Divné správanie mojej známej
Ahojte, pokúsim sa v skratke.. Mám 2 deti, dcéra už je staršia,s ňou som posledných 5rokov nenavštevovala detské ihriská ,lebo už o nej nejavila záujem.No narodil sa mi mladší syn,ten má teraz 1,5 roka a sme na Ihrisku denne.Mame v okolí 4 detské ihriská, ktoré obmieňame.Prave na týchto ihriskách som spoznala dve maminy s deťmi.Lucia má 5 ročného syna a 2 ročného syna,Lenka má 7rocneho syna a 3 ročnú dcéru.. Stretávame sa denne,s Lebkou pomenej...No Lucia sa odmlčala, má doma manzela,tak chodia po rodinných výletoch, čo úplne chápem 🙂 tak s začala viac času tráviť s Lenkou.No jej správanie je neuveriteľné pre mňa.. Úplne cítim,ako po stretnutiach s ňou chodím domov unavená až depresívna.. Neustále,5 krát za 10minut vrieska,doslova vrieska po svojích deťoch..najviac po staršom,ten môže hádam aj za globálne otepľovanie.Furt je idiot,debil,treskne mu fľašu o hlavu...No ziram ako pako..Je jej jedno kde kričí,vonku,pred ľuďmi,doma,v obchode,no katastrofa.. Rozprávala som sa doma o tom s mužom a povedal, že si nepraje,aby som sa s ňou stretávala v prítomnosti našich detí, že nechce,aby mali takú ženu denne pri sebe a mysleli si, že takéto správanie je normálne... tiež to tak cítim,ale neviem,ako jej to povedať.. Keďže bývame pri sebe,je dosť pravdepodobné, že sa budeme stretávať pravidelne 🙄 Ako by ste to riešili vy?😏
samozrejme maminka má evidentne problémy s nervami, ale zas aj tvoj manžel nie je asi Ok keď ti zakazuje stretávať sa s kým ty chceš - to si vážne tak pod papučou, alebo to si navzájom takto diktujete kto s kým sa môže a má dovolené stretávať? Manžela by som poslala do zadku...😉
Nemám rada faloš a pretvárku. Som za priamy rozhovor. Jednoducho by som jej povedala že sa mi nepáči ako sa k deťom správa a že si neprajem, aby to ovplyvňovalo i moje deti. Preto sa buď prestaneme stretávať, alebo sa bude trochu kontrólovať. Spýtaj sa jej či má dáke starosti, problémy, ktoré sú spúšťačom takýchto nevhodných prejavov.
ja som priamy clovek takze by som povedala na rovinu, ze vies co prepac ale uz sa nemozem pozerat a pocuvat ako v kuse hucis po detoch, vycerpava ma to nechcem aby moje deti maly takyto vzor spravania pred ocami.. a ak mas daky problem s nervami alebo kontrolou hnevu mozme sa o tom porozpravat aby sa to zlepsilo.. dovi dopo.. maximalne ta potom ani neodzravi a bude bocit pohladom, pripadne pocastuje nadavkou :D co na tom.. a inak o tych energetickych upiroch je to pravda.. niektori ludia proste cicaju energiu.. od takych co najdalej
otvorene za seba hovorit, ze sice bolo prijemne ju spoznat, ale povedat ako sa v tom citis, ze ta to vycerapava, nechces aby tvoje deti boli neustale svedkami bitia, nadavok. navrhnut aj nejaku externu pomoc ak povie niečo ako ze to nezvlada uz. Mozno prave to ze dostane od teba spatnu vazbu na svoje spravanie sa niekam posunie a aj jej detom to prospeje..
@deti95060810 môj manžel povedal,že si nepraje aby som sa stretavala s ňou keď som s deťmi.keby on mal kamoša,ako je Lenka,tiež by som si nepriala,aby sa v prítomnosti detí s ním stretával..treba čítať s porozumením 🤨 môj manzel je najlepší človek na svete a nevidím najmenší dôvod ho posielať do riti.... omg
Povedala by som jej otvorene Lenka vadi mi ako nadavas detom ok tvoja vec ale nechcem aby to videli a poculi moje deti. Tak skus to prosim Ta obmedzit alebo sa nebudeme bavit. Bud to skusi napravit no najskor sa urazi a budes mat pokoj. Tak ci tak budete vidat okolo tej restiky. A tvarit sa ze je vzduch je trapne. Mozete sa pozdravit a kazda byt na inom konci priestoru. To je minimum slusnosti co mozes urobit dat jej sancu to zmenit a ked nie tak aspon vysvetlenie preco vase priatelstvo konciš. Moze ti to byt neprijemne tych par minut ked jej povies co ti vadi no ciste svedomie co ti potom ostane za to stoji.
Ja by som jej narovinu povedala bech slovo idiot, debil pred nami nepouziva, ze nechcem aby to moje dieta opakovalo, to iste s tym buchanim po hlave..
Ale ved ked jej to povies narovinu preco sa s nou stretavat odmietas tak mas po probleme, lebo stopro sa zduje a tym si vyriesila svoj problem.
Ja by som jej rpi dalsom bliakani po detoch a nadavkach povedala, nech sa kroti, nie si to povinna ty ani tvoje (a vlastne ani jej) deti počúvať. Jednak nie je to prijemne a druha vec, ze si nezelas aby taketo spravanie tvoje deti pochytili ked to vidia/pocuju. A neviem ci by som stala o kamaratstvo so zenou co trestne dietatu flasou nech je akokolvek dobra a ide sa rozdat... Viditelne je frustrovana z deti. Ak je to tak zavolaj ju na kavu bez deti nech oddychne a deti necha manzelovi 😁
@simca06022011 viem,že má nejaké problémy,ale neviem aké, povedala mi to Lucka,keď som sa pýtala,či nevie, prečo je taká nervózna... Aké problémy neviem, neriešila som .. Najhoršie je to,že ten jej chlapec je dobrý, jasné,vymyselnik,ale inak úplne normálny 7rocny chlapec.Ta jej malá 3rocna,to je certisko...Ale ona je pre ňu miláčik, láska, srdiečko a malý je debil, hnusné decko a už aj kokot..ko som zapocula...No katastrofa..Už som na ňu zvýšila hlas naposledy,lebo sme boli u nej na káve,prvý aj posledný krát, čerstvo maľovali byť, takže cistucke steny a malá dojedla kakaový puding a poutierala si tie špinavé ruky do čistej steny.Samozrejme ten malý mohol za všetko a bola som svedkom toho,ako mu dala ruky pod krk a potom sa asi uvedomila,že som tam,tak prestala a iba kričala,či na ňu nevie dávať pozor...Odvtedy som s ňou nebola,to bolo dva dni dozadu.neviem to spracovať,je to pre mňa hrozné,ale keď ju okriknem,tak kričí na mňa,nech sa starám o seba a jej syn je zlý a ona vie, prečo naňho kričí...Za pol roka odkedy sa stretávame som nevidela ,aby ho pohladila,povedala niečo pekné...Ale máte pravdu baby,poviem jej to pri najbližšej príležitosti (asi dnes) do očí,nech si myslí, čo si myslí,aspoň budem mať pokoj
Chudak chlapec to je hrozne mat taku mater. Ja by som sa na to nevedela pozerat. Ty sa necit zle ze sa snou uz nechces zapodievat. Ked mà taky slovnik na syna urcite mà pekne mena aj pre teba ked ju nevidis.
Mala som podobnu kamosku, prerusila som to, uz som sa hanbila ako vsade vrieskala aj ona aj jej dcera ale vyslovene vreskot za uplne drobnosti, citila som sa unavena a nervozna vzdy potom, teraz mi je fajn ozaj
tak na teba krici? ako sorry.. nechapem ta.. ja keby toto vidim, co robi chalanovi a nebodaj na mna krici... tak jej dam jednu po hube a spytam sa ci mam socialku na nu poslat,normlane uz by som asi mala na mobiel nahravanie zapnute iba keby som sa k nim blizila. Urcite by som sa netrapila tym, ci ju niekde budem obchadzat na ulici a ako sa bude kto citit.
Oznam ju sociálke to po prvé. Po druhé pri najbližšom stretnutí sa pozdrav iba a odíď. Takýto človek nestojí ani za slovo prečo.
Po tej situácii u nich čo si opísala ... Och. Ty si pri nej neškrtneš( bojíš sa jej) čo to jej nevinné dieťa. 🥺
Autorka, ako si dopadla? Rozprávala si sa s ňou?
A co tak nerozoberat to doma s manzelom, naco, ale priamo s nou. Predsa, ak mas byt s niekym kamaratka, mali by ste okrem tem prebrat aj tie neprijemne. A da sa jej to povedat aj krajsie. Povedat o tych detoch atd a prihovorit sa aj dietatu...., bohvie, co ma ta kamaratka doma a preto je taka k detom, alebo niekde to musi korenit...
Inac, ja by som jej povedala, ze ked sa nezmeni, tak uvidi. A o toho maleho jej by som dozerala. Chudak chlapec.
Aj ja mám podobnú známu, taký výbuch nebýva na dennom poriadku keď ju stretnem a hoci tiež viem kričať na svoje deti, toto keď u nej vidím veľmi ma to zaskočí.. hlavne pre ten štýl a slovník čo na svoje deti používa.. nuz každý je iný.. v každom prípade, urazí sa či ju budeš ignorovať, alebo aj asertivne povieš čo si myslíš.. takže ak sa naozaj chces vyhnúť jej chovaniu, tak sa musíš pripraviť na to, že sa urazí..
Preboha, teraz čítam posledný tvoj príspevok, tak od toho má moja známa ďaleko.. hrôza spravanie naozaj.. chúďa chlapček...

Môj osobný názor je že odmlčať sa je zbabelé a bezcharakterné. Ani ty by si nechcela aby teba kamoška zo dňa na deň bez slova zablokovala ,vyhýbala sa ti oblúkom a ty si sa trápila čo si jej spravila že sa takto k tebe zachovala. Nesprávaj sa k druhým ako nechceš aby sa správali k tebe. Normálne, slušne si s ňou sadni (nie , nepošli ju kade ľahšie cez sms ale normálne ako človek s charakterom sa s ňou bav do očí ) , povedz jej že ste každá iná , že má právo mať svoju výchovu ako matka ale tebe skrátka jej správanie voči deťom aj tvojmu mužovi prekáža a neželáš si byť s ňou viacej v kontakte .