Divná rodina

7. apr 2024

Dobrý deň , ako prebiehal život vo vašej rodine ak ste boli malí ? Ja som mama dobrú mamu ktorá sa o nás starala po fyzickej stránke,ale po psychickej veľmi nie to isté aj otec,celý čas iba fyzicky prítomný,celý život strávil na mobile viac ako s nami,odkedy mám priateľa a spoznala som jeho rodinu oni sú takí akčnejsi,je v kontakte s bratom pravidelne,ja s mojim skoro vôbec ,chodia na prechádzky,opekačky,stretávajú sa ,stále niečo plánujú,no moja rodina bola stále taká ze vytiahnuť mamu sa prejsť alebo niekam bolo umenie,nikdy sa jej nechcelo,lebo mala aj toho veľa ale zároveň aj nemala záujem,ako iné mamy,teraz tiež máme len taký normálny vzťah,chýba mi taká akčnejšia rodina tiež ,aby sme sa stretávali niekam chodili,moja mama není psychicky vyrovnaná osoba ,stále sa nevie zmieriť podľa mňa s tým ked je niekedy sama,že otec niekam ide a podobne pritom priateľova mama kľudne ostane niekde doma keď niečo má a my s jeho rodinou ideme niekam ,ale mama sa cíti urazene keď napríklad oco ide niekde bez nej...reaguje ako dieťa ,že sa jej nevenuje atď...všímam si už také reakcie aj ja na sebe pri svojom partnerovi,avšak určite nechcem aby odo mňa utekal ako otec od mamy,že je radšej s kamarátmi ,ako ste to mali vy ? 😅

klementinka58
7. apr 2024

naco je dobry takyto prieskum rodin? dolezite je ako si to ty nastavis vo svojej rodine

pribinak
7. apr 2024

Odpovedala si si…..mama nie je psychicky vyrovnaná osoba
Ak má niekto problém sám so sebou, tak to je vyčerpávajúce a zaťažujúce

anna_anicka83
7. apr 2024

Pozri, ja som tiež vyrastala v rodine podobnej tvojej. Otec nepritomný, výlety len s mamou, ale obmedzene, lebo nás bolo viac a otec nechodil. Môj muž má úplne inú rodinu. Kedysi dávno som chcela tiež mať takú rodinu, aj som sa snažila s tou našou. Aj som sa kvôli tomu trápila. Ale tadiaľto cesta nevedie, to nezmeníš. Ja som svoju rodinu prijala taká aká je. Moja malá satisfakcia je moja sestra, s ktorou sme si vytvorili taký vzťah a fungujeme ako normálne rodiny (spoločné výlety, vzťah). S ostatnými súrodencami sa to nedalo. Ja som svoju rodinu našla u muža. Takú akčnú, výlety, dovolenky, hry, zábava. Takže len pracuj na svojich zlých vzoroch z tvojej rodiny, užívaj si partnera, vytváraj si vlastný život a fungovanie a zmier sa s fungovaním tvojej rodiny a zaraď sa do nej, tak aby ti to vyhovovalo.

loolaa
7. apr 2024

Ja som vyrastala v dysfunkčnej rodine, dennodenným chlebom boli nadávky, urážky a ponižovanie. Na výlety sme nikdy nechodili, ako rodina sme spolu čas netrávili.

lonely66
7. apr 2024

koľko máš rokov?

gabika0825
7. apr 2024

Ja som tiež počas puberty mala “frajera” a mala som podobne pocity, keďže jeho rodina bola taká že stále niekde sa išlo, aj cez týždeň, nielen cez vikend. Brali má dokonca s nimi aj na dovolenku k moru, veľmi sa mi to páčilo, keďže ja som vyrastala iba s mamou, potom si našla priateľa, tiež sme nechodili nikdy na dovolenky, ani výlety, so zvyškom rodiny sme sa stretávali iba raz za rok cez letne prázdniny, čiže to bolo jedine miesto kam sme išli cez ten cely rok. Mamin vtedajší priatel bol neskutočný domased, ale tam boli aj iné veci ktoré mu vadili, keďže s bývalou zenou stále niekam chodili a keď sa dal dokopy s maminou, tak neboli sme ani raz na dovolenke a nezobral ani len mamu nikde. Takze presne viem čo opisuješ, no musíš sa zmierit s tým že veľa záleží aj celkovo od pováh ľudí, ak sú skratka zvyknutý stále niekam chodiť niečo vymýšľať. Nemôžeš teraz svojich rodičov prinútiť aby boli takí istí. Ja som sa tiež o to snažila a veľakrát som plakala keď som sa nad tým zamyslela.

zuzanka.zuzu
7. apr 2024

ty asi veľa rokov mať nebudeš keď otec bol stále na mobiloch 🙂 sranda ako to dnešná mládež berie ako samozrejmosť

slavomira236
7. apr 2024

Ja ked som bola mlada mobili neboli..a tiez sme nikde nechodili. Behali sme po ihrisku od rana do vecera..ziadne vylety more a nejak som aj tak mala zazitkov kopu.

gribka1
7. apr 2024

Zameraj sa na svoj život a nie život svojich rodičov.

babydesire
7. apr 2024

@lonely66 no dobra otazka,,,.lebo rodicia cely jej zivot na mobile ? Ved mobil s internetom appkami atd ma u nas historiu priblizne 15rokov,,

patchworkjezlozity
16. apr 2024

Ja som to mala dost zle s rodicmi a to az tak ze som s nimi uplne prerusila kontakt. Domace nasilie otca a psychicke tyranie matky, ktora je psychopat, narcis a maximalne psychicky narusena.

Ja som nemohla ani ist na toaletu bez opytania. Uplne blaznovstvo.

Podvedomie je niekedy svina. Tvoja matka je v nom. Budes musiet cielene pracovat na tom, aby si sa nechovala ako ona. Uz ze si to vedome vsimas je dobre. Problem je iba ze ta zena Ta vychovala. Co znamena, ze do toho aka ona je budes sklzat aj Ty.

Pomoze otvorit sa partnerovi/ u psychologa sa vyhovorit. Alebo u kamaratov aspon. A s partner otvorene o vasom vztahu hovorit.

Ber to ale vazne.