Nonsens zdôverila si sa so svojím trápením každá mama by to tak cítila, že sa obetovala piplala a dieťa si vyberie ex.
Vzťah s mamou je tvoj veľký problém, ale to si asi rozoberala u psychologicky.Nedaj si od nej nič nakuvikat si dospela a berieš zodpovednosť za svoje činy sama.Mama Ti nemá čo odobrovat tvoje činy.
Do USA chod uži si to a, keď nemáš chuť vymetať doma večierky, mať frajerov tak nemaj prečo sa do niečoho nútiť.
@elly2009 veľmi, veľmi smutné... Ale verím že nie navždy. Nepíšeš, čo tomu predchádzalo, čo dcéra udala ako dôvod, že chce byť len s otcom... Možno je to jedno, ale možno sa toho dá chytiť. Má len 8 rokov, ak sa medzi vami neudiali nejaké tragické veci, je pre ňu dôležité aby žila aj s tebou. Ona to ešte nevie a možno chce od teba počuť Chcem aby si bola so mnou. Potrebujem ťa, ľúbim ťa... Určite nechce počuť (ani cítiť) Si nevďačná, urobila som pre teba predsa toľko veľa. Teraz mi to takto vraciaš?...
Ťažko je to takto hodnotiť. Môže to byť aj zneužitie situácie a určité citové vydieranie...
Chcelo by to rodinnú terapiu. Vy dvaja ste už dospelí, ale ona je ešte "neodpojené" dieťa, ktoré potrebuje istotu a zázemie. S týmto by ste sa mali popasovať všetci traja ... Kvôli nej.
Druhá vec, ktorá mi udrela do očí, je tvoja rezignácia na život. (Nehodnotím, tiež žijem hlavne pre deti... ) A niekde vo vnútri tuším že je to zlé. Nesmieš stratiť samu seba. Si ľudská bytosť ktorá si ešte stále a rovnako zaslúži lásku, pozornosť, starostlivosť... Si matka, ale sú aj žena.... A tvoja dcéra to bude musieť akceptovať. Čím skôr, tým lepšie. Inak hrozí že to citové vydieranie a sebectvo sa u nej naozaj stane jednou zo zbraní, s ktorými bude v živote bojovať a manipulovať s ľuďmi ktorí ju ľúbia 😒
Ty sa vymaň z úlohy trpiteľa a tej, čo všetko znesie, zabezpečí a zvládne a jej pomôž, aby sa naučila zneužívať situáciu v ktorej ste sa všetci traja ocitli na citové vydieranie ☹
@elly2009 "naučila NEzneužívať....." (samozrejme) 🙂
@peter2404 dieťa si vybralo... Ale ktovie či to pre ňu bude aj dobre. Ide do komplikovaného veku. Bude potrebovať matku. Už len z takého praktického hľadiska, ako s ňou bude tatko riešiť menštruáciu, vyberať a zásobovať ju vložkami, riešiť problémy s tým spojené.... Ak už tak JU teraz bude potrebovať viac. Nevieš, o čom hovoríš. Bez matky sa dieťaťu ťažko žije. Či už je s dieťaťom a nefunguje, alebo nie je... Tu nejde o psa. Kto mi dá viac žrádla, tam pôjdem... Matky sú často prísnejšie, dôslednejšie, viac sa zaujímajú... Čo môže dieťa na Prahu puberty samozrejme obťažovať... Ale to neznamená, že mu to neprospieva. Ten dobrý rodič, býva často ten "zlý" ak ma chápeš 😉
@montemotherone pekne napisane a aj pravdive
@montemotherone ano, ale nie je to tak vzdy.. su aj rodiny, kde je otec ten prisnejsi... a co sa tyka menzesu, baby maju aj kamosky, to uz nie je problem, dnes sa riesi vsetko otvorenejsie s detmi, napr. manzelova dcera mu to zvestovala ako nic , oni sa tak nehanbia , ako my kedysi.. Ja by som to v zivote otcovi nepovedala, este aj mame som sa hanbila, ale my sme ina generacia, nase deti vychovavame inak, otvorenejsie....
No ale jasne, ze mama chyba, ale ved tu nejde o to, ze by s mamou viac nnikdy nebola.. a podla mna , stale si myslim, ze by jej to doslo a vratila by sa k mame.... Ale co ty vies, mozno je len s otcom vacsia pohoda a sranda, lebo zena vseeetko viac preziva, viac si robi starosti, chlapi su ini... a niekedy dieta uprednostni tu pohodu, pritom to neznamena, ze u otca nema ziadne pravidla, len proste ten pristup je iny...
@montemotherone dieťa si vybralo. No krásne. Keby si malo vybrať moje dieťa, tak si nečistí zuby, chodí celý deň v pyžame, pozerá Ryan Toys review, na raňajky má sladkosti, na obed zmrzlinu a na večeru pizzu. Do školky ani omylom a samozrejme by si kúpil opicu a tučniaka domov do obývačky. Nechať rozhodovať 8 ročné dieťa o tom kde bude je šibnuté. Áno prihliadať na jeho požiadavky, ale aby točilo rodičov ako si to ono predstavuje - ani omylom.
@elly2009 a ty sa prestaň báť vlastnej dcéry a povedz jej, že nechceš aby bývala len s otcom, pretože ti na nej záleží a tiež s ňou chceš tráviť čas. Má 8 rokov a ty sa rúcaš z jej požiadaviek? Čo budeš robiť keď bude mať 15 a tváriť sa, že si to najhoršie čo ju mohlo stretnúť, budeš v jej očiach vinná za všetko čo nebude po jej a samozrejme najvačší nechápavý debil, pretože logicka 15 ročných.
@katrin21 a preto má byť žena nešťastná a má mať pocit, že zlyhala ako mama, lebo to autorka určite má, lebo dieťa bude mat s otcom väčšiu srandu, pohodu a chlap nebude tak riesit?
Vieš ľahko sa to píše nezainteresovaným, keby si bola v jej koži tak ľahko to nepredychas.Autorka myslim, že žiadna kaša sa neje tak horúca čas ukáže, ale skúsila by som sa niekedy s dcérou porozprávať čo ju k tomu vedie, prečo sa tak rozhodla, čo jej chýba.Vsetky mi tu prídu strašne nad vecou veď čo zbalim Tá, máš názor chces ísť k otcovi život ide ďalej....
Netráp sa, je to prirodzené, najhorsi vek pre dieťa je 7-8rokov.Sú obdobia kedy deti viac potrebujú otca a potom zas matku.A hlavne deti neriešia svoje zabezpečenie, potrebujú byť milovane pochopené a tráviť s nimi čas ako oni chcú - zas nie skákať podľa nich😉Viem čo hovorím, prešla som si týmto so synom hoci nebola striedava starostlivosť a ide mať 18a máme super vzťah hoci mal tiež obdobie že odišiel k otcovi, ale teraz je tu a zbytočne som sa naplakala.Pamätaj Mama je len a len jedna!hlavu hore všetko je ako má byť, nikdy ta dcérka neprestane milovať.👍
Tiez som proti striedavke, najma ak si ju vydupu najma vdaja peniazom a konexiam z pomsty oteckovania, co cely cas na deti predtym kaslali a zrazu sa chcu hrat na vzornych oteckov - poznam takych hned niekolko.
Inak neviem, co si mam o tomto celom mysliet. Tie prispevky mi pridu pisane mierne povedane zvlastnym stylom, akoby sa niekto pokusil napisat knihu, nie svoj pribeh.
Tiez mam pochybnosti, ci su pisane s cistou hlavou, neviem.... takto sa clovek normalne nevyjadruje
@eliska13 ale to, ze ma mama pocit, ze zlyhala a ze jej konci zivot, ked bude dieta viac s nim, ako s nou, to nie je problem dietata.. to je problem psychiky matky... treba mat aj nadlad trochu.. JAsne, zaboli to, ale zas aby som to brala az tak tragicky, to nie.... treba dat tomu sancu a zamyslliet sa, je to pre nu dobre nastavenie zrkadla.... priestor na sebareflexiu....
a tiez som rozvedena a viem si to velmi dobre predstavit, co by som prezivala a prave preto ti to pisem.. ja som napr. pustila dceru na Vianoce k otcovi, ked chcela.. Ex mojho sucasneho manzela by to nikdy neurobbila, ani keby ju dcera prosila na kolenach... mimochodom, teraz bude na Vianoce moja dcera tiez prec a dokonca v Caribiku :D , nie je to pre mna lahke, vediet, ze je tak daleko a na dlhy cas.. ale nebudem jej branit v tom, co chce a co ju spravi stastnou..a ide pred na vyse 2t, vlaastne sa vrati az rovno do skoly....
a ono tie deti nam aj tak raz odidu... na sttrednu, na vysoku.. treba sa na to pripravit.. neupinat sa na ne ako jediny zmysel zivota..
nase deti nie su nase deti...ich domovom je zajtrajsok... maju svoj zivot a svoju cestu a ta nemusi byt pre nas niekedy pochopitelna...
@montemotherone rozumne s citom napísané 😉
poopravim sa, bola som rozvedena, dlho. teraz uz som vydata 🙂 ale proste viem, ake je to davat dieta otcovi ...
@katrin21 ale nevieš aké je to dať dieťa nastalo k otcovi
@janulka1802 viem presne , co by som prezivala. a dala by som ho... ja som ina v tomto.. ja by som to v sebe spracovala, aj ked mozno by som si par vecerov poplakala... ale prezila by som to, postavila sa k tomu tak, ako to je...... tak isto, ako ked sa ona rozhodla, ze bude chodit od 12 -13r vlakom od neho 120km sama v nedelu domov.. ( matka manzelovej dcery nechce pustit 16r dceru vlakom k nemu ani za BA do TT,lebo vraj je velmi pekna a boji sa o nu, ale na diskoteku do rana ju pusti... smiesne ! robi to naschval,napriek otcovi.. nic viac ) .. ja som bola proti tomu,vzhladom na vek vtedy, ale ona si to presadila, su mobily, je vedena k samostatnosti od malicka... .. proste jej verim.. a nerobim problemy tam, kde nemusia byt. a keby povedala, ze k nemu chce ist, pustim ju. ona by sa sama vratila naspat, to mi ver :D .. a to iste tvrdim aj autorke temy 🙂
spominam si na prednasku, kde psychologicka nazorne ukazovala striedavu starostlivost - dve stolicky vzialene od seba tak 2 metre. Dieta stoji na jednej z nich - u mamy, o nejaku minutu zostupi z nej dolu, prejde k druhej stolicke . k otcovi vystupi na nu a o minutu znova naspat.... kolko to vydrzi? Ako dlho ho to bude bavit? Zamyslite sa logicky nad tym, ci by sa chcelo vam kazde dva tyzdne sa stahovat a menit pravidla fungovania..... Dieta sa v tom velmi rychlo nauci chodit a zacne si z toho tazit vyhody pre seba, alebo sa uzavrie a drzi krok, aby spravilo rodicom radost.
Zial striedava starostlivost je len snaha rodicov o spravodlivost na nespravnom mieste....
Urcite nesuhlasim skonstatovat, ze dieta si vybralo a teda mu pobalit veci....
Ak autorka temy ma s manzelom dobry vztah, riesila by som to s nim.... Idealne by bolo, ak by ste boli natolko vyspeli a sadli si k rozhovoru vsetci traja.
Ked vam obcas doma deti hodia do tvare poznamku, ze chcu ist byvat radsje k babke tiez im hned nepobalite kufre, ci?
Takze za mna je jedinou cestou rozhovor a hladat nejake riesenie na ukoncenie striedavej starostlivosti... zjavne prave dietatu dosla trpezlivost s tymto riesenim.
Mozno to nakoniec naozaj bude znamenat, ze dieta sa na cas prestahuje k otcovi, ale ak by aj, urcite musi mamicka ostat natolko silna, aby si nechala otvorene dvere, aby sa dieta mohlo vratit. Prajem vela sil na riesenie
@katrin21 ale tu nejde o trávenie Vianoc u otca, ale o odsťahovanie sa k otcovi a občasné zavolanie matke.Ci ako sa to autorka vyjadrila.To, že ty máš empatiu, cit a prežívanie ináč nastavene je super asi si tvrdšia povaha ,ale ona je evidentne iná povaha a zatriaslo to ňou čo je pochopiteľné.Kazda vnímame materstvo, starostlivosť ináč.
@gretocka pekne napísané
@gretocka
Este raz - pokial sa rodicia rozidu alebo rozvedu je uplne bezne ze deti pendluju od otca k matke, ci uz na vikend alebo na vikend plus nejake dni v tyzdni, alebo v pripade striedavky v tyzdnovych intervaloch.
Nechapem, preco prave ten tyzdnovy interval ma byt problem. Vtedy uz to smiesne prirovnanie k stolickam neplati ?
Je uplne jedno ci v rozhodnuti sudu je napisane "striedavka" alebo "zverenie matke", tie deti budu pendlovat tak ci tak.

@peter2404 Zazil si uz inu starostlivost ako striedavu ? Resp. starostlivost, kde je dieta zverene do matkinej statostlivosti .....? O tom, ze existuju zeny vselijake, hasterive, jedovite, sexualne neuspokojene, frustrovane, ale aj inteligentne a kompetentne takuto starostlivost viest (striedavu), o tom si asi pisat nemusime.
V reali to moze vyzerat aj takto : dieta ide na vikend k otcovi. Matka sa ofuci, pretoze dieta je prichystane, lenze otec dieta este musel vypocut svoju novu priatelku, matka zacina fucat, pretoze aj ona caka na svojho noveho nabijaka. Nakoniec pride. Dieta si so sebou chce vziat prave jej novu hracku a ruzove leginy. Matka dieta konecne vyprevadi. V nedelu sa dieta vrati cele nervozne, lebo nova priatelka nema kuska trpezlivosti na jej rozhadzane hracky, lebo nemohla pozerat Fiha tralala, pretoze si ruzove leginy zaspinila, tak ju otec posiela v tom, co ma poruke. Leginy ostavaju u otca, matka fuci znova, lebo jej ich chcela obliect v pondelok. Navyse, aj tu hracku prinieslo dieta rozobratu a nekompletnu, dieta dostava amok, lebo cumel pre babiku ostal u otca. Nasrata matka vola otcovi, kde je cumel. Lenze ten uz nedviha, lebo je prave zamestnany s novou frajerkou. Dieta dostava amok. Svoju zlost z dudla si dieta vybija na matke. Ta ho posle od jedu k otcovi.
Asi takto to moze vyzerat v reali. Mozno aj horsie.
A teda, ano, striedavka je pre rodicov kompetentnych a kooperativnych, na rovnakej vlne, kde si svoje problemy nevybijaju cez dieta. Ale sleduju len najlepsie zaujmy dietata. A to funguje len vtedy, ked OBIDVAJA rodicia su na rovnakej vlne. Pretoze otec sa na 100% musi starat o dieta ako matka. Musi vediet nahradit v tej chvili obidvoch. Toz pri zvereni do starostl.matky moze otec zostat "vikendovy ocinko", ktory sa po vikende uz o nic ine nemusi starat.