Divný vzťah s partnerom. Kde je chyba?
ahojte,tak som tu nová,už dlhšie čítam toto fórum, že tu celkom fajn radíte.Tak som si sem skočila aj ja po radu, čo s mojím chlapom.Bývame spolu pár mesiacov, akosi sa zmenil a neni to už ten čo býval. Jasnačka, zmena prešla aj mnou, ALE. Sme spolu 8 rokov,od strednej, plánovali sme si všetko, veď aj spolu bývame, pokiaľ nie som služobne dlho v zahraničí, alebo on.atď. Naraz sa z pozorného zlatého a milého chlapa citlivého, stal kritický, sebavedomý bezcitný a surový chlap. Akoby nemal voči mne cit, súcit, alebo jak to nazvať.Trvá to takto už dlhšie. Strašne brutál sa vieme pohádať, vynadať si do tých jebnutých aj horšie, ziapať po sebe, a o deň o tom "nevieme" a vytvárame najzamilovanejší pár pod slnkom a oslovujeme sa zlatíčko, jasnačka, že by som chcela radšej normal vzťah,no neviem, dávam tomu ešte šancu. No partner akoby voči mne ochladol posledný čas. Keď plačem nepritúli ma, správa sa bezcitne, aj slová má bezcitné. O sexe nehovoriac, iniciatívna som ja,boli sme teraz spolu v zahraničí na 16 dní a ani sa ma nedotkol. Žiadne romantické frázičky, žiadne láskanie, žiadne objatia, donedávna to ešte robil. Až na moje naliehanie bol raz sex,ale mne to prosto chýýýba. Tak neviem,čo je za tým.V čom to je ? On tvrdí, že nič, že nemá inú, len nemá chuť. O čo sa jednáá ?
Dík za rady
@salfusco ochladnutia môžu nastať samozrejme, ale určite nie bez príčiny, niekedy tie príčiny ani nie sú smrteľne dôležité, ale nakopia sa nejaké 2-3 príčiny a ochladnutie je na svete... ale samozrejme správna komunikácia by to mala napraviť, ide len o to, že správnej komunikácie nie je schopný každý...
@0silvia0 napr.ja som tych komunikacii nikdy nebol schopny,jednoducho som sa nechcel baviť ( ok,mozno chyba) a javil som nezaujem.Az ked bolo neskoro prisla faza,ked som mal zaujem rozkomunikovat a bavit sa o vztahu.Samozrejme to uz k nicomu neviedlo.Nie kazdy chlap ma pocit,že musi vztah riesit..neviem ako lepsie a zrozumitelnejsie to povedat.Netvrdim,že v tom nemoze byt niekto iny,ale urcite to nie je pravidlom a je viac menej na žene,aby sa pokusila nejakym sposobom presvedcit partnera o riesenie situacie,aby zistila co je vo veci
@salfusco "Nie kazdy chlap ma pocit,že musi vztah riesit" - ja mám taký tichý pocit, že žiadny chlap nemá pocit, že musí vzťah riešiť. Ja mám niekedy dojem že naozaj len my ženy sme tie čo chceme niečo riešiť, vyhodnocovať, preberať a vy to máte úplne v paži až kým nejde do tuhého..
@salfusco no ja som asi chlap, lebo som to vždy riešila tak ako ty a mám tendenciu javiť nezáujem a nemám chuť komunikovať a riešiť vzťah, ale učím sa komunikovať a nebrať niektoré veci smrteľne vážne... mňa tiež nebaví vyriešovať a komunikovať o vzťahu, buď vzťah klape alebo neklape a nemám chuť ho pitvať...
@melynda ok,dohodnime sa na spojeni "drviva vacsina"..je to presnejsie ako "žiadni"..rovnako ako existuju aj ženy,ktore tiez nemaju zaujem"riešiť" ...to vsak neznamena,že tam nie je laska,alebo že tam musi byt zakonite vyprchanie,alebo iny partner.Je to proste moc zovseobecnene.Pokial nepoznas prave dovody,tak to moze vniest pocity neistoty pre toho druheho ale pritom za tym nemusi byt nič,čo by nejakym vyznamnym sposobom malo znicit vztah
tak som už s5
@sissy27 Bola reč už aj o tom, že či netúži vyskúšať iný vzťah,ja som mu povedala, ešte, že by som sa nečudovala,keby chcel- veď nič nezažil, je mlaďas a tak,ale on že nie, že načo,že nemá potrebu údajne.
@evittam, @balsamea gay sa nemusí prejaviť ani za 8 rokov, mali sme žiaľ tiež známych ,susedov, ked on to zistil po 18 rokoch mnaželstva, a si našiel chlapa.čiže skoro 8 rokov neni nič.Preto sa aj toho obávam.
@moonlight1210 Ako áno, máš pravdu v tom, čo si napísala, dlhšiu esej, myslím, ale tak to žiaľ chodí všade.Nie som výnimka.
@tyrkys44 Nechcem hned riešiť, že má milenku,:( ťažko sa mi to vôbec vyslovuje a uvažuje nad tým. I ked aj to môže byť, ale nemám to ako zistiť.
Viem, že si s pár babami píše, ako kamošky, a ony ho otravujú, čo sa týka roboty a tak, ale inak nič. Na služobky chodí sám, párkrát som bola aj s ním, prípadne chodí s kolegami dvoma. tam sa opijú dakedy a tak.
on sa zmenil v priebehu zopár mesiacov, resp. postupne? ani sama to neviem. Asi prvú zmenu som si všimla, ked sa ku mne počas hádky zachoval bezcitnejšie než predtým počas hádok, a odvtedy sa to ťahá istý dlhý čas.A je stále taký istý.Má dobré obdobia, no vydržia u veľmi krátko, sa zmenil aj v nežnostiach- jeho pohyby sú naučené, mechanické, nič precítené navyše, žiadne pekné slová,bezcitnosť, ja napr: aj by som chcela vyskúšať tantrický sex, poviem to narovinu, aj iné druhy prejavov lásky,a on nemá záujem, on nič nerieši, jemu sa nechce, je na to lenivý, vôbec sa mu do toho nechce, on radšej má naučené pohyby, nesnaží sa m ulahodiť po tejto stránke.
Inak a ešte to ,čo tu riešite, že chlap nerieši nič, tak ani môj nerieši, ani vtedy,keď ide do tuhého,ani on sa nechce rozprávať, prenho je všetko OK.
@tyrkys44 veď toto...chlap len tak zrazu neskončí so sexom, lebo sa mu nechce 🙂...zdravému chlapovi sa chce vždy a keď nie doma, tak inde. A keď to aj práve nerobí, tak na to aspoň myslí. Je to predsa prirodzené a normálne, chlap je rozsievač semena, tak ho príroda stvorila, preto je tu. A ja hovorím, chválabohu za to!
@libawet alebo možno proste nemá chuť na partnerku, ktorú má doma a radšej si to spraví sám..aj to je možnosť.
@tinuskamartinuska krajná a núdzová možnosť...a ak má po ruke ochotnú partnerku, prečo by si to robil sám? To sa mi u zdravého a norm. chlapa nezdá. Nemať chuť na partnerku? No neviem...toto ja u svojho muža nepoznám, ten má chuť aj keď má 40 horúčku 🙂, a to sme spolu 26 rokov.
@tinuskamartinuska Ako reaguje na Tvoju kritiku? Dokaze sa zmenit alebo ho nastve?
@libawet Proste nemá na mňa chuť. Aspoň tak mi to niekedy povie.Že je unavený, že nie každý chlap má na sex chuť 24 hodín denne.Tak mi to vraví, že aj on je iba človek. AKo beriem, môže byť niekedy unavený, ale kedysi to tak nebolo a stále to chcel, aj trikrát do dňa.
@charity Kedysi nič nehovoril na moju kritiku, potom sa akože snažil zmeniť na moje naliehanie, no vydržalo to asi dva týždne , a teraz už reaguje tak, že sa nasere a nič nerobí.
@missdiva Nuž nebol taký surový a bezcitný, to prišlo proste a je to tak. Ako netvrdím, že stále, ale JE. Cítim to z neho.Proste, aj slová aj výrazy má ku mne surovejšie, ako inokedy.Pred časom.
Povedal mi, že ak by mal inú, že by bol už dávno s ňou a nie so mnou. ČIže z toho mi jasne vyplýva, že asi by chcel inú, ale že ju nevie nájsť.alebo čo.
Takýto vzťah mi príde ako utrpenie a nie ako radosť.
Ja by som tak žiť nemohla. Ale to si zváž sama.
asi sa nudi, 8 rokov to iste, to unudi hadam kazdeho. Skusili ste obcas nejaku zmenu? Ist spolu na nejaky spolocny kurz tanca napr., alebo sport co by ho bavil, proste vymysliet nieco, co by vyzadovalo spolocnu aktivitu a zaroven by to bolo pre vas nieco osviezujuce, nove? Dat tomu chut.
Po tolkych rokoch maju ludia bezne uz aj deti, takze stale je nejaka zmena a maju co riesit. Vy sa nudite, tak sa zeriete. Ja by som to videla na nejake zmeny, osviezit vztah, pristup k zivotu.... necitala som uplne vsetko, ale ak on uz chce deti a ty sa bojis do toho ist, nechcete zatial psa? ak mate vztah ku zvieratam a mate na ne cas
@tinuskamartinuska Prepáč, ale to je kravina, že príde len tak na to, že je gay......A to si dovolím tvrdiť, že viem o čom hovorím. 😉 Ale ako chceš - ver čomu chceš.
@mamutka Asi je to nuda. Ja sa nenudím, ale on zjavne áno. Zvieratá nechce, ja by som chcela psa,on nechce, že to nám bordel narobí v byte. Vravím ok, je to jeho byt, a som aj tak uňho len krátko na také zmeny. A nie žiadnu zmenu sme neskúšali, on akoby o nič nemal záujem. Ja som všeličo navrhovala, ale jemu stačí že občas zájdeme do divadla, kina, múzea, alebo na výlet,ale spoločnú inú aktivitu nemáme. Nič osviežujúce :( a ja by som rada,ale on ..hm...
ja nechcem mať ešte deti, mám ešte čas na deti, a okrem toho aj tak najprv si chcem vytvoriť stabilné miesto v práci.On o nič nepríde dieťaťom, o dobrý flek, čo má v robote, ja áno a teraz by aj tak nebola najvhodnejšia doba na deti, keď máme dtakýto " vzťah-nevzťah"
@evittam teraz celkom nerozumiem,? čo si tým chcela povedať ? JA neviem presne, nežila som s nimi v dome, ale viem, že sused po takých strašne dlhých rokoch až odišiel od ženy, s tým, že je gay a ju nechce. tak neviem,čo je na tom pravdy.len z počutia viem.
@tinuskamartinuska budem písať pomalšie, lebo sa mi vidí, že pomalšie chápeš 😅
ani jeden chlap ti na rovinu nepovie, že sa s tebou už nudí, že chce niečo iné - môžete mať akokoľvek úprimný a otvorený vzťah, akokoľvek si môžete dôverovať, toto nespraví ani jeden... resp. len ten, ktorý už naozaj nevie, ako inak sa zbaviť partnerky... ale väčšina chlapov je zbabalých, takže radšej budú protivní, chladní, suroví a podobne len aby to dotyčnú omrzelo a odišla ona...
ty máš na výber dve možnosti - buď budeš trpieť jeho správanie, dúfať v zázrak a strácať najlepšie roky vedľa neho a tak o 15rokov si trieskať hlavu o stenu, že to bolo zbytočné, alebo ak chceš zmenu - tak ju spravíš ty... vždy keď chce človek niečo zmeniť, musí začať v prvom rade od seba, nikto druhý to preňho nespraví...
to, že sexuálny apetít klesá priamo úmerne veku a dĺžke vzťahu, je normálne, ale aby sa k tomu ešte aj správal surovo a nadával ti (ako si teda ty napísala), to už svedčí o niečom inom...
@evittam neviem čo si mám myslieť ?mám si myslieť, že teraz aj môj zisťuje, že je gay?ách
@sissy27 Nezdá sa mi, že pomalšie chápem, ale budíš. TAk ja som otvorený človek až moc, priamy, čiže ja keď sa s ním nudím poviem to narovinu. Bez okolkov. On nie, on je tichý chlap, kt. nič nehovorí zbytočne a navyše.ja som sa ho XYkrát pýtala, či to jeho správanie má znamenať, že ho mám nechať a že sa chce potajme rozísť,alebo čo, fakt otvorene otázky, on NIČ, ževraj nie. Že on neni ku mne iný(!HA)
my si občasne nadávame obaja, keď sa hádame, uletí nám to. To by som neak neriešila.
@tinuskamartinuska môže byť do niekoho platonicky zamilovaný a dotyčná mu city neopätuje, tak je s tebou. Niečo tam musí byť, len tak by nezmenil svoje správanie a jasné, že ti to len tak medzi rečou nepovie tak ako píše @sissy27... vzťahy sú zložité... keby bol ku mne niekto bezcitný a bez záujmu, fakt radšej sama ako takto...
@tinuskamartinuska on očividne s tebou o tom komunikovať nechce, alebo žiadny problém nevidí... inými slovami - má hlboko niekde, ako sa ty cítiš... pre mňa by to bol jasný signál na odchod, ale ty sa ho ešte kľudne 87x opýtaj "prečo" a "čo ti je" - to chlapi majú fakt "radi" ...
@tinuskamartinuska Ja píšem, že je to hlúposť aby niekto prišiel až po toľkých rokoch na to, že je inak orientovaný. Čo sa týka tvojho chlapa - tak tam si treba s ním sadnúť a rozprávať sa - ja ti nepoviem, že čo "zisťuje"...... A čo sa tvojho problému týka, tak tu súhlasím s väčšinou - proste a jednoducho - koniec.
@0silvia0 hm, žiaľbohu už aj nad týmto, že je platon.zamilovaný do dajakej inej, som už rozmýšľala,tak mi skrúca žalúdok a je mi zle, ked si na toto pomyslím :(:(:( 😒 😒
A pred časom som sa ho to priamo spýtala ( ja sa ho vážne opýtam čokoľvek),sme sa hádali o tom, aký je bezcitný a som mu to vykričala,a on sa začal smiať,
Napadlo mi preeeeesne toto, že chce dajakú inú, len on ho nechce...presne..

@tinuskamartinuska nechcem ta zneistovat ale z toho co si napisala, si tiez myslim to co @tyrkys44 . S najvacsou pravdepodobnostou ma nejaku inu. Povedat ti to sam urcite nepovie, takze si skus sama zistit ci chodi na sluzobky ozaj sam.
Ale neviem ci sa oplati zachranovat vztah ked mas pocit, ze sa z neho stal kritický, bezcitný, surový chlap, ktory uz ani o teba nejavi zaujem... ☹