Dohoda o odkúpení časti domu po rodičoch
10 r bývam s mužom v jeho rod dome keď ho zdedil bol vo veľmi zlom stave tak veľa vecí urobil pred svatbou neskot spolu konečne chceme veci dat do poriadku vyplatiť sestry pred 10r nič nechceli videli v akom stave dom je ustúpili od vyplatenia potrebujeme vymeniť strechu ešte pár vecí dali odhadnúť nový geometrický... dohodli sa na sume ale jedna robí stále problémy najprv mu ch Ela vziať pozemok spoločný neskôr že nie ze peniaze a bude ôk včera volala že nesúhlasí že strašne málo to je že sme podplatili odhadcu a pod veci keď som prvý krát prehovorila ja som jej neviem čo ideme ďalej robiť muž nechce odísť zavolala že bývať v jej dome si nezaslúžim bývať j jej dome..... Že som zla ale prečo stále vymýšľa povedala som že to není pek e ako nás trápi muž S trápi nemôžem sa už na to pozerať sms som ju prosila nič nepomáha
@maninka1974 no cize s nimi ani z voza ani na voz. Dajte im ponuku na odkupenie ich podielu za cenu, ktoru stanovite. Ak nebudu suhlasit, vycislite cenu rekonstrukcii atd a pozadujte vyplatenie 1/3 od kazdej. Vy to doma nikdy nevyriesite, lebo dohody ustne medzi vami su "nezavazane".. treba vam pravnika urcite, co to dohodne, nakoniec spise zmluvy o predaji podielov a s tym vam to na katastry prepisu. Ja by som jej kedze sa nevprace do koze prikurila (detaily neviem, neviem o akych sumach sa rozpravame atd, takze samozrejme ak by moje naroky boli opravnene).... Mozete ziadat vyplatit vas podiel + vsetko za rekonstrukciu a nech si dom nechaju ;) ak na to nemaju a dom nechcu, tak im nebude vsetko jedno. Mozete podiel ponuknut aj menej prisposobivym obcanom, predate svoju tretinu a nastahuju sa im tam a uz nikdy z domu nic neuvidia :D Velka chyba je, ze ste to takto nechali a nerieisli prepisy a prevody hned. Aj pozemkov a vsetkeho...
vieš vtedy ma prosili po svokrovej smrti nech tam pridem byvat s mojim mužom sme uz boli spolu aby nebol sám par mes som sa aj o svokra starala varila prala mu .......potom že nič nechcu myslela som že ich vyplatí len oni nič nechceli v dedičskom konani boli označne ako ustpujuce strany bez povinnosti vyplatenia muž tam mohol byvat dom bol na všetkych troch teraz sme myseli že sa potešia ked ich vyplatíme ...... a všetko je len zle .....muž sem dal všetky uspory ja tiež ....15000..........len ešte sme mali vela problemov riešili sme ivf niekolko krát tam šla kopa penazí ..........konečne mame dieta prácu nasetrene tak že vezmeme uver dame veci na poriadok ..........a je najhoršia ako mohlo byt .....
@simca06022011 a ešte si prestav že ako sa vratim do práce ona tam robí tiež asi ma porazí .....snažila som sa rešpektovala ju roky a po tomto

@daganov aj ja sa už strácam už 5 krát jedna so sestier zmenila názor teraz dnes volala že sa dá vyplatiť len chce pozemky navyše po darovať jej k dohodnutej sume..... Teraz sa už bojíme či to nezmení najlepšie by bolo s právnikom ísť za ňou lebo každý druhý deň iné chce...... Preto som už bola bezradna napísala sem