icon

Dieťa nemôže chodiť na verejné kúpaliská. Išli by ste sa kúpať aj bez neho?

18. máj 2025

Ahojte
Moja dcérka (5) nemôže chodiť na verejné kúpaliská. Má problémy . Chodí aj na víkendy ku otcovi už . Blíži sa leto , a ja neviem či ísť na kúpalisko so známymi keď nebude doma , alebo nie … som skôr za nie, necítila by som sa najlepšie že som išla , a cítila by som sa blbo , lebo viem , že ona by veľmi chcela ísť , ale nemôže . A kebyže sa ma opýta, čo som robila a kde som bola , keď príde domov , tak o tom ani nehovorím … nechcem jej klamať .
Také pocity mám zmiešané , lebo už mi známa hovorila , že by sme mohli ísť v lete .
Čo by ste robili ?

Strana
z2
jaskolka
19. máj 2025

Asi nechápem, prečo aj ty nemôžeš ísť na kúpalisko,keď dcéra nemôže...🤔🙈. Ona bude u otca a ty budeš sedieť doma, lebo "ona nemôže ísť"...to nemá žiadnu logiku,ty sa rada zbytočne trápiš?
A čo by som robila? Išla by som bez akýchkoľvek výčitiek.

andreatytler
19. máj 2025

Asi zalezi od toho ci mas tie kupaliska tak velmi rada, lebo ja ani nie a teda by som nesla. Ono maju baby pravdu ze dieta sa musi naucit ze niektore veci nemoze, aj ked ostatni ludia ano, ale viem si predstavit ze pre 5 rocne to musi byt velmi narocne vidiet vsetky kamosky a este aj najdolezitejsiu osobu jej zivota - mamu - ist na kupalisko a ona je z toho vonku. Taka solidarita od mamy asi dobre padne ak na to kupalisko velmi chce ist.

jesenzima
19. máj 2025
@andreatytler

Asi zalezi od toho ci mas tie kupaliska tak velmi rada, lebo ja ani nie a teda by som nesla. Ono maju baby pravdu ze dieta sa musi naucit ze niektore veci nemoze, aj ked ostatni ludia ano, ale viem si predstavit ze pre 5 rocne to musi byt velmi narocne vidiet vsetky kamosky a este aj najdolezitejsiu osobu jej zivota - mamu - ist na kupalisko a ona je z toho vonku. Taka solidarita od mamy asi dobre padne ak na to kupalisko velmi chce ist.

@andreatytler dieťa bude u otca, mamu a kamošky na kúpalisku neuvidí ..

andreatytler
19. máj 2025
@jesenzima

@andreatytler dieťa bude u otca, mamu a kamošky na kúpalisku neuvidí ..

@jesenzima Ale ked sa jej opyta co robila, tak jej nebude klamat. Alebo ked bude dieta s mamou a bude u nich kamoska a pride rec na to ako boli na kupalisku.
Proste ak by mi moje 5 rocne dieta velmi tuzilo ist na kupko, bolo by urcite smutne vzdy ked by na to prisla rec. Ak si mama solidarne odoprie to kupalisko, tak mu tym dava najavo ze nie je v tom smutku same. Ak je to len docasne, tak by som dieta podporila. Ak bude mat tie kupaliska zakazane navzdy, tak by som ho ucila sa s tym zmierit.
No, je to tazke.

marsmykkok
19. máj 2025
@andreatytler

@jesenzima Ale ked sa jej opyta co robila, tak jej nebude klamat. Alebo ked bude dieta s mamou a bude u nich kamoska a pride rec na to ako boli na kupalisku.
Proste ak by mi moje 5 rocne dieta velmi tuzilo ist na kupko, bolo by urcite smutne vzdy ked by na to prisla rec. Ak si mama solidarne odoprie to kupalisko, tak mu tym dava najavo ze nie je v tom smutku same. Ak je to len docasne, tak by som dieta podporila. Ak bude mat tie kupaliska zakazane navzdy, tak by som ho ucila sa s tym zmierit.
No, je to tazke.

@andreatytler pozri má 5 rokov, o chvíľku pôjde do školy, bude vnímať viac ľudí okolo seba. Autorka jej nevie vytvoriť vzdušné zámky, bude počuť od spolužiakov ako boli na kúpalisku/v aquaparku a na ulici v lete vidieť deti idúce na kúpalisko alebo z kúpaliska, v tv reportáže že už otvorili sezonu na kúpalisku a čo potom? Proste je najvyšší čas vysvetliť jej prečo nemôže a že napríklad aj iný ľudia majú nejaké obmedzenia a že taký je proste život.

henka123123
19. máj 2025

Isla by som v pohode 🙂

jesenzima
19. máj 2025
@andreatytler

No, je to tazke.

@andreatytler nie je to ťažké. Je to jednoduché, len netreba z tých detí robiť chudatka..a to väčšina matiek robí, ľutuje, smúti, prenáša všetok stres z každej hlúposti na deti, namiesto toho, aby predostrela fakty.. proste nemôže ísť na kupko a hotovo.. ja bravam deti k jazeru, kde sa kúpu iné deti a moji majú zákaz vojsť do vody a áno, prvýkrát boli sklamaní a teraz už to vôbec neriešia ...

michaela329
19. máj 2025
@andreatytler

No, je to tazke.

@andreatytler ja som alergická na jahody, samozrejme som ich jesť nesmela a nikdy som to nebrala teda ako krivdu, že zvyšok mojej rodiny ich jedol. V práci mám deti s diabetes a tie majú tých obmedzení neúrekom a nikto nevyžaduje, aby všetci v ich okolí boli rovnako limitovaní. Deti toto chápu celkom dobre.

danica2711
19. máj 2025
@andreatytler

No, je to tazke.

@andreatytler ale no tak... to zaváňa trošku opičou láskou a naprosto zbytočnými obeťami...

mantilka
19. máj 2025

Išla by som a nepovedala by som dcére pravdu. Niekedy je potrebné klamstvo, aby sme druhého nezranili. V tom prípade sme neurobili nič zle.
Neviem aké problémy ma tvoja dcéra.
Ja tiež nemôžem na kúpaliská - do verejných bazénov....ale chodím k moru, na veľké jazera (prírodná voda ) alebo doma do súkromného bazénu.

titla
19. máj 2025

Ja mam dieta s atopickym ekzemom, kupanie na verejnych kupaliskach, bazenoch mu nerobi dobre. Takze ho nezoberiem na kupalisko, aby sa pozeral z deky ako si plavam v bazene. Ale ked je so starymi rodicmi na chate, tak s muzom bezne v lete po praci vybehneme okupat sa ma kupalisko co mame za domom. Zas netreba tie deti ucit, ze su stredom vesmiru. Potom nezvladaju zrazku s realitou.

nerya
19. máj 2025

Môj syn chce veľmi rozprávať ale nemôže 🤷 tiež nie som ticho kvoli tomu. Normálne choď sama ci s partiou

zuzikak
19. máj 2025

dcera moze byt sklamana a klamat jej nemusis. Treba jej normalne vysvetlit, ze ona sice nemoze (neviem z akeho dovodu - to nepises) ale ja som bola s kamaratkami lebo viem, ze ona mala iny program s tatinom pri ktorom som zase nebola ja. Neskor pojde zo skoly do skoly v prirode alebo sa ucit na lyze a zase ja o to pridem lebo tiez tam nebudem moct ist. Nie ste 1 clovek. Ak by si ty dostala alergiu na jablka a bolo by ti z nich zle, tiez by si ju nenutila ich nejest ale by si sa tesila z toho, ze ona moze. Takze je to len o tom ako to dcere vysvetlis. Mozes jej povedat, ze pojdes s kamaratkami ale ked tam budes budes sa rovnako tesit, ze s nou pojdes k moru. Pomaly sa musi dieta ucit aj sklamaniu, ze nema vsetko v zivote ako si predstavuje lebo je to sucast zivota. Zaroven jej treba ukazat, ze aj mamina ma mat moznost sa zabavit s jej kamaratkami v jej veku. Ved ju predsa neodstrkujes a lubis ju rovnako. Len budes travit cas inak nez ona a to obzvlast v case, kedy ona bude mat inu zabavu.

prasiatko30
19. máj 2025

Tak kebyze mam dieta nechat doma s babkou a ja ist na kupalisko tak urcite by som nesla a prisposobila by som program dietatu. Ale ak je otec s dietatom a maju svoj program tak ja by som si urcite urobila svoj a ak by som chcela ist na kupko tak pojdem. A hlavne by som sa potom dietatu neospravedlnovala za to, ze som na tom kupku bola. Normalne by som sa jej opytala co robila cez vikend a potom by som jej prirodzene povedala co som robila ja, bez zbytocnych omacok a citovych vylevo

earlgrey
19. máj 2025

Nechceš jej klamať...takže si jej ani neklamala o dôvode, že ste sa rozviedli/rozišli s jej otcom...??? povedala si jej úplnú pravdu áno? presný dôvod prečo už nie ste rodina?

andreatytler
19. máj 2025
@jesenzima

@andreatytler nie je to ťažké. Je to jednoduché, len netreba z tých detí robiť chudatka..a to väčšina matiek robí, ľutuje, smúti, prenáša všetok stres z každej hlúposti na deti, namiesto toho, aby predostrela fakty.. proste nemôže ísť na kupko a hotovo.. ja bravam deti k jazeru, kde sa kúpu iné deti a moji majú zákaz vojsť do vody a áno, prvýkrát boli sklamaní a teraz už to vôbec neriešia ...

Zaujimalo by ma zeny, tie ktore s kludom anglicana vravite ze by ste sa isli kupat, ci ste nieco podobne museli riesit so svojim dietatom. Ci ma vase dieta nieco zakazane co bezne ini ludia mozu a vy si to neodopriete. Ja som nic podobne riesit nemuslea. Najblizsie co mna napadlo je ze posielam dieta spat skor ako ja. Ale to on vidi ine deti tiez ist spat skor ako dospelaci.
Ak by malo moje dieta cukrovku, urcite by som mu na oslavu urobila tortu ktoru moze jest a kazdy by sa prisposobil jemu a jedol by tu dia tortu. Ak by sme niekam isli na oslavu doniesla by som zo sebou dia kolac aby mohol byt sucastou tej oslavy. Ak by dieta nemohlo ist do bazena, hladala by som sposoby kupania co moze a chodila tam.
@jesenzima uviedla priklad s tym jazerom, ale nepovedala ci ona sa ide okupat kym deti sa mozu na nu len pozerat. Predpokladam ze ani ona sa nukupe.
Tu kde zijem sa velmi propaguje zaclenovanie inakych ludi do spolocnosti a spolocnost sa im prisposobuje aby sa necitili vycleneni. V skole ked sa objednava pizza do triedy, objedna sa bez masa a tak aby bola kosher, alebo halal (to je specialne jedlo, ktore jedia muslimovia a zidia).

michaela329
19. máj 2025
@andreatytler

Zaujimalo by ma zeny, tie ktore s kludom anglicana vravite ze by ste sa isli kupat, ci ste nieco podobne museli riesit so svojim dietatom. Ci ma vase dieta nieco zakazane co bezne ini ludia mozu a vy si to neodopriete. Ja som nic podobne riesit nemuslea. Najblizsie co mna napadlo je ze posielam dieta spat skor ako ja. Ale to on vidi ine deti tiez ist spat skor ako dospelaci.
Ak by malo moje dieta cukrovku, urcite by som mu na oslavu urobila tortu ktoru moze jest a kazdy by sa prisposobil jemu a jedol by tu dia tortu. Ak by sme niekam isli na oslavu doniesla by som zo sebou dia kolac aby mohol byt sucastou tej oslavy. Ak by dieta nemohlo ist do bazena, hladala by som sposoby kupania co moze a chodila tam.
@jesenzima uviedla priklad s tym jazerom, ale nepovedala ci ona sa ide okupat kym deti sa mozu na nu len pozerat. Predpokladam ze ani ona sa nukupe.
Tu kde zijem sa velmi propaguje zaclenovanie inakych ludi do spolocnosti a spolocnost sa im prisposobuje aby sa necitili vycleneni. V skole ked sa objednava pizza do triedy, objedna sa bez masa a tak aby bola kosher, alebo halal (to je specialne jedlo, ktore jedia muslimovia a zidia).

@andreatytler veď píšem, že yo riešim celý život a nijako ma nepoznačilo, že niečo JA nesmiem, no iní áno. Taktiež ti všetci píšeme, že aktivity na kúpalisku sa dajú nahradiť. A Tvoje dieťa nebude celý život žiť obklopené Tvojou ochranou, čiže môžeš jej urobiť doma Dia tortu, no v škole budú deti, čo si dajú bežnú čokoládu. Pôjdeš do školy preventívne rozdať dia kekse, aby si ochránila jej city? Opakujem - tie deti to berú lepšie ako premotivovane matky.

prasiatko30
19. máj 2025
@andreatytler

@andreatytler tak ale ty hovoris, ze ak je tvoje dieta diabetik alebo celiatik, tak aj ked ty ides na obed bez dietata tak si budes pytat bezlepkovu alebo diabeticku variantu, lebo tvoje dieta je diabetik/celiatik🤔. Vsak dieta je s otcom - su pravdepodobne rozvedeni a dieta chodi kazdy druhy tyzden stravit vikend s otcom a ma vlastny program. Cize cim skor nauci dieta, ze ona ma svoje programy s ocinom a mamicka zatial nesedi doma a neplace, ale robi si tiez svoj program, tak lepsie

andreatytler
19. máj 2025
@michaela329

@andreatytler veď píšem, že yo riešim celý život a nijako ma nepoznačilo, že niečo JA nesmiem, no iní áno. Taktiež ti všetci píšeme, že aktivity na kúpalisku sa dajú nahradiť. A Tvoje dieťa nebude celý život žiť obklopené Tvojou ochranou, čiže môžeš jej urobiť doma Dia tortu, no v škole budú deti, čo si dajú bežnú čokoládu. Pôjdeš do školy preventívne rozdať dia kekse, aby si ochránila jej city? Opakujem - tie deti to berú lepšie ako premotivovane matky.

@michaela329 Ono je to ine riesit seba a riesit svoje dieta. Aspon pre mna je to ine.
Predpokladam ze ak by tvoje dieta malo alergiu na jahody, neservirovala by si k dezertu iba jahody, ale aj ine ovocie aby malo dieta moznost si vybrat co moze. Proste by si robila urcite veci inac lebo by si brala na neho ohlad.

michaela329
19. máj 2025
@andreatytler

@michaela329 Ono je to ine riesit seba a riesit svoje dieta. Aspon pre mna je to ine.
Predpokladam ze ak by tvoje dieta malo alergiu na jahody, neservirovala by si k dezertu iba jahody, ale aj ine ovocie aby malo dieta moznost si vybrat co moze. Proste by si robila urcite veci inac lebo by si brala na neho ohlad.

@andreatytler ešte raz - každý tu píše, že sa ponúkajú iné alternatívy, no tomu, kto danú vec môže, sa predsa nebude zakazovať.

jesenzima
19. máj 2025
@andreatytler

@andreatytler áno, riešila som už takéto veci so svojimi deťmi.. riešim ich často.
Okrem toho, autorka píše, že jej dieťa nebude vtedy doma, bude s otcom, čiže ona sa reálne pôjde kúpať bez prítomnosti dieťaťa, ale má výčitku 🤷 radšej bude sedieť doma, len aby jej nepritomné dieťa nebolo smutné ...

prasiatko30
19. máj 2025
@andreatytler

@andreatytler a ty by si samozrejme nejedla jahody uz do konca tvojho zivota, ani vtedy ked uz tvoje dieta byvat s tebou nebude, bude 2000km od tvojho baraku, ale ty ako verna matka nebudes jest jahody, ktore milujes lebo tvoje odcestovane dieta ma na ne alergiu. Miesas hrusky s jablkami 😂😂😂

vivien234
19. máj 2025

Prečo by si nemohla ísť? Veď to nie že si naschvál nezobrala dieťa.. Proste bez výčitiek choď a ak ťa to tak strašne trápi tak potom ju niekde zober a vynahraď jej to.

Strana
z2