icon

Dokáže nejakým spôsobom matka akceptovať ako žijem?

alicka90
16. okt 2017

Zdravím, volám sa Alica, mám 27 rokov a pred rokom som sa rozišla po šiestich rokoch s priateľom. Od tej doby si svoj život užívam naplno, čo znamená že mám kamoša na sex a z času na čas si dám nejaké tie drogy a povedala by som, že konečne žijem. Ani počas svojho štúdia na výške som sa takto nebavila. Môj problém je matka. Je nejaký spôsob ako to vysvetliť matke tak, aby to dokázala akceptovať? Deti nechcem, frajera nechcem, mám super prácu a celkovo život, čo ma baví. Len ľudia v mojom okolí si myslia, že som sa spustila. Ako im vysvetliť, že až teraz som začala konečne žiť? Veď prácu mám a to čo si robím vo voľnom čase je predsa len moja vec. Ďakujem za vaše názory.

nelinka2009
17. okt 2017

@montemotherone neviem preco by mala mat nieco stratene ma 27 a podla seba,samej skvely zivot. Od 20-26 rokov mala trvaly vztah, takze asi tuto cast zivota btedy prezivat nemohla, uziva,si to teda teraz...

ema234
17. okt 2017

@ingelika78 hm zeby, ja mam podobny vek, ale uplne ine priority, 2 deti a vek 27 mi pride uz riadne stara koza na to aby sa spravala inak.

zarao
17. okt 2017

Och..toto milujem, ked volado napise "zijem si svoj zivot...nie som ovca...90%ludi zije ako im spolocnost kaze..." take s prepacenim sracky. To akoze ako funguje? Ze sused vecera o siedmej, tak aj ja musim? Alebo Alena z roboty nosi rolak, aj ja musim? Lebo ty vidis do zivotov 90%ludi, ze? To, ze mas cerveny diplom uz nekomentujem, taky ma kazda zena, co volaku temu o svojom zivote zalozi.
Mne to pride tak, ze pondelok vecer nemas s kym spat a dofajcila si posledneho jointa tak napises na forum plne zien- mam "aha kukajte jaka som frajerka drogujem a sukam, zavidite?" Ja sa cudujem tym dvom ci trom jedincom, co napisali, ze tie ktore oponuju automaticky zavidia.. A co akoze? Ja si Ta predsatujem sobotu vecer opitu zdrogovanu muchlat sa s niekym na diskoteke s vyhrnutou suknou a ten cerveny diplom by si si aj na celo mohla vycapit, ver mi, ze kady kto by presiel okolo sa Ti zasmeje pripadne si Ta odfoti a bude sa dobre bavit na tom aka slapka sa tam vala. Och toto je dnes doba...chvalit sa ako beries drogy, to som robila ked som mala 13 a skusala som fajcit,to bola frajerina, ale toto? Pre niekoho vrchol kulturneho vyzitia, pre ineho debilita. A teraz dufam, ze nelinka odpovie,lebo ona ma patent na vychovu deti,na manzelstva,na zivot a vsetko vie najlepsie. Amen.

ema234
17. okt 2017

@zarao pre mna je ta zena obycajna chudera, ako jej niekto preboha moze zavidiet 🙂 takto by som padnut nechcela nikdy , na taku uroven zivota a cerveny diplom nezarucuje stastny zivot.

zarao
17. okt 2017

@ema234 u mna rovnako, ja nehovorim, ze som nikdy neprestrelila, ale mat 27, nevediet co so zivotom a zit doslova zo dna na den(nemyslim po financnej stranke, nelinka uz tu na niekoho nakricala,ze ona ma stabilnu super pracu,ktora pokryje vsetky jej drogove ulety) je dost nezrele. A ked mi niekto napise,ze ju sudim, tak ano sudim, je to moj zivot, nebudem zit zivot 90% ludi, ktori nesudia.

erikavesela
17. okt 2017

@nelinka2009 to nie...len je tam minimalne predpoklad

kvetinka75
17. okt 2017

ak ti to takto vyhovuje, tak si tak ži, svoj pohľad na to ti nebudem písať, lebo tna to si sa nepýtala a každému vyhovuje niečo iné a pýtala si sa ako presvedčiť matku. Je to tvoj život, nemusíš nikomu vysvetľovať, prečo žiješ tak ako žiješ. Veď ani ty nekecáš druhému do života, predpokladám. Čo bude o pár rokov, nikto nevie, možno zistíš že to bolo OK, možno budeš ľutovať a mať problémy. Ale ak majú na to iný názor, tak ho budú mať stále a buď to budeš akceptovať a netrápiť sa tým, alebo sa zmeň. Iná možnosť podľa mňa nie je. Tvoja mama určite názor nezmení , nerátaj, že ju presvedčíš že je to OK, takže je na tebe či to pustíš za hlavu alebo sa tým budeš aj ďalej trápiť. Mňa by tiež určite trápilo, keby si dcéra keď len občas zobrala drogy. Od toho sem-tam môže byť nakoniec závislosť a to už sú iné problémy. Predpokladám, že sa o teba bojí, takže sa nečudujem jej reakcii. Ale s tým nespravíš nič. Je to tvoja matka a strach o teba bude mať stále.

charlie1980
17. okt 2017

@alicka90 Tak to je fajn, ze konecne "zijes" - vychadzajuc z tvojho uvodneho prispevku....
A ci to tvoja matka dokaze akceptovat.....? Tak to my odkial mame vediet ?
Len viem, ze keby som bola ja tvojou matkou a ty by si byvala pod mojou strechou, tak drogy by boli neakceptovatelne. Asi by som ta aj vylozila na ubytovnu, za predpokladu, ze byvas s nou.
A ano, dnes mas pracu, aj studujes....o rok to moze vyzerat uplne inak, ked sa dostanes do nekontrolovatelneho stavu. Pretoze neviem, ktory zamestnavatel si zela mat zhuleneho zamestnanca, prip.takeho, s ktorym nebude vediet po deliriu viest suvislu rec.
Oooo, ano, ved su to "len" makke drogy. Poznala som jedneho takeho. Pokracovalo to tvrdymi, zadlzil sa po usi, exekucia na krku, dodnes ju splaca. Zaspal nad horiacim jointom, chytil sa horet byt, trestne oznamenia susedov na krku. No radost zit jeho zivot (inak top v boxe). Ale ma cely zivot spackany, rozvod, anilen dieta nesplodil (mozno nemohol), vyzera ako asocial. Nestara sa o seba. Pritom pred 10r to bol fesak chalan.

Tak ti prajem v zivote vsetko dobre, aby ty ako vynimka si si vedela ustrazit svoj osobny zivot aj pod vplyvom drog.

emilia25
17. okt 2017

Baby ked sa ma takmer pubertalny syn pyta na pubertu nemozem byt doslova uprimna uz len preto ze nechcem aby robil to co ja vtedy aby opakoval moje chyby samozrejme urcite veci clovek neovlivni ale aj tak ked mu to poviem prave to zle si zapameta najviac a vtej najlepsej chvili vykrikne ved aj ty.preto sa treba spravat tak aby sa clovek pred detmi nemusel hanbit.

stella333
17. okt 2017

@michal3691 Ja sa bavim cely zivot a nic z toho co popisuje zakladatelka nerobim. 😉

stella333
17. okt 2017

@alicka90 Pozri z mojich skusenosti, bud ta tento sposob zivota zomelie alebo si za par rokov budes tukat na celo, ze co si to vtedy stvarala. Ako to dopadne je na tebe, sama k tomu dospejes. A este nie vzdy su najlepsi ti ludia, co ti hovoria, to co chces pocut.

tiper24
17. okt 2017

poznam jednu co brala drogy psychika v keli celkom

nelinka2009
17. okt 2017

@tiper24 ale ved ona neberie drogy... Sem tam si da marisku... Na uvolnenie. Nerob z nej fetacku.

celasapremenim
17. okt 2017

@alicka90 vymyslene kraviny sem nastrelujete, aby vam tu niekto diskutoval

nelinka2009
17. okt 2017

@celasapremenim preco by to nemohla byt realita? Poznam vela mladych co takto ziju... Su to uspesni ludia a maju spilocneho menocatela: zatial benasli toho praveho partnera.

zlaticko118
17. okt 2017

Moja sestra vedie podobny život s tym rozdielom že frajera chce ale v jej okolí natrafi na samych debilov a samozrejme neberie drogy. Bude mať 30 a teda vidim na nej že ju to miestami trapi pretože som od nej mladsia, odsťahovala som sa od rodičov a druhé dieťa na ceste.
Kazda mame ine priority, kamarátov čo nás ovplyvnuju a vela ďalšieho. Ja len dufam že sa do 35 už nejak usadil a založí si rodinu lebo status stara dievka (kvôli životnému stylu) jej neprajem

katarinapekna
17. okt 2017

@alicka90 nikomu nič nemusíš vysvetľovať,facku ti vylepi sám život na prehodnotenie životných priorit keď ochories hpv rakovina krcka,hiv alebo podobné lahôdky kt.idú ruka v ruke pri takomto živote.

salomke
17. okt 2017

Je to len obdobie :o)

myslím že teraz zažívaš to čo si si v mladšom veku neužila..výhodou je že teraz máš už viac rozumu ako 15- ročné baby.

Uvidíš do kedy ťa to bude naplňať, možno rok dva a potom zatúžiš opäť po niečom hodnotnejšom. Takže si to užívaj ako to cítiš len si daj pozor aby si si na tie neresti veľmi nezvykla lebo potom sa s tým ťažko prestáva (napr. cigarety) alebo zlá povesť, nakoľko doteraz ťa každý vnímal ako usilovnú, múdru s trvalým vzťahom a veľmi ľahko ťa môžu začať vnímať ako ľahké dievča a raz by ťa to mohlo trápiť pri niekom na kom ti bude záležať..

Takže moja rada je že keď si chceš užívať rob to tak aby o tom nevedeli všetci, a ani mame nemusíš vešať na noc čo si sem tam dáš a ako sa s kým zabávaš..je prirodzené že jej na tebe záleží a chce ti len to najlepšie preto má obavy

nelinka2009
17. okt 2017

@salomke 👏👏👏👏👏👏👐

blue_eyes
17. okt 2017

@alicka90 ostatnych neries...ked si spokojna uzivaj si 🙂

0silvia0
17. okt 2017

@alicka90 píšeš že, citujem: "No, po skončení vysokej školy s červeným diplomom sa cítim dostatočne rozumná a vyspelá. Vo svojom pracovnom živote som maximálne úspešná". Možno rozumná a vyspelá si, vyspelá tak možno fyzicky, ale si veľmi plytká a povrchná. Ale dnes takto funguje dosť ľudí, takže nie si sama. Ži, užívaj, sexuj, zabávaj sa, aj tak keď raz dospeješ, myslím ľudsky a osobnostne, zistíš, že život nie je len o zábave a budeš hľadať niečo viac. Toto je len nejaké porozchodové štádium kedy dobiehaš zameškané a či to dokáže tvoja matka akceptovať... hm... ja ako matka by som to považovala za osobné zlyhanie keď by sa takto správala moja dcéra.

montemotherone
17. okt 2017

@nelinka2009 že neberie drogy, len sem tam marišku 😀 to mi pripomína ten vtip: dajte si štamperlík. nemôžem, som autom. ...no tak aspoň pohár vínka...
Inak ty si jej alterego, či prečo ju v tom podporujes? Lebo každý normálny (triezvy) človek vidí, že ak je tento príbeh pravdivý a dievča nezmení smer, skončí smutne ☹

montemotherone
17. okt 2017

@0silvia0 ...hlavne, ak sa niekto cíti maximálne úspešný a spokojný, nepotrebuje sa o tom presviedčať na internetových fórach 😉

nelinka2009
17. okt 2017

@montemotherone ja ju nepodporujem... Pracujem v mladom kokejtive a mala som niekolko takychto mladych slobodnych kolegyn... Nepodporujem, ale nebudem ju poucovat, v tomto stadiu to nema vyznam a nebydem ju ani zatracovat, kedze s 100% viem, ze o 2-3 roky bude uplne inde a uplne ina... Citam medzi riadkami... Skvela mlada zena.

nelinka2009
17. okt 2017

@montemotherone ale ona,si chce verat, ze to tak je a ani sa tu na ro nepyta... Pyta sa ako prinutit mamu akceptovat to... Odpoved ste jej ako matky dali... To doma pocuva dookola od tej svojej a aj tak to na nu nema ziadny ucinok... A radsrj taky to zivot v 27 s rozumom ako v 17 bez rozumu.

montemotherone
17. okt 2017

@nelinka2009 áno chápem, ale verím, že keď to isté bude počuť od viacerých, tak si to aspoň pripustí...

doty1
17. okt 2017

Toľko kázania a vedomosti o tom čo je ten správny život je len na MK 😀
Veď píše, že je zo svojim životom momentálne spokojná, fakt nechápem potrebu niektorých mentorovať o tom, že jej život nie je správny a je skazený. Na to autorka dala naozaj málo vstupných údajov. Keby tu niekto napísal, že ju pozná a každý mesiac dá 3/4 zo svoje výplaty deťom zo sociálne slabších rodín, drvivá väčšina by sa nejak "zmierila" aj s chlapom, ktorý je len na sex aj s tou občasnou marišou.
Ak je rozumná (čo teda píše že je 😉 ), tak používa prezervatív, neočakáva, že jej sexuálny partner ju požiada o ruku a navrhne spoločné bývanie, vie, že aj tá najnevinnejšia droga pri "dobrej konštelácii hviezd" s ňou môže zatriasť, neočakáva, že v komunite SK je takýto život považovaný za nejakú výhru a hlavne je uzrozumená s tým, že všetky naše rozhodnutia majú svoje dôsledky, či už príjemné alebo nepríjemné.

0silvia0
17. okt 2017

@montemotherone no asi objavila Ameriku, tento štýl života patrí poväčšine mladšej vekovej kategórii, ale dobre. Mne osobne je jej sebaprezentácia dosť smiešna, ale už sa radšej nevyjadrujem, lebo budem obvinená, že závidím 🤐

montemotherone
17. okt 2017

@doty1 zato ty jej vidíš do hlavy pozerám 🙂

doty1
17. okt 2017