Dieťa ma odmieta
Neviem kde začať.
O par dni bude 5 rokov,co sme sa s bývalým rozišli. Zo vztahu ostalo dieta. Dlho som si myslela,ze to nevníma,ze Ved ona to cele pochopí.
5 rokov žije v striedavej výchove. Týžden s mamou,týžden s otcom.
Putuje ako nedoruceny balík,od jedného k druhemu.
Ale boli sme rozumní. Nerozchadzali sme sa cez nu a medzi nami stále funguje rešpekt a úcta. Ako Majk Spirit spieva: spolu ale každý sam...
Naša dcéra mala 3 roky,ked sme sa rozišli. Ked prišla do striedavej,nevedela kedy s kým bude,častokrát pokladala otazku “a kde budem spat”?
Dnes uz vie,ze tyzden je tam a další zase tam.
Snažila som sa všetkými silami jej vytvoriť domov. Snažila som sa v case ked som nebola s ňou makať,aby som sa dokázala postarať o základne potreby pre nas (po mojej smrti jej) domov,snažila som sa aby sme nikdy nemuseli ist zobrať,aby sme mali vzdy na vsetko, co sme potrebovali. Kupila som si byt,zariadila jej detskú izbu,kupila som auto,aby sme mohli chodiť na výlety,snazim sa všetkými silami...
nenosila som jej domov každý “nas” tyzden ineho chlapa,žijem sama,opustená,bez lásky,bez sexu,dlhe večery trávim sama... lebo Ved som matka a musím byt zodpovedná.
Tak to je vo všetkých príručkách predsa.
Nebola som 5 rokov nikde. Ak neratam sluzobky, sedím doma...
netvrdím ze za 5 rokov som bola stále sama,ale 13 komnatu otvorili len dvaja. Za 5 rokov...
Reálne problémy začali az teraz. Moja dcéra ma 8 a začala hovorit ze nechce byt so mnou. Ze chce byt len s tatom,ze niekedy mi zavolá. Niekedy....
Ja,ktorá ked mala vsi som hodiny stala nad jej hlavou,ked mala kiahne som nespala prvé dni,volala sanitku ked mala 41 horúčky, aby sa nedoskriabala a nemala jazvy po tvári,ja ktorá vsetky tieto “vážne” detské choroby strávila s nou. A toto je Dakujem mami,ale ja s tebou nechcem byt.
Som strašne nešťastná,bojím sa,ze ma to zabije,pretože svet ma odsúdi, ak to dovolím a ja som niekde na konci. Ta zuriaca levica sa vzdáva. Ano,ta zuriva levica ide o par dni stráviť prvé Vianoce bez rodiny a bez svojej dcéry do USA. Ale keby som tam nešla,bola by som sama. Sama,opustená,mozno s lexaurinom a fľašou kvalitnej whisky. Lebo Ved Vianoce.
@katrin21 Pozri, ja mam na otca svojich deti tiez nazor - ale prezentovat to tu verejne - mam trochu uroven, toto je pod uroven, to je cele. Som rada, ze ho chudacika chapes, podla mna vacsina veci, z toho, co hovori je vymysel a hranie sa na obet, ktorou nie je. Tym by som na tuto temu skoncila. Prepac, nemam cas na dlhodobe debaty a ani ani mi za to tento clovek nestoji
@elly2009 Tiez mam striedavku. Nebolo tomu vzdy tak. Dcera ma 8r a posledne 2r je viac menej v striedavej. Zacala sa tiez dozadovat otca viac.
Ono je to teraz taky vek..pred a puberta. Zacinaju si uvedomovat co je to prestiz a pohodlie. Zalezi od povahy ako si preberie moznosti u otca a u teba a ako jej imponuju. Moja dcera ma isto u otca viac kludu a zabavy. Zije sam, ma viac casu, aj penazi. Nestoji cele dni nervozny pri sporaku ako ja 🙂
Neda sa toto zvalit, ze to je chyba v striedavke. Nie...len dieta ma povahu, ktoru pri striedavke neovplyvnis.
Ten isty problem by si mala aj keby chodila k nemu na vikendy. Toto nie je problem o pocte dni...toto je problem povahy dietata a bohuzial lasku k rodicom teraz meria svojim pohodlim.
Detom prilis vela slobody skodi.
Ma ona rovnake pravidla a povinnosti u teba a ex? To je MUST.
A to myslim, skoro az detailne - treba rovnake pravidla a povinnosti dodrziavat u oboch.
Inak v tomto veku a puberte zlyha kazdy 'horsi' rodic...bez ohladu na striedavku alebo vikendovku.
@kllamarka1
absolutny suhlas...
len jedna poznamka,resp. otazka na zamyslenie: ktory otec ma vacsiu potrebu dieta pretiahnut na svoju stranu? ten ktory sa s dietatom vidi casto a dostatocne alebo ten,ktory vidi dieta sporadicky? uvazujme prosim o otcovi ktorý sa o dieta starat chce, nechce byt len vikendovy otec...
mne to vychadza jednoznacne na otca ktory chce,ale nemoze..
@peter2404 moj ex nastastie chape...ze neni ani v jeho zaujme aby dieta viac preferovalo jeho.
Takze u nas frci komunikacia v plnom prude a musime si detailne dohadovat jej tresty, povinnosti a pravidla. A znazime sa aj rovnocenne jej udrzovat standard.
Je to velmi silna zbran, ked sa u jedneho citi v blahobyte.
Ja som naopak velmi rada, ze lubi oboch rodicov a chce byt s obomi.
Ten pocit rovnocenosti rodicov je na velmi tenkom lade a treba na nom silno pracovat.
Autorke neporadim nic ine, len spolupracovat s ex a dufam, ze je dost inteligentny a dokazu sa dostatocne zladit na kazdej urovni.
Ale je jasne, ze nie kazdy ma take stastie na ex ...
@mircalla čo bolo v tom zmazanom príspevku od peter2404?
@kllamarka1
kupovat si deti cez nejake materialne vyhody oproti matke je kratkozrake riesenie, z deti sa stanu mali tyrani a vydieraci. touto cestou sa ist neoplati..
inak co sa tyka komunikacie u nas to bolo tiez dlho v pohode, akurat sa to posralo tym, ze matka prisla o dodatocne financne zdroje nad ramec vyzivneho, tzv. motivacne, alebo striedavkovy uplatok. tak teraz trosku trucuje :D

@mircalla podla mna keby bol uplny " hajzlik", tak nerobi tie veci, co pisal, ze robieva... ano, je to jednostrany nazor, nepozname ten jej.. ale aj keby ano, pravda je vzdy uprostred.. kazdy si obhajuje vzdy to svoje zo svojho pohladu... a niekedy je nekriticky na seba sameho a to sa tyka aj zien a castokrat vo vztahu k tejto teme castejsie...
dovod? lebo ja som dieta porodila, vynosila, ja mam nan pravo..
FAkt? vies co by na to povedal moj muz? Ze ci ho mal on vynosit , ked sa to neda.. proste zle argumenty, pouzite len manipulativne, aby sa chlap citil menej dolezity a potrebny.. ale pritom , to dieta chce oboch rodicov.....
Vcera tu bol krasny prispevok, slohova praca chlapceka z rozvedenej rodiny, v blogoch to bolo. Rodicia sa sekali, nekomuikovali, ignorovali sa... obaja tahali o dieta.. a to dieta? ved ono to vnima, trpi... a velmi... ale LUBI OBOCH rovnako vacsinou...