icon

Divný vzťah s partnerom. Kde je chyba?

ahojte,tak som tu nová,už dlhšie čítam toto fórum, že tu celkom fajn radíte.Tak som si sem skočila aj ja po radu, čo s mojím chlapom.Bývame spolu pár mesiacov, akosi sa zmenil a neni to už ten čo býval. Jasnačka, zmena prešla aj mnou, ALE. Sme spolu 8 rokov,od strednej, plánovali sme si všetko, veď aj spolu bývame, pokiaľ nie som služobne dlho v zahraničí, alebo on.atď. Naraz sa z pozorného zlatého a milého chlapa citlivého, stal kritický, sebavedomý bezcitný a surový chlap. Akoby nemal voči mne cit, súcit, alebo jak to nazvať.Trvá to takto už dlhšie. Strašne brutál sa vieme pohádať, vynadať si do tých jebnutých aj horšie, ziapať po sebe, a o deň o tom "nevieme" a vytvárame najzamilovanejší pár pod slnkom a oslovujeme sa zlatíčko, jasnačka, že by som chcela radšej normal vzťah,no neviem, dávam tomu ešte šancu. No partner akoby voči mne ochladol posledný čas. Keď plačem nepritúli ma, správa sa bezcitne, aj slová má bezcitné. O sexe nehovoriac, iniciatívna som ja,boli sme teraz spolu v zahraničí na 16 dní a ani sa ma nedotkol. Žiadne romantické frázičky, žiadne láskanie, žiadne objatia, donedávna to ešte robil. Až na moje naliehanie bol raz sex,ale mne to prosto chýýýba. Tak neviem,čo je za tým.V čom to je ? On tvrdí, že nič, že nemá inú, len nemá chuť. O čo sa jednáá ?
Dík za rady

trubi
18. sep 2016

@trubi súhlasím s tým, čo píše
@svetluska82 že máš začať žiť svoj život. Určite sú veci, ktoré by si rada robila. Keď ich nechce s tebou zdieľať, tak ich rob sama, prípadne s kamarátkou. Rob veci, ktoré ťa budú napĺňať a možno zistí, že mu chýbaš alebo to že ho už nepotrebuješ. A možno nájdeš niekoho, kto ti dá, čo chceš.. Ale prosím, nesnaž sa ho zmeniť a čakať, že všetko bude fajn. Lebo ak by bol on spokojný s tebou asi by sa tak aj správal.. Najhoršie je keď muž vie, že si môže byť tebou istý. V tomto sú pekné mrchy.

tinuskamartinuska
autor
18. sep 2016

@trubi v tomto máš pravdu, ako svetluska82 tiež, si to myslim. je si moc istý.Ale ked ja neviem, robim vela veci s nim aj bez neho v tom to asi nie je.
napriklad dnes mi povedal dost pekne veci, take, ze sme sa dobre celkom pozhovarali pri flasi vina. a bolo to mile od neho, vysvetlil mi aspon trošku, aj ked sa on nevie ani vykoktat, co ako mysli,ale bolo to fajn vediet od neho, co si o istych veciach mysli a trosku otvorene sme sa rozpravali, a dokonca ani nebol z toho podrazdeny.mozno to otvorilo cestu niekam inam.
napriklad mi povedal, ze aj ked to niekdy tak nevypada, tak ma bude lubit a mat rad aj keby som ho opustila a odisla od neho,a ze aj ked sa mozno nikdy nevezmeme a nase cesty sa rozidu, aj tak ma lubi,bolo to moc mile od neho. a ze vie a citi, ze mu davam viac lasky ako on mne,aj viac citovych prejavov mam a ze je tomu rad, ale ze to neni v tom, ze by nechcel, ale je chlap a nevie to, staci mu to tak jak to je.

mandevilla
19. sep 2016

@tinuskamartinuska hmm. Dobre ze ste sa takto porozpravali, ale v preklade ta lubi ako cloveka, kamaratku..a robi si pôdu na rozchod. V partnerstve, ked niekto lubi taketo slova nespomina. Ale aspon vies co sa deje a postupne sa dopracujete k zaveru.

obsadenemeno
19. sep 2016

@tinuskamartinuska no mne pride tan vas vztah mrtvy, ked on ti take hovori....aj s tym sexi pradlom, ze zbytocnost...... mozno mu je ta luto, lebo vie, ze by si to nezvladla, je slusny chlap a mozno dufa, ze teba to prestane bavit a skoncis to.
Ked chlap nereaguje na zvadzanie, tak tam je velky problem. Ako pisem, asi je s tebou z lutosti.

A este jedna vec: suhlasim s @trubi, a teda ze ak pises na forum, mala by si si z tych rad aj nieco vziat, nie hned kopat okolo seba, ak niekto napise veci, co sa ti nepacia. A aj ja si myslim, ze si tu uz pisala pod inym nickom, lebo reagujes uplne rovnako a darmo sa snazis predstierat, ze si niekto iny, je tazko zakamuflovat osobnost ak nie si trenovany agent FBI ci KGB. A problem, co opisujes, je uplne rovnaky ako si pisala pod starym nickom.
Takze znova, mas milion moznosti. Ak si ich pripustis. Ak nie, bude to zase len o vyplakavani a zamykani tem na MK, ak sa ti znepaci, co ti ini pisu.

pipistrel13
19. sep 2016

caute,pisem z vlastnej skusenosti,ked sa toto stalo mne s mojim exmanzelom,dovod bol milenka..
prisla som na to az po dvoch rokoch (hlupana 🙂,aj ked on svatosvate tvrdil,ze milenku nema...ved.kto by sa priznaval,vsak? 🙂
rozhovory presne o tom istom,ako ma.lubi,vzdy bude a blablabla...a potom citovy chlad...
a i ked sa to zda teraz strasne,pocit,ze nechces o nho prist,strach a pod.,ver,ze pride len lepsie...
dnes mam skveleho manzela,krasnu dceru a tento vztah sa neda ani len porovnat
i jed vtedy som si myslela,ze uz nic nikdy dobre nebude
cesta a moznost je vzdy,len sa treba odhodlat
a ja len lutujem,ze som so od byvaleho nechala tolko naublizovat

bibiana177
19. sep 2016

@pipistrel13 ziadny chlap dobrovolne neprizna ze niekoho ma 🙂 to by nam zenam malo byt hned jasne. Ibaze my sme trafene a bezhlavo im doverujeme ☹

tinuskamartinuska
autor
19. sep 2016

prečo by bolo zlé, to čo mi povedal včera mne sa to zdalo pekné práveže, niečo také od neho počuť, bolo to negatívne? čo mu nemám veriť, alebo ako?

pipistrel13
19. sep 2016

clovek si casto vyberie to,co chce,aby bolo,lebo nechce vidiet pravdu
ja nediktujem co si mas vybrat a ci mu mas verit,to sa musis rozhodnut sama
ja len vravim,co sa stalo mne
"milujem ta,viem,ze sa nespravam pekne,ja neviem co mi je,si skvela zena,lepsiu uz nenajdem,inu nechcem.." a dalsie blaboly,ibaze skutky vypovedali o inom..
mam este dve kamosky,ktore zazili to iste a vzdy tam bola ina,ako cez kopirak,s malymi odchylkami
ja viem,ze to nie je lahke,zazila som,ale vsetko je lepsie ako to trapenie podla mna

obsadenemeno
19. sep 2016

@tinuskamartinuska slova su lacne, povedat ti moze hocico, rataju sa ciny!!!!! Pisu ti tu baby, aj mne sa to stalo, ,e chlap "hovoril" vsetky tie spravne a krasne veci....a robil nieco uplne ine.
No ale ked tebe stacia slova...... tvoj zivot, tvoj vztah, tvoje omyly

charity
19. sep 2016

Damy, opravte ma, ak sa mylim, ale nie su tie jeho kecy zo vcera o 23:08 milosrdna priprava na odchod?

tinuskamartinuska
autor
19. sep 2016

@charity milosrdná príprava na odchod ?v akom zmysle? že mi dá kopy najblizsie,ci ?
právežemne to vyznelo pekne, ze nech sa deje cokolvek,ma ma rad...
on zase nerozpráva do vetra, takze je to od neho mile to pocut.

obsadenemeno
19. sep 2016

@charity tiez mi to tak pripada..... stale ta budem mat rad, nech sa deje cokolvek....( tak mi uz daj pokoj, kto to ma stale pocuvat, furt ti cosi vadi, neviem, co by si este chcela, keby som vedel, ze si to nehodis v tvojom psychickom stave, uz som na mile daleko, a ozaj, fakt ta budem mat rad, hlavne na dialku, fakt ta budem mat rad, len keby som uz mohol nejako zaonacit, aby si uz nabrala odvahu a odisla, lebo ja som posera)....blabla...... ako pisem, slova su lacne.....ciny su dolezitejsie.

charity
19. sep 2016

@tinuskamartinuska Tak ako hovori
@obsadenemeno Proste, budem Ta lubit aj na dialku... To nie je ziadost o ruku ale priprava na kopacky.

tinuskamartinuska
autor
19. sep 2016

Tym Ze mi uprimne povedal,zee ma bude stale lubit tak to znaci,zd Ma nechce ?

tinuskamartinuska
autor
19. sep 2016

Zee jee jedno kde budeme keedy,ci Spolu ci kd seba ma chcsle stale.. To je kopacka?

obsadenemeno
19. sep 2016

@tinuskamartinuska ano, je to kopacka. Dufa, ze ti to dojde.

ved ho otestuj a povedz, ze chces rozchod, ze ta tento vztah nenaplna...... a podla jeho reakcie budes vediet hned.

charity
19. sep 2016

@tinuskamartinuska Bojuje o to, aby bol s Tebou? Bojuje o Vas vztah? Posuva Vas vztah dalej? Alebo len keca?
Ano, myslim si, ze kecy, ze Ta bude lubit aj z dialky, je priprava na rozchod. Vela rozchodov ma takyto scenar.

Posudzuj činy, nie kecy.

elviku11
19. sep 2016

@tinuskamartinuska
Toto znamená, že ťa nechce: (citujem čo si napísala):

"...aj ked to niekdy tak nevypada, tak ma bude lubit a mat rad aj keby som ho opustila a odisla od neho,a ze aj ked sa mozno nikdy nevezmeme a nase cesty sa rozidu, aj tak ma lubi..."

Presne takto sa chlap pripravuje na odchod, len ešte nevie ako to má presne urobiť, aby to mal čo najjednoduchšie za sebou

0silvia0
19. sep 2016

@tinuskamartinuska stále v jeho slovách hľadáš niečo, čo tam nie je... má ťa rád, to áno, ale len ako kamarátku už... ak by ťa skutočne miloval, bojoval by o teba a neutešoval by ťa takýmito chlácholivými rečičkami...

mandala77
19. sep 2016

@tinuskamartinuska neviem čo sa odohráva v jeho hlave a ako myslí to, čo povedal. To vie jedine on sám. Všetko ostatné sú domienky. Ako píšu baby, činy a nie reči sú podstatné.

Je jedna fajn kniha, volá sa Ženy, které milujú příliš a napíšem Ti z nej pár viet: Zjistíme, že láska se promění v nezdravé zamilování tehdy, když je náš partner nevhodným, nemá o nás zájem nebo je citově chladný, a my se ho přesto nedokážeme vzdát, ba naopak, potřebujeme ho tím víc. Nakonec dojdeme k pochopení, že naša touha milovat, náš hlad po lásce a nakonec láska sama se nám stáva drogou. Když milujeme víc než je zdrávo, neznamená to, že milujeme příliš mnoho mužú nebo se moc často zamilováváme, ani to neznamená, že milujeme skutečnou láskou příliš hluboce. Ve skutečnosti to znamená, že jsme určitým mužem posedlné. Uvědomujeme si, že tahle posedlost ovládá naše city a chování, dochádzí nám, že nás to ničí a škodí to našemu zdraví, a přece ten vztah nedokážeme ukončit."

Všetky Tvoje pocity sa odvíjajú od toho ako on sa chová. Ty máš problém. Lebo si na ňom závislá. A pokým budeš stále riešiť jeho namiesto seba, budeš tých problémov mať čoraz viac.

salfusco
19. sep 2016

zaujimave teorie pripravy na rozchod :D :D

obsadenemeno
19. sep 2016

@salfusco len skusenosti.... 😅

veronicka88
19. sep 2016

Môj muz sa začal po 11.5 roku chodenia a troch rokoch manželstva správať rovnako...mal platonicky lásku s ktorou chcel byť adwej a radšej si pisal s nou a mna podvedome takto odhanal....ustáli ske to po dvojmescnom odlúčení...dala by som 4/5 palcov do ohňa e je v tom minimalne platonicky iná zena...

trubi
19. sep 2016

@tinuskamartinuska
Nehnevaj sa na ženy, ale fakt to z toho, čo si napísala vyzerá tak. Lebo jasne, ze aj keď nebudete spolu tak ťa bude ľúbiť, veď ste spolu dlho, to sa nedá vymazať..

Nepovedal ti, myslím včera, nie predtým, že chce s tebou budúcnosť, deti, či áno? Máte nejaké spoločne plány?

Ale zasa keď sa nad tým zasa zamyslím, možno to povedal tak preto, že ty si stále s ním nespokojná, tak neočakáva, že s ním zostaneš.. Neviem ako to u vás vyzerá, ale pozor nato. Nech nemá pocit, že si stále neni s ním spokojná. Lebo tak by si ho sama doviedla k inej..

Ako píše
@mandala77 rieš seba a nie jeho. Keď on vraví, že to inak nevie, tak buď si na to zvykneš alebo nájdeš niekoho kto to vie.
Nemôže byť len chlap jediný kto ťa urobí šťastnou 😉

0silvia0
19. sep 2016

@veronicka88 tvoj manžel sa po dvojmesačnom odlúčení rozhodol pre teba? Ako si to brala vtedy ty? Neranilo ťa to a bola si ochotná sa vrátiť?

trubi
19. sep 2016

@salfusco daj mužský pohľad 😄

veronicka88
19. sep 2016

@0silvia0 nerozhodol,trosku som zacal zit samostatne,konecne sa od neho odputala,odvykla si ze je vždy po ruke,zacala som zit...vtedy ked ma videl povedal že ma chce,stala sa však ste jedna vec ale to tu nebudem rozoberať....a ta zavazila spolu s tým,ze si uznal ako veľmi sa mýlil...dnes mám oma o 180st otoceneho chlapa a nedala by som ho nikomu na svete,ukazalo nám to že na vztahu treba pracovať a počúvať toho druhého,pohadat sa a potom sa uzmierit...a hlavne nestagnovat a nenechať či na potom...zijeme dnes,a uvedomili sme si ze dieta je súčasťou rpdiny nie jej hlava;)cize žijeme spolu nie vedľa seba ako to bolo cca rok po maleho narodení....

0silvia0
19. sep 2016

@veronicka88 super, držím palce 🙂

veronicka88
19. sep 2016

Mj mu mi onoho času hovoril:"nech sa stane čokoľvek bla bla..."on uz vedel že to čokoľvek pride

majkakrellova
19. sep 2016

och to je mi luto že si takto viete vynadat, ja som to mala takto v predchadzajucom vztahu, tiez sme si nadavali a sice sa to tiez vzdy nejako utriaslo, už to nebolo ono... V manželstve, v ktorom som teraz sme si nepovedali ziadne skarede slovko, dokonca niekedy svojho muza obdivujem ked sa predsa len na niecom nepohodneme ani mi nedokaze povedat Maja , vždy mi povie Majusik , ale aj ja pri predstave že by som mu v afekte mala vynadat mi hned pride luto, až do placu. Lebo viem že ma miluje a robi všetko pre to aby som s nim bola stastna, je doležite jeden druheho respektovat , vždy ked sa budete hadat tak si spomen aky bol na zaciatku a co si na nom milovala a ze tomu cloveku by si nikdy skaredo nepovedala, lebo co je pravda slovo vie velmi ublizit a neda sa zobrat spat. a 16 dnova absencia sexu u normalneho zdraveho chlapa mi nepride v poriadku, ci to nieje aj tym ze si viete takto skaredo ublizit slovami a potom clovek jednoducho nema chut. Dufam že to date znova do poriadku a ak nie tak na teba a aj na neho caka nieco lepsie 🙂 Pekny den