icon

Dobrý text pre ženu, ktorá si nechce priznať týranie

26. dec 2022

Prosim vas neviete pomoct s nejakym Dobrým textom, clánkom pre zenu ktorá si nechce priznať ze je týraná? Samozrejme odmieta to priznať. Poslem jej to, uz sama sa musi rozhodnut. On je tak agresivny ze tam bude musiet byt zakaz priblizenia. Ona ostane, viem to. :( :( :(

Strana
z2
ahoj0
26. dec 2022

Ja sama viem aké boli reakcie okolia, všetci sa len ticho prizerali, nikto nevedel úplnú pravdu čo sa u nás deje. Každý si len myslel. Aj si myslím že ti ľudia mi chceli pomôcť len nevedeli ako a viem aj to že by žiadne rozhovory ani povzbudenia nepomohli. Jedna kolegyňa mi raz skúsila povedať, že sk všimla ako sa ku mne priateľ správa, že by som si to nemala nechať, že som dobrá žena a že by som si určite našla normálneho muža. Pamätám si že som tam sedela ako pripečená, aj mi trklo že možno ma pravdu. No denno denne šľapanie po sebavedomí, ponižovanie, vyhrážanie, vštepovanie ako mi všetci naokolo chcú len zle a bez neho by som nič nedokázala a bola nikým, mi tomu akosi nedovolilo uveriť a strach mi nedovolil odísť. To si niektoré ani neviete predstaviť aké sú to vyhrážky. Na tie najbolestivejšie miesta. A slabá som bola ako mucha, chcela som ho aj nahrať na mobil ale triasla som sa od strachu že si to všimne a zamkne ma na wc bez okna, alebo ma bude škrtiť, alebo ťahať za vlasy k oknu, že ma z neho ide vyhodiť.
Nepomohol by mi nikto vtedy.
Až som v práci stretla človeka ktorý mi začal takto pomaličky dvíhať sebavedomie, úplne prirodzene tak že som tomu začala veriť a začala si uvedomovať svoju hodnotu. Po určitom čase som sa prebrala a dokázala som od neho odísť a doteraz sa čudujem kde sa ta sila vo mne nabrala, verte všetky že to bolo strašne, strašne ťažké na psychyku.

autor
26. dec 2022

@ahoj0 tak to je krásne ze si stretla takého človeka, ze takí ešte sú. Dakujem aj za to ako si to opísala, svedectvo...dakujem. Viem ze jej kamosky a aj najlepsie kamosky z práce, co tam aj uz nerobia máme taky istý nazor na neho, kazdy to vie aký to je clovek agresivny, zakazuje jej, nedovolí, kontroluje, neda jej dychat a ona si zvykla na taku lasku.
Moze sa to zhoršovať casom?

ahoj0
26. dec 2022

Tak za tých 15 rokov už došiel asi dosť ďaleko, či to ešte môže byt horšie neviem, ale myslím si že už ani nemá ako. Neviem ako su na tom, v akej miere je to týranie. Ale všeobecne pri dlhodobom tyrani je už asi len pár možnosti, buď sa zabije sama, alebo ju zabije on alebo sa ona z toho nejak dostane. Ale blízky ju len tak o tom nepresvedčia. Podľa mňa tým že sa jej začne od začiatku budovať sebavedomie a sebahodnota tak má šancu sa z toho dostať. Pretože vtedy to bude jej uvedomenie a jej rozhodnutie, bez hanby a silnejšia.
Veď je známe že ženy nemajú silu odísť ani keď majú deti, často aj deti sa stavajú obeťami, a aj keď nie, už len keď sú svedkami niečoho takého tak si to so sebou nesú už po cely život. A keď už kvôli zdraviu svojich deti sa nedokáže matka postaviť tak si to predstavte v akom psychickom stave tá žena musí byť. Sú to extrémy.
Ja keď si spätne premietam niektoré situácie tak veľakrat som mala na mále, možno málo chýbalo a uškrtil by ma, alebo by som z toho okna naozaj vypadla.

kvetka22
27. dec 2022

Skus pozrieť toto video od Kovyho, je o domácom násilí, rozpráva sa tam aj s psychologickou, ktorá také ženy rieši a dáva návod ako sa dá pomôcť, ako reagovať atď

https://www.youtube.com/watch?v=kv0Op4J9G3I
farbicka13
27. dec 2022

Odporúčam pozrieť videá, najlepšie všetko od Jana Dvořáka - Poznejte svého psychopata https://www.youtube.com/@jandvorak2236/featured, od Kamily Kmecovej - kanál Jako Fénix https://www.youtube.com/@JAKOFENIX a od Antonie Morgan https://www.youtube.com/@AntoniaMorgan/featured
Minimálne pre uvedomenie si s kým má človek do činenia, aj v akom psychickom stave sa môže nachádzať osoba, ktorá je vystavená takémuto zaobchádzaniu.

autor
27. dec 2022

@kvetka22 ďakujem
@farbicka13 ďakujem
@ahoj0 Ďakujem, máš veľmi silný ,,príbeh"..nieco neskutočné toto čo píšeš neviem ako je to mozné ze to robia ludia také zlo a prajem Ti už len dobré, aby si mala okolo seba dobrých ľudí s ktorými sa mozes naplno smiať, neviem ani čo napísať, lebo to čo píšeš je veľmi strašné čo si zažila ..

lasoli
2. jan 2023

@mamamoni to je strasne nieco,co pises ze sa ti dialo.

feb13
17. feb 2024
Strana
z2